Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Rubezis: "Būtu uzvarējuši zviedrus, nebūtu bijis jāmokās pret grieķiem"

Agris Suveizda

Rubezis: "Būtu uzvarējuši zviedrus, nebūtu bijis jāmokās pret grieķiem"
Niks Rubezis pret Zviedriju
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas U17 futbola izlase Eiropas čempionāta atlases cikla pirmā posma pēdējā spēlē piedzīvoja neveiksmi pret Grieķiju (0:1) un ar vienu punktu apakšgrupā ieņēma pēdējo pozīciju. Labās malas aizsargs Niks Rubezis, kuram šodien apritēja 16 gadu, sarunā ar Sportacentrs.com atskatījās uz aizvadīto cīņu un arī visu turnīru.

Kamēr grieķi pēc uzvaras un iekļūšanas Elites kārtā ģērbtuvēs dziedāja un līksmoja, Latvijas spēlētāju sejās vilšanos nebija iespējams noslēpt. "Nekādu labo emociju jau nav," sacīja Niks Rubezis, kurš pēc Daniila Hvoiņicka noraidījuma un Jegora Moroza nomainīšanas maču pabeidza ar kapteiņa apsēju ap roku.

"Viena slikta kļūda…Nebūtu tās muļķīgās kļūdas, varbūt būtu aizgājusi spēle un varētu arī uzvarēt," Rubezis turpināja. "Otrajā puslaikā trāpījām pa stabu. Būtu iesituši, būtu 1:1 un spēle no mūsu puses būtu simtreiz labāka."

"Pārtraukumā treneri par kļūdu neko neteica. Teica, lai otrajā puslaikā spēlējam agresīvāk. Tā arī darījām – vismaz mēģinājām," teica Rubezis. "Pirms turnīra gājām mērķtiecīgi uz izkļūšanu no grupas. Gājām laukumā, cīnījāmies, un darījām visu, ko varējām."

Latvijas U17 izlase snieguma ziņā ļoti cerīgi sāka turnīru, tomēr pirmajā mačā piedzīvoja visai nepelnītu zaudējumu pret Zviedriju (1:2). Rubezis piekrita, ka šī neveiksme varētu būt viens no izšķirošajiem faktoriem visā atlases ciklā: "Momenti bija, vajadzēja tikai realizēt. Varējām pat uzvarēt – ja būtu paņēmuši trīs punktus pret zviedriem, tad nebūtu šodien jāmokās pret grieķiem. Grūti teikt, kā mums pietrūka, lai izkļūtu no grupas. Laikam jau gūtu vārtu…"

"Stepanovs ir labs treneris, kā spēlētājs savulaik ticis Londonas "Arsenal". Viņš zina, kā spēlē ārzemēs, un mums deva lielu pieredzi," uzskata Rubezis. Izlases sastāvā dominēja JFC "Skonto" spēlētāji, tomēr Liepājas SSS pārstāvis Rubezis sacīja, ka jau bija paguvis saspēlēties ar komandas biedriem: "Bijām sapratušies jau no pagājušā gada. Kolektīvā visi savā starpā bija draudzīgi, tā ka viss bija kārtībā."

     [+] [-]

, 2014-09-30 20:21, pirms 10 gadiem
Nepelnīts zāģis pret Zviedriju, te pat zirgam jāsmejas. Nepelnīts zāģis bija Dinamo pret Jokeritu, kad izdari divreiz vairāk metienu pa vārtiem un tomēr zaudē

     [+] [-]

, 2014-09-30 22:46, pirms 10 gadiem
būtu omei olas, opis sanāktu

     [+] [-]

, 2014-09-30 23:54, pirms 10 gadiem
Pret Zviedriju Latvijai bija vairāk vārtu momentu, un no šī viedokļa zaudējumu var saukt arī par nepelnītu, kaut gan, tiesa, zviedriem savukārt bija pārsvars bumbas kontrolē.