Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: "Neviens U21 izlasei nav atcēlis uzdevumu atņemt punktus favorītiem"

Agris Suveizda

Kazakevičs: "Neviens U21 izlasei nav atcēlis uzdevumu atņemt punktus favorītiem"
Dainis Kazakevičs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas Futbola federācija (LFF) piedāvā U-21 valstsvienības galvenā trenera Daiņa Kazakeviča komentāru pirms 2015.gada UEFA Eiropas U-21 čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm – 3.septembrī savā laukumā pret Horvātiju un 8.septembrī izbraukumā pret Šveici.

LFF.lv: Cik nozīmīgas būs Latvijas U-21 izlases spēles pret Horvātiju un Šveici, ņemot vērā turnīra kopvērtējumu un to, ka kādam futbolistam šīs būs pēdējās spēles U-21 izlases sastāvā?
D.Kazakevičs: “Pirmām kārtām, uzdevums kvalifikācijas cikla laikā divas reizes apspēlēt Lihtenšteinu un paņemt punktus no favorītiem paliek spēkā. Lai arī Latvijas izlase šobrīd vairs necīnās par iekļūšanu finālturnīrā, tomēr mēs varam ietekmēt kopējo vietu sadalījumu apakšgrupas kopvērtējumā. Šis ir papildus stimuls spēlētājiem censties parādīt savu labāko sniegumu gaidāmajās spēlēs.

Mūsu pēdējā spēle izbraukumā pret Ukrainu, kad tikai kompensācijas laika pēdējās sekundēs piedzīvojām zaudējumu, pierāda, ka mūsu komanda var cienīgi spēlēt ar šāda kalibra pretiniekiem. Ar šādu pašu cīņas sparu un neatlaidību futbolistiem tiks dots uzdevums nospēlēt arī atlikušās spēles pret Horvātiju un Šveici.

Puiši ir izsaukti Latvijas U-21 futbola valstsvienībā, tā viņiem ir atbildība, kā arī vienlaikus stimuls pierādīt sevi Latvijas nacionālās futbola izlases galvenajam trenerim. 1992.gadā dzimušajiem puišiem šīs būs pēdējās spēles U-21 izlases sastāvā, tāpēc arī viņi noteikti centīsies apliecināt savas spējas mačos ar spēcīgiem pretiniekiem. Protams, vienlaikus mēs apzināmies, ka spēlējam pret Eiropas vadošajām komandām šajā vecumā, starp kurām pieskaitāma gan Horvātija, gan arī Šveice, kas U-17 vecuma grupā pāris gadus atpakaļ kļuva par pasaules čempioni.

Tāpat U-21 valstsvienībā ir izsaukta daļa jauno spēlētāju, kuriem šī būs iespēja gūt pieredzi nākotnei un kuri pārstāvēs U-21 izlasi arī turpmāk, vienlaikus apliecinot sevi pirms Baltijas Kausa spēlēm oktobrī. Tāpēc mūsu komandā motivācija būs visaugstākajā līmenī.”

LFF.lv: Kā Jūs vērtējat Latvijas U-21 izlases spēlētāju progresu šī atlases cikla laika un sezonā kopumā?
D.Kazakevičs: „Mums priekšā vēl divas spēles, tāpēc plašāka spēlētāju snieguma analīze tiks veikta vēlāk. Vēlos atzīmēt, ka kvalifikācijas cikla laikā sevi labi apliecinājuši vairāki 1994.gadā un 1995.gadā dzimušie futbolisti. Atlases cikla laika viņi ir izcīnījuši vietu komandas pamatsastāvā, jo spējuši pierādīt, ka ir spēcīgāki par gadu vecākajiem komandas biedriem. Šī ir pluss zīme, ko pierāda arī rezultātu dinamika, turklāt šobrīd komanda spēlē labāk nekā atlases cikla sākumā.

Kā zināms, U-21 izlases kapteinis Vitālijs Jagodinskis izsaukts uz nacionālo valstsvienību. Mūsu uzdevums ir strādāt tā, lai šādu spēlētāju būtu arvien vairāk. Latvijas U-21 izlasei rūpīgi seko līdzi arī nacionālās izlases treneri, tāpēc nākotnē noteikti vairāki futbolisti tiks izsaukti uz galveno komandu.”

LFF.lv: Kas šobrīd ir zināms par gaidāmo pretinieku - Horvātiju, ņemot vērā paziņoto sastāvu? Kādus "ieročus" mūsu komanda var pielietot spēlē pret šo pretinieku?
D.Kazakevičs: “Pretiniekiem šīs arī būs ļoti izšķirošas spēles. Kvalifikācijas cikla noslēgums. Horvātijas izlase, izcīnot uzvaru Jelgavā, nodrošinās iekļūšanu finālturnīrā. Viņiem šī viennozīmīgi būs izšķirošā spēle. Tāpēc šeit nevar būt nekādas runas par pretinieku nenovērtēšanu no abu komandu puses. Mums ir labi zināms Horvātijas izlases sastāvs. Esi labi to izpētījuši. Komandā ir iekļauti futbolisti, kuri ļoti labi sevi ir apliecinājusi ārzemju klubos. Tāpat šajā komandā iekļauti vairāki spēlētāji ar pieredzi Horvātijas nacionālajā izlasē. Kā zināms, uz Latviju septembrī atbrauks arī tie spēlētāji, kas šogad Brazīlijā bija iekļauti 23 labāko Horvātijas futbolistu skaitā FIFA Pasaules Kausa finālturnīrā. Piemēram, Ante Rebičs visās trijās spēlēs devās uz maiņu Horvātijas valstsvienības kreklā.

Pretinieks ir nopietns, tomēr mēs spēlējam savās mājās. Esam noskaņoti parādīt maksimāli saturīgu spēli un izcīnīt pozitīvu rezultātu. Arī mēs alkstam sevi apliecināt no labākās puses. Kā mums tas izdosies, to redzēsim 3.septembrī! Tāpēc aicinu visus klātienē atbalstīt Latvijas U-21 izlasi spēlē pret Horvātiju!”

Izmantotie resursi:
LFF: Galvenā trenera komentārs pirms spēles ar...

  -1 [+] [-]

, 2014-08-30 20:09, pirms 10 gadiem
Dainis Kazakevičs - U-21 treneris, LFF sporta direktors, FK Jelgava valdes loceklis, piedalās konferencēs par spēļu sarunāšanu utt. Protams tak nav laika pārbaudīt, ka puse no izsauktajiem spēlētājiem diezgan droši sēž uz beņķa savos klubos, vai kādu laiku nav spēlējuši vispār.
Vienīga iespēja kaut ko aizķert ir noliekot autobusu cerēt un Gutkovski. Bet izskatās divi stabili zaudējumi, labākajā gadījumā ne ar graujošu rezultātu. Galvenais lai neviens nepiedzeras, lai nav uz ko norakstīt.