Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Vēstules no Turcijas: izlase nespēlēs Stambulā nevienoto līdzjutēju dēļ

Vēstules no Turcijas: izlase nespēlēs Stambulā nevienoto līdzjutēju dēļ
Fātihs Terims
Foto: AP/Scanpix

Jau ceturtdien Latvijas futbola izlase "Euro2016" kvalifikācijas turnīra ietvaros aizvadīs izbraukuma spēli pret Turcijas valstsvienību. Turcijas latvietis Daniels Ozkaja atrakstījis vēstuli, kurā iepazīstina ar Turcijā valdošo noskaņojumu pirms atbildīgā mača.

Mediji vēl īsti nav pievērsuši uzmanību spēlei pret Latviju, bet visi, protams, uzskata, ka Turcijai noteikti vajag pārspēt Latviju. Galvenais treneris Fātihs Terims izteicies, ka Turcijai vajadzētu paņemt sešus punktus pret Latviju un Nīderlandi. Viņaprāt, ar uzvaru jūnijā pret Kazahstānu (1:0) komandai sācies jauns cikls, un Turcijai ir parādījušās labas iespējas aizbraukt uz finālturnīru.

Turcijas - Latvijas spēle notiks nevis Stambulā, bet Konjā tāpēc, ka Turcijas Futbola federācija grib iesākt jaunu ciklu. Spēlēs, kuras notika Stambulā, "Galatasaray" līdzjutēji protestēja pret vārtsargu Volkanu Demirelu [konkurentes "Fenerbahce" vārtsargs, kurš fanu dēļ atteicies pārstāvēt izlasi - aut.] un pēc šī gadījuma Demirelu vairs nesauc uz izlasi, bet federācija ir mainījusi stratēģiju un šai ciklā nacionālās izlases spēles vairs nenotiks Stambulā [pirmās divas spēles pret Čehiju un Kazahstānu turki aizvadīja Stambulā, pret Latviju un Nīderlandi spēlēs Konjā, bet noslēdzošo maču pret Islandi Bursā - aut.]. Turcijai veidojas jauns spēlētāju kodols, uz izlasi tiek aicināti daudzi spēlētāji, kas nākuši ārpus Stambulas. Manuprāt, šis sastāvs ir labāks un bīstamāks nekā tas bija iepriekšējā spēlē pret Latviju Rīgā.

Taču mums, Latvijai, ir izredzes paņemt punktus, varbūt pat uzvarēt, ja noturēsim pirmās minūtes. Tad viss spiediens būs uz turku futbolistiem, jo līdzjutēji uzskata, ka Turcijai noteikti vajag uzvarēt. Turcijā līdzjutējiem patiešām nepatīk gaidīt golu, tas nav turku sporta kultūrā. Viņiem vajag visu un uzreiz.

Domāju, ka pēc pirmdienas mediji spēlei ar Latviju pievērsīs lielāku uzmanību, tad jums varēšu uzrakstīt plašāk. Sveicieni no Turcijas, Daniels.


Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.