Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Dubra par turku niknumu un ČL izlozi, Kurakins par futbola baudu, skotu runu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Dubra par turku niknumu un ČL izlozi, Kurakins par futbola baudu, skotu runu
Kaspars Dubra svētdienas treniņā
Foto: lff.lv

Svētdien, 30.augustā, Latvijas futbola izlase Slokas stadionā uzsāka gatavošanos šonedēļ paredzētajām "Euro2016" kvalifikācijas turnīra spēlēm ar Turciju un Čehiju. Pēc treniņa Sportacentrs.com aprunājās ar izlases futbolistiem Kasparu Dubru un Antonu Kurakinu.

Dubra: "Turki būs nikni"

Kāds noskaņojums, ierodoties izlasē?
Emocijas ir tās vislabākās - redzēt visus čaļus, gan jaunas sejas, gan vecas. Esam ar pozitīvām domām un gatavojamies spēlei.

Klubā liels panākums ir iekļūšana Čempionu līgas grupu turnīrā. Pēdējās divās spēlēs gan iztika bez tevis, bet kāds ir kopējais noskaņojums un ko domā par savām izredzēm spēlēt grupu turnīrā?
Domāju, ka viss būs normāli. Galvenais uzdevums bija, lai klubs tiek grupu turnīrā. Tagad visi klubā ir apmierināti. Koncentrēsimies tālākajām cīņām un redzēsim, kas būs tālāk. Pats domāju, ka viss būs kārtībā - jātrenējas un būs iespēja spēlēt.

Kā kopumā izskatās konkurence BATE - cik saprotu, izskatās, ka esat trīs reāli pretendenti uz divām vietām?
Četri esam. Ja nedabūtu traumu, spēlētu visas spēles līdz galam, jo viņi bija apmierināti ar manu sniegumu visos mačos, kurus Eirokausos aizvadīju. Dabūju traumu, nedēļu izlaidu - sanāca divas dienas patrenēties un jau spēlēju Baltkrievijas čempionāta spēlē. Taču atbildes spēlē pret "Partizan" viņi neko negribēja mainīt, jo pirmajā spēlē uzvarējām un aizmugurē bijām uz nulles [BATE Barisavā uzvarēja ar 1:0 - aut.]. Treneris negribēja neko mainīt. Redzēsim, kas būs tālāk. Protams, centīšos.

Vai BATE nav plāna Čempionu līgā spēlēt ar trim centra aizsargiem, jo tomēr "Barcelona", "Roma", "Bayer" nav tās vieglākās pretinieces...
Redzēsim - godīgi saku, ka es to nezinu, tas labāk jājautā trenerim. Skaidrs, ka būs ļoti smagi.

Pakomentē arī grupu turnīra izlozi - varbūt bija elki, pret kuriem ļoti, ļoti gribēji spēlēt!
Pats gribēju pretī "Arsenal", taču, domāju, grupa tāpat ir ļoti interesanta. Ar tādām komandām spēlēt - pieredze nereāla. Dievs dod, lai es spēlētu - tad vispār būtu super!

Atgriežoties pie izlases, pēdējā mačā pret Nīderlandi tu nebiji pamatsastāvā, spēlēja Gorkšs un Jagodinskis. Šobrīd ir tev pamatotas cerības, ka tu varētu izkonkurēt kādu no viņiem?
Redzēsim - to parādīs treniņi un treneru izvēle. Es esmu gatavs uz 100%, jūtos labi. Kā treneris izvēlēsies, tā arī būs. Darīšu visu, kas no manis atkarīgs.

Ko domā par Turciju un Čehiju?
Abas komandas ir ļoti stipras, bet mēs parādījām raksturu abās spēlēs un uzskatu, ka ļoti labi nospēlējām [pret abām pirmajā tikšanās reizē neizšķirts 1:1 - aut.]. Tagad zinām, ka būs izbraukuma spēle, būs pilns stadions, viņiem palīgos būs 12.spēlētājs. Centīsimies. Tagad skatīsimies video, analizēsim, kādas bija kļūdas pirmajās spēlēs ar turkiem un čehiem. Viennozīmīgi brauksim ņemt punktus.

Pieļauj, ka turki varētu būt nikni par zaudētajiem punktiem Rīgā?
Domāju, ka viņi vispār kopumā būs nikni, jo mēs daudz asinis paņēmām no viņiem. Domāju, ka viņi būs ļoti, ļoti, ļoti motivēti un mums klāsies vēl smagāk nekā Rīgā.

Vai esi dzirdējis, ka Turcijā ir traka atmosfēra? Spēle notiks 45 tūkstošu ietilpstošā stadionā.
Dzirdējis esmu, bet sajūtas vēl nav bijušas. Tagad Serbijā [BATE rindās pret "Partizan" - aut.] arī bija super atmosfēra. Redzēsim, kā būs Turcijā.

Kādas domas par "Barcelona" futbolistu Arda Turanu?
Mēs jau spēlējām, top spēlētājs. "Barcelona" tāpat vien nevienu neņem. Augstākās klases spēlētājs un meistars.

Kurus vēl izcelsi no mūsu pretiniekiem turkiem un čehiem?
Man liekas, ka tur visi, visi spēlētāji ir augstākās klases. Domāju, nav jēgas likt uz kādu atsevišķu spēlētāju uzsvaru. Viņi visi būs kā viens kodols - galvenais, lai mēs esam kā viens kodols.

Kurakins: "Skotijā izbaudu futbolu"

Kāds noskaņojums, ierodoties izlasē?
Manuprāt, katrs spēlētājs gaida izsaukumu uz izlasi un ierodas šeit vislabākajā noskaņojumā. Visi ir priecīgi redzēt viens otru, redzēt draugus, arī trenerus, dakterus, pārējos. Visu laiku ir patīkams noskaņojums.

Ja neskaita puslaiku Ukrainā, pēdējā spēle izlasē tev bija 0:6 zaudējumā Amsterdamā. Vai šis smagais zaudējums bija iemesls, kāpēc nespēlēji Čehijā un pret Nīderlandi Rīgā?
Es to nezinu. Domāju, tas nav jautājums man, iemeslus nezinu, treneris izvēlas labākos spēlētājus konkrētajā brīdī. Iespējams, tajā brīdī nebiju vislabākajā formā, tāpēc varbūt tā notika.

Tagad esi nomainījis klubu, nomainījis valsti - jūti, ka tas tev nācis par labu?
Domāju, ka jā. Manuprāt, vispār cilvēkam labi ik pa laikam pamainīt apstākļus, atmosfēru, pamēģināt kaut ko jaunu. Šajā brīdī man viss ļoti patīk, un es izbaudu futbolu. Man tiešām patīk mana šī brīža komanda un tas, kā mēs spēlējam. Manuprāt, pēdējos mačus mēs esam aizvadījuši ļoti labi [Kurakina vienība "Hamilton Academical" ar bilanci 3-1-1 negaidīti izvirzījusies 4.vietā 12 komandu konkurencē - aut.].

Rezultāti jums ir lieliski, bet, ja nerunājam par atmosfēru, kas skaidrs, ka ir daudz labāka nekā Latvijā, vai, tavuprāt, spēles kvalitāte, līmenis tur ir daudz labāks nekā Latvijā?
Manā skatījumā ir grūti salīdzināt. Ja viena komanda spēlētu pret otru, tad varētu salīdzināt. Bet, kad tu spēlē tur ar tiem spēlētājiem, tad ir pagrūti vērtēt. Skaidrs ir tas, ka tur cīņas ir vairāk nekā šeit Latvijā. Kad tev ir bumba Latvijā, tev ir daudz vairāk laika, lai izdomātu, ko darīt. Spēle ir mierīgāka un vairāk taktiska. Tur futbols ir vairāk balstīts uz emocijām, komandas visu laiku cenšas pozitīvi iet uz priekšu un gandrīz nedomā par aizsardzību. Tur ir baigi atvērtais futbols.

Atvērtais futbols varbūt ir saistīts arī ar daudzajiem līdzjutējiem, kas dzen uz priekšu?
Jā, jā, viņi dzen uz priekšu. Tur tu nevari vienkārši nosēsties aizsardzībā un spēlēt taktiski. Tur tas neiet cauri.

Tu jau pirms tam biji Skotijā, līdz ar ko valodas barjeras tev laikam nav?
Jā, man ir vieglāk [smaida]. Manā komandā tikko līgumu parakstījis arī viens vācietis - viņš perfekti runā angliski, bet viņš man saka, ka vispār nesaprot, ko vietējie runā savā starpā [smaida]. Tas tāpēc, ka skotu akcents ir diezgan liels. Man nav problēmu, es visu saprotu.

Aizsardzības līnijā klubā tev nav nekādu problēmu ar saprašanos, attiecībām?
Nav, nav. Sanāk, ka mums aizsardzībā ir brazīlietis un spānis, tā ka mums sanāk laba leģionāru saprašanās - runājam "normālajā" angļu valodā [smaida].

Vai tiesa, ka viens no taviem sapņiem šosezon varētu būt uzspēlēt pret Glāzgovas "Celtic"?
Protams, uzspēlēt un arī uzvarēt viņus gribētos. Redzēs, tagad par to nedomāju, šobrīd koncentrējos uz izlases spēlēm. Tagad jāaizmirst par kluba lietām un darbiem - jākoncentrējas uz izlasi. Manuprāt, mums jādabū pirmā uzvara šajā ciklā - tas būtu patīkami un tas ir galvenais tagad.

Tavs galvenais konkurents uz vietu pamatsastāvā, visticamāk, ir Maksimenko, kurš no Holandes atbraucis atpakaļ uz Latviju, bet tu otrādi - no Latvijas uz ārzemēm, Skotiju. Vai tavs variants nav sliktāks, ņemot vērā, ka Marians Pahars tevi redz mazāk?
Pahars ir gudrs treneris un, manuprāt, viņš izlases treniņos redzēs, kurš ir labāks. Viņš izvēlēsies sastāvu un viņam jebkurā gadījumā būs taisnība.

Bet vai tev izlases kontekstā nav tāda kā diskomforta sajūta? Ja tu joprojām spēlētu "Ventspilī", Pahars, visticamāk, redzētu visas spēles, bet tagad viņš varbūt uz vienu spēli aizbrauc, bet neredz tevi ikdienā.
Nē, šādas sajūtas nav. Mēs tāpat izlasē visi savācamies, te ir treniņi un te arī ir laiks sevi pierādīt.

Nav par īsu šis laiks, lai pierādītu, kurš ir labāks?
Nezinu... Neesmu jau vienīgais šādā situācijā, daudzi mūsu čaļi spēlē ārzemēs. Man liekas, pats galvenais ir regulāri spēlēt savā klubā. Tieši tas tev dod pārliecību un progresu.

Turki pēc vilšanās Rīgā, visticamāk, ne tikai gribēs uzvarēt, bet arī sagraut Latvijas izlasi. Būsiet psiholoģiski gatavi?
Protams, būsim gatavi. Mēs esam gatavi katrai spēlei un nedomājam vienkārši aizbraukt, lai tikai aizsargātos. Mēs visi gribam gūt pirmo uzvaru šajā ciklā. Noskaņojums ir labs un darīsim visu, lai parādītu labu sniegumu.

Visbeidzot - vai kopumā esi optimistiskāks par sevi nekā pirms trim četriem mēnešiem, kad klubā biji, šķiet, nedaudz aizsēdējies un arī izlasē te biji, te nebiji?
Jā, pēc komandas nomainīšanas jūtos labāk - manuprāt, man tas nāca par labu. Tagad tiešām izbaudu turienes futbolu, un man viss patīk. Protams, ka tas ir pluss - nekādi nevaru pateikt, ka tagad jūtos sliktāk.

Tev Skotijā ir līdzi ģimene?
Jā, viņi ir ar mani, tā ka arī šajā ziņā viss ir labi.

Valērijs Šabala no kontaktēšanās ar medijiem svētdien atteicās.

  +2 [+] [-]

, 2015-08-31 03:51, pirms 9 gadiem
Ko tad Valērijs no mēdijiem atsakās?

  -1 [+] [-]

, 2015-08-31 11:33, pirms 9 gadiem
Ogres federācija rakstīja: Ko tad Valērijs no mēdijiem atsakās?
Raud par to, ka būs jāspēlē reģionālajā amatieru līgā Polijā.