Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Gabovs: "Zinājām, ka vienu no daudzajiem momentiem iesitīsim"

Agris Suveizda

Gabovs: "Zinājām, ka vienu no daudzajiem momentiem iesitīsim"
Vladislavs Gabovs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas futbola izlase izbraukumā ar 5:0 apspēlēja Gibraltāru un izcīnīja pirmo uzvaru kopš 2014. gada septembra, kad mājās ar 2:0 pārspēja Armēniju. Piedāvājam valstsvienības spēlētāju Valērija Šabalas un Vladislava Gabova komentārus.

Valērijs Šabala: "Zinājām, ka spēle būs grūta līdz pirmajiem vārtiem. Šādas komandas, kā vienmēr, spēlē līdz pirmajiem vārtiem. Kad tos guvām, tad palika vieglāk. Taču arī pirmais puslaiks bija labs. Neteiktu, ka mēs spēlējām slikti. Tā nebija – tikai neguvām vārtus. Man bija iespēja, Kaspara [Dubram] bija iespēja, arī citiem. Vienkārši neiesitām, tas arī viss. Marians [Pahars] pārtraukumā nebija dusmīgs. Viņš pateica, ka spēlējam labi un ka ir jāgūst vārti. Viņš nebija dusmīgs un tikai pateica, ko mums vajag izdarīt nedaudz labāk."

Atminoties epizodi pirmajā puslaikā, kad no labas pozīcijas netrāpīja pa bumbu, Šabala norādīja, ka nedaudz patraucējis laukuma segums: "Šādā sintētikā ļoti grūti prognozēt, kur atleks bumba. Pārejot no dabīgā laukuma, tas rada problēmas. Gaidi, ka bumba atleks augstāk, bet tā nenotiek un bumba atlec kaut kur zem kājas. Artjoms pēc tam pateica, ka vispār negaidīja, ka netrāpīšu pa bumbu. Tā sanāca – es netrāpīju, viņš negaidīja, un aizsargs patraucēja."

Vladislavs Gabovs: "Pirmo momentu otrajā puslaikā pārvērtām vārtu guvumā, tas uzreiz iedeva iedvesmu visai komandai. Tad uzreiz iesitām vēlreiz, un viņi morāli nosēdās. Otrajā puslaikā varu paslavēt visus čaļus. Radījām diezgan labus momentus, kombinācijas. Domāju, ka arī no tribīnēm tas viss bija skatāmāks. Kādus momentus vajag atstāt arī nākamajām spēlēm, un mums labāk jāspēlē uzbrukumā. 13 neuzvarētas spēles pēc kārtas un 0:0 pēc pirmā puslaika? Personīgi man tas uztraukumu neradīja, jo pirmajā puslaikā mums bija diezgan liela dominance, bija momenti un zinājām, ka vienu no tiem iesitīsim.

Sportacentrs.com no Gibraltāra.

  -2 [+] [-]

, 2016-03-30 13:40, pirms 8 gadiem
Nu cmoon, atraduši ar ko lielīties un par ko priecāties. Kādreiz mēs ar turkiem, zviedriem sitāmies...ar Vāciju un Čehiju.EČ finālturnīrā...tagad priecājamies par uzvaru pār Gibraltāru...😆😆😆😆....Latvijas futbols ir p.akaļā....visu nost...labu ārzemju treneri nevis viduvējus spēlētājus....Dirku Advokātu piemēram...tāds izaudzinātu visus tur ātri...☺