Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: Latvija - Ungārija 1:3 (rit 2. puslaiks)

Rolands Eliņš

Teksta tiešraide: Latvija - Ungārija 1:3 (rit 2. puslaiks)
Kaspars Gorkšs iepriekšējā spēlē pret Ungāriju
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Šovakar Pasaules kausa atlases spēlē Latvijas izlase tiekas ar Ungārijas valstsvienību, cenšoties pārtraukt savu septiņu zaudējumu sēriju. Latvijas sākumsastāvā neparedzētu izmaiņu nav, un tajā dosies seši spēlētāji, kas jaunāki par 24 gadiem. Spēles teksta tiešraidi piedāvā Sportacentrs.com no Ungārijas.

Vārti: Kadārs 5`, Salai 26` Solovjovs 68`(s.v.) - Freimanis 39`
Brīdinājumi: Salai, Bese, Naģs - Maksimenko, Freimanis
Ungārija: Gulāči, Korhuts, Kādārs, Džudžaks, Naģs, Pātkai, Varga (Lovrenčičs 86`), Štībers (Eleks 74`), Guzmičs, Bese, Salai (Bede 65`)
Latvija: Vaņins, Maksimenko, Gorkšs, Koļesovs, Solovjovs, Freimanis, Indrāns, Kazačoks (A. Višņakovs 72`), D. Ikaunieks (Rakels 72`), Vardanjans, Šabala (Gutkovskis 86`).

88` Ungārijai izdodas noorganizēt uzbrukumu divi pret vienu aizsargu, bet piespēle tiek pārtverta.

86` Šabala tiek nomainīts, un Latvijai uzbrukumā "poļu" duets - Rakelam pievienojies Gutkovskis.

84` Ļoti neveiksmīga epizode Gorkšam, pie sava soda laukuma zaudējot bumbu. Džudžākam sanāk tīrs izgājiens viens pret vienu, bet Vaņins nospēlē lieliski un glābj.

81` Pēdējās minūtēs Latvija pārņēmusi iniciatīvu. Uz maiņu nākušie Rakels un Višņakovs kopā izkārto centrējumu, kurā pie sitiena no vārtu priekšās tiek Šabala. Sitiens gan sanāk vājš.

76` Freimanis atkal uzbrukuma smailē un saņem bumbu aiz pretinieku aizsargiem, bet minimāla aizmugure. Sitiens gan tik un tā neizdodas, un vārtsargs to atvaira.

71` Ungāru skatītājiem par milzu sašutumu Bese saņem brīdinājumu, bet Latvijai dubultmaiņa - A. Višņakovs un Rakels D. Ikaunieka un Kazačoka vietā.

68` Vārti. Ungārijai 3:1. Vēlreiz izmantota tiek standartsituācija, bet šoreiz ar netiešu Solovjova palīdzību. Viņš pieskaras soda laukumā centrētai bumbai un mainas tās lidojuma virzienu, un Vaņins vairs noreaģēt nepaspēj.

66` Bīstami Latvijas soda laukumā, bet ar kopējām pūlēm briesmas tiek novērstas, Maksimenko bloķējot pretinieka stienu.

61` Gorkšs nokavē ar izklupienu un asi nogāž pretinieku. Soda sitiens no metriem 27-28, nedaudz ieslīpi vārtiem. Seko negaidīts sitiens pa vārtiem, bet Vaņins, lai arī nedroši, bet bumbu savāc.

Seko ļoti bīstams Latvijas pretuzbrukums, kurā Indrāns noskrien pretinieku un pamet bumbu Šabalam, kurš ielaužas soda laukumā, bet pēc saskares ar pretinieku krīt. Tiesnesis pendeli diemžēl nepiešķir, lai gan no malas izskatījās, ka iemeslu netrūka.

57` Izceļas asumi starp Salai un Freimani. Freimanis pārkāpj noteikumus, par ko Salai ir tik dusmīgs, ka jau pēc svilpes pagrūž Latvijas vārtu autoru. Indrāns metas aizstāvēt komandas biedru, bet tas viss beidzas ar brīdinājumiem Freimanim un Salai. Tikmēr Latvijai laukuma malā iesildīties sāk Gutkovskis un Dubra.

54` Spēles pirmā dzeltenā kartīte tiek Maksimenko par pārāk agresīvu iesaistīšanos cīņā par bumbu.

51` Ungārija pārgājusi uzbrukumā, taču bīstamu soda sitienu neizmanto, trāpot sieniņā. Pēc tam ungāru presings gandrīz ieved nepatikšanās Vaņinu, bet viņš paspēj tikt no bumbas vaļā.

46`Otrais puslaiks sācies, un sācies vētraini. Latvijai ļoti bīstams uzbrukums, kurā vārtsargs atvaira Šabalas sitienu no tuvas distances. Bumba gan paliek turpat tuvumā un pie Latvijas izlases, seko piespēle Freimanim, kurš brīvs sit, bet leņķis ir paass, un vārtsargs vēlreiz glābj Ungāriju.

Statistika:

IzlaseSitieni (rāmī)Stūra sitieniBumbas kontrolePārkāpumi
Latvija1 (1)142%8
Ungārija10 (4)258%3

45` Pirmais puslaiks līdz ar to noslēdzies. Pēc vārtu ielaišanas Ungārija aktīvi metās uzbrukumā, bet Latvija izturēja līdz pārtraukumam.

39` VĀRTI! FREIMANIS GŪST SAVUS PIRMOS VĀRTUS IZLASĒ Latvijas uzbrukumi pēdējās minūtēs bija palikuši nedaudz biežāki, un sava iespēja tika sagaidīta. Korhuts pie saviem vārtiem nospēlēja ļoti nepārliecinoši, un praktiski viens pret vārtsargu palika Freimanis. Viņš pagāja soli uz priekšu un pēc nelielas pauzes prasmīgi raidīja bumbu vārtos. Ungārija -Latvija 2:1.

39` Latvijai ar Kazačoka pārtvertas bumbas un Indrāna precīzas piespēles flangā palīdzību izdodas izveidot labu uzbrukumu, bet ar centrējumu tiek nedaudz nokavēts, un ungāru aizsardzība ir vietā. Ungāri drīz gan atbild ar savu bīstamu uzbrukumu, Štīberam sitot nedaudz pāri.

35` Vēl viens ļoti bīstams uzbrukums Ungārijai, šoreiz pa kreiso malu, taču šoreiz iegāza vēlme nevis vienkārši iesist, bet iesist skaisti, un Vaņins lēcienā Džudžāka sisto bumbu tvēra.

28` Mierīgi varēja būt arī 3:0. Haoss Latvijas soda laukumā, kam seko teju brīvs sitiens no 11 metru atzīmes. Bumba trāpa Gorkšam, un ungāri pieprasa pendeli par spēli ar roku. No manām pozīcijām nebija iespējams saskatīt, vai spēle ar roku patiešām bija, taču tiesnesis uzskata, ka nē.

26` VĀRTI! Ungārija vēlreiz realizē standartsituāciju. Latvijas aizsargiem nesaprototies gaisa divcīņā, Ungārija izvērš bīstamu uzbrukumu, kurā Gorkšs tiek apspēlēts soda laukumā, bet Solovjovs izklupienā paspēj bloķēt sitienu. Seko gan stūra sitiens, kurā Salai pie tuvā staba izbrīvē sev vietu un ar galvu trāpa garām Vaņinam. Ungārijai 2:0.

23` Bīstams uzbrukums arī Latvijai. No kreisās malas tika izdarīts centrējums soda laukumā, kur tālajā pusē jau tika gaidīts bumba, taču ungāru vārtsargs Šabalu apsteidza. Pēc minūtes seko vēl viens bīstams uzbrukums, izspēlējot Šabalam aiz aizsargu līnijas, bet šoreiz aizmugure.

20` Bīstama standartsituācija Ungārijai - bumba pie soda laukuma stūra. Šoreiz Vaņins bumbu droši tver.

14` Latvijas uzbrukuma veidošanās aktīvi iesaistījās Solovjovs, un ungāri nemaz nenospēlēja tik pārliecinoši. Tieši soda laukuma priekšā bumba uz brīdi palika nepieskatīta, un Šabala metās tai pakaļ, procesā gūstot nelielu sasitumu, taču pēc brīža bija gatavs spēlei. Latvija pēc tam tika pie stūra sitiena, kas gan neko nedeva (Šabala izmēģināja sitienu šķērītē, taču no aizmugures situācijas).

10` Gūtie vārti ļāvuši Ungārijai spēlēt atbrīvoti un eleganti, veidojot plašu saspēli. Seko vēl viens bīstams centrējums soda laukumā, kur bumbu neveiksmīgi uztver Gorkšs, taču ar atkārtotu mēģinājumu izsit to projām.

5` VĀRTI! Ungāri tika pie standartsituācijas netālu no soda laukuma stūra. Vienkāršs centrējums soda laukumā, tur bumbu salīdzinoši mierīgi sagaida Tamāšs Kadars, Ungārijas centra aizsargs, un ar galvu precīzi sit vārtu apakšējā stūrī.

3` Pirmā lieliskā iespēja Ungārijai. Pusātrais uzbrukums, kurā tiek raidīta piespēle gar vārtiem, un visiem Latvijas aizsargiem tur priekšā bija Rolands Varga. Viņam gan paguva patraucēt, un sitiens nesanāca.

1` Spēle sākusies!

21:37 Stadionā iznāk pūtējorķestris, kurš sveiks izlases ar to himnām. Ungāru līdzjutēji tikmēr sāk savu "sveikšanu" un gandrīz pilnībā piepildījuši tribīnes. Vienīgais izņēmums - Latvijas līdzjutējiem atvēlētais sektors. "Uz aci" rēķinot, tribīnēs ap 100 Latvijas līdzjutēju.

Spēles sākums paredzēts 21:45.

Nosaukti abu komandu sākumsastāvi, un tajos pārsteigumu nav. Latvijas izlases sākumsastāvs ir tieši tāds, kāds tika iespēlēts treniņnometnes sākumā. Izlases debitantu to vidū nav, taču par pieredzējušu šo sastāvu arī grūti nosaukt, jo veseli seši spēlētāji (Kazačoks, Indrāns, Šabala, Gutkovskis,Koļesovs) nav sasnieguši 24 gadu slieksni vai arī izdarījuši to pirms nieka trim nedēļām (Vardanjans). Aizsardzības līnijā vēl nav atgriezies Kaspars Dubra, kurš iepriekš ilgi nespēlēja traumas dēļ, taču ir kopā ar izlasi un spēli sāks rezervē.

"Groupama Arena" stadions pamazām pildās ar skatītājiem, kuri šobrīd aizņem apmēram 40-50% sēdvietu. Ungāru līdzjutēji uz spēli gan bija ieradušies ļoti laicīgi un jau pirms divām stundām aktīvi netālajā parkā dziedāja dziesmas un dedzināja pirotehniku. Kā nekā, šī ir ļoti svarīga spēle arī Ungārijai, kas cietusi četrus zaudējumus pēc kārtas, ieskaitot neseno maču pret Andoru.

1 2 3 98 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2017-08-31 21:28, pirms 7 gadiem
0-5

  -2 [+] [-]

, 2017-08-31 21:28, pirms 7 gadiem
OK, nav saprotams ko šeit dara Gorkš

  -2 [+] [-]

, 2017-08-31 21:30, pirms 7 gadiem
erikxxl rakstīja: OK, nav saprotams ko šeit dara Gorkš
Gremdē LV futbolu

     [+] [-]

, 2017-08-31 21:31, pirms 7 gadiem
0-3 un miers. trenneris, kas mūžu dzīvodams Lv tikai slāviski māk neko vairāk nav pelnijis...ar vardanjaniem un pārējiem meistariem nav neka pozitīva

  +1 [+] [-]

, 2017-08-31 21:32, pirms 7 gadiem
Sarauj, Latvija!

  -1 [+] [-]

, 2017-08-31 21:33, pirms 7 gadiem
pobeda nasa ceram ka vairak pa 0-3 nebus

  -2 [+] [-]

, 2017-08-31 21:34, pirms 7 gadiem
kāds 1-4 varētu būt ar domu ka viesos varētu kādu iespiest, jo nav spiediena kā mājas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-08-31 21:39, pirms 7 gadiem
Ak, ja mums būtu tāda līmeņa komanda kā Andorai, varētu cerēt pat uz uzvaru...

  +6 [+] [-]

, 2017-08-31 21:42, pirms 7 gadiem
Noteikti smagi nograbēsim un mums rangā garām aizies Luksemburga un Libērija.

     [+] [-]

, 2017-08-31 21:48, pirms 7 gadiem
Kāpēc Rudņevs uz izlasi nebrauc?

  +1 [+] [-]

, 2017-08-31 21:48, pirms 7 gadiem
Karlis19 rakstīja: Kāpēc Rudņevs uz izlasi nebrauc?
Gan jau Starkova dēļ

  -2 [+] [-]

, 2017-08-31 21:49, pirms 7 gadiem
Links?

  +1 [+] [-]

, 2017-08-31 21:50, pirms 7 gadiem
Ar vienu aci jāskatās uz spēli Beļģijā. Tur viesojas Gibraltārs, un Gibraltārs ir ļoti izsalcis apdzīt Latviju.

     [+] [-]

, 2017-08-31 21:53, pirms 7 gadiem
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

     [+] [-]

, 2017-08-31 21:57, pirms 7 gadiem
Fēru salas un Latvija jau iedzinējos, no mūsu tuvākās apkārtnes vienīgi varenā Andora izbraukumā vēl tur 0:0 pret Šveici. Tāpat 0:0 Gibraltārs pret Beļģiju un 0:0 Luksemburga pret Baltkrieviju. Pēc 12 minūtēm.

     [+] [-]

, 2017-08-31 22:01, pirms 7 gadiem
LV mūļā savu lēno futbolu

     [+] [-]

, 2017-08-31 22:02, pirms 7 gadiem
Gibraltārs viesos pret Beļgiju noturējās 10 minūtes ilgāk kā Latvija pret Ungāriju...

  +4 [+] [-]

, 2017-08-31 22:02, pirms 7 gadiem
vakars sākās ar patīkamo Ostapenko sniegumu US Open, turpinājās ar tikpat patīkamo rd grūdienu, tagad laiks ne tik patīkamajam, bet nepieciešamajam tā saucamās LV izlases grūdienam fūzī... Bet par rītdienu patīkamas priekšnojautas basketbolā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-08-31 22:07, pirms 7 gadiem
Gan jau nospēlēs cienījami, 0:4 vai kaut kā tā. Libērija un Luksemburga jau iet gaām rangā.

  -1 [+] [-]

, 2017-08-31 22:08, pirms 7 gadiem
Pelavmaisi kā vienmēr bez izmaiņām, attaisno savu vietu FIFA rangā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-08-31 22:09, pirms 7 gadiem
WKS rakstīja: Pelavmaisi kā vienmēr bez izmaiņām, attaisno savu vietu FIFA rangā...
Rakstus neesi sajaucis? Un Fifa rangu ar KHL tabulu.

  -1 [+] [-]

, 2017-08-31 22:11, pirms 7 gadiem
kristaps.26 rakstīja: Nu patīk tiem LV futbolistiem atdoties !!!
da kādi viņi tur lv futbolisti, gan jau ikdienā vazājās russia treniņtērpos (izņemot Gorkšu), klausās ļepsu un līmē trikolorus uz savu bembuhu bamperiem

     [+] [-]

, 2017-08-31 22:11, pirms 7 gadiem
Runčuks rakstīja: vakars sākās ar patīkamo Ostapenko sniegumu US Open, turpinājās ar tikpat patīkamo rd grūdienu, tagad laiks ne tik patīkamajam, bet nepieciešamajam tā saucamās LV izlases grūdienam fūzī... Bet par rītdienu patīkamas priekšnojautas basketbolā!
arī pastalniekam par prieku pagrūdīs ?

     [+] [-]

, 2017-08-31 22:11, pirms 7 gadiem
Ko tur Starkovs teica par suņu riešanu, varu pariet vau vau jau mēs zaudējam pirmajās minūtēs!

     [+] [-]

, 2017-08-31 22:13, pirms 7 gadiem
Tā spēle atgādina kaut kādu vilkšanos pa laukumu

  +1 [+] [-]

, 2017-08-31 22:13, pirms 7 gadiem
M rakstīja: Suņi rej, bet kapitulētāji kapitulē tālāk.

26. minūte. Šveice 0. Andora 0.
Starkovs absurdu noved līdz galam, gad sasniegs dibenu - 200 vietu rangā - tad ies prom.

     [+] [-]

, 2017-08-31 22:13, pirms 7 gadiem
2-0 easy
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-08-31 22:15, pirms 7 gadiem
SakuKoivu rakstīja: Rakstus neesi sajaucis? Un Fifa rangu ar KHL tabulu.
Nē, skatos pelavmaisus, kurus dauza visi, kam nav slinkums, 2:0, Ungāri rāda pelaviem, kā jāspēlē futbols.

     [+] [-]

, 2017-08-31 22:16, pirms 7 gadiem
0:2 jau

  -1 [+] [-]

, 2017-08-31 22:17, pirms 7 gadiem
jurixxx rakstīja: arī pastalniekam par prieku pagrūdīs ?
vari mani saukt par pastalnieku, naciku utt, mani tas neaizvaino... Ceru uz LV puišu uzvaru, tīra latviešu komanda! vair vien boļeķ par saviem bidlām futbolā vai khlā, katram savs...
1 2 3 98 komentāri