Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

LFF paziņo sezonas izcilnieces un aicina attīstīt sieviešu futbolu

Rolands Eliņš

LFF paziņo sezonas izcilnieces un aicina attīstīt sieviešu futbolu
Suminātas tiek Rīgas Futbola skolas futbolistes
Foto: LFF

Vakar svinīgā pasākumā tika atzīmēts Latvijas Sieviešu futbola līgas 2015. gada sezonas beigas. Tika sveiktas čempiones Rīgas Futbola skolas futbolistes, kā arī paziņotas individuālo balvu ieguvējas un sumināta sieviešu futbola attīstības veicinātāja Ņina Travkina.

„Pēdējo divu gadu laikā situācija Latvijas sieviešu futbolā ir kardināli mainījusies”, savā uzrunā balvu pasniegšanas ceremonijā uzsvēra Guntis Indriksons, LFF prezidents. „Iepriekš sieviešu futbolam netika pievērsta attiecīgā uzmanība, to savā ziņāp pienācīgi nedarījām arī mēs.Tam par iemeslu ir vairāki apstākļi, kurus šobrīd neiztirzāšu sīkāk, taču tāda bija reālā situācijā. Tagad tā mainījusies un tas noticis, pateicoties tam, ka meitenes ir sākušas dzīvot līdzi šim sporta veidam, un pateicoties Ņinai Travkinai, kuras nopelni pašmāju sieviešu futbolā ir nenovērtējami. Paldies arī Didzim Matīsam par lielo darbu šajā jomā. Ir cerība, ka sieviešu futbols Latvijā attīstīsies tikpat pozitīvi kā vīriešiem. Lai piepildās meiteņu sapņi!

Arī LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis savā uzrunā norādīja uz daiļā dzimuma spēlētā futbola attīstību: „Šis gads sieviešu futbolā bija interesants un dažādiem pasākumiem bagāts. Paldies Ņinai Travkinai un visiem viņas palīgiem, kā arī izlašu un klubu treneriem. Arī nākamais gads būs ļoti interesants, ir sevišķi mūsu U-17 izlases meitenēm, kas Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā uzņems patiesi spēcīgus pretiniekus.”

Balvas kā SFL godalgoto vietu ieguvēji saņēma pārstāvji no trešo vietu izcīnījušās VRS Optimists-R komandas, vicečempioniem FK Liepāja/LSSS un čempionvienības Rīgas Futbola skola. Jāatgādina,ka RFS čempionu titulu izcīnīja trešo sezonu pēc kārtas, turklāt uzvarēja visās 12 sezonas spēlēs ar kopējo vārtu attiecību 63:3. Par rezultatīvāko spēlētāju RFS sastāvā ar 14 gūtiem vārtiem kļuva Renāte Fedotova, kura arī tika atzīta par sezonas labāko uzbrucēju. RFS pārstāves Marija Ibragimova un Anastasija Ročāne savukārt ieguva attiecīgi labākās vārtsardzes un aizsardzes balvu, bet par sezonas labāko pussardzi tika nosaukta Ieva Bidermane no „Riga United FC”.

„Trenējamies trīs līdz četras reizes nedēļā. Ne tikai vasarā, sezonas laikā, bet principā visu gadu,” portālam Sportacentrs.com pastāstīja Renāte Fedotova. „Latvijas čempionātā spēļu nesanāk daudz, parasti vienreiz nedēļā. Taču ik pa laikam mums ir dažādas spēles ārzemēs, Lietuvā un Igaunijā piemēram, bija arī Sieviešu Čempionu līgas spēles. Protams, gribētos jau vairāk spēļu gan mājās, gan ārzemēs. Konkurence Latvijā? Arī to labprāt vēlētos sīvāku. Nav jau tā, ka mums nepatīk uzvarēt, taču tikai priecātos par vairāk saspringtiem mačiem.”

Savukārt LFF izpilddirektors Edgars Pukinsks vakara gaitā izteica publisku aicinājumu censties, lai tālākā nākotnē padarītu šo līgu par profesionālu turnīru, bet tuvākā nākotnē – palielinātu komandu skaitu un veicinātu jauno futbolistu iesaistīšanos. Tas savukārt iespējams tikai konkurencē ar citiem vadošajiem sporta veidiem, un Pukinsks norādīja, ka šajā ziņā svarīga ir sieviešu futbola tēla veidošana, un ne tikai futbola laukumā, bet arī ārpus tā. Pukinsks gan atzina, ka šo piepildīšana nebūs viegls uzdevums un prasīs papildu resursus no futbola klubiem.

Par ieguldījumu Latvijas sieviešu futbola attīstībā tika sveikti visi pieci SFL klubi – Rīgas Futbola skola, FK Liepāja/LSSS, VRS Optimists-R, Riga United FC un Rīgas Futbola skola/Cerība 46.vsk. Savukārt pateicības par aizvadīto sezonu saņēma tiesnešu koordinators Ādolfs Supe un inspektore Ginta Pēce, kā arī tiesneses Laura Treimane, Viola Raudziņa un Diāna Vanaga. Par 2015. gada SFL labāko tiesneses asistenti tika nosaukta Diāna Vanaga, bet balva par progresu 2015. gadā pienācās tiesnesei Laurai Treimanei.

SFL sezonas simboliskā izlase

Vārds UzvārdsKomanda
Marija IbragimovaRīgas Futbola skola
Anna PropošinaFK Liepāja/LSSS
Elīza SpruntuleRīgas Futbola skola
Anastasija RočāneRīgas Futbola skola
Anastasija ČemirtāneRīgas Futbola skola
Guna OzolaFK Liepāja/LSSS
Olga MatīsaRīgas Futbola skola
Sandra VoitāneVRS Optimists-R
Ieva BidermaneRiga United FC
Anastasija TarasovaFK Liepāja/LSSS
Renāte FedotovaRīgas Futbola skola

Sezonas labākās futbolistes un nominācijas

Labākā vārtsardzeLabākā aizsardzeLabākā pussardzeLabākā uzbrucēja
LaureāteM. IbragimovaA. Ročāne I. BidermaneR. Fedotova
NominantesA. ČumikaE. SpruntuleS. VulāneA. Tarasova
E. VaivodeA. PropošinaG. OzolaJ. Tarasova
A. FjodorovaK. Giržda

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Futbola federācija

  +1 [+] [-]

, 2015-11-28 16:30, pirms 8 gadiem
"Ir cerība, ka sieviešu futbols Latvijā attīstīsies tikpat pozitīvi kā vīriešiem."

Indrikson, ko Tu pīpē!?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja