Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pahars: "Pirmie vārti salauza spēli, Rudņevs bija viens no MVP"

Agris Suveizda

Pahars: "Pirmie vārti salauza spēli, Rudņevs bija viens no MVP"
Marians Pahars
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars pēc uzvaras Gibraltārā (5:0) sarunā ar Latvijas žurnālistiem sacīja, ka bija apmierināts arī ar pirmo puslaiku un ka svarīgākais bija gūt pirmos vārtus.

- Divi ļoti dažādi puslaiki. Atmiņā vairāk paliks negatīvais (pirmais puslaiks) vai pozitīvais (otrais)?
- Negribu runāt par negatīvo. Arī pirmajā puslaikā mums bija daudz iespēju. Visi redzēja, ka mums bija trīs četras ļoti labas vārtu gūšanas izdevības. Ja mēs būtu iesituši, tad būtu pavisam cita spēle, jo Gibraltārs spēlēja līdz pirmajiem vārtiem – domāju, ka tie salauza maču. Laizāns un Tarasovs pirmajā puslaikā daudz strādāja, un redzēju, ka viņi ir mazliet smagi, bet otrajā puslaikā nāca jauni spēki – Zjuzins un Lazdiņš.

- Pamatsastāvā salīdzinājumā ar Slovākiju bija divas izmaiņas – Šabala un Laizāns. Kāds bija šo izmaiņu pamatojums?
- Šabalas sakarā maiņa bija acīmredzama un prognozējama. Tāpēc, ka Gibraltārs nav tik spēcīgs kā Slovākija un mums vajadzēja divus uzbrucējus. Savukārt Laizāns ļoti labi izskatījās treniņos, gribēju dot viņam iespēju.

- Vai tas, ka Tarasovs un Laizāns tika nomainīti jau pēc pirmā puslaika, liecina, ka viņi šo iespēju neizmantoja?
- Nē, nē, nē! Domāju, ka, ja no pirmajām minūtēm spēlētu Zjuzins un Lazdiņš, arī viņiem būtu bijis grūti. Tāpēc, ka pret tādām komandām kā Gibraltārs spēles vienmēr ir nervozas un ļoti svarīgi ir pirmie vārti. Šodien dabūjām maksimumu, un esmu ļoti priecīgs.

- Ja saki, ka pirmais puslaiks nebija tik slikts, tad pārtraukumā nenervozēji un nebiji dusmīgs uz komandu?
- Nē, biju ļoti mierīgs un mēģināju to [šādu noskaņojumu] nodot arī spēlētājiem. Mēģināju viņus nomierināt, ģērbtuvē nebija nekādas kliegšanas, panikas – par to nemaz nerunājām. [Pirmajā puslaikā] izdarījām to, ko plānojām, izņemot, protams, vārtu gūšanu. Teicu, ka tā ir jāturpina, un to arī izdarījām.

- Pēc zaudējuma Kazahstānai [0:1] pagājušajā ciklā sacīji, ka mums jāmācās spēlēt kā favorītiem. Vai šodienas spēle parādīja, ka protam to darīt?
- Manuprāt, nevajag par Kazahstānu runāt kā šāda līmeņa komandu.

- Biju domājis tieši spēles stila ziņā.
- Grūti teikt. Jārunā nevis par Gibraltāru, bet gan to, kā spēlēsim pret Ungāriju. Kurš bija favorīts Slovākijā? Protams, Slovākija. Un pret viņiem nospēlējām 0:0. Manuprāt, šis mums bija ne tikai godīgs, bet arī fantastisks rezultāts.

- Cik nopietns savainojums ir Savaļniekam?
- Viņš pagrieza potīti – to pašu, ko savainoja Slovākijā. Viņam kāja iestrēga sintētiskajā segumā, un tagad [kāja] neizskatās labi.

- Tieši runājot par sintētiku. Cikla pirmā spēle Andorā būs uz mākslīgā laukuma, cik ļoti segums šodien traucēja vai ietekmēja spēli?
- Pirmā puslaika pirmajā minūtēs visi jutāmies nervozi, un laukuma kvalitāte nebija laba. Tāpēc arī realizēt iespējas nebija viegli, jo arī laukums bija grūts.

- Nākamās spēles būs Baltijas kausā. Vai mums ir plānota vēl kāda spēle, kā lietuviešiem un igauņiem, pret komandām, kas gatavosies Eiropas čempionātam?
- Nē, trešās spēles plānā nav.

- Nebija domas dot iespēju citam vārtsargam, nevis laukumā sūtīt Vaņinu?
- Bija, bija. Pēc tādas spēles ir tikai viena lieta, par kuru nožēloju. Nevaru dot iespēju visiem spēlētājiem, kuri bija kopā ar mums ģērbtuvē un visā treniņnometnē. Aizvadījām ļoti labu treniņnometni, un visi puiši bija pelnījuši spēles laiku. Diemžēl maiņas bija tikai sešas.

- Līdzīgs jautājums arī par to, vai Jagodinska vietā nebija domas ļaut debitēt Ošam?
- Jagodinskis kopā ar mums ir divarpus gadus, un viņš bija pelnījis iet laukumā. Mārcim ir jāturpina strādāt, un arī viņam, protams, ka būs – ceru, ka būs – iespēja.

- Kā Ošs treniņos izskatījās uz pārējās komandas fona?
- Grūti tagad atbildēt, jo viņam tā bija pirmā nometne izlasē, pavisam citi ātrumi, augsta līmeņa spēlētāji. Viņam pirmie pāris treniņi bija grūti, bet pēc tam viņš izskatījās arvien labāk un labāk.

- Turpinot par spēlētājiem, kādi secinājumi par Artjomu [Rudņevu]? Viņš izveidoja daudz momentu, bet pašam bumba joprojām neiet iekšā vārtos.
- Manuprāt, viņš šodien mūsu izlasei bija ļoti svarīgs spēlētājs. Viņš deva tik daudz iespēju saviem partneriem un principā uz saviem pleciem nesa divus aizsargus. MVP, manuprāt. Taču, protams, jebkurš uzbrucējs grib gūt vārtus un arī es gribētu, lai viņš iesistu. Neizdevās viņam to izdarīt, bet galvenais ir rezultāts.

- Viņš bija spēles MVP vai viens no?
- Viens no MVP.

- Pirms spēles izsauci Sorokinu. Kāpēc tieši viņu, nevis kādu citu?
- Tāpēc, ka labi izskatījās pirmajās Virslīgas spēlēs. Viņš ir U21 izlases spēlētājs, un arī komandas galvenais treneris Dainis [Kazakevičs] viņu rekomendēja. Un mums arī nebija daudz laika. Slovākijā bijām ļoti tuvu U21 izlasei, kad tā spēlēja Čehijā, un uzreiz pēc spēles viņu izsaucām.

- Lēmums bija pieņemts jau iepriekš vai pirms U21 spēles bija vēl kāds kandidāts, kurš, sevi labi parādot, varēja tikt izsaukts?
- Nē, lēmums tika pieņemts jau ļoti ilgi pirms tās spēles. Tas mums ir ļoti svarīgi un vērtīgi, ka viņš var spēlēt daudzās pozīcijās – gan abās aizsardzības malās, gan arī kā [malējais] pussargs, turklāt var spēlēt arī centrā.

- Cauņa nebija izsaukts traumas dēļ, bet tajā pašā laikā viņš kluba rindās aizvadīja pārbaudes spēli un guva vārtus…Kāda tad īsti bija situācija ar viņu?
- Ļoti grūti to pateikt, pats biju ļoti pārsteigts, ka viņš spēlēja. Tas bija pārsteigums visam treneru štābam. Ko varam darīt…Kad sākām treniņnometni, viņš bija savainots. Katru dienu runājām ar viņu un dakteriem, visiem no tā jau sāpēja galva. Nezinu, kāpēc viņš pēkšņi spēlēja – varbūt savainojums vienā mirklī pazuda.

Sportacentrs.com no Gibraltāra.

  +5 [+] [-]

, 2016-03-30 08:02, pirms 8 gadiem
Atliek novēlēt "Futbola mājās" tādu sintētiku, kurā spēlētāji traumas nedabon un izlase nejūtās pārsteigta un nervoza uz savas sintētikas spēlējot.
Slēpts komentārs: J.L.

  -2 [+] [-]

, 2016-03-30 08:18, pirms 8 gadiem
kegums rakstīja: Atliek novēlēt "Futbola mājās" tādu sintētiku, kurā spēlētāji traumas nedabon un izlase nejūtās pārsteigta un nervoza uz savas sintētikas spēlējot.
jā. Sintētiskais laukums ir labākais, ko var dabūt par naudu..
PS
paradoksāli, bet sintētikai apsaimniekošana ir dārgāka par parastu zāles laukumu

  -1 [+] [-]

, 2016-03-30 08:54, pirms 8 gadiem
.............. rakstīja: jā. Sintētiskais laukums ir labākais, ko var dabūt par naudu..
PS
paradoksāli, bet sintētikai apsaimniekošana ir dārgāka par parastu zāles laukumu
Nu jau, nu jau liekas ,ka stasti pasakas. Ludzu kadu atsauci uz sito info.

  +4 [+] [-]

, 2016-03-30 09:45, pirms 8 gadiem
J.L. rakstīja: Ja Rudņevs ir MVP, tad Pahars ir Felipe Skolari.
Felipe Skolarī pēc PK-2014 ir kļuvis par lamuvārdu visā Brazīlijā!

  -1 [+] [-]

, 2016-03-30 10:57, pirms 8 gadiem
sandis444444 rakstīja: Felipe Skolarī pēc PK-2014 ir kļuvis par lamuvārdu visā Brazīlijā!
Pareizi esi uztvēris manu domu!

  +3 [+] [-]

, 2016-03-30 11:47, pirms 8 gadiem
Manuprāt šoreiz vērtīgākie bija spēlētāji ,kuri nāca uz maiņu.Konkrēti Zjuzins un Karašausks.

  -3 [+] [-]

, 2016-03-30 11:56, pirms 8 gadiem
MVP bija Ikaunieks.Papildus parādīja Metz trenerim savas stiprās puses.

  -4 [+] [-]

, 2016-03-30 14:33, pirms 8 gadiem
Kad spēle pret Ludzu?

  +1 [+] [-]

, 2016-03-30 17:43, pirms 8 gadiem
Caunam savainojums pēkšņi pazuda....

  -2 [+] [-]

, 2016-03-30 17:57, pirms 8 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Nu jau, nu jau liekas ,ka stasti pasakas. Ludzu kadu atsauci uz sito info.
varētu sameklēt, bet slinkums. tiešām - vari parakāties netā. kāds bija izrēķinājis, zāles laukumam nav vajadzīgs tāds tehnikas apjoms utt.. es tik atceros, ka ilgterrmiņā zāles laukums izmaksā lētāk

  -3 [+] [-]

, 2016-03-30 20:07, pirms 8 gadiem
Ko nez Ikaunieks paradija Metz trenerim???to ka bumbu vinam jauzliek uz kajas jo pats neprot to atnemt pretiniekam???Kas attiecas uz Rudneva iespejam,vai kads paskaitija cik reizes Sabala vinam nocelaa no galvas,kajas kajas piespeles vartu prieksaa???Sadarbiba starp uzbrucejiem diemzeel nebija MVP cieniiga,tapec MVP noteikti janodod kadam no pussargiem par piespeelem.Jeb ari labas malas aktivakajiem.Visnakovs,Zjuzins.

     [+] [-]

, 2016-03-30 21:21, pirms 8 gadiem
.............. rakstīja: varētu sameklēt, bet slinkums. tiešām - vari parakāties netā. kāds bija izrēķinājis, zāles laukumam nav vajadzīgs tāds tehnikas apjoms utt.. es tik atceros, ka ilgterrmiņā zāles laukums izmaksā lētāk
interesanti tikai kāpēc katrā Latvijas mazpilsētā tagad sintētika?
Un vēl... mums ar to zāles laukumu apsaimniekošanu ir tā, kā ir... Vismaz tie sintētikas laukumi turas kopā, zāle mums ļoti ātri pārvēršas par kartupeļu laukiem...

Un vispār... visa Islandes izlase ir uz sintētikas izaugusi. Un spēlē, un traumas arī netraucē. Ja nemākam uzturēt savus zāles laukumus, tad es saku lai tad ir sintētika. Vismaz mūsu jaunie čaļi var mācīties kā ir tad, ja pa zemi var normālas īsās piespēles atdot un bumbu saņemt, nevis pa ciņiem un izmīdītu zemi dauzīties...

     [+] [-]

, 2016-03-30 21:33, pirms 8 gadiem
mani, piem., salauza 1.puslaiks

     [+] [-]

, 2016-03-30 21:42, pirms 8 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Ko nez Ikaunieks paradija Metz trenerim???to ka bumbu vinam jauzliek uz kajas jo pats neprot to atnemt pretiniekam???Kas attiecas uz Rudneva iespejam,vai kads paskaitija cik reizes Sabala vinam nocelaa no galvas,kajas kajas piespeles vartu prieksaa???Sadarbiba starp uzbrucejiem diemzeel nebija MVP cieniiga,tapec MVP noteikti janodod kadam no pussargiem par piespeelem.Jeb ari labas malas aktivakajiem.Visnakovs,Zjuzins.
Un Trollis ir runājis! Āmen!!!