Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

U-21 izlase izveido kaudzi momentu un apspēlē Lietuvu

U-21 izlase izveido kaudzi momentu un apspēlē Lietuvu
Antonijs Černomordijs
Foto: LFF

Latvijas U-21 izlase aizvadījusi ļoti pārliecinošu spēli Zemgales Olimpiskajā centrā Baltijas kausa ietvaros pret Lietuvas vienaudžiem. Trenera Daiņa Kazakeviča vadībā futbolisti izveidoja kaudzi momentu un visā spēlē svinēja drošu panākumu ar 2:0. Pa vārtiem Krišam Kārkliņam un Jevgēņijam Kazačokam.

Baltijas kausa izcīņas turnīrs tika atklāts ar 28. maijā Klaipēdā starp Igaunijas un Lietuvas U-21 izlasēm. Spēlē fiksēts kaujiniecisks 1:1 neizšķirts. Pirms spēles Jelgavā izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs neslēpa, ka īsti atkāpšanās ceļa nav un savā laukumā ļoti svarīgi ir iegūt trīs punktus, lai otrajā cīņā jau droši varētu cīnīties par Baltijas kausa zeltu.

Mača pirmā puslaika sākumdaļā nebija tas skatāmākais futbols - Latvija vairāk kontrolēja bumbu, taču nopietnu asumu pie pretinieku vārtiem nebija. 32. minūtē Kārkliņš centrēja bumbu soda laukumā no labās malas, taču fantastiski veiksmīgi trāpīja vārtu tālajā devītniekā (1:0). 37. minūtē arī Eduards Tīdenbergs centrēja no labās malas - bumba atkal cerīgi lidoja, taču šoreiz atsitās pret vārtu stabu, un mirkli vēlāk Vladislavs Gutkovskis no labas pozīcijas netrāpīja vārtos. Dažas minūtes vēlāk Andrejs Cigaņiks izkārtoja vēl vienu momentu Gutkovskim - arī šoreiz nekā.

Otrā puslaika sākumā lieliskas ātruma īpašības nodemonstrēja Gutkovskis, kurš beigās izdarīja sitienu no asa leņķa un trāpīja pa vārtu tālo stabu. Latvijas izlase kopumā kontrolēja spēles gaitu, un 76. minūtē soda laukumā tika nogāzts Cigaņiks, un ļoti pārliecinoši 11 metru soda sitienu realizēja Jevgēņijs Kazačoks. Septiņas minūtes vēlāk Vladislavs Sorokins izskrēja vienatnē pret vārtsargu, bet par ilgu vilcinājās ar sitienu un vārtus nespēja gūt. Izskaņā vēl labs sitiens Ingaram Sarmim Stuglim, taču rezultāts vairs nemainījās - 2:0 Latvijas izlases uzvara.

Par Latvijas izlases labāko spēlētāju šajā spēlē nosauca Cigaņiku, kuru pēc spēles arī atzīmēja Lietuvas izlases galvenais treneris Antans Vingilis, atzīmējot, ka caur Andreju tiekot veidota visa Latvijas izlases spēle.

Latvijas un Igaunijas U-21 izlašu spēle paredzēta 3. jūnijā Igaunijas pilsētā Vandrā.

Baltijas kauss futbolā U-21 izlasēm, 31. maijs

Latvija U21 - Lietuva U21 2:0 (1:0)
Vārti:
Kārkliņš 32' Kazačoks 76' (11 m.s.s.)
Latvija U21: Kurakins, Šlampe (Bērenfelds 80'), Černomordijs, Koļesovs (Klimaševičs 89'), Kārkliņš, Tīdenbergs (Stuglis 80'), Kazačoks, Kiriļins, Jurkovskis (Sorokins 65'), Cigaņiks, Gutkovskis (Ivanovs 89')


, 2016-05-31 20:17, pirms 8 gadiem
Bija labi. Praktiski katrs speēlētājs ar kautko izcēlās. Skatīsimies kā ies pret Igauņiem
, 2016-05-31 20:29, pirms 8 gadiem
Cigaņiks labs. Varēja Zommeru likt vārtos
, 2016-05-31 21:01, pirms 8 gadiem
Uz leišu fona mūsu jaunie izskatās pat ļoti labi. Tas priecē. ..
, 2016-05-31 21:53, pirms 8 gadiem
Skatijos basi, tāpēc neredzēju spēli, bet izskatās, ka ir parādijuši labu sniegumu, prieks par to.

Vladislavs Kurakins, kas spēlēja šodien ir brālis Antonam Kurakinam?
, 2016-05-31 22:10, pirms 8 gadiem
kecbaja rakstīja: Skatijos basi, tāpēc neredzēju spēli, bet izskatās, ka ir parādijuši labu sniegumu, prieks par to.

Vladislavs Kurakins, kas spēlēja šodien ir brālis Antonam Kurakinam?
itkā pēc sejas līdzīgi nav, Vladislavs ir d-pils audzēknis, bet Antons spēlējis Blāzmā, tad jau moš abi no Latgales
, 2016-05-31 22:30, pirms 8 gadiem
Tad jau jāņem Euro 2020
, 2016-05-31 23:59, pirms 8 gadiem
Tomēr divi atšķirīgi puslaiki: pirmajā pilnīga mūsējo dominance, otrajā jau lietuvieši brīžiem pārņēma iniciatīvu (varbūt tāpēc, ka uz otro puslaiku uzmainīja četrus svaigus spēlētājus, kamēr mūsējiem pirmā maiņa (viena) bija tikai 65. minūtē. Vēl -- pirmajā pusstundā, par spīti lielam pārsvaram bumbas kontrolē (uz to brīdi varētu būt 70%), neviena sitiena pa vārtiem! Par Kārkliņa vārtiem -- man tomēr izskatījās, ka tas bija apzināts sitiens (spēcīgs!), nevis centrējums -- bet jāprasa vien viņam pašam
, 2016-06-01 01:25, pirms 8 gadiem
kecbaja rakstīja: Skatijos basi, tāpēc neredzēju spēli, bet izskatās, ka ir parādijuši labu sniegumu, prieks par to.

Vladislavs Kurakins, kas spēlēja šodien ir brālis Antonam Kurakinam?
nē , nav.
, 2016-06-01 12:12, pirms 8 gadiem
dienvidu kaimiņus apspēlēt vienmēr patīkami
tik skāde, ka lietuvieši futbola līmeni (atšķirībā no basketa) nolaiduši ...
90-to sākumā bij ok, pie tam ne uz migrantu rēķina, bet ar saviem vīriem
, 2016-06-01 17:46, pirms 8 gadiem
Ble, Goodys neizmantoja labas iespeejas. Taa uzvara vizuka.
, 2016-06-01 17:47, pirms 8 gadiem
Taa uzvara nahalavu.
, 2016-06-01 17:47, pirms 8 gadiem
Tā bija veiksme
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.