Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Rubins brutāli atklātā intervijā par cietumsodu un dzeršanu futbola valstīs

Rolands Eliņš

Rubins brutāli atklātā intervijā par cietumsodu un dzeršanu futbola valstīs
Andrejs Rubins
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas futbola izlasē savulaik 117 spēles nospēlējušais Andrejs Rubins ļoti atklātā un skarbā intervijā dalījies iespaidos un atmiņās ar “Eurosport” žurnālistu Aleksandru Golovkinu. Piedāvājam intervijas tulkojumu. Rubins intervijā stāsta, ka savulaik viņam piespriests cietumsods, dalās detaļās par dzīvi un futbola klubiem Zviedrijā, Anglijā un Krievijā, nekautrējoties no asiem salīdzinājumiem. Brīdinājums – gan intervētāja, gan intervējamā sacītajā neiztrūkst rasistisku izteikumu.

Pēdējos divos gados Jūs strādājat bērnu skolā. Neesat domājis, ko tālāk nākotnē?
Nē, tik trenēju un trenēju. Ja kāds no puišiem izaugs par labu futbolistu – ļoti labi. Un nav jau man to piedāvājumu no citurienes. Latvijā treneru vairāk nekā futbolistu. Ja pats neuzprasīsies, neviens nesauks. Un es pats nekur neskrienu.

Kādēļ?
Kāpēc gan tas stress vajadzīgs? Turklāt šobrīd jau treneris neko vairs neizlemj, to dara cilvēks, pie kura tu uzprasījies strādāt.

Jūs agrā bērnībā zaudējāt tēvu. Kas notika?
Viņu nogalināja, kad man bija seši gadi. Māte neko sīkāk nestāstīja, un es arī neprasīju. Zinu tikai, ka kaut kāda kaušanās sākās.

Vai slepkavu iesēdināja?
Vienu cilvēku tiesāja, pēc tam izlaida. Atzina, ka pašaizsardzība. Vairāk neko stāstīt negribu. Vienkārši bija laiki, kad katrs ar kaut ko piepelnījās. Tajā augsnē viss kas notika.

Arī Jūs varējāt iekļūt sliktā kompānijā.
Katrs taču varēja. Dažiem paveicās, bet daži iekrita. Es, piemēram, tiku pie ielas puišiem.

Ar ko viņi nodarbojās?
Visu pēc kārtas. Gan kāvās, gan zaga. Alkohols, protams, bija vienmēr klāt, bez tā neko nebūtu darījuši. Taču narkotikas gan es ne reizi dzīvē nemēģināju.

Kas bija lielākais trakums?
Laiks cietumā. Es taču nosēdēju pusgadu, gaidot tiesu.

Par ko?
Par visu – kautiņiem, zādzību. Tās savas kompānijas dēļ arī iekritu. Kopumā man iedeva trīs gadus nosacīti.

Vai sodāmība ietekmēja turpmāko dzīvi?
Par to praktiski neviens nezināja, jo es jau nestāstīju. Tagad interesējas, bet ko tur slēpt – kā bija, tā bija.

Kas cietumā bija vissliktākais?
Nebija, ko darīt. Ne radio, ne televizora. Nulle izklaižu. Bet kamerā 14 cilvēki.

Interesanti cilvēki?
Tas gan nevienam nav vajadzīgs...

Ko Jūs, lasītājiem interesanti.
Nu, lai iesēžas un apskatās paši. Teikšu tā – mani neapcēla. Turklāt katrs teica, ka iesēdināts ne par ko. Bet iemesli taču bija. Labi, par šo tēmu vairs nerunāsim, man vēl bērni jātrenē.

Krievija deviņdesmitajos gados – izrēķināšanās un slepkavības. Bet Latvijā?
Tas pats vien – visi dzēra un staigāja apkārt. Un sanāca kautiņi. Tagad dzīve daudz mierīgāka. Zini, ka nekas nenotiks. Vajag tik prast pašam pelnīt.

Aleksandrs Koliņko reiz teica, ka valstī vairums nevis dzīvo, bet izdzīvo.
Es piederu pie šī vairuma. Cik nu es saņemu... Bet dzīvoju jau, arī uz restorānu ik pa reizei varu aiziet.

Vai ir arī kādi papildu ienākumi vai uzkrājumi?
Nav nekā.

Kā Jūs pēc cietuma atgriezāties normālā dzīvē?
Paldies trenerim, viņš piedalījās tiesā un vienmēr mani atbalstīja. Redzēja, ka varu labi spēlēt, izvilka mani no purva. Sāku trenēties, aizbraucu uz Austriju, piedalījos turnīrā. Sapratu, ka ir interesanti, un tā arī aizķēros tur.

Bērnībā Jūs trenējāties ar trīs gadus vecākiem puišiem.
Jā, taču par īpaši foršu sevi neuzskatīju. No vecākajiem puišiem redzēju arī galvas tiesu labākus. Vienkārši biju sava gada līderis, vēlāk iekļuvu izlasē. Tieši izlases spēlē mani pamanīja zviedri.

Kur tieši?
Eiropas čempionāta atlasē. Grupā kā reiz bija Francija un Zviedrija. Varēja just, ka skauti mūs vēroja. Ar izlasi es vispār daudz braukāju apkārt. Patika, ka esmu kopā ar draugiem, nav jāiet skolā, neviens īpaši nekontrolē.

Eksotiskajās vietās arī sanāca pabūt?
Ne īpaši. Atmiņā palikusi tikai Angola. Tur vispār nekā nebija, izņemot lielisku stadionu. Nekā apskatāma nebija, uz ielām ubagi. Vēl kaut kā trāpījos Hundurasā. Tur mūs pavadīja cilvēki ar automātiem rokās.

Dažus joprojām pārsteidz Zviedrija – pa ielām mierīgi staigā geji un lesbietes.
To es neredzēju, paldies Dievam. Imigrantus gan atceros. Kad mācījos zviedru valodu, bija mums klasē apmēram 20 cilvēku. Visi no dažādām valstīm – gan baltie, gan melnie, gan aziāti. Kas patīkami – adekvāti. Laikam jau viņiem pašiem patika mācīties. Par to viņi saņēma pabalstus.

Te nesaprata vienu zviedru tradīciju – iet viesos ar savu ēdienu.
Un savu alkoholu. Tas viņiem ir normāli. Man problēmu nebija, paņēmu pāris čipšu pakas, alu, un viss ēdiens gatavs. Vistu jau neviens nenesa. Varbūt tikai nopietnās kompānijas, futbolisti gan ne. Turklāt mēs jau bieži restorānos satikāmies, nevis pie kāda mājās.

Zviedriem arī patika iedzert?
Jā, it īpaši, kad sezona beidzās. Tad varēja arī ar treneri pasēdēt un iedzert alu, un nebija svarīgi, cik tev gadu.

Nopietni?
Pilnīgi. “Osters” sastāvā tā arī bija – pēc sezonas visa komanda brauca atpūsties uz Kanāriju salām. Pat kluba prezidents pievienojās. Bet galvenais treneris sēdēja baseina malā un pasūtīja visu, ko futbolisti vēlējās. Katrs saprata – šī ir starpsezona, vajag atpūsties.

Dānijā esot alus un kola pēc spēlēm nesti ģērbtuvēs.
Imants Bleidelis man par to stāstīja, viņš tur spēlēja. Zviedrijā nedaudz citādi, tur mēs pēc spēlēm bārā savācamies. Neviens treneris neko neteica, jo treniņā visi bijām uz strīpas. Tagad vairs nezinu, kā cilvēki tik ātri atjaunojas.

Saka, ka skandināvi tādi vēsi cilvēki.
Man tā nelikās. Mūs trenēja Tomasa Raveli (slavens zviedru vārtsargs) dvīņubrālis. Viņš bija tāds jokdaris! Atceros ļoti pozitīvi viņu.

Zviedrijā joprojām it kā esot tā, ka pusei augstākās līgas futbolistu ir vēl otrs darbs.
Mūsu komandā līdzīgs stāsts – tā īsti profesionāļi skaitījās tikai divi, kurus abus izsauca uz izlasi. Pārējie strādāja. Viens turklāt vietējā kafejnīcā, uz kuru bieži gāju. Tā arī bija, ka es sēdēju, bet viņš apkalpoja.

Paspējāt saprast, kāpēc Zviedrija ir tik laba valsts?
Pirmkārt, viss ir pakārtots futbolam. Katrā mazpilsētā pa desmit laukumiem, un ne jau kaut kādi vienkāršie, bet ar ideālu zālāju. Par tiem nopietni rūpējas.

Un otrs iemesls?
Viss ir cilvēkiem pašiem. Piemēram, no manas pilsētas uz Stokholmu aizlidot bija lētāk nekā braukt ar autobusu. Lidojumi piecreiz dienā, maršruts 20 minūtes, cena pieci dolāri...

Neticami.
Vai arī medicīnas ziņā, piemēram. Zviedrijā man tieši taisīja muguras operāciju. Krievijā tādu pašu operāciju nekur provincē netaisītu, vestu uz galvaspilsētu. Tādā Jaroslavā mani neviens negraizītu, vai ne? Bet Zviedrijā mani turpat mana kluba pilsētā izoperēja, viss bija labi.

Kāpēc nepalikāt tur?
“Skonto” sauca pie sevis. Viņi toreiz spēlēja Eirokausos, priekšā bija cīņa ar “Barcelona”. Padomāju, ka tas solis uz priekšu.

Eirokausos jūs pamanīja “Crystal Palace” izlūki?
Visticamāk. Bet treneris Starkovs mums neteica, ka kāds tiek nolūkots. Vienkārši vienā momentā sāka visus latviešus notirgot.

Anglija – cita kultūra?
To varēja sajust. Pirmais atklājums – interjers. Visi dzīvokļi senatnīgā stilā. Ne jau veci, remonts visur bija paveikts, taču virs remonta – senatnīgas lietas.

Koļinko stāstīja par Londonas bīstamajiem rajoniem. Sanāca ieiet?
Tas uz melnādainajiem attiecas, no viņiem ir jābaidās. Zinu, ka “Millwall” kluba rajonā ir daudz rasistu, kamēr mūsu rajonā bija daudz melno. Tāpēc, kad spēlējām savā starpā, virs stadiona pat helikopteri riņkoja, lai tikai būtu drošība.

Vai imigranti Londonā izlikās kā mežoņi?
Nē, normāli viņi izturējās. Tikai atkritumus visur izmētāja, bet tas jau asinīs ir. Ja tā no pašas bērnības dara, tad skaidrs, ka pierod.

Angļu humors – leģendāra lieta.
Man savukārt likās, ka neviens tur nejoko. Varbūt arī joko, bet es tos jokus tad nesapratu. Vienkārši kāds kliedz – tas arī joks. Vai arī dzer, bet viens stāv uz letes un čurā. Tieši uz letes. Pārējie skatās un rēc. Es arī kompānijas pēc pasmējos, bet ne jau tāpēc, ka likās smieklīgi. Tieši padomāju – nu tādi dumiķi. Kādam taču tas būs jāsavāc.

Ko darīja bāra apmeklētāji, kas nebija no jūsu komandas?
Viņš jau tā čurāja, lai tikai mēs redzētu. Arī dīvaini, ne? Ja reiz esi tāds vecis, tad dari tā, lai visi redzētu.

Sacīts, ka angļu futbolisti vakarā izdzer 12 alus.
Jā, mierīgi. Bet pēc tam nevar paiet. Polu Gaskoinu noteikti labi ziniet. Viņš bija traks. Bet “Championship” pilns ar tādiem. Tāpēc man arī nepatika tur kopā ar viņiem. Garlaicīgi.

Tiešām briti tik ātri prot atjaunoties?
Nē, vienkārši nāca uz treniņiem dzēruši. Un arī uz spēlēm dažreiz. Un tā arī spēlēja. Nezinu, vai treneris to redzēja. Bet es varēju nojaust, lai arī pēc izskata varbūt nepateiksi, ka dzēruši.

Skrēja arī?
Nē, kāpēc? Tika pie bumbas, aizsita uz priekšu, lai skrien citi.

Citi – tas esat Jūs?
Jā. Anglijā ar manu miesas būvi vispār bija grūti, nācās visu laiku skriet, citādi uzreiz atņēma bumbu. Ja kāds bija kaut metra tuvumā, bumbas man vairs nebija. Čempionātā visi ļoti cīnās, nav laika apstāties. Cilvēki reāli cīnās par Premjerlīgu, visas komandas līdzvērtīgas, principā pirmā vieta var zaudēt pēdējai, un tā nebūs nekāda sensācija. Neatceros spēli, kurā mēs tā vienkārši būtu uzvarējuši.

Koļinko reiz cieta pēc trenera uzbrukuma. Jums konfliktu nebija?
Kad nespēlē, vienmēr rodas konflikti. Likās, ka treneris vainīgs. Tagad atskatos pagātnē un domāju, ka vajadzēja uz sevi skatīties. Sanāca tā, ka mani aizsūtīja uz dublieriem, es apvainojos. Kad atsauca uz lielo komandu, uzreiz atdevu divas rezultatīvas piespēles. Uzvarējām, saņēmu mača labākā spēlētāja balvu, bet treneris mani piecas minūtes pirms beigām nomainīja, pēc tam atkal biju rezervē.

Kāpēc?
Gribēja pieradināt mani, jo redzēja, ka nesanāk. Uzskatīja, ka palikšu sliktāks, iztukšošos.

Uz Maskavas “Spartak” jūs pārgājāt divreiz. Pirmoreiz 2003. gadā.
Man piezvanīja no kluba, es piekritu. Interesanti, ka treneris nemaz nebija lietas kursā, viņam vienkārši pateica – te mums ir jauni spēlētāji savākti, dari ar viņiem, ko vēlies.

Pat tik traki?
Varbūt kādu jauniņo viņš arī gribēja, taču pārējos viņam vienkārši piespēlēja. Protams, pat tad “Spartak” bija labi spēlētāji. Taču es tāpat uzreiz sapratu, ka nekas nesanāks un “Spartak” visus pēc kārtas neuzvarēs.

Kāpēc?
Visi trenējās atšķirīgos kreklos! Nesapratu, kādēļ vadība dod klubam naudu, ja mēs pat izskatāmies kā kolhoznieki. Neko tādu nebiju redzējis kopš bērnības, kad visiem deva viena izmēra formas. Bija viens čalis, kas pat ar lakatu matos trenējās. Zināju, ka tā nav normāli, bet viņš tā darīja.

Melnādainie futbolisti, atceroties to laiku, sūdzas par rasismu.
Jā, baltie runāja visādas lietas it kā draudzības vārdā, bet vispār lai pasmietos. Piemēram, teica “My nigger”. Melnie, starp citu, arī smējās. Nesaprotami, kas viņus tagad neapmierina.

Kā sanāca pāreja uz “Shinnik”?
Kad atbraucu uz Maskavu, man solīja vienu summu. Parakstījām līgumu, pateica, ka maksās tikai pusi. Toreiz tieši pazvanīja “Shinnik”, un pateicu “Spartak” uz redzēšanos.

Vai tad līgumu nelasījāt?
Tur tas neko nenozīmē. Krievijā var kaut ko parakstīt, bet pēc nedēļas tev pateiks “Uz redzi”. “Spartak” tā arī darīja – tur spēlētāji nāca un gāja. Bet nu visur tā bija – Jaroslavā vispār iedeva līgumu, kurš pilnībā nedarbojās. Tikai tagad viss tā labāk. Iepriekš – ja spēlē, tad maksājam. Ja nespēlē – vari būt parakstījis papīru kalnus, bet tev neko nemaksās. Tāpēc, ka deva parakstīt tādus papīrus kā mums abiem tagad acu priekšā stāv – bez zīmogiem, bez nekā.

Runā, ka pēdējā spēlē 2004. gadā “Shinnik” sarunāja rezultātu par labu “Lokomotiv”. Spēli atdeva, “Loko” kļuva par čempioni.
Dzirdēju to no medijiem, bet pats neko neatdevu. Varbūt kāds arī kaut ko tādu darīja, bet es ne – tas ir par 100%. Vispār neesmu piedalījies sarunātos mačos, piedāvājumu arī nebija. Bija otrādi, teica, lai uzvaram, tad būs nauda.

Otrreiz Jūs “Spartak” nonācāt Starkova vadībā. Bija labāk?
Jā, labāk nekā 2003. gadā. Tad tā bija komanda, nevis kolhozs.

Jūsu acu priekšā izvērsās Starkova un Aļeņičeva konflikts.
Neko jau daudz neredzēju. Varbūt Aļeņičevs turēja visu sevī. Viņš bija normāls puisis, ar kuru varēja saprasties. Skaitījās kā viens no ģērbtuves līderiem. Līderi varbūt visu laiku neizgāja laukumā, bet ap viņiem veidojās komanda.

Vidičs stāstīja, ka viņu tieši Aļeņičevs izaudzinājis. Vai jau toreiz sapratāt, ka serbs izaugs par elites līmeņa spēlētāju?
Godīgi sakot, nē. Viņš taču slinks bija. Trenējās pavirši. Te apvainojās un vienkārši gāja pa laukumu, te apsēdās malā, ja kāds viņu aizskāra. Īpaši nepiepūlējās. Taču spēlēs viņš prata sevi reabilitēt. Tāpat Kavenagi. Arī trenējās ļoti mierīgi, bet spēlēs, kā bija moments, tā iesita. Ne velti vēlāk tika spēlēt Francijā.

Izmantotie resursi:
«В пабе один игрок пописал на бар. Англичане...

  +6 [+] [-]

, 2017-06-29 19:18, pirms 7 gadiem
Tāds pratināšanas formāts kā prokuratūrā, bet saturs ok.

  +8 [+] [-]

, 2017-06-29 19:21, pirms 7 gadiem
Nu, visu jau pats viņš godīgi pateica - ielu urāls. Tā arī domā un runā.

  +6 [+] [-]

, 2017-06-29 19:24, pirms 7 gadiem
Labā intervija,SC mācamies!
Slēpts komentārs: sportists-amatieris

  +4 [+] [-]

, 2017-06-29 19:25, pirms 7 gadiem
Brutāli atklāti...

 +13 [+] [-]

, 2017-06-29 19:44, pirms 7 gadiem
Intervētājs brīnās, pa lielām geji un lesbietes staigā, bet Andrejs, paldies, Dievam, nav redzējis.

  +2 [+] [-]

, 2017-06-29 20:09, pirms 7 gadiem
WOW!

  +4 [+] [-]

, 2017-06-29 20:23, pirms 7 gadiem
atvēru arī krievu valodas oriģinālu - interesanti, autors centīgi pārveidojis interviju ...

 +11 [+] [-]

, 2017-06-29 20:23, pirms 7 gadiem
Labi atklāti, jautājumi no intervētāja puses. Nevis SC ierastais jautājums: "Kādas sajūtas?"

  -1 [+] [-]

, 2017-06-29 20:25, pirms 7 gadiem
Krieviem tik visur geji un lezbietes rēgojas, pats dzīvoju Stokholmā un ja tie geji un lezbietes te tiešām tādā vairumā ir, tad viņi to ļoti slēpj, jo varbūt dažreiz kādas dāmas vai kungus var redzēt sadevušamies rokās, bet te nav valsts, kurā būtu pieņemts uz ielas laizīties... ne gejiem, ne parastiem.
Par melnajiem imigrantiem arī pareizi pateica, lielākā problēma no viņiem ir tā, ka viņi mēslo visur, terorisma akti, izvarošanas, slepkavības tur mož 1% kas ar to nodarbojas

  +4 [+] [-]

, 2017-06-29 20:45, pirms 7 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: Krieviem tik visur geji un lezbietes rēgojas, pats dzīvoju Stokholmā un ja tie geji un lezbietes te tiešām tādā vairumā ir, tad viņi to ļoti slēpj, jo varbūt dažreiz kādas dāmas vai kungus var redzēt sadevušamies rokās, bet te nav valsts, kurā būtu pieņemts uz ielas laizīties... ne gejiem, ne parastiem.
Par melnajiem imigrantiem arī pareizi pateica, lielākā problēma no viņiem ir tā, ka viņi mēslo visur, terorisma akti, izvarošanas, slepkavības tur mož 1% kas ar to nodarbojas
Krieviem tos gejus medijos visiem acīs bāž. Katru dienu. Pieņemu, ka viņi ir redzējuši vairāk gejus laizāmies nekā vidējais eiropietis. Tā jau tiek skalotas tās smadzenes.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-06-29 21:05, pirms 7 gadiem
Gan jau kādreiz pie raksta par grieķu-romiešu cīņu būs p0rn0 video.
p.s. intervija ok!

  +3 [+] [-]

, 2017-06-29 21:21, pirms 7 gadiem
krievi raud par rusofobiju tikpat daudz, kā nēģeri par rasismu, bet atkal un atkal parāda, kāpēc par viņiem rēc. Jautājums par gejiem/lesbietēm ielās vnk fantastisks Pats nozombēts pamuļķis un kā žurnālists vēl zombē citus.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-29 21:37, pirms 7 gadiem
Ruba malodčiks! Īsts vecis!

  +8 [+] [-]

, 2017-06-29 22:04, pirms 7 gadiem
Žēl, ka te nekur nav pieminēts Jura Docenko (R.I.P.), tā Trenera, kurš viņu no tā purva izvilka, vārds

  +4 [+] [-]

, 2017-06-29 23:12, pirms 7 gadiem
sportists-amatieris, 19:25, pirms 4 stundām, ignorēt, atbildēt
PS bet par spēļu sarunāšanu 99% ka salēja ūdeni....

Viņš runāja tikai par sevi.Tādā atklātā intervijā,kāpēc viņam būtu jāpūš pīlītes?

  +3 [+] [-]

, 2017-06-30 02:15, pirms 7 gadiem
Respect! Andrej, visu Cienju Tawam Pirmajam Vecmilgraawja Trenerim Docenko kungam! Lai Dieva Miers ar Vinju!

Bet tu pats vel mierigi tagadejaa Latwijas izlasee kaadu banku droshi ka veel iegrabinaatu!!!

  +2 [+] [-]

, 2017-06-30 05:35, pirms 7 gadiem
Izlasīju. Kura epizode bija tā "brutāli atklātā"?

     [+] [-]

, 2017-06-30 06:08, pirms 7 gadiem
darbagalds rakstīja: Izlasīju. Kura epizode bija tā "brutāli atklātā"?
Pareizi, atklāta nav, tikai brutāli.

  +4 [+] [-]

, 2017-06-30 08:42, pirms 7 gadiem
Pandora rakstīja: Ar šādiem jautājumiem un intervijas stilu Eliņš droši uz dzelteno presi var iet strādāt - Kas jauns, Privātā utt. Un šis nav kompliments.
Andrejs Rubins ļoti atklātā un skarbā intervijā dalījies iespaidos un atmiņās ar “Eurosport” žurnālistu Aleksandru Golovkinu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-06-30 09:10, pirms 7 gadiem
SC tulkojumā:
Koļinko stāstīja par Londonas bīstamajiem rajoniem. Sanāca ieiet?
Tas uz melnādainajiem attiecas, no viņiem ir jābaidās.

Oriģinālā:
– Колинько говорил про опасные районы в Лондоне. Не заходили?
– Это к темнокожим людям относится, им надо бояться.


SC vēl intervijas ievadā atļaujas uzrakstīt "Brīdinājums – gan intervētāja, gan intervējamā sacītajā neiztrūkst rasistisku izteikumu."

Rubina vietā iesūdzētu SC un Eliņu konkrēti.

  +5 [+] [-]

, 2017-06-30 10:46, pirms 7 gadiem
Normāla intervija no vienkārša vīrieša. Pasaka visu kā ir.

  +3 [+] [-]

, 2017-06-30 11:25, pirms 7 gadiem
Izlasīju ievadu, domāju - nu tik būs skandalozi izteikumi, izrādās, ne vella, tikai intervētāja jautājumi bija nekorekti. Labs clickbait jums padevies!

Un lai arī cik nekorekts ir intervētājs, no viņa SC un citi vietējie sporta žurnālisti var tikai mācīties. Vecis ir ļoti informēts par visu Rubina karjeru un personīgo dzīvi, detaļām un uzdod par tām konkrētus jautājumus, nevis ''ko darīji pēc tam'', ''kādas bija sajūtas'', ''ko domāji'' utt.

  +5 [+] [-]

, 2017-06-30 11:29, pirms 7 gadiem
Normāli, gan jautājumi, gan atbildes. Ne kas brūtāls, ne smakas no rasisma. Kā var uzpūst pīlītes?
Ar interesi var izlasīt, bieži jau ir tādas galīgi tukšas intervijas, gan jautājumi nekādi, gan sportists uz mutes kritis un neko nevar pastāstīt>

  +2 [+] [-]

, 2017-06-30 14:43, pirms 7 gadiem
To vienu gadu, kad Dacenko bija 31vsk. Fizkultūras skolotājs, daudzi klasesbiedri pievērsās futbolam, jo ar tādu mīlestību par šo karalisko sporta veidu neviens netika stāstījis. Pirmo Andreja spēli Lizlasē Dacenko arī komentēja, un šķiet, bija vairāk satraukts kā pats Andrejs.

     [+] [-]

, 2017-07-01 05:03, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: sportists-amatieris, 19:25, pirms 4 stundām, ignorēt, atbildēt
PS bet par spēļu sarunāšanu 99% ka salēja ūdeni....

Viņš runāja tikai par sevi.Tādā atklātā intervijā,kāpēc viņam būtu jāpūš pīlītes?
Lai nenodedzina mašīnu,nepārlauž rokas/kājas,neizvaro sievu meitu utt utjpr. Domājam loģiski - ja tik sīkā pīļu dīķī kā Latvijas virslīga ir sarunātas spēles,netīras komandas un diskābeļoti prezidentu,tad rašā viss būs ×10. Gan naudā,gan riskos. Es darītu tāpat - intervijā par visu stāstītu ko domāju, šai tēmā turētu muti.