Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Timoščuks: "No mūsu grupas komandām Latvija ir līdzīga Maķedonijai"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Timoščuks: "No mūsu grupas komandām Latvija ir līdzīga Maķedonijai"
Anatolijs Timoščuks cīņā ar Davidu Silvu
Foto: AP/Scanpix

Piedāvājam Anatolija Timoščuka izteiktās domas pirms rītdienas futbola pārbaudes spēles ar Latviju.

Vienīgais Krievijas Premjerlīgas pārstāvis Ukrainas izlasē Anatolijs Timoščuks no "Zenit" (savukārt no 2009. līdz 2013.gadam pārstāvējis Minhenes "Bayern") starp spēlēm pret Spāniju (0:1) un Latviju sacījis: "Spānijas un Latvijas izlašu līmenis ir pilnīgi dažāds, taču, domāju, ar noskaņošanos izlasē nekad nav bijis problēmu. Vēl jo vairāk, spēlēsim Ļvivā. Būs maksimāls noskaņojums, visi spēlētāji nodemonstrēs labu sniegumu un izdarīs visu iespējamo, lai uzvarētu."

"Esam noskatījušies veselu virkni Latvijas izlases spēļu, mums bija piesātinātas teorētiskās nodarbības. Visspilgtākais šī kolektīva rādītājs, protams, ir "Euro2016" kvalifikācijas turnīra mačs ar čehiem, kad viņi tikai pēdējās sekundēs ielaida vārtus un nospēlēja neizšķirti 1:1. Individuāli nevienu neizcelšu, viņi spēlē pietiekami mobili, balstoties uz kolektīvām darbībām. Latvijas izlase - labs pretinieks, kuru mums nav tiesību nenovērtēt."

Ja salīdzinām ar mūsu grupas pretiniecēm [Spānija, Slovākija, Baltkrievija, Maķedonija, Luksemburga - aut.], latvieši spēles stila ziņā vistuvāk ir maķedoniešiem. Viņiem nav spilgtu zvaigžņu, taču kolektīvs demonstrē labu futbolu. Šo komandu ļoti sarežģīti apspēlēt. Viņiem pagaidām ne viss izdodas šai kvalifikācijas turnīrā, taču uzskatu, ka tā nav likumsakarība, bet gan tam ir gadījuma raksturs. Latvieši rāda labu komandas futbolu, šī izlase futbola laukumā ir garā stipra."

"Dzimšanas diena [šodien Timoščukam apritēja 36 gadi - aut.]? Jau ne pirmo reizi sagaidu to, atrodoties izlases rīcībā. Mani apsveica visi spēlētāji un treneru štābs. Uzdāvināja teorētisko nodarbību. Savukārt labākā dāvana būs komandas uzvara. Divas uzvaras būtu vēl labāka dāvana, taču... Kopumā, protams, patīkami saņemt apsveikumus."

Timoščuks Ukrainas izlasē nospēlējis 138 spēles, kas ir pārliecinoši lielākais visu laiku rādītājs un no aktīvajiem spēlētājiem UEFA zonā vairāk maču ir tikai Ikeram Kasiljasam (161 spēle, tuvojas Vitālija Astafjeva Eiropas rekordam, kas ir 165 spēles) un Džanluidži Bufonam (146 spēles).

Tikmēr Ukrainas izlases galvenais treneris Mihails Fomenko pēc vairākiem savainojumiem komandā ukraiņu žurnālistiem atzinis, ka, iespējams, izsauktu kādu papildus, ja vien tā būtu kvalifikācijas spēle, bet šai gadījumā iztiks ar pieejamajiem resursiem. Uz jautājumu, vai pret Latviju varētu spēlēt eksperimentāls sastāvs, Fomenko atbildēja neskaidri - no vienas puses uzsvēra, ka izlašu pauzes ir tik reti un pārtraukumi starp tām mēdz sasniegt četrus mēnešus, tāpēc jāiespēlē labākie, bet no otras puses atzina, ka pārbaudes mačs ir laba iespēja pārbaudīt jaunatni.

Izmantotie resursi:
Football.ua — Новости футбола. Всё о футболе:...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-31 00:40, pirms 9 gadiem
Ja manai valstij uzbruktu, tad es uzbrucēju čempionātā noteikti nespēlētu. Labi, ka vismaz ir vienīgais izlasē, kas spēlē Krievijā.

  -2 [+] [-]

, 2015-03-31 01:51, pirms 9 gadiem
Ktvai tā ir draudzības spēle , bet tāpat pieeja fantastiska ar visu analīzi. Tapēc arī ukraiņi ir labāki pa mums..

  +3 [+] [-]

, 2015-03-31 08:37, pirms 9 gadiem
eclipse rakstīja: Ktvai tā ir draudzības spēle , bet tāpat pieeja fantastiska ar visu analīzi. Tapēc arī ukraiņi ir labāki pa mums..
Un Tu domā mūsējie tāpat vienk pastaigājas pa Ļvovu un neanalizē pretinieku? Aizej pasaki šito Paharam

  -1 [+] [-]

, 2015-03-31 08:40, pirms 9 gadiem
Latvija uz viļņa , speķa ēdāji jāvinnē, labi, vismaz neizšķirtu vēlreiz

     [+] [-]

, 2015-03-31 18:35, pirms 9 gadiem
eclipse rakstīja: Ktvai tā ir draudzības spēle , bet tāpat pieeja fantastiska ar visu analīzi. Tapēc arī ukraiņi ir labāki pa mums..
Pretinieka analīze pirms mača notiek visās komandās, visos čempionātos un pirms visām izlases spēlēm. Neticu, ka to kāds var arī nezināt.