Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Jauniešu futbola izlasēm piesaistīts čehu speciālists Dovalils

Jauniešu futbola izlasēm piesaistīts čehu speciālists Dovalils
Jakubs Dovalils. Foto: LFF

Latvijas Futbola federācija (LFF) darbam ar Latvijas U-19 un U-18 jauniešu izlasēm piesaistījusi karjeras laikā dažāda vecuma Čehijas valstsvienības vadījušo čehu speciālistu Jakubu Dovalilu.

Pašlaik 44 gadus vecais Jakubs Dovalils trenera karjeru uzsāka 1997. gadā, kad pievienojās Prāgas SK Slavia jauniešu akadēmijai, strādājis ar kluba U-15 līdz U-19 futbolistiem. 2002. gadā tika apstiprināts par Čehijas U-16 jauniešu izlases galveno treneri, katru nākamo sezonu līdz pat 2015. gadam turpinot strādāt ar dažāda vecuma izlasēm. 2006. gadā kopā ar Čehijas U-17 izlasi izcīnījis Eiropas čempionāta sudraba medaļas, bet 2008. gadā aizvedis U-19 valstsvienību līdz Eiropas bronzai.

No 2008. līdz 2015. gadam strādāja par Čehijas U-21 izlases galveno treneri, spēlējot arī divos Eiropas čempionāta finālturnīros un 2011. gadā kopā ar komandu ierindojoties ceturtajā vietā. Jakubs Dovalils 2012. gadā pildīja arī Čehijas nacionālās izlases galvenā trenera asistenta pienākumus, strādājot ar komandu Eiropas čempionāta finālturnīrā. Pēc darba Čehijā devās uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem, kur līdz 2017. gada janvārim strādāja par šīs valsts U-19 jauniešu izlases galveno treneri.

"Iepriekš darbībā esmu redzējis gan Latvijas nacionālo, gan U-21 izlasi. Pazīstu arī tos Latvijas klubus, kas iepriekšējās sezonās startēja UEFA Čempionu līgā un UEFA Eiropas līgā, taču ar laiku, protams, arvien vairāk un vairāk plānoju iepazīties ar jauniešu izlasēm, futbolistiem. Šobrīd galvenais mērķis ir iepazīt Latvijas futbola kopējo sistēmu, izveidot kontaktu ar pašmāju klubiem un citiem treneriem," par līdzšinējo Latvijas futbola pārzināšanu un pirmajiem darbiem izsakās Jakubs Dovalils. "Ja Latvijas U-19 izlase savā vecumā spēs regulāri kvalificēties Eiropas čempionāta Elites kārtai un, iespējams, arī finālturnīram, augs gan futbolistu individuālais, gan arī kopējais futbola līmenis mūsu valstī. Tas ar laiku cels arī nacionālās izlases latiņu. Personīgi uzskatu, ka jauno futbolistu individuālā attīstība nav iespējama bez izvirzītā rezultāta sasniegšanas un laba snieguma laukumā."

"Es Latvijas jauniešu izlašu izpildījumā vēlos redzēt aktīvu spēli ar augstu presingu, taču šāda stila piekopšana ir atkarīga no mūsu spēlētāju kvalitātēm. Tāpēc viens no maniem tuvākajiem uzdevumiem būs iepazīt spēlētājus un viņu spējas," pauž treneris. "Mūsdienu futbolā jauniešu izlasēs futbolistam jābūt apveltītam ar labām ātruma īpašībām, disciplīnu, spēku, jāmīl futbols kā spēle, vienlaikus jābūt stipram gan individuāli, gan arī daļai no kolektīva. Esmu pārliecināts, ka ar šādām īpašībām varēsim sasniegt vēlamo rezultātu laukumā!"

Gadu mijā darbu noslēdzis iepriekšējais Latvijas U-17 valstsvienības galvenais treneris Igors Stepanovs. Tikmēr treneru rotācijas kārtībā Latvijas U-16 un U-17 jauniešu izlases šosezon vadīs Aleksandrs Basovs.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/11510/jauniesu...


, 2019-01-31 11:04, pirms 5 gadiem
Varbūt tagad netiks pie amata visādi "stjopas"......
, 2019-01-31 11:59, pirms 5 gadiem
Strop,kāpēc tik nejauks?Stjopa taču Londonas Arsenal spēlēja,mūsu valsti pārstāvēja.Tagad jauniešu apmāca.
, 2019-01-31 12:05, pirms 5 gadiem
Labs gājiens Kaspar,bet pagaidām kadrus sarunāt vari tikai ar pirmstam pazīšanos,varbūt būs bisk labāks par vietējiem,bet lai iemācītu spēlēt futbolu,vajag kvalificētu treneri no Dienvidamerikas vai tās pašas Spānijas,Portugāles,lai tehniku un mentalitāti mainītu puišiem!
, 2019-01-31 12:05, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Strop,kāpēc tik nejauks?Stjopa taču Londonas Arsenal spēlēja,mūsu valsti pārstāvēja.Tagad jauniešu apmāca.
Tad jau mums jāņem Djēgo Armando.
, 2019-01-31 12:42, pirms 5 gadiem
Algun, es mūsu valsti pārstāvēju Anglijā spēlēdams dubļu futbolu, bet man pat zeperus nedod trenēt.
, 2019-01-31 13:11, pirms 5 gadiem
kāda starpība kas tuvkākajā laikā notiks ar u18-u19 jauniešiem, ja viņus u21 izlasē sagaida onkulis Dainis
, 2019-01-31 13:44, pirms 5 gadiem
Kāpēc atkal Austrumeiropa? Nav prātīgāk izvēlēties speciālistus no valstīm, kuras diktē modi pasaules futbolā???
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.