Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Pahars: "Esmu pārliecināts, ka Cauņa vēl nav atklājis visu potenciālu"

Agris Suveizda

Pahars: "Esmu pārliecināts, ka Cauņa vēl nav atklājis visu potenciālu"
Marians Pahars
Foto: lff.lv

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars kopā ar Aleksandru Starkovu ieradies Spānijā, kur Maskavas CSKA treniņnometnē klātienē vēro vienu no valstsvienības līderiem Aleksandru Cauņu.

"Cauņam pēdējā laikā ir traumas, tāpēc teikt, ka viņš kļūst labāks…Viņš kļūst pieredzējušāks," sarunā ar R-Sport scīja Marians Pahars. "Un tas, ka CSKA ar viņu pagarināja līgumu, liecina par to, ka viņu šeit ciena. Cauņa ir augsta līmeņa spēlētājs. Protams, gribētos, lai viņš biežāk spēlētu, jo ir spējīgs uz ko vairāk. Viņš savu potenciālu vēl nav atklājis pilnā mērā. Esmu pārliecināts, ka viņš vēl ir spējīgs progresēt."

Maskavas CSKA treniņnometnē Spānijā aizvadījusi trīs spēles. Vispirms ar 4:0 tika sagrauta Andra Vaņina "Sion" (Cauņa nebija pieteikts), tad ar 0:2 zaudēja Norvēģijas "Odd" (Cauņa aizvadīja 27 minūtes) un cīnījās neizšķirti 0:0 ar Zagrebas "Dinamo" (Cauņa aizvadīja otro puslaiku, saņēma brīdinājumu). Pahars sacīja, ka Spānijā ir ieradies pavērot Cauņu darbībā, kā arī parunāt ar CSKA galveno treneri Leonīdu Slucki: "Viņš tagad ir izlases treneris, tāpēc interesanti salīdzināt dažādas lietas, uzzināt īpašas detaļas."

Tāpat Pahars tika lūgts komentēt Krievijas izlases izredzes vasarā gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā: "Neizdaru prognozes, taču domāju, ka Krievijas izlase var izkļūt no jebkuras grupas. Tā ir fantastiska komanda. Esmu skatījies Krievijas izlases spēles, komanda kopš Slucka ierašanās ir mainījusies. Pirmām kārtām – gribēšanā. Viss slēpjas psiholoģijā – Leonīds Viktorovičs ir ļoti labs psihologs, tas ir 100%."

Savukārt Aleksandram Starkovam, kurš tagad ir LFF Treneru padomes priekšsēdētājs, tika vaicāts, vai viņš negrasās atgriezties trenera arodā: "Dzīvē neko nevar paredzēt. Pagaidām esmu apmierinās ar pašreizējo darbu. Kāda jēga runāt par piedāvājumiem? Nostaļģijas nav, un uzskatu, ka esmu savā vietā."

Izmantotie resursi:
Футболист ЦСКА Цауня еще не раскрыл свой...

  +1 [+] [-]

, 2016-02-01 12:15, pirms 8 gadiem
Klubs jāmaina - kur varētu regulāri spēlēt. Krievijā tizls čempis,bez skatitājiem,bez draiva un traumatisks. Jāmēģina sevi Eiropā

  -1 [+] [-]

, 2016-02-01 12:46, pirms 8 gadiem
Ieradušies Spānijā un klātienē vēro Cauņu treniņnometnē? Nopietni?

  +1 [+] [-]

, 2016-02-01 13:24, pirms 8 gadiem
Grūti to izdarīt ja visu laiku traumejas

  -1 [+] [-]

, 2016-02-01 13:37, pirms 8 gadiem
bembists rakstīja: Ieradušies Spānijā un klātienē vēro Cauņu treniņnometnē? Nopietni?
ka nu ne "cerveja" + saule... sievas ar lidzi panema?

     [+] [-]

, 2016-02-01 16:30, pirms 8 gadiem
backstab rakstīja: ka nu ne "cerveja" + saule... sievas ar lidzi panema?
uz mežu ar malku neiet!

     [+] [-]

, 2016-02-01 21:01, pirms 8 gadiem
Un priekš tam lai izdarītu tik nopietnus secinājumus par Cauņu ( par kura labu meistarību un traumām visi apkārt tapat zin) 2 cilvēkiem jātērē LFF nauda. Varbūt lietderīgāk varētu naudu izmantot? Nerunājot jau par izlases rezultātiem un vispār Latvijas ekonomiskajam stāvoklim neatbilstošu izlases trenera algu. Un te nav runa par Paharu, nav svarīgi kurš, bet kā vienai no švakākās Eiropas izlases trenerim var maksāt vairākas reizes lielāku algu par valsts premjerministru. Tas ir nonsens.

     [+] [-]

, 2016-02-02 00:40, pirms 8 gadiem
Skaidrs, ka Cauņa ir viens no potenciālajiem izlases līderiem šogad, tāpēc viņu individuāli braukt pētīt nav nekas pārsteidzošs. Apskatīsies treniņprocesu, ieteiks pie kā papildus strādāt. Cerams, ka spēļu laikā būs arī jūtams rezultāts. Par Cauņas līdera lomu komandā, kad viņš ir vesels, neviens nešaubās.