Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Stepanova U17 izlase pēcspēles sitienos pieveic Moldovu

Krišs Upenieks

Stepanova U17 izlase pēcspēles sitienos pieveic Moldovu
Igors Stepanovs
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā notiekošajā UEFA Attīstības turnīrā Igora Stepanova vadītā Latvijas U-17 izlase otrajā spēlē pēcspēles sitienos spēja pieveikt Moldovas vienaudžus.

Turnīra pirmajā spēlē Latvijas jauniešu futbola izlase (2001. gadā dzimušie un jaunāki spēlētāji) ar rezultātu 2:0 apspēlēja mājinieces Baltkrievijas vienaudžus.

Otrajā spēlē pret Moldovu Minskā Latvija pamatlaikā cīnījās neizšķirti ar Moldovu (2:2), savukārt pēcspēles soda sitienu sērijā pretinieks tika pārspēts ar rezultātu 4:3.

Pamatlaikā vārtus guva Markuss Kalniņš un Renārs Varslavāns. Tikmēr Latvijas izlases rindās pēcspēles 11 metru sitienu realizēja Renārs Varslavāns, Rihards Ozoliņš, Normunds Uldriķis un Roberts Magrins. Tāpat jāatzīmē, ka Latvijas izlases vārtsargs Edvards Eniņš atvairīja divus pretinieku sitienus pēcspēles soda sitienu sērijā.

Turnīra noslēdzošajā mačā 1. maijā paredzēta tikšanās ar Gruzijas vienaudžiem.

UEFA Attīstības turnīru mērķis nemainīgi ir sniegt attiecīgā vecuma futbolistiem iespēju aizvadīt konkurētspējīgas spēles starptautiskā līmenī. Šie vecumi izvēlēti, jo UEFA tic, ka tas ir ļoti nozīmīgs posms spēlētāju individuālajā attīstībā ceļā uz elites līmeni.

Gaidāmās turnīra spēles, kā arī sagatavošanās process pirms tām veicinās spēlētāju un treneru izaugsmes procesu. Izaugsmes un starptautisko spēļu prakses vairošanas nolūkos turnīru apkalpos arī pašmāju jaunie talantīgie tiesneši. Šie turnīri turpina 2012. gadā uzsākto pilotprojektu, kurš šobrīd ir atvērts visām UEFA dalībvalstīm.

Izmantotie resursi:
Latvijas izlase ar uzvaru startējusi UEFA...

     [+] [-]

, 2017-04-29 19:53, pirms 7 gadiem
Nevis Latvijas U17, bet Stepanova U17?... Ta nu gan šim gods...