Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Torress: "Ģimenes interesēs bija svarīgi tikt pie Latvijas pases..."

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Torress: "Ģimenes interesēs bija svarīgi tikt pie Latvijas pases..."
Kristians Damians Torress Latvijas izlases treniņtērpā
Foto: LFF

Pirmdien 29. augustā Latvijas Nacionālā futbola izlase uzsāka gatavoties gaidāmajām spēlēm ar Luksembrugu un Andoru. Pirmo treniņu komanda aizvadīja "Arkādijas" stadionā, tajā piedaloties visiem 24-iem spēlētājiem. Pēc treniņa portāls "Sportacentrs.com" aprunājās ar Latvijas izlases debitantu Kristianu Damianu Torresu.

Kurā valodā Tev ērtāk būtu komunicēt?
- Angliski.

Ja uzdošu jautājumus latviski, sapratīsi?
- Noteikti.

(Jautāju latviski) Kā jau esi iejuties izlasē?
- (Atbild latviski) Ļoti labi! (Turpmāk saruna turpinās angliski) Tagad bija pirmais treniņš. Sanāca satikt spēlētājus, kurus pirms tam nepazinu. Viņi par mani teica tikai to labāko. Prieks, ka galvenais treneris kopā ar asistentiem ir ļoti draudzīgi. Šodien es jūtos ļoti labi.

Kas visvairāk palīdzēja Tev iekļauties kolektīvā?
- Lielāko daļu tomēr pazinu. Skaidrs, ka daudz palīdzēja kapteinis Kaspars Gorkšs, ar kuru kopā spēlēju "Liepājā". Vairāk, protams, palīdzēja adaptēties pieredzējušie spēlētāji. Tāpat jaunieši šeit ir ļoti draudzīgi.

Ko domā par pašu komandu?
- Esmu redzējis pēdējās četras spēles, kurās komanda nezaudēja. Spēles ziņā izskatījās ļoti labi. Latvijai ir labi jaunie spēlētāji. Ceru, ka spēlēs ar Luksemburgu un Andoru izlase arī parādīs labu rezultātu. Šodien treniņā redzēju kvalitatīvus futbolistus. Liela daļa šodien trenējās atvieglotā režīmā, jo vēl vakar aizvadīja spēles nacionālajos čempionātos (vieglā režīmā šodien trenējās pieci "Jelgavas" spēlētāji, Aleksejs Višņakovs, Igors Tarasovs un Artūrs Zjuzins - aut.). Rīt būs nopietnāks treniņš.

Cik labi juties fiziski, zinot to, ka piektdien vēl nebiji gatavs spēlēt visas 90 minūtes?
- Pirms iepriekšējās spēles (26. augustā pret "Riga" - aut.) dabūju nelielu savainojumu. Tāpēc spēlēju tikai vienu puslaiku. Tagad jūtos labi. Izlasē ir medicīnas štābs, kurš ļaus man būt gatavam spēlēt uz visiem 100%.

Biji pēdējais, kurš papildināja izlases kandidātu sarakstu...
- Esmu ļoti laimīgs, ko bieži vien atkārtoju. Par šo notikumu ļoti priecājās arī mana sieva un meita. Esmu gatavs darīt visu iespējamo, lai palīdzētu nacionālai izlasei.

Vai jūti arī kādu sabiedrības spiedienu?
- Īpašu spiedienu nejūtu. Es cienu jebkuru viedokli, bet es atnācu šeit, lai atdotu visus savus spēkus. Ja tikšu laukumā, parādīšu savas labākās kvalitātes, ja netikšu, tad ar visu sirdi atbalstīšu spēlētājus no rezervistu soliņa.

Esi dzirdējis kādus negatīvus viedokļus par savu esamību Latvijas izlasē?
- Zinu, ka ir dažādi viedokļi. Tas ir tikai normāli. Ir ļoti labi, ka es tiku izsaukts uz nacionālo izlasi, bet man pat svarīgāk bija iegūt Latvijas pasi. Tas ir ģimenes interesēs jo mana sieva un meita ir latvietes, kā jūs labi zināt. Tas bija svarīgi manai ģimenei...

Ko teiksi par Latvijas izlases nākamajiem pretiniekiem?
- Pasaulē visi māk spēlēt futbolu un nav vairs neviena "viegla" pretinieka. Jā, kādām izlasēm nav pietiekoši kvalitatīvi spēlētāji, bet tās skrien, cīnās... Uzskatu, ka katrai izlasei ir sava spēcīgā puse.

Kā esi apmierināts ar šo sezonu "Liepājai"?
- Sezonas sākumā mums bija daudz neveiksmju, jo 3-4 mēnešus vairāki pamatsastāva spēlētāji iedzīvojās savainojumos. Pirmajā aplī mums bija ap septiņiem traumētiem, kas nav normāli. Treneris sāka likt spēlētājus, kuri nespēlēja iepriekšējā sezonā. Tas rādija grūtības. Tagad ir astoņas spēles, kurās mums būs jācīnās.

Vēl tici, ka "Liepāja" var saglabāt čempionu titulu?
- Kamēr paliek teorētiskas iespējas, ir jāturpina cīnīties. Kad "Spartaks" kļūs par čempionu, tad vairs neko nevarēsim padarīt...

 +14 [+] [-]

, 2016-08-29 22:06, pirms 8 gadiem
Veiksmi izlasē!!! Ļoti ceru, ka "drīzumā" Torres arī apgūs latviešu valodu, kā tas pienāktos Lv pases īpašniekam! Prieks par Kristiānu, lai veicas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2016-08-29 22:36, pirms 8 gadiem
Liekas normals čalis

  +3 [+] [-]

, 2016-08-29 22:41, pirms 8 gadiem
Teemu Saxon rakstīja: Atliek novēlēt veiksmi izlasē Apgūt valodu, un pilnvērtīgi kļūt par daļu no latvijas sabiedrības !
Ja, nekļūdos, tad Latvijā dzīvo, ap 10 gadiem, kuru laikā iemācījies krievu valodu, bet latviešu nav sanācis laika.

  +5 [+] [-]

, 2016-08-29 22:43, pirms 8 gadiem
Prieks, ka latviešu valoda viņam nav sveša.
Miholaps, Perepļotkins, Sputajs, Kostjuks... Lai izdodas būt labākam un produktīvākam par visiem iepriekšminētajiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-08-29 22:53, pirms 8 gadiem
uz haļavu paņemt pasi gatavs, bet iemācīties valodu un standarta kārtībā pasi - tik svarīgas ģimenes intereses nav ..
Slēpts komentārs: Janis Cietsmaidis

  +6 [+] [-]

, 2016-08-30 00:17, pirms 8 gadiem
Cietsmaidi tu nu gan esi cietpauris !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-08-30 07:19, pirms 8 gadiem
marka3x3 rakstīja: Ja, nekļūdos, tad Latvijā dzīvo, ap 10 gadiem, kuru laikā iemācījies krievu valodu, bet latviešu nav sanācis laika.
ja es nekļudos tad Latvijā dzivo tādi urāli kuri te ir pavadijuši 50 gadus un virāk bet latviski nerunā...

  +1 [+] [-]

, 2016-08-30 09:36, pirms 8 gadiem
Visvairāk jau nepatika, ka tā Latvijas pilsonība tika piešķirta par kādiem mistiskiem "īpašiem nopelniem". Gan jau Liepājas mērs ar "zaļajiem zemniekiem" sarunāja, lai Saeimā lietas sakārto un nobalso, kā nepieciešams. Būtu labāk Toress izmantojis parasto iespēju naturalizēties - iemācīties Latvijas vēsturi, latviešu valodu un nokārtot eksāmenu. Kā nekā - dzīvo šeit jau pietiekami ilgi, lai to visu apgūtu. Un pie tā visa, cik saprotu, krievu valodu gan ir apguvis. Skumji. Lai vai kā, par debitantu viņu vēl nevar uzskatīt un laiks vēl rādīs, varbūt tomēr spēs izlasei dot kādu pienesumu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-08-30 14:31, pirms 8 gadiem
angelos33 rakstīja: Veiksmi izlasē!!! Ļoti ceru, ka "drīzumā" Torres arī apgūs latviešu valodu, kā tas pienāktos Lv pases īpašniekam! Prieks par Kristiānu, lai veicas!
Latviešu valoda viņam nemaz nav vajadzīga, visur petiek ar krievu valoda.

     [+] [-]

, 2016-08-30 14:38, pirms 8 gadiem
Ļurba rakstīja: ja es nekļudos tad Latvijā dzivo tādi urāli kuri te ir pavadijuši 50 gadus un virāk bet latviski nerunā...
Tāpēc šie arī līdz šim ir pasūtīti trīs mājas tālāk, kad ierunājušies par pilsonības piešķiršanu.

     [+] [-]

, 2016-09-04 20:42, pirms 8 gadiem
marka3x3 rakstīja: Ja, nekļūdos, tad Latvijā dzīvo, ap 10 gadiem, kuru laikā iemācījies krievu valodu, bet latviešu nav sanācis laika.
Kļūdies gan! Latvijā viņš nedzīvo 10 gadus. Krievu valodu viņš tik labi varētu zināt, jo iepriekš ir spēlējis Krievijā