Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: "Divās spēlēs pret Andoru nespējām gūt vārtus – tas ir bēdīgi"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kazakevičs: "Divās spēlēs pret Andoru nespējām gūt vārtus – tas ir bēdīgi"
Dainis Kazakevičs. Foto: LFF

Latvijas U21 izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs pēc pašmāju futbola sezonas noslēguma sarunā ar Latvijas Futbola federāciju atskatījās uz U21 izlases aizvadīto kvalifikācijas ciklu, kā arī novērtēja konkrēto jauno futbolistu individuālo sniegumu un progresu. Eiropas čempionāta kvalifikācijā grupā ar Nīderlandes, Anglijas, Skotijas, Ukrainas un Andoras vienaudžiem mūsu U21 izlase noslēdza 5. vietā.

"Kvalifikācijas ciklā kopumā mums bija trīs mērķi un uzdevumi. Pirmais - gatavot spēlētājus nacionālajai izlasei. Šajā periodā dažādu apstākļu dēļ liels daudzums U21 vecuma futbolistu debitēja arī valstsvienībā. Domāju, ka līdz ar to šis cikls bija arī mazliet sarežģīts, jo ik pa laikam kustība starp nacionālo un U21 izlasi bija diezgan lielam spēlētāju lokam. Šeit var norādīt, piemēram, uz Ņikitu Koļesovu, Vladislavu Fjodorovu, Raivi Andri Jurkovski un Robertu Uldriķi. Šajā ziņā tas ir vērtējams pozitīvi, jo ar darbu klubos un pieredzi U21 izlasē starptautiskās spēlēs mēs šos futbolistus gatavojam nacionālajai izlasei. Manuprāt, pēc šī cikla noslēguma vairāki U21 spēlētāji viennozīmīgi būs spējīgi papildināt valstsvienības rindas," norādīja Kazakevičs.

"Otrais uzdevums, ko mums neizdevās izcīnīt šādā apakšgrupā, bija divas uzvaras pār pastarīti - Andoras izlasi. Tā bija vienīgā komanda, par kuru pēc spēku samēra ziņā bijām spēcīgāki. Diemžēl šis posms jāvērtē ar negatīvu zīmi, jo divās spēlēs pret Andoru nespējām gūt vārtus. 0:0 pret šādu komandu viennozīmīgi ir neveiksmīgs rezultāts. Šajā ziņā var minēt to, ka mums šajās spēlēs neizdevās atrast atslēgas vārtu gūšanai. Tas ir bēdīgi, un mēs viennozīmīgi to varam atzīmēt ar mīnusa zīmi, neņemot vērā, ka arī pašai Andorai nebija īpaši izredzes gūt vārtus. Mūsu pienākums bija uzvarēt abās spēlēs."

"Trešais sportiskais uzdevums tik spēcīgā kompānijā kā Nīderlandes, Anglijas, Skotijas un Ukrainas izlases bija nospēlēt ar viņiem cienīgi, parādīt atbilstošu kvalitatīvu sniegumu. Ja jāvērtē kopumā mačus pret šīm komandām, septiņās no astoņām spēlēm mēs bijām organizēti, spēlējām gudri taktiski, centāmies izmantot savas spēcīgās puses, un, ņemot vērā pretinieku līmeni, ne spēles, ne rezultāta ziņā nevar teikt, ka mēs izgāzāmies vai neizdarījām tuvu maksimumam to, ko bijām spējīgi izdarīt. Mums nācās spēlēt pret futbolistiem, kas spēlē Eiropas top līgās, kā arī Čempionu līgas un Eiropas līgas grupu turnīru komandās. Savukārt mums pašiem bieži vien bija situācija, ka puse sastāva spēlē Latvijas Virslīgas dublieru čempionātā. Tie cilvēki, kas skatās profesionāli uz futbolu, saprot šo starpību starp spēlētāju līmeņiem," pauda Kazakevičs.

"Vienlaikus es gribētu paslavēt mūsu puišus par atbildīgu attieksmi un gatavošanos U21 izlases spēlēm, kā arī par to, ka viņi aizvadītajā ciklā centās parādīt maksimāli kvalitatīvu sniegumu, darbojoties ar bumbu. Puiši centās un parādīja arī ļoti organizētu spēli, darbojoties bez bumbas. Domāju, ka šis cikls bija liela skola gan spēlētājiem, gan treneru korpusam. Vienīgā izņēmuma spēle mums bija Nīderlandē, kur rezultāts bija 0:3 tāpat kā Latvijā, taču tur spēle mums galīgi nevedās. Pret Nīderlandi mājās un izbraukumā - tās bija divas dažādas spēles."

Pilna intervija audio versijā ir noklausāma šeit.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/11398/dainis-k...

  +5 [+] [-]

, 2018-11-29 15:14, pirms 5 gadiem
Kā parasti - tukšu,skaistu frāžu savārstījums - acu aizmiglošanai. Sevis kā futbola lietpratēja demonstrācijas mēģinājums.Tas viss ir priekš cilvēkiem,kuri futbolā ir ne pārāk kompetenti. Nekas nemainās. Kādus rezultātus varam gaidīt, ja komandu vada nekompetents cilvēks, kurš gadījuma pēc nokļuvis lielajā futbolā. Tādi paši ir arī viņa palīgi - tāds pats gadījuma cilvēks, kā pats, Golubevs un kusls neveiksminieks Intenbergs. Paldies Dievam, ka laukumā neiznāk viņi.

  +6 [+] [-]

, 2018-11-29 15:15, pirms 5 gadiem
Secinājumi jau ir pareizi, bet vai tiem sekos arī kāda rīcība? Dainim ir jāizvērtē prioritātes un jāizvēlas - darbs federācijas vadībā vai darbs ar U-21 izlasi. Neticu, ka šis ir maksimums, ko varam izspiest no U-21 puišiem.

  +4 [+] [-]

, 2018-11-29 16:05, pirms 5 gadiem
Kazakevičam vajag ieņem runātāja posteni, to viņš prot labāk par U21 izlases vadīšanu.

  +8 [+] [-]

, 2018-11-29 16:20, pirms 5 gadiem
Kārtējais bla, bla, bla. Jaunatnes futbolā vispār bardaks, uzskatu ka vairākās vecumu grupās ir nekompetenti treneri, piemēram Jeļisejevs U14, U15 vecumam, aizbrauc it kā LV "labākie" tūrē un katastrofāli zāģē viena kluba, nevis izlases, audzēkņiem. Atlases kritēriji vispār neskaidri, praktiski vieni un tie paši tiek izsaukti, rezultāta nekāda. Par kādu LV futbola nākotni var runāt, ka blatu būšana jau šajā vecumā

  +3 [+] [-]

, 2018-11-29 19:25, pirms 5 gadiem
Ierasti tukšā vāvuļošana no šī Sera Daiņa Kazakeviča! Pats aizej ja reiz Gorkšam roka neceļas tevi patriekt.

  +3 [+] [-]

, 2018-11-29 22:22, pirms 5 gadiem
Daini, p1s prom ! Klauns!

  +2 [+] [-]

, 2018-11-30 08:50, pirms 5 gadiem
Pilnīgi piekrītu visiem komentāriem.