Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

LFF Kazakeviča pēctečus meklē iekšienē; no FIFA programmām vēlas 1,6 miljonus eiro

Agris Suveizda

LFF Kazakeviča pēctečus meklē iekšienē; no FIFA programmām vēlas 1,6 miljonus eiro
Edgars Pukinsks (no labās), pasniedzot Germanam Matjušenko gada labākā telpu futbolista balvu. Foto: LFF

Pēc Latvijas Futbola federācijas sporta direktora un U21 izlases galvenā trenera Daiņa Kazakeviča kļūšanas par pieaugušo valstsvienības vadītāju tika pieļauts, ka šie amati tiks piedāvāti futbola speciālistiem, kuri jau pašlaik ir atrodami federācijas darbinieku sarakstā. Ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks sarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja šādu vēlmi.

"Tā mēs to redzam," sacīja Pukinsks. "Laika nav daudz, bet jaunumi varētu būt zināmi jau februāra sākumā. Pašlaik notiek līguma [laušanas] skaņošana ar Slavišu [Stojanoviču], līguma [parakstīšanas] skaņošana ar Daini [Kazakeviču], tāpat paralēli notiek sarunas par pēctecību ar kolēģiem, kuri vada citas jauniešu izlases, un notiek arī iekšējās diskusijas par sporta direktoru." Līdz Kazakeviča preses konferencei, kas arī gaidāma februāra sākumā, vajadzētu būt skaidrībai arī par viņa asistentiem. Portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka starp viņa palīgiem būs "Euro 2004" dalībnieki Marians Pahars, kurš pats vēl nesen bija izlases galvenais treneris, divkārtējais Latvijas čempions Jurģis Pučinsks, kurš tagad vada Rīgas jauniešu izlases, un LFF algots fiziskās sagatavotības speciālists Māris Smirnovs.

Kā liecina valdes 20. janvāra sēdes protokols, tika apstiprināta pieteikuma nosūtīšana FIFA "Forward" programmai par kopējo summu 1,625 miljoniem eiro: 300 tūkstoši Klubu ilgtspējīgas attīstības atbalsta programmai jeb KIAAP, 275 tūkstoši Reģionu attīstības programmai, 550 tūkstoši sacensību organizēšanai un 500 tūkstoši nacionālo izlašu izdevumiem. "Ja pieteikumu neapstiprinās, šādu summu citur atrast nevar – kaut kas būtu jāslēdz ciet. Taču tādam scenārijam nav pamata, risks ir mazs," sacīja Pukinsks.

"KIAAP un Reģionu attīstība ir programmas, kuras ir bijušas jau vairākus gadus. 2019. gadā KIAAP finansējums tika apturēts, pamatojot to ar mūsu politisku situāciju – visu laiku notika ārkārtas kongresi utt. – un uzskatot, ka pie mums viss ir pārāk politizēts. Taču pēc vizītes, kad visu pamatojām un iesniedzām atskaites, viņi akceptēja, jo KIAAP praktiski ir tieši tas pats, kas FIFA Forward programma, tikai Latvijas mērogā. Tagad tiek skaņotas nianses, tā ka ne vienā, ne otrā programmā risku īsti nav," komentēja ģenerālsekretārs. "Savukārt čempionātu un izlašu finansējums ir jāapstiprina no jauna, taču viņi reglamentāri saprot, ka tās ir pamatlietas, ar kurām federācija nodarbojas. Iebildumiem un problēmām nevajadzētu būt. Februāra sākumā viņiem būs komitejas sanāksme, pēc kuras operatīvi būs jādod ziņa."

     [+] [-]

, 2020-01-30 18:53, pirms 4 gadiem
Popkovs, Pučinsks, Andrejevs, Intenbergs?