Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Indriksons pret Kļaviņu: vai karalis tiks gāzts?

Agris Suveizda

Indriksons pret Kļaviņu: vai karalis tiks gāzts?
Pat ievēlēšanas gadījumā Guntis Indriksons neplāno nostrādāt visus četrus gadus - viņa mantinieks jau esot atrasts
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Plkst. 12:00 sāksies LFF kongress, kura gaitā norisināsies arī viens no šā gada gaidītākajiem notikumiem Latvijas futbolā – prezidenta vēlēšanas. Guntis Indriksons pret Krišjāni Kļaviņu – kurš kuru?

Teksta tiešraidi no kongresa varat lasīt ŠEIT, bet video tiešraide vērojama ŠEIT.

Indriksona valdīšana ilgst jau 20 gadu
Kopš Latvijas neatkarības atgūšanas futbola federācijas amatā bijušas vien trīs personas. No 1990. līdz 1995. gadam krēslu ieņēma skandalozais koncerna "Pārdaugava" prezidents Vladimirs Ļeskovs, kurš iepriekšējā jūnijā 70 gadu vecumā devās aizsaulē, no 1995. līdz 1996. gadam saimniekoja advokāts Modris Supe, arī medijos plaši figurējusi personība, bet kopš 1996. gada tronī sēž Guntis Indriksons. Starp pašreizējiem UEFA dalībvalstu prezidentiem vēl ilgāk amatā ir tikai Sanmarīno Futbola federācijas prezidents Džordžo Krešentīni (kopš 1986. gada) un Spānijas Karaliskās futbola federācijas galva Anhels Marija Viljars (kopš 1988. gada).

Vadītāji, LFS priekšsēdētāji, LFF prezidenti

PersonaTermiņš
H. T. Holls1921.
N. Bergs1922.-23.; 1925.-26.; 1928.-29.; 1939.-40.
H. Johansons1923.
J. Redlihs1924.; 1935.-39.
K. Graupners1926.
R. Jansons1927.
P. Ruiga1930.-34.
V. Ļeskovs1990.-95.
M. Supe1995.-96.
G. Indriksons1996. –

Avots: LFF.lv

Joprojām bez jauniem stadioniem un hallēm
Ar Indriksona laiku Latvijas futbolā saistās tādi notikumi kā Rīgas "Skonto" varenība, tolaik itin pieklājīgā "Skonto" stadiona būvniecība, vēsturiska iekļūšana 2004. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, taču tos vieno vēl kas – tas viss jau sen ir tālā pagātnē…Lai arī pēdējos gados federācijā vērojams daudz izmaiņu un virknē aspektu tās ir lai arī lēnas, tomēr pozitīvas, milzīgas problēmas joprojām ir vienā no galvenajiem lauciņiem, par kura sakārtošanu tiek solīts gadiem – katastrofālā infrastruktūras situācija jeb precīzāk slēgto haļļu, stadionu un laukumu trūkums.

Ko Indriksons savā prezidenta amata kandidāta programmā solīja pirms četriem gadiem? To, ka jau līdz 2015. gadam ir jāuzbūvē mazais līdz 5000 skatītāju vietām ietilpīgais stadions Kr. Barona ielā, kur varētu spēlēt dažādas Latvijas izlases. To, ka jau līdz 2015. gadam ir jāuzbūvē "Futbola mājas". To, ka jāiesāk visi nepieciešamie darbi, lai līdz 2018. gadam būtu iespējams uzbūvēt jaunu lielo – līdz 10000 vietām – stadionu, kur varētu spēlēt konkrēti Latvijas pieaugušo izlase. Arī to, ka jāsaglabā "Skonto" halles eksistence, to pārceļot uz citurieni vai uzbūvējot jaunu. Eksistence gan ir saglabāta, bet ne gluži cerētajā veidā.

Protams, programmā ir arī lietas, kas ir izdarītas – reģionālo jauniešu izlašu, U16 valstsvienības ieviešana, jaunas programmas, Rīgā izveidoti jauni lielie futbola laukumi u.tml. Tomēr daudzu lielo solījumu neizpildīšana vai atlikšana tikai vairojusi neapmierinātību futbola sabiedrībā. Un, ja ir pieprasījums, ir arī piedāvājums – SK "Cēsis" prezidenta Krišjāņa Kļaviņa personā. Diemžēl gan priekšvēlēšanu laiks tika pārvērsts savstarpēju attiecību kārtošanā – sākot ar ārkārtīgi ilgo Kļaviņa kandidatūras izskatīšanu, izvērtēšanu un, beigu beigās, apstiprināšanu un beidzot ar abpusējiem apvainojumiem, apsūdzībām melošanā, krāpniecībā un citos netīros darbos.

Jaunākais prezidents Eiropā?
Kā jau opozicionāram pienākas, Kļaviņš sola uzcelt to, ko federācija nav spējusi, un sagraut to, kas ir izveidots. Vienā brīdī tiek solīts atlaist 95% štata darbiniekus, jau nākamajā teikumā tiek sacīts, ka vēl tomēr būs jāpārbauda, kā tad viņi šo gadu laikā strādājuši – beigās atlaist varbūt nemaz nevajadzēs. Citā brīdī tiek solīts uzcelt halles un laukumus, nākamajā teikts, ka nemaz nevar prognozēt, cik liela vai maza budžeta ietvaros nāksies operēt. Starp citu, LFF publicēja kongresa darba materiālu, atklājot, ka pagājušā gada ienākumi bija 7,47 miljoni eiro, kam vajadzētu būt lielākajam ienākumu budžetam vēsturē.

Lai arī populisma un nepierādītu pieņēmumu brīžiem ir pārāk daudz, jau pieminētais infrastruktūras jautājums varētu būt ļoti spēcīgs trumpis, uz kā rēķina Kļaviņš varētu iegūt diezgan daudz balsu. Jo halles un stadionus sola arī Indriksons, bet viņam jau vairs tic tikai retais. Tāpat reizē viens no lielākajiem mīnusiem un varbūt daudzu acīs, tieši pretēji, viens no plusiem ir Kļaviņa jaunība un niecīgā pieredze futbola saimniecībā. Bijis LFF preses sekretārs, žurnālists, komentētājs un nesekmīgi centies izveidot klubu Islandē, taču futbola organizatoriskajā vidē praktiski nav bijis (šogad gan plānota "Cēsu" dalība 2. līgā) un vēl nav bijusi iespēja neturēt savus solījumus. Kļaviņam šobrīd ir tikai 31 gads, un ievēlēšanas gadījumā viņš kļūs par jaunāko prezidentu starp UEFA dalībvalstīm, par trim mēnešiem apsteidzot rumāni Rezvanu Burljanu.

Kādā sastāvā būs jaunā valde?
Prezidenta vēlēšanu jampadrača laikā diezgan maz uzmanības ticis valdes vēlēšanām, kurām turpmākajos četros gados var būt ļoti liela nozīme. Ja agrāk federācijas prezidents varēja izraudzīties savu komandu un savas uzticības personas, 2012. gada kongresā valdes locekļi tika vēlēti. Un pat, ja prezidenta vēlēšanās uzvarēs Kļaviņš, izskatās, ka valdē varētu palikt vairāki Indriksona atbalstītāji.

Neskaitot prezidentu, tiek vēlēti arī desmit valdes locekļi, no kuriem vēl tiks izraudzīti divi viceprezidenti. Un uz pusi – pieciem no desmit – valdes locekļu amatu pieteicies tikai pa vienam kandidātam. Tie ir Žoržs Tikmers (sieviešu futbola attīstība), Vladimirs Žuks (infrastruktūra un reģionālā attīstība), Juris Keišs (izglītības segmenta attīstība) un Aleksandrs Isakovs (klubu sacensību attīstība), kuri ir arī pašreizējā valdes sastāvā, kā arī Māris Verpakovskis (elites futbola attīstība).

Pa diviem kandidātiem ir futbola biznesa attīstībā (Guntis Blumbergs, Emīls Latkovskis), tautas futbola attīstībā (Dainis Gudermanis, Ainārs Tamisārs) un treneru attīstībā (Aleksandrs Starkovs, Egils Trušēlis), bet lielākā konkurence gaidāma tiesnešu attīstības (Ivars Kazāks, Vadims Direktorenko, Ginta Pēce) un jaunatnes futbola attīstības (Ģirts Mihelsons, Arturs Zakreševskis, Jānis Apse) lauciņā. Jāpiebilst, ka savas kandidatūras atsauca Mihails Zemļinskis (tautas futbola attīstība) un Ainārs Vahtelis (futbola biznesa attīstība).

No pašreizējās valdes balsstiesīgajiem locekļiem šajās vēlēšanās nekandidēs Ingars Eriņš, Jurijs Silovs un Jānis Osis.

Pašreizējā valde

AmatsPersona
LFF prezidentsGuntis Indriksons
Valsts sektora pārstāvisŽoržs Tikmers
Finanšu komitejas priekšsēdētājsIngars Eriņš
Futbola izglītības komitejas priekšsēdētājsJuris Keišs
Jaunatnes futbola komitejas priekšsēdētājsĢirts Mihelsons
Klubu sacensību komitejas priekšsēdētājsAleksandrs Isakovs
Reģionu attīstības komitejas priekšsēdētājsDainis Gudermanis
Sabiedrisko attiecību un mārketinga komitejas priekšsēdētājsJurijs Silovs
Sieviešu futbola komitejas priekšsēdētājsJānis Osis
Stadionu un infrastruktūras komitejas priekšsēdētājsVladimirs Žuks
Telpu un pludmales futbola komitejas priekšsēdētājsKaspars Lakševics*
Tiesnešu komitejas priekšsēdētājsVadims Čerņikovs*
Nacionālo izlašu komitejas priekšsēdētājsAleksandrs Starkovs*

*Nav balsstiesību

Valdes locekļa amatu kandidāti

AmatsKandidātsKandidātsKandidāts
Tiesnešu attīstībaIvars KazāksVadims DirektorenkoGinta Pēce
Jaunatnes futbola attīstībaĢirts MihelsonsArturs ZakreševskisJānis Apse
Futbola biznesa attīstībaGuntis BlumbergsEmīls Latkovskis
Tautas futbola attīstībaDainis GudermanisAinārs Tamisārs
Treneru attīstībaAleksandrs StarkovsEgils Trušēlis
Sieviešu futbola attīstībaŽoržs Tikmers
Infrastruktūras un reģionālā attīstībaVladimirs Žuks
Izglītības segmenta attīstībaJuris Keišs
Klubu sacensību attīstībaAleksandrs Isakovs
Elites futbola attīstībaMāris Verpakovskis

Treknrakstā izcelti pašreizējās valdes locekļi

Kongresa kārtība
Visbeidzot, ir vairāki sīkumi, kas jāzina par paša kongresa norisi. Pirmkārt, lai kongress būtu lemttiesīgs, tajā jāpiedalās vairāk nekā pusei balsstiesīgo biedru (šobrīd LFF ir 105 biedru). Gadījumā, ja kvoruma nebūs – kā notika 2014. gada kongresā -, trīs nedēļu laikā tiks sasaukts atkārtots kongress ar nemainītu darba kārtību. Un, lai atkārtots kongress tiktu atzīts par lemttiesīgu, tajā jāpiedalās vismaz diviem biedriem. Otrkārt, LFF statūtos noteikts, ka vēlēšanu balsojums ir atklāts, taču kongresam ir tiesības nolemt par aizklātu balsošanu – kā to vēlas Kļaviņš.

Treškārt, lai arī pašreiz federācijā ir 105 biedri, domājams, ka vēlēšanās piedalīsies mazāks skaits. Provizoriskajā darba kārtībā, kas gan vēl ir jāapstiprina kongresā, biedru izslēgšana ir paredzēta pirms vēlēšanām, savukārt jaunu biedru uzņemšana – jau pēc vēlēšanām. Ceturtkārt, valdes locekļiem, prezidentam un ģenerālsekretāram kongresā nav balsstiesību, un viņi savu amata pilnvaru laikā nedrīkst tikt izvirzīti par biedru delegātiem (jeb personām, kuras biedrs ir pilnvarojis balsot kongresā).

Piektkārt, par vēlēšanu kārtību – lai kandidāts tiktu ievēlēts, pirmajā kārtā par viņu jānobalso vairāk nekā pusei klātesošo balsstiesīgo biedru, kuru nodotā balss atzīta par derīgu, bet otrajā kārtā pietiek ar parastu balsu vairākumu. Ja uz vienu amatu kandidē vairāk nekā divi kandidāti, sākot ar otro kārtu, no katras kārtas izstājas kandidāts ar mazāko balsu skaitu – līdz paliek tikai divi kandidāti. Ar LFF statūtiem sīkāk varat iepazīties ŠEIT.

Lai arī sākums plānots jau plkst. 12:00, diezin vai vēlēšanu iznākumu varēs sagaidīt ātrāk par vakarpusi vai pat diezgan vēlu vakarpusi. Portālā Sportacentrs.com visas dienas garumā notikumiem kongresā varēsiet sekot līdzi gan video, gan teksta tiešraidēs.

Kongresa darba kārtība

1. Balsu skaitītāja iecelšana;
2. Darba kārtības apstiprināšana;
3. Kongresa reglamenta apstiprināšana;
4. Biedru iecelšana protokola pārbaudei;
5. Biedru izslēgšana;
6. Ziņojums par prezidenta, valdes locekļu, kā arī ģenerālsekretāra darbu;
7. Revidētā gada pārskata prezentācija;
8. Zvērināta revidenta ziņojums;
9. Revidētā gada pārskata un zvērināta revidenta ziņojuma apstiprināšana;
10. Neatkarīga zvērināta revidenta iecelšana;
11. Debates;
12. Izpilddirektora ziņojums par futbola ilgtermiņa attīstības plānu;
13. Diskusija par LFF prezidenta amata kandidātu atbilstību LFF prezidenta amatam;
14. LFF prezidenta un valdes locekļu vēlēšanas;
15. LFF juridisko komisiju locekļu ievēlēšana;
16. Biedru kandidātu uzņemšana;
17. Biedru uzņemšana;
18. Kongresa slēgšana.

Kuru kandidātu atbalstāt LFF prezidenta vēlēšanās?

  • 63

  • 372

  • 207


1 2 3 75 komentāri

  -2 [+] [-]

, 2016-04-29 06:14, pirms 8 gadiem
Prātiņ nāc mājās.jāsāk Beidzot atjaunināt šitā ierūsējusī sistēma un Kļaviņš ir vispiemērotākais kandidāts uz šo lietu.Es tikai un vienīgi par K.Kļaviņu!

  -1 [+] [-]

, 2016-04-29 06:23, pirms 8 gadiem
Nu redzesim uz ko K.K bus spejigs!!!

  +7 [+] [-]

, 2016-04-29 06:33, pirms 8 gadiem
Tas nāks tikai par labu.Indriksona ilggadeja valdisana daudzus pieradinajusi un iemidzinajusi.vaditaja maiņa nav naves spriedums.

  -4 [+] [-]

, 2016-04-29 06:54, pirms 8 gadiem
Apnikuši tukši solījumi, ticu, ka ja Kļaviņš tiks pie šprices, tad nebūs sliktāk. Par Kļaviņu!

 +12 [+] [-]

, 2016-04-29 06:55, pirms 8 gadiem
Indrikson, atkāpies!!!

     [+] [-]

, 2016-04-29 06:57, pirms 8 gadiem
cyborg84 rakstīja: Prātiņ nāc mājās.jāsāk Beidzot atjaunināt šitā ierūsējusī sistēma un Kļaviņš ir vispiemērotākais kandidāts uz šo lietu.Es tikai un vienīgi par K.Kļaviņu!
Jā, šodien esam klāt pie futbola dzīves krustcelēm. Kurš tad turpinās vadīt vistu kūti- lapsa vai sesks? Skatīsimies.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-29 06:59, pirms 8 gadiem
Par Klavinu! vai bus labak? Nezinu, bet bus savadak! laiks radis.

  +6 [+] [-]

, 2016-04-29 07:52, pirms 8 gadiem
Nee, cekstiem! Jaa, jaunai slotai, kaut liikai!

  +6 [+] [-]

, 2016-04-29 07:54, pirms 8 gadiem
Cerams neievēlēs nevienu. Bet galvenais, lai GI netiek atkal! Vajag to veco sistēmu izjaukt. Laiks nomainīt vecos kadrus pret jauniem, kuriem ir jauns skatījums uz futbola attīstību, nevis tikai shēmu veidošana, lai gūtu kādu personisku labumu!
Slēpts komentārs: FUNS

  +3 [+] [-]

, 2016-04-29 07:57, pirms 8 gadiem
100% GI tiks ievēlēts, neticu, ka kaut kas var mainīties.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-29 07:59, pirms 8 gadiem
Pārmaiņas būs tikai tad, kad kandidēs Gorkšs vai Verpakovskis.Šitie ir tā nosmērējušies, ka jēgas nav.Latvijas paradokss - jābalso par mazāko ļaunumu, nevis cienīgāko.

  +3 [+] [-]

, 2016-04-29 08:01, pirms 8 gadiem
Karalis????😂😂😂

     [+] [-]

, 2016-04-29 08:12, pirms 8 gadiem
Lielākā intriga jau šodien būs monarha Indriksona mantinieka nosaukšana. Kuram tad būs jāpiesedz esošās federācijas darbības neredzamo pusi. Ceru, ka tas tiešām nebūs ne Gorkšs, ne Verpakovskis.

Bet ar Kļaviņa (ne atbalstu, ne noliedzu viņa kadidatūru) kandidēšanu pīļu dīķī ūdens ir sakustējies. Viņš varētu arī mēģināt kandidēt uz hokeja federācijas prezidenta amatu, lai Lipmanam arī "apnīk" tronī sēdēt.

     [+] [-]

, 2016-04-29 08:17, pirms 8 gadiem
norcha 172 rakstīja: Pārmaiņas būs tikai tad, kad kandidēs Gorkšs vai Verpakovskis.Šitie ir tā nosmērējušies, ka jēgas nav.Latvijas paradokss - jābalso par mazāko ļaunumu, nevis cienīgāko.
Gorkšs vēl skaitās futbolists, bet tikpat labi varētu dot iespēju vadīt LFF Jānim Ikauniekam, abi taču vienā statusā... Līdzīgi kā Ozo gribēja kļūt par politiķi, bet pēc LTV raidījuma saprata, ka vēl jāpamācās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-04-29 08:23, pirms 8 gadiem
Palīdzi, Dievs, palīdzi, Dievs, visai latviešu tautai...

  +2 [+] [-]

, 2016-04-29 08:24, pirms 8 gadiem
Par Kļaviņu!

  +4 [+] [-]

, 2016-04-29 08:25, pirms 8 gadiem
FUNS rakstīja: Kļaviņš ir viens īsts haoss. Nervozs, iedomīgs, kā viņš varētu vadīt Latvijas futbola saimniecību nespēju iedomāties. Kļaviņš manā skatījumā ir tieši tāds cilvēks,kurš jātur pa gabalu no jebkura amata. Viņam nedrīkst dot varu rokās nevienā jomā.
Nervozē tie, kas ir PRET Kļaviņu. Ne tu pirmais, ne pēdējais tāds!

  -1 [+] [-]

, 2016-04-29 08:34, pirms 8 gadiem
Komunists ir sapuvis, bet Kļaviņš man atgādina tukšpirdi Nameju

  -3 [+] [-]

, 2016-04-29 08:35, pirms 8 gadiem
Ferdinandam blondais toto apaļvaidzis dikti iet pie sirds, tāpēc viņš nenervozē.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-29 08:38, pirms 8 gadiem
Nesaprotu. Aptaujā balsu krietni vairāk Kļaviņam, bet viņa atbalstītāju komenti smuki nomīnusoti. Indriksona komanda nav līmenī.

  +3 [+] [-]

, 2016-04-29 08:41, pirms 8 gadiem
SakuKoivu rakstīja: Ferdinandam blondais toto apaļvaidzis dikti iet pie sirds, tāpēc viņš nenervozē.
Tiem Rīgas kungiem, kuri pēdējo divu mēnešu laikā berzēja rokas, šodien visu dienu rokas trīcēs

  -2 [+] [-]

, 2016-04-29 08:47, pirms 8 gadiem
Gūti ir atrast citu Latvijā tik ambiciozu un zinošu futbola pasaules norisēs ,kā Krišjāni Kļaviņu. Viņš ir pierādījis ar savu analītisko prātu organizatora spēja , kā Latvijas mazpilsētas basketbola sieviešu komandu var kļūt par vairākkārtēju čempioni. Lai gan basketbols nav futbols, bet kā ļoti uzskatāms pierādījums , ka šis cilvēks noteikti Latvijas futbolā varētu ienest lielas pozitīvas pārmaiņas ,bet attiecīgām iestādēm pavērsīsies iespēja ieskatīties čekista ofšoros,,!

     [+] [-]

, 2016-04-29 08:48, pirms 8 gadiem
Kur var atrast KK jaunatnes attīstības programmu?
"Šī programma tiks publicēta tuvākajās dienās līdz kongresam – internetā, manā „Twitter” profilā."

     [+] [-]

, 2016-04-29 08:56, pirms 8 gadiem
bembists rakstīja: Kur var atrast KK jaunatnes attīstības programmu?
"Šī programma tiks publicēta tuvākajās dienās līdz kongresam – internetā, manā „Twitter” profilā."
Vakar bija tepat sc intervija, palasi , čekist!

     [+] [-]

, 2016-04-29 09:00, pirms 8 gadiem
Ernijzz rakstīja: Vakar bija tepat sc intervija, palasi , čekist!
Nu ja, es no intervijas arī šo citātu paņēmu, bet twitter kontā nekā neredzu un kongress jau šodien

  +3 [+] [-]

, 2016-04-29 09:04, pirms 8 gadiem
Dikti daudz to valdes locekļu un komiteju priekšsēdētāju - šķiet katram savējam kāds amats piemeklēts.. Latvenergo, kas ir vērtīgākais LV uzņēmums, valdē ir 5 cilvēki.. tas tā salīdzinājumam.. Gribētu zināt atalgojumu visiem valdes locekļiem.. LFF kaut kad ir publicējis savas budžeta pozīcijas?

  -1 [+] [-]

, 2016-04-29 09:06, pirms 8 gadiem
bembists rakstīja: Nu ja, es no intervijas arī šo citātu paņēmu, bet twitter kontā nekā neredzu un kongress jau šodien
Atgriežoties pie taviem plāniem un vīzijas, tavā programmā iztrūka svarīgas sastāvdaļas – par jaunatnes futbola attīstību. Vai tas ir sagatavots un, ja ir, kur ar to var iepazīties? Un divos vārdos – kas ir galvenā ideja?
Ir sagatavots. Galvenā ideja ir izveidot treneru apmācības sistēmu, lai tālāk nodotu klubiem tās idejas, kas ļautu sagatavot spēlētājus, kas ir tehniski atbilstoši sagatavoti mūsdienu futbola prasībām. Un lai viņi ir arī fiziski gatavi brīdī, kad sasniedz brieduma gadus. Lai viņi būtu vajadzīgi lielajās līgās lieliem klubiem. Ja mums būs spēlētāji lielajos klubos... es nerunāju par Madrides „Real” vai „Manchester United”, bet ja mums spēlētāji būs kaut vai, teiksim, „Eibar”, „Ajaccio” vai „Norwich City”, arī tas jau būs liels kvalitātes rādītājs. Un ja mums būs uzreiz seši septiņi astoņi tādi spēlētāji, tas nozīmēs, ka mēs praktiski varam pretendēt uz katru finālturnīru. Un tas ir šis ilgtermiņa mērķis – padarīt Latvijas futbolu tādu, ka mums ir spēlētāji, kuri ir gatavi spēlēt drosmīgi, gatavi paši spēlēt futbolu, nevis traucēt to darīt otrai komandai, paši neko neveidojot. Šī programma tiks publicēta tuvākajās dienās līdz kongresam – internetā, manā „Twitter” profilā.

Vai, tavuprāt, šobrīd pie šī brīža vadības jaunatnes futbolā nav šādu ideju, bet galvenais ir, kā tu saki, jaukt spēli pretiniekam?
Uzskatu, ka nav šādu ideju. Un nav vēlmes darīt kaut ko lietas labā, jo jauniešu līmenī, lai absurdās akadēmiju sistēmas rezultātā saņemtu naudu, ir jāuzrāda rezultāts jauniešu spēlēs. U-14, U-16 vecumā – tas taču ir nonsenss! Ko tad mēs gribam – lai rezultāts spēlē JFC „Skonto” – „Liepāja” U-14 vecumā izšķir to, vai šis klubs ir labs vai slikts? Nē! Uzskatu, ka tā ir absolūti nepareiza sistēma, kas tiks mainīta. Mēs nekad vairs neprasīsim no jaunatnes klubiem rezultātu Latvijas čempionāta spēlēs un tabulā. Tā ir tā lielā atšķirība. Mēs vēlamies sekmēt to, lai spēlētāji pēc iespējas gatavāki būtu brīdī, kad jau jāspēlē futbols 11 pret 11, kad sākas Latvijas jaunatnes izlašu vecums.

Viena lieta, ko redzu maināmu uzreiz - ja atļaus finansiālā situācija, divu gadu laikā izveidot sistēmu, ka Latvijas izlases jau no U-11 vecuma (talanti no visas Latvijas) reizi mēnesī vai reizi trīs nedēļās sapulcējas šeit, Rīgā – aizvadīsim dažu dienu treniņnometni un vedīsim šos spēlētājus uz ārzemju turnīriem par LFF naudu. Un tas būs gan puišiem, gan meitenēm. Tādā veidā, domāju, dosim šīs labās spēles, kas mums trūkst – ar labiem pretiniekiem jau no paša sākuma. Un ticu, kad viņi sasniegs U-15, U-16 vecumu, tie jau būs cita līmeņa spēlētāji.

Minēji, ka rezultāts nebūs noteicošais faktors, dalot futbola akadēmijām finansējumu. Kas tad būs tas faktors?
Visiem tiks izdalīts vienāds finansējums, bet šeit es vēlos paskaidrot. Šajā brīdī mums ir 104 biedri – visiem biedriem būs piecu tūkstošu eiro finansējums. Visās Latvijas čempionātu pieaugušajās divīzijās – Virslīgā, 1.līgā, 2.līgā, 3.līga un, ja vēlāk vēl izveidosies citas līgas, - būs dalība bez maksas. Par tiesnešiem nebūs jāmaksā. Tieši

     [+] [-]

, 2016-04-29 09:07, pirms 8 gadiem
Redzēsim vai mēs joprojām esam banānu republika, kur populisms aizskalo tukšo smadzenīšu jau tā nelielās pelēkās šūniņas

     [+] [-]

, 2016-04-29 09:07, pirms 8 gadiem
bembists rakstīja: Nu ja, es no intervijas arī šo citātu paņēmu, bet twitter kontā nekā neredzu un kongress jau šodien
Šaubos, vai šito pātaru uz vietas izgudroja.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-29 09:09, pirms 8 gadiem
kasagrande rakstīja: Redzēsim vai mēs joprojām esam banānu republika, kur populisms aizskalo tukšo smadzenīšu jau tā nelielās pelēkās šūniņas
Banānu republikās mūžīgi valda viens un tas pats karalis, diktators vai vēl sazin kas un tērējas uz nebēdu, kamēr tauta dzīvo nabadzībā, kā to futbola saimniecībā veiksmīgi īsteno Guntis. Banāna līmenī šeit ir tikai tavs intelekts.

  +3 [+] [-]

, 2016-04-29 09:11, pirms 8 gadiem
"Pat ievēlēšanas gadījumā Guntis Indriksons neplāno nostrādāt visus četrus gadus - viņa mantinieks jau esot atrasts."
Vai nu Gorkšs vai Šūveižda?

  +1 [+] [-]

, 2016-04-29 09:13, pirms 8 gadiem
rezgalis007 rakstīja: "Pat ievēlēšanas gadījumā Guntis Indriksons neplāno nostrādāt visus četrus gadus - viņa mantinieks jau esot atrasts."
Vai nu Gorkšs vai Šūveižda?
Vladimirs arī uz mirkli vietā ielika Medvedevu, lai pēc tam pats atkal varētu atgriezties.

     [+] [-]

, 2016-04-29 09:14, pirms 8 gadiem
kasagrande rakstīja: Redzēsim vai mēs joprojām esam banānu republika, kur populisms aizskalo tukšo smadzenīšu jau tā nelielās pelēkās šūniņas
Tu arī balsosi? Par Gunti???
1 2 3 75 komentāri