Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pahars veic kardinālas izmaiņas, "īsta debija" Dubram

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pahars veic kardinālas izmaiņas, "īsta debija" Dubram
Kaspars Dubra
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kļuvis zināms Latvijas futbola izlases sākumsastāvs Baltijas kausa finālam pret Lietuvu. Mūsu valstsvienības galvenais treneris Marians Pahars veicis kardinālas izmaiņas gan spēlētāju izvēlē, gan taktiskajā izvietojumā. Šodien īstu debiju izlasē piedzīvos Kaspars Dubra.

Ja pusfinālā pret Igauniju (0:0, 11m 4:2) Latvijas izlase spēlēja pēc shēmas 4-2-3-1, tad šodien, kā izskatās, tiks spēlēts pēc shēmas 5-3-1-1, proti, ar pieciem aizsargiem, tai skaitā trim centra aizsargiem. Līdzās Kasparam Gorkšam un Naurim Bulvītim vietu aizsardzības centrā ieņems Kaspars Dubra, kuram tā "uz papīra" nebūs debija, bet pēc būtības gan. Līdzšinējā vienīgajā mačā vēl Aleksandra Starkova vadībā Dubra uznāca uz maiņu kompensācijas laikā pārbaudes spēlē pret Ķīnu. Dubra toreiz nospēlēja burtiski dažas sekundes, bet šoreiz viņam, visticamāk, tiks uzticēta visa spēle pret Lietuvu.

Tās ne tuvu nav vienīgās izmaiņas. Ja pret igauņiem aizsardzības malās spēlēja ventspilnieki Antons Kurakins un Oļegs Timofejevs, šoreiz iespēja dota Vitālijam Maksimenko (sezonas otro daļu pavadīja Skotijas Premjerlīgā "Kilmarnock" vienībā) un Andrejam Kovaļovam, kurš pret Igauniju spēlēja malējā pussarga pozīcijā. Pussargu trio veidos Artis Lazdiņš, Aleksandrs Fertovs (abi spēlēja arī pret Igauniju) un Oļegs Laizāns, kurš aizvakar nospēlēja simbolisku laiku. O.Laizāns pēdējo reizi sākumsastāvā bija pagājušā gada 22. martā bēdīgi slavenajā neizšķirtā 1:1 pret Lihtenšteinu.

Izvirzītā uzbrucēja pozīcijā atkal spēlēs Edgars Gauračs, bet zem viņa būs Artūrs Zjuzins. Jāatzīmē, ka vakar ar izlasi trenējās un šoreiz pieteikumā ir Valērijs Šabala. Latvijas izlases sākumsastāvā, ja skatāmies tikai uz uzvārdiem, ir veiktas tikai trīs maiņas (Dubra, Maksimenko un O.Laizāns Kurakina, Timofejeva un Rugina vietā), taču spēlētāju izvietojuma un paredzamo funkciju ziņā izmaiņas krietni vien lielākas. Runājot par Lietuvas izlasi, tās treneru štābs bijis daudz konservatīvāks - pēc uzvarētā pusfināla pret Somiju (1:0) tikai viena izmaiņa - starta vienpadsmitniekā iekļauts Latvijas futbola speciālists Valedmars Borovskis (Rīgas "Daugava"), malā paliekot Ramūnam Radāvičam. Spēles sākums jau plkst.20:00, tiešraide LTV7.

Latvijas izlases sākumsastāvs: Vaņins, Maksimenko, Dubra, Bulvītis, Gorkšs, Kovaļovs - O.Laizāns, Fertovs, Lazdiņš - Zjuzins- Gauračs.

  +6 [+] [-]

, 2014-05-31 19:39, pirms 10 gadiem
Lai Gaurikam ir spēks un veselība noskriet visu spēli. Patika viņa sniegums pirmajā spēlē. Labi, ka nav Rugins, kas automātiski paliena izredzes uzvarēt

     [+] [-]

, 2014-05-31 19:43, pirms 10 gadiem
Jo interesantāk!
Jāņem tie leiši un miers.

  +2 [+] [-]

, 2014-05-31 19:44, pirms 10 gadiem
Interesants izvietojums. Ceru, ka Edgaram viss būs labi ar veselību!

  +2 [+] [-]

, 2014-05-31 19:44, pirms 10 gadiem
Par uzvaru !

  +1 [+] [-]

, 2014-05-31 20:06, pirms 10 gadiem
ruginam butu kájas taisnákas tad arí labák varétu spelét

  +2 [+] [-]

, 2014-05-31 20:10, pirms 10 gadiem
Sākums ir izdevies ! Latvija izvirzās vadībā 1:0 vārtus iesita Bulvītis !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja