Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Indriksons ar iesniegumu apstiprina, ka aprīlī pametīs LFF prezidenta krēslu

Indriksons ar iesniegumu apstiprina, ka aprīlī pametīs LFF prezidenta krēslu
Guntis Indriksons, Aleksandrs Starkovs un Jānis Mežeckis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Guntis Indriksons otrdien, 31. oktobrī, LFF valdei apstiprināja iepriekš pausto gatavību atkāpties no LFF prezidenta amata, iesniedzot valdei iesniegumu ar lēmumu atkāpties no pienākumu veikšanas nākamajā LFF kongresā 2018. gada 27. aprīlī. Valde Indriksona iesniegumu pieņēma.

Tādējādi nākamajā LFF kongresā notiks jaunā LFF prezidenta vēlēšanas, kuru pieteikšanās kārtība tiks izziņota papildus.

Otrdien notikušajā sēdē valde iepazinās ar LFF statūtu un pārvaldes modeļa revīzijas darba grupas līdzšinējo darbu un secinājumiem. Šādas darba grupas izveides galvenais mērķis ir vairot LFF pārvaldes modeļa efektivitāti un federācijas statūtu maksimālu atbilstību labas pārvaldības principiem, mūsdienu praksei un starptautiskajiem standartiem. Darba grupa, kuras sastāvā ir Edgars Pukinsks, Kaspars Gorkšs, Renārs Kurmis, Artūrs Saļņikovs, Andris Treimanis un Matīss Šķiņķis, vairākās tikšanās reizēs gan savā starpā, gan pieaicinot attiecīgo segmentu lietpratējus diskutējusi par virkni potenciālo jaunievedumu un rekomendāciju no starptautisko un vietējo juridisko prasību aspektiem.

Par jaunā LFF pārvaldes modeļa pamatnostādnēm plānots vienoties nākamā gada laikā, nosakot konkrētu pāreju periodu un pilnvērtīga jaunā modeļa spēkā stāšanās laiku. Līdz tam par revīzijas specifikācijām LFF pārvaldes modelī, statūtos un LFF biedru uzskaitē diskusijas turpināsies gan darba grupas iekšienē, gan pārrunās ar Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) un Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pārstāvjiem. Pārvaldes modeļa pamatnostādnes pēc to noteikšanas tiks virzītas diskusijām arī LFF biedru un pārējās futbola sabiedrības vidū.

Tāpat otrdien valde uzklausīja LFF izpilddirektora Edgara Pukinska ziņojumu par 2018. gada LFF budžeta izstrādes gaitu. Novembra gaitā paredzēta attiecīgo budžeta segmentu iztirzāšana LFF komitejās, bet mēneša izskaņā nākamās valdes sēdes ietvaros plānota budžeta pirmās versijas izskatīšana.

Valde deleģējusi LFF Klubu sacensību komiteju apstiprināt virzītās korekcijas LFF Klubu licencēšanas noteikumos un LFF Apelāciju komisijas nolikumā. Tajos ieviešami precizējumi saskaņā ar UEFA prasībām. Tāpat valdē aizsākta diskusija par pašreizējo situāciju jaunatnes futbola klubu akreditēšanas sistēmā un uzdevumu izpildi starp klubiem, kuriem piešķirts futbola akadēmijas statuss, ar mērķi motivēt klubus pildīt savas saistības pret Latvijas jaunatnes futbola attīstību un veicināt vienlīdzību klubu ieguldījumā šī segmenta izaugsmē.

Turpinot iepriekšējā valdes sēdē uzsākto diskusiju, LFF sporta direktors Dainis Kazakevičs ieskicēja konkrētus darba virzienus un kritērijus elites futbola infrastruktūras attīstībai, kas tiks izskatīti arī LFF Infrastruktūras un reģionālās attīstības komitejā.

Izmantotie resursi:
Guntis Indriksons ar iesniegumu apstiprina...


, 2017-10-31 14:32, pirms 6 gadiem
Svētki Latvijas futbolam!!! Apsveicu jūs visus!
, 2017-10-31 14:35, pirms 6 gadiem
Atbrīvo vietu Gorkšam! Cerams, ka Gorkšs pēc tam par to nebūs spiests veikt "pakalpojumus" Guņam!
, 2017-10-31 14:35, pirms 6 gadiem
Uraaaaa. Bet kamēr nebūs jauns prezidents tāpat neticēšu, šim fruktam var vēl ienākt prātā virzīt savu kandidatūru jaunajās vēlēšanās
, 2017-10-31 14:42, pirms 6 gadiem
nekas... parādīsies jauna nauda...
pārdomās un turpinās glābt LV futbolu..
, 2017-10-31 14:45, pirms 6 gadiem
Starkovs būs prezidents
, 2017-10-31 14:48, pirms 6 gadiem
mazs solītis uz priekšu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-10-31 14:52, pirms 6 gadiem
Vispār jau cik ir bijusi saskare ar padomju laika iestādēm, kur savējo būšana sit augstu vilni - viena priekšnieka nomaiņa neko nemaina - mainās tad, ja izdodas izmest veselu baru darboņu - pretējā gadījumā tas ir kā liels kuģis , kuram vadītājs nemaz līdz stūrei netiek - tiek izdomāts 100 un 1 iemesls, kāpēc mainīt neko nevar un nedrīkst.
, 2017-10-31 14:52, pirms 6 gadiem
kepka96 rakstīja: Futenē neslikts piķis apgrozās, derētu Aivariņam kādu savu pešku tur tagad iefīrēt!
Vai ta Jaunupēns neplāno iet futbolā? Varētu savas intereses bīdīt kā to dara basketbolā!!
, 2017-10-31 14:52, pirms 6 gadiem
Pagaidīsim aprīli labāk un tad skatīsimies.
, 2017-10-31 15:00, pirms 6 gadiem
Man ir priekšlikums!

Vispirms auditu un tiesībsargājošās iestādes uz Indriksona biroju kratīšanai, un ja izdodas krāpšanu pierādīt, tad tiesāšanu un naudas piedziņu!
, 2017-10-31 15:11, pirms 6 gadiem
Tos divus kuri redzami bildē blakus Indriksonam ar var paķert līdzi aizejot..
, 2017-10-31 15:14, pirms 6 gadiem
Promo rakstīja: Pagaidīsim aprīli labāk un tad skatīsimies.
Varēja jau būt dusmīgāks komentārs!
, 2017-10-31 15:14, pirms 6 gadiem
Savāks pēdējo piķi un aizmuks!
, 2017-10-31 15:29, pirms 6 gadiem
Jurichs4 rakstīja: Savāks pēdējo piķi un aizmuks!
A cik viņš ir nozadzis un kur?
, 2017-10-31 15:29, pirms 6 gadiem
Par agru priecājamies. Nekur iesniegumā nav rakstīts, ka nekandidēs vairs nekad mūžā uz šo krēslu. (Vai kādu citu amatu iekš LFF.)
, 2017-10-31 15:31, pirms 6 gadiem
Un galvenais ne tikai atstāt prezidenta amatu,bet vispār futbolam netuvoties! Savādāk man liekas,ka amatu pametīs,bet tāpat visu kontrolēs. Ļoti ceru,ka kļūdos.
, 2017-10-31 15:55, pirms 6 gadiem
Tikai ne to, mūsu lielo futbola tēvu nevar izmest mēslainē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-10-31 16:11, pirms 6 gadiem
Asais_Nazis rakstīja: kas ta notik ar skonto stadion? tur ateju uzbūvēja, un gribēja būvēt jaunu staģiku, cik tur 1 miljonu atejā ieguldīja un pēc tam pateica, nav naudas
Ak par to? Skonto pats cēla un pats zaudēja... barona ielas stadions tur jau citi varoni no Kurzemes puses!
, 2017-10-31 16:19, pirms 6 gadiem
No tāda iesnieguma nav pilnīgi nekādas jēgas, jo vienkāršāk bija viņam nestartēt nākamā gada vēlēšanās. Citādi tā ir tikai izrādīšanās, žēlošanās vai izlikšanās par upuri. Nezinu, kurš no šiem variantiem, bet jebkurā gadījumā - nožēlojami. PSKP stilā.
, 2017-10-31 16:31, pirms 6 gadiem
Futbola diktators aizies , to vel neviens nezina , jo viņš ka Putins uzskata , ka par vinu neviens labaks vel nav piedzimis , Redziet, diktatoru Lipmanu gaza , uzreiz kaut kāds uzplaukums hokeja, basketbola- Kehri , uzreiz talantu daudz , vel tikai jagaz sis diktators un volejbola -Sausnitis, tad visi Fedarciju liellakie diktatori bus gazti ! Lai dzivo sports!!!!
, 2017-10-31 16:35, pirms 6 gadiem
Visu sagandējis un novedis Latvijas futbolu uz grunti, tagad ies prom. Jo zemāk vairs nav kur.
, 2017-10-31 16:38, pirms 6 gadiem
apeirons rakstīja: No tāda iesnieguma nav pilnīgi nekādas jēgas, jo vienkāršāk bija viņam nestartēt nākamā gada vēlēšanās. Citādi tā ir tikai izrādīšanās, žēlošanās vai izlikšanās par upuri. Nezinu, kurš no šiem variantiem, bet jebkurā gadījumā - nožēlojami. PSKP stilā.
Neesmu nekāds viņa fans, bet nu ko var muldēt, nākamgad vispār nav vēlēšanas pēc būtības. Varēja vēl 2 gadus mierīgi būt prezidents! Un ko nozīmē gāzt vai ciest, vienīgais kas līdz šim bez viņa ir kandidējis ir KK, un ja jāizvēlas starp diviem tad pasaku viņam paldies, ka viņš pagājušajās vēlēšanās uzvarēja! Un visi pēkšņi pamodās ka viņiem nepatīk ne viens ne otrs kandidāts, kurš liedza vaimanātājiem izvirzīt savu vai startēt? Un kāpēc tad tā cīņa? Tāpēc ka tāda apjoma nauda ka ir tagad LFF līdz šim nav bijusi, tāpēc nebija nevienam citam interesanti, tagad nauda ir vairāk, līdz ar ko dalītāji piesakās.
, 2017-10-31 16:51, pirms 6 gadiem
Jūs te nesāciet pāragri svinēt! Tūlīt ievēlēs Kasparu par prezidentu un tad būs cits parazīts Jaunupa formā pie LFF piesūcies. LBS nesanāca izvarot līdz galam, tagad ķersies pie nākamās federācijas.
, 2017-10-31 17:11, pirms 6 gadiem
Visai valstij oficiālu brīvdienu. Indriksonam ordeni un cietuma kameru.
, 2017-10-31 17:21, pirms 6 gadiem
Mafija ir nemirstīga!
, 2017-10-31 17:22, pirms 6 gadiem
Kaspars aiziet no izlases. Indriksons kaut ko apstiprina.
Kaut kā man neticas, ka Gorkšs būs tas lielais glābējs. Jau kādu laiku izskatās, ka viņš būs peška un nekas vairāk priekš līdzšinējās bandas.
Ja nomainīs tik Indriksonu pret Kasparu, nekas nemainīsies. Tur visu to baru ir jāizravē.
, 2017-10-31 17:30, pirms 6 gadiem
Andrens rakstīja: Neesmu nekāds viņa fans, bet nu ko var muldēt, nākamgad vispār nav vēlēšanas pēc būtības. Varēja vēl 2 gadus mierīgi būt prezidents! Un ko nozīmē gāzt vai ciest, vienīgais kas līdz šim bez viņa ir kandidējis ir KK, un ja jāizvēlas starp diviem tad pasaku viņam paldies, ka viņš pagājušajās vēlēšanās uzvarēja! Un visi pēkšņi pamodās ka viņiem nepatīk ne viens ne otrs kandidāts, kurš liedza vaimanātājiem izvirzīt savu vai startēt? Un kāpēc tad tā cīņa? Tāpēc ka tāda apjoma nauda ka ir tagad LFF līdz šim nav bijusi, tāpēc nebija nevienam citam interesanti, tagad nauda ir vairāk, līdz ar ko dalītāji piesakās.
Tas, ka vaimanātāji nespēj savākties, nenozīmē, ka Indriksons un Co ir baigi labie un foršie. Nav jāpacieš nespējnieki un savējo izručitāji tikai tāpēc, ka, redz, Kļaviņš ir cilvēks ar, maigi izsakoties, nelabu auru.

Normālās organizācijās un valstīs nav vietas tāda tipa radījumiem - šeptmaņiem, shēmu veidotājiem un bīdītājiem un kaktu biznesmeņiem, kas sazin kādām metodēm notur veselu baru bailuļu savā pavadā. Tāpēc arī futbols mums ir visdziļākajā un tumšākajā vietā. Dēļ šeptmaņiem, savtīgām interesēm un gudreļiem, kas sadomājušies no sevis nezin ko un ieņem vadošus futbola amatus.
, 2017-10-31 17:37, pirms 6 gadiem
Vai tiešām vecais čekists ir atradis kādu uzticamu kandidātu, aiz kura muguras šeptēt tālāk?
, 2017-10-31 17:39, pirms 6 gadiem
Nogremdē un aiziet. Malacis.
, 2017-10-31 17:43, pirms 6 gadiem
Ja šie trīs darboņi pazustu no Latvijas futbola skatuves, tad gan būtu svētki, bet šādi Guņčas paziņojumi ir plika graša vērti.
, 2017-10-31 17:52, pirms 6 gadiem
Eh, pilnai laimei būtu, ja tēma būtu Indriksons atkāpjas no LLF un Starkovs no galvenā trenera pienākumiem!!!!
, 2017-10-31 18:01, pirms 6 gadiem
Kāpēc aprilis jāgaida? Visi trīs jau tagad var tīties. Divi uz torbu un Starkovam paldies par 2004.g. finālturnīru un pensijā.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.