Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Starkovs pirms Budapeštas par izsauktajām un neizsauktajām personālijām

Starkovs pirms Budapeštas par izsauktajām un neizsauktajām personālijām
Aleksandrs Starkovs šodien, tiekoties ar Daniilu Ulimbaševu un Valēriju Šabalu
Foto: LFF "Facebook" konts

Šodien Slokas stadionā Latvijas futbola izlase aizvadīja pirmo treniņu pirms gaidāmajām PK2018 kvalifikācijas turnīra spēlēm pret Ungāriju (viesos) un Šveici (mājās). Pēc treniņa noslēguma Sportacentrs.com aprunājās ar valstsvienības galveno treneri Aleksandru Starkovu.

Cik viegli vai grūti bija izvēlēties 23 kandidātus un varbūt varat nosaukt tos uzvārdus, kas palika tikai mazliet aiz svītras?
Saprotams, ka manā interešu lokā bija visi tie, kuri var spēlēt Latvijas izlasē - tie bija gan leģionāri, gan Latvijas čempionātā spēlējošie, gan tie, kuri jau iepriekš bija izlasē, gan potenciālie debitanti. Izvēloties futbolistus, biju uzticīgs savai gaumei. Kā ir sacījis viens liels treneris: "Jāizvēlas pašam, bet pēc tam tu par šīm izvēlēm vai nu tiec atalgots vai arī atlaists no darba." Tad, lūk, viņš arī piebilda: "Jūs tāpat atlaidīs, tāpēc labāk, lai atlaiž par jūsu kļūdām, nevis citu." Nojaušot jūsu turpmākos jautājumus un arī futbola līdzjutēju interesi, uzreiz brīdinu, ka cilvēks nevar ietekmēt cita gaumi un izvēli. Kad izdaru izvēli, balstos tikai uz savu gaumi. Uz savu gaumi, saviem novērojumiem. Turklāt tie ir vizuāli novērtējumi - daudz eju uz futbolu, braukāju apkārt, tāpat ir cipari, statistika, savi pieraksti. Tāpat ir speciālisti, kolēģi, kuriem uzticos. Tomēr pamatā izvēli izšķir mans redzējums, kādā virzienā virzās futbols, kādas ir mūsdienu futbola tendences un kas dod panākumus futbola laukumā.

Šai sakarā atceros, kā paņēmu Verpakovski uz "Skonto". Darīju to ar nodomu, ka viņš spēlēs Latvijas izlasē. Tajā brīdī viņš vēl nebija satriecošs, 100% pirmais numurs. Nē! Viņš vienkārši bija cerību stariņš. Taču uzskatīju, ka viņš var izaugt par lielu meistaru. Tā arī notika. Bet pārejas brīdī uz "Skonto" daudzi izteica šaubas - kāpēc tas vajadzīgs? Lūk, tieši tāpēc - ka ir viedoklis, ir redzējums, ir gaume un laikam arī intuīcija.

Protams, starp nosauktajiem kandidātiem ir arī tādi, kuriem nav 100% garantijas spēlēt pret ungāriem. Taču es redzu viņos perspektīvu.

Kad bija nosaukti 22 uzvārdi un palika viena brīva vieta, vai jau iepriekš bijāt nolēmis, ka tas būs viens Virslīgā spēlējošs pussargs, kuru izvēlēties pēc pēdējās kārtas?
Principā jā. Tas bija kandidāts no pussargu loka - to noteica arī iepriekš nosauktais kandidātu loks. Nosaucām Ulimbaševu, taču arī pirms pēdējās kārtas [kurā viņa divi gūtie vārti nodrošināja RFS 2:1 uzvaru Ventspilī - aut.] viņam devām priekšroku, jo viņš ļoti sekmīgi aizvadīja pēdējo mēnesi. Viņš bija pamanāms - pat pēc kartītēm, arī pēc rakstura, pēc gūtajiem vārtiem. Pēdējā kārtā pat uztaisīja pendeli uz saviem vārtiem - viņš bija ļoti pamanāms [smaida].

Pārejot pie personālijām, visvairāk jautājumu, šķiet, skar uzbrukuma līniju. Pirmkārt, par Rudņevu - jums bija ar viņu saruna šai reizē vai viņš ir pavisam neaktuāls izlasei?
Man bija saruna ar viņu aptuveni pirms nedēļas. Šobrīd situācija ir tāda, kāda tā ir, un es nevēlos līst iekšā viņa personīgajās darīšanās. Varu tikai atkārtot, ka visi jautājumi jāadresē viņam. Es ar viņu aprunājos.

Vai viņš lūdz vispār viņu izlases sakarā netraucēt vai, piemēram, saka: "Piezvaniet pēc pusgada un tad atgriezīsimies pie šī jautājuma!"?
Uzdodiet šo jautājumu viņam. Es viņam uzticos - viņš atbildēs patiesi.

Pēdējos gados viens no izlases uzbrukuma līderiem ir bijis Šabala. Kā vērtējat situāciju, ka viņš pārcēlies uz Polijas otro līgu un pat tur daudz sēž uz soliņa?
Redziet, kā futbolistam gadās - viņš atradās uz rezervistu soliņa šīs pēdējās divas trīs spēles, kuru laikā nomainījās treneris [īsi pirms sezonas Jans Kocians devās ārstēties, viņu aizvietoja asistents Dariuss Fornaļaks, kurš 14. augustā tika atlaists - tagad komandu vada Adams Nocoņs - aut.]. Pēc mēneša vēlreiz nomainīsies treneris - lūk, tāds ir spēlētāja liktenis [ja vēl atceras "Riga" treneru maiņas, tad Šabala šogad iepazinies ar tiešām lielu skaitu speciālistu - aut.]. Nākas ikvienam trenerim pierādīt, ka viņš iederas trenera taktikā un tā tālāk. Es jebkurā gadījumā redzu viņā perspektīvu. Turklāt viņš izlasē ir spēlējis diezgan veiksmīgi - par to liecina gūto vārtu skaits. Viņš prot sist iekšā. Uzskatu, ka viņš ir perspektīvs, tāpat arī Gutkovskis tāds ir. Braucu uz Gutkovska klubu un redzams, ka viņš tur raisa cieņu - ikdienas darbā, kur grēkus nenoslēpsi, tas ir redzams. Pret viņu šī cieņa ir - pat ja viņš maz spēlēs izlasē un pat ja klubā viņš ir rezervists, redzu, ka Gutkovskim ir perspektīva.

Un tomēr, turpinot uzbrukuma tēmu, spēļu ritms ir svarīgs. Šabala uz soliņa, Gutkovskis uz soliņa, Rudņeva nav, Rakels arī klubā nespēlē. Tāpēc uzreiz loģisks jautājums, kurš jums nepatiks, - kāpēc nav Karašauska? Intervijā mūsu portālam Karašausks izteica viedokli, ka jūs viņu neizsaucat septiņus gadus veca konflikta dēļ, nevis sportisko apsvērumu dēļ. Ko varat atbildēt?
Neko, absolūti neko. Negrasos iesaistīties attiecību skaidrošanā caur presi. Beidziet, jūs ne pie īstā cilvēka esat vērsies.

Bet vai Karašausks sportiskā ziņā atpaliek no iepriekš nosauktajiem izlasē esošajiem uzbrucējiem?
Gan sportiskā ziņā, gan perspektīvas ziņā, par ko jau jums teicu. Cienu jūs kā žurnālistu un arī jūsu lasītājus, taču mana izvēle ir cita. Izvēlējos citus uzbrucējus un ticu savai izvēlei.

Vienkārši gribētos saprast, kas zem vārda "gaume" slēpjas - vai tas ir futbolista raksturs, trenera shēma vai vēl kas cits.
Viss kopā. Manā gaumē uzbrucējam jābūt bombardierim, viņam ir jābūt profesionālam, augsta līmeņa profesionālim. Spēle izlasē - tā ir augsta atbildība un tas ir cits līmenis. Manā skatījumā viņam komandas intereses jāliek virs savējām. Tātad viņam arī ir jābūt labam partnerim citiem spēlētājiem. Es jums stāstu, tā teikt, vispārpieņemtās formulas - tas nav kādam vienam atsevišķam futbolistam.

Karašauska tēmu noslēdzot, vai viņam jebkad būs cerība spēlēt jūsu vadībā? Piemēram, ja sāks sist pa trim vārtiem ik spēli.
Kāpēc tad viņš nesit pa trim vārtiem spēlē [smejas]?

Mūsu čempionātā viņš tomēr ir viens no līderiem, tostarp rādītājā "vārti+piespēles".
Manuprāt, mēs daudz apspriežam šo tēmu. Nezinu... gandrīz tikpat Ošs ir iesitis [Mārcim Virslīgā pieci vārti, Karašauskam septiņi - aut.]. Par ko jūs runājat? Pēc jūsu loģikas man Ošs jāņem izlasē kā uzbrucējs?

Par Ošu gribēju vaicāt kā par neizsauktu aizsargu.
Viņš visu laiku ir bijis izlasē, viņš ir aptverē. Šoreiz izvēlējos paņemt citu spēlētāju [Dubru - aut.]. Reizēm gribu dot iespēju futbolistiem ar mazu pieredzi - piemēram, tagad paņēmu Tīdenbergu, Ulimbaševu. Viņiem jādod iespēja sajust lielais futbols. Tas var dot vai nu motivāciju vai var parādīt, ka viņi vēl nav gatavi kāda iemesla dēļ - varbūt meistarības ziņā, varbūt mentāli. Taču man ir jādod viņiem iespēja. Man ar Mārci ir labas attiecības. Lieliskas! Taču viņam jau bija iespējas. Saucām viņu regulāri, kādu gadu. Nedomāju, ka viņš tagad ar kamolu kaklā skraidīs pie žurnālistiem un sūdzēsies, kāpēc nav izsaukts.

Viņš nav izmantojis līdzšinējās iespējas?
Nezinu. Es šobrīd nolēmu šo iespēju dot citam spēlētājam. Līdzīgi kā pirms diviem trim mēnešiem pie šādas iespējas tika Koļesovs, kuru tagad izsaucu jau otro reizi. Daudziem bija negaidīti, ka tieši viņu pirmoreiz izsaucu, taču redzu, ka viņš pēc šīs izsaukšanas tikai progresē. Dod Dievs viņam tālāk progresēt.

Oša loma izlasē tāpat nebija sevišķi liela. Kā ir ar Jagodinski? Kad iepriekšējās reizēs vadījāt izlasi, bija gadījumi, kad izsaucāt spēlētājus bez kluba vai vismaz bez prakses klubā.
Redziet, te ir svarīgi, kādus tieši spēlētājus vēsturiski esmu saucis. Ja tas ir futbolists jau gatavā izlasē un futbolists, kurš stabili vairākus gadus izlasē ir spēlējis, tad protams. Šeit ir citādi.

Labi, bet vai reāli izskatījāt Jagodinska kandidatūru?
Jā, protams. Ar viņu sazvanījos gan pirms diviem mēnešiem, gan pirms mēneša, gan arī pirms divām nedēļām, kad kandidāti vēl nebija nosaukti. Nepārtraukti sazinos ar viņu. Ja viņš būtu kādā komandā, kaut vai dublieru komandā, un regulāri spēlētu, tad iespēja, ka viņu izsaucu, būtu diezgan augsta. Taču šai gadījumā viņam ir problēmas ar savu klubu un šajās problēmās neielīdīsi.

Gluži kā situācijā ar Maksimenko - pirms mēneša biju Polijā un skatījos viņa spēli, kurā viņš lieliski nospēlēja pret Varšavas "Legia" [Gutkovska un Maksimenko "Termalica" pārspēja Polijas čempioni ar 1:0 - aut.]. Spēlēja pret lielu klubu, kurš tika pārspēts. Parunājām ar viņu, nosūtījām uz klubu izsaukumu uz izlasi. Un pēkšņi viņš pēc tam trīs mačos pēc kārtas nespēlēja! Paldies Dievam, vakar viņš atkal spēlēja un aizvadīja 90 minūtes. Es viņu redzēju lieliskā formā. Futbolā viss strauji mainās un te varam vilkt paralēles, tai pašā laikā katrs gadījums ir citāds.

Maksimenko ir paguvis jums pateikt, kāpēc pēc tam viņš palika bez spēļu prakses? Arī es biju izbrīnīts, ka pēc tās spēles pret "Legia" viņš tika nosēdināts malā.
Viņš vēl nav atbraucis [tāpat klubu kalendāra dēļ izlases pirmajā treniņā nepiedalījās Vaņins, Šteinbors, Rakels, Gutkovskis un D.Ikaunieks - aut.]. Bet ko gan viņš pateiks? Pats 15 gadus esmu bijis futbolists un 20 gadus treneris un zinu šo maizīti - jebkurš spēlētājs, normāls cilvēks [smejas], jums pateiks, ka treneris ir vainīgs. Vairs neatceros, varbūt, kad biju spēlētājs, arī ar šo grēkoju [smaida]. Šādās situācijās jābūt godīgam pret sevi, pret treneri, kurš tevi neiekļauj sastāvā, pret presi, pret līdzjutējiem. Jābūt godīgam! Ja tevi nesūta laukumā, ja tevi neizsauc uz izlasi, ja tevi nosēdina uz soliņa, vienmēr jāsāk ar sevi.

Minējāt, ka tādiem futbolistiem kā Tīdenbergs tiek dota iespēja sajust sevi izlases līmenī un atmosfērā. Uldriķis to piedzīvoja un tagad viss - atdevāt Dainim Kazakevičam U-21 izlasē?
Nav runa par sajušanu - galvenais, lai ir līmenis. Tīdenbergam ir noteikts līmenis Latvijas čempionāta spēlēs. Esmu redzējis daudzas spēles, viņš ir spēlējis dažādās pozīcijās un redzu, ka viņš ir perspektīvs futbolists. Viņam ir zināmas kvalitātes, kas ir labākās čempionātā. Tāpēc dodu viņam šo iespēju. Ja nav tādas kvalifikācijas, tad ar manu vēlmi vien ir par maz.

Ar Uldriķi ir cita situācija. Pirmkārt, viņš nav pārāk daudz spēlējis [RFS] pamatsastāvā. Otrkārt, U-21 izlasē viņš gūs lielisku pieredzi, būs meistarīgi pretinieki [Ukrainas un Anglijas U-21 izlases] un viņš savu līmeni tikai cels. Viņš saviem gadiem ir ļoti nobriedis kā cilvēks. Viņš ir gudrs. Tāpēc ceru, ka viņš pareizi sapratīs šo situāciju.

Kāpēc neizsaucāt Kamešu?
Manā skatījumā šie citi izsauktie, potenciālie debitanti, ir vairāk iederīgi. Gan Savaļnieks, gan Tīdenbergs, gan Ulimbaševs. Atkārtošos, ka sekoju līdzi visiem spēlētājiem. Zinu, ka Kamešs labi spēlē un gūst vārtus. Skatījos visus video izgriezumus ar viņa sniegumu - daudz strādāju ar apkopoto informāciju. Un galā ir tāds mans viedoklis.

Tas nav tāpēc, ka Kamešam nepadevās spēle pret Igauniju?
Kurš ar Igauniju nospēlēja labi?

Būtu jāpadomā - varbūt Dāvis Ikaunieks, kaut vai vārtus guva.
Kaut vai. Tāpēc arī viņš ir izsaukts [smejas]. Nē, nē - lieliski saprotu, ka Kamešs ilgu laiku nebija izlasē. Viņam spēle pret Igauniju bija gluži kā debija un debijas reizēm nesanāk. Tas nenozīmē, ka spēlētājs ir slikts. Nekad šādi pēc vienas spēles nevērtēju, kur nu vēl publiski. Tas nenāk par labu kopējai lietai. Mēs ar kolēģiem pieņemam lēmumus koleģiāli, man ir izšķirošā balss, un šajā nometnē mēs nolēmām iztikt bez Vladimira.

Naturalizētais Torress ir ļoti tālu no tā, lai iekļūtu starp kandidātiem?
Nē, viņš ir tepat tuvumā.

Šobrīd laukumā pamazām atgriežas Cauņa. Ir jums cerības, ka oktobrī arī viņš varētu tikt izsaukts?
Vispār šis mēnesis deva cerību. Tieši augusts. Nospēlēja kluba rindās pa 15-20 minūtēm, pēdējā spēlē 30 minūtes. Ceru, ka viss būs kārtībā.

Tagad par dažiem izsauktajiem. Dubra - skaidrs, kad bija vesels un spēļu ritmā, viņš izlasē bija stabila pamatsastāva vērtība. Kā jūs redzat, vai tagad viņš pamazām var ieiet izlasē vai uzreiz pamatsastāvā?
Pamaz laika pagājis, kopš viņš ir atgriezies laukumā. Pamaz, tikai mēnesi spēlē. Paskatīsimies. Mēs viņu uzaicinājām, lai viņš būtu nevis mūsu uzraudzībā, bet lai mēs reāli redzētu, kā viņš reaģē treniņos - vingrinājumos, treniņu slodzēs. Paskatīsimies. Viņš ir gatavs meistars. Šeit svarīgi nesaforsēt - viņš tomēr veselu gadu pavadījis rehabilitācijā. Negribu likt viņu zem sitiena, jo viņš ir ļoti svarīga figūra mūsu futbolā.

Laikam neatklāsiet, vai spēlēsim ar diviem vai trim centra aizsargiem?
Varu gan. Nevēlos neko mainīt un uzskatu, ka šī taktika un izvietojums [5-3-2, kas bija pret Portugāli un Igauniju - aut.] ir sevi attaisnojis. Spēles pret Portugāli un Igauniju nebija līdzīgas un starp tām nevar likt vienādības zīmi, taču kopumā šim izvietojumam ir daudz plusu - vismaz šobrīd, ņemot vērā, kāda ir mūsu futbolistu atlase.

Ņemot vērā, ka Tarasovu esat ierakstījis starp pussargiem un acīmredzot saskatāt viņā balsta pussargu, starp izsauktajiem ir tikai trīs [tīrie] centra aizsargi [Gorkšs, Dubra, Koļesovs]. Tātad viņi visi būs pamatsastāvā?
Es teiktu, ka arī Maksimenko ir pietiekami universāls futbolists un arī viņš var spēlēt centra aizsarga pozīcijā.

Tātad četri spēlētāji uz trim vietām?
Redzu, esat labi sagatavojies sarunai - par taktiku, izvietojumu [smejas].

Un pārliecinoties par Savaļnieku, - jūs viņu redzat kā malējo aizsargu?
Jā.

Gabovs tikai vakar nospēlēja pirmo spēli Kiprā [2. kārtas mačs, kamēr 1. kārtas spēle tika pārcelta, jo "Paphos" pretiniece Limasolas "Apollon" neilgi pirms tam spēlēja Eiropas līgā, iekļūstot grupu turnīrā - aut.], tāpēc laikam nevarējāt pagūt viņu pārbaudīt?
Jā. Man ar viņu bija telefonsaruna - viņš ir devies uz turieni un viņš man pastāstīja, kā viņam tur klājas. Viņam pagaidām ir jāiejūtas, jāiespēlējas jaunajā komandā, jānoķer spēļu ritms. Un, protams, arī viņš tad būs futbolists, kurš var dot labumu Latvijas izlasei.

Mums spēlē ar Ungāriju nevarēs palīdzēt divi diskvalificētie centra pussargi [Kļuškins un Laizāns - aut.]. Pieļauju, ka Tarasovam nav tās sliktākās izredzes tikt sastāvā. Kad Vroclavas "Slask" treneris Tarasovu pēc piecām spēlēm centra aizsarga pozīcijā pārlika uz balsta pussarga pozīciju [šai pozīcijā Tarasovs nospēlēja pēdējās divās, 6. un 7., kārtās - aut.], pazīstams poļu futbola apskatnieks un analītiķis pajokoja, ka tādā veidā treneris lielāko savas komandas draudu aizvirza tālāk prom no saviem vārtiem. Jūs Tarasovu arī redzat tikai balsta pussarga pozīcijā?
Nepazīstu šo analītiķi [smaida], tāpēc neesmu gatavs ar viņu strīdēties vai nepiekrist. Tarasovs izlasei ir devis daudz labuma, kā reiz spēlējot balsta pussarga pozīcijā. Taču te jāņem vērā, ka pirms trim mēnešiem izlasē iekļāvām gan Kazačoku, gan Vardanjanu, gan Indrānu, bet vēl ir Kļuškins, Laizāns - tas viss ir palielinājis konkurenci. Turklāt Vardanjans arī čempionātā ir sācis spēlēt spēcīgāk - izlase deva viņam impulsu. Nezinu, kā ir jūsu pierakstos, bet Tarasovam nav 100% vieta sastāvā [smaida]. Protams, viņa argumenti ir, ka viņš šobrīd ir pamatsastāva futbolists, kurš spēlē pa 90 minūtēm Polijas čempionātā - turnīrā, kurš intensitātes ziņā ir ļoti spēcīgs. Biju Polijā trīs dienas trīs spēlēs, kurās piedalījās mūsu spēlētāji - redzēju arī Rakelu, kurš ar "Lech" tai mačā viesos pārspēja "Cracovia", arī "Termalica", arī Vroclavas "Slask". Vienkārši traks temps! Traks temps un ir svarīgi, ka Tarasovs atrodas šai virpulī. Skaidrs, ka tā ir laba pieredze.

Noslēgumā apkopojošais jautājums - vai pa šiem trim mēnešiem kopš jūnija spēlēm Latvijas futbolistu situācija ir kļuvusi labāka? Vai būs būtiskas izmaiņas sastāvā vai ar to pašu materiālu mēģināsim iegūt labāku rezultātu?
Es vispār neesmu no tiem, kurš mētājas. Iepriekšējā sasaukumā izsaucu sešus jaunus futbolistus un daži no viņiem sevi labi pierādīja, turklāt, kā jau teicu, arī vietējā čempionātā viņi manāmi progresēja. Neapgalvoju, ka izlasē viņi saņēma kādu dopingu vai impulsu - nē, viņi vienkārši paši ieraudzīja šo līmeni. Domāju, ir svarīgi to novērtēt. Viņi nospēlēja pret Ronaldu - tu gribi viņus apspēlēt? Tad tev ir jātrenējas - un vairāk un kvalitatīvāk nekā tavi kluba biedri, kuru izlasē nav. Latvijas čempionātā ir ļoti grūti gūt 28 vārtus, kā to [2014. gadā] izdarīja Gutkovskis. Daudz vārtu gūt grūti pat Latvijas čempionātā, bet ja tu spēlē ar Eiropas čempioniem portugāļiem... Arī pret Igauniju, kas FIFA reitingā virs mums ir ilgāku laiku. Pat pret šādu pretinieku nav viegli, ja nav pilnīgas mobilizēšanās un savu spēku sasprindzināšanas. Šādi mači futbolistiem dod lielu pieredzi. Ja tādas iespējas tiek izmantotas, viņi iet tālāk. Ja netiek izmantotas vai futbolists nespēj to izmantot, tad piedodiet - tas ir sports un tā ir konkurence.


Slēpts komentārs: fanu klubs#13
, 2017-08-28 01:16, pirms 7 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Autors pilnīgs zaļais ,ja reiz teica noslēgt Karašauska tēmu tad noslēdz.Ir jāiemācās interviju veidot.Laikam pareizi bukmeikers soc.tīklā minēja,kas par daudz tas par skādi.Šobrīd jau ir stipri par daudz ielīdis
Ko tur Rasa bija rakstījis?
, 2017-08-28 01:31, pirms 7 gadiem
Manā gaumē uzbrucējam jābūt bombardierim, viņam ir jābūt profesionālam, augsta līmeņa profesionālim

Latvijā tāda nav, stārķim derētu naturalizēt Ikardi un Divalu!!
, 2017-08-28 01:51, pirms 7 gadiem
Kārtējās atrunas un pasakas no vecā Petroviča.Lai tik velk savējos no RFS,dabūs no ungāriem savus 4 golus un varēs turpināt bāzst pasakas visiem ausīs.
, 2017-08-28 06:13, pirms 7 gadiem
Kāda atšķirības, kas zaudē?
, 2017-08-28 07:46, pirms 7 gadiem
s.da bedre ne izlase
, 2017-08-28 08:29, pirms 7 gadiem
Starkovs nekad nav ņēmis izlasē no Liepājas. Ja atklāti, tad Starkova laiks izlasē jau sen beidzies, tā pat kā LFF vadīšana čekistam Indriksonam. Viņiem abiem ir jāaiziet.
, 2017-08-28 08:35, pirms 7 gadiem
Mierigi savlaicigi var teikt: Sterkov, atkaapies!
, 2017-08-28 08:42, pirms 7 gadiem
Nepamet sajūta, ka šis pasākums ir īslaicīgs. Visi gaida, kad būs jaunas prezidenta vēlēšanas un jauns treneris
, 2017-08-28 09:09, pirms 7 gadiem
kurzemnieks-liepājnieks rakstīja: Starkovs nekad nav ņēmis izlasē no Liepājas. Ja atklāti, tad Starkova laiks izlasē jau sen beidzies, tā pat kā LFF vadīšana čekistam Indriksonam. Viņiem abiem ir jāaiziet.
Nestāsti muļķības, jo savulaik pie Starkova izlasē spēlēja gana daudz liepājnieki. Zirnis, Grebis, Karlsons, Kļava, Soloņicins, Dobrecovs (vairāk gan rezervē),Jemeļins, Ivanovs, un gan jau vel kāds,kuru uzreiz neatceros.
, 2017-08-28 09:45, pirms 7 gadiem
Savu gaumi var izrādīt ēdnīcā,bet ja tu esi atbildīgs par valsts prestižu ir jārēkinās ar sabiedrības viedokli visas simpātijas vai nepatiku ir jāatmet pie malas.Tik atbildīgā amatā cilvēkam atrodoties jābūt objektīvam,nevis jāpaliek par klaunu.
, 2017-08-28 10:22, pirms 7 gadiem
tas ka Starkovam ir personigas antipatijas pret Pertiju Karasausku Kamesu Rudnevu ir acimredzams Savos zieda laikos Starkovs balstijas tikai uz vienu klubu ''Skonto'' izskata pec piesaistija paris speletajus no malas kuri deldeja rezervistu solinu ''Skonto'' bija labi ''ieelots mehanisms'' Bet stradat ar izlasi kura parstaveti neskaitami klubi Starkovs nav spejigs Tapec ari vina skats saistas ar LNK Group komandu un uz tas bazes ''pieredzejusais specialists'' cer veidot bazes komandu tikai cits jautajums vai vins to paspes izdarit Laiks diemzel strada ne Petrovica laba
, 2017-08-28 10:23, pirms 7 gadiem
Laba un atklāta intervija.
Tagad atliek sagaidīt atklātas atbildes no Rudņeva.
, 2017-08-28 10:55, pirms 7 gadiem
Starkovam ar Rudnevu jau sen ir konflikts , un ar daudziem citiem ari , vai nevajag gadijuma atrast treneri , kuram nav tik daudz konfliktu ar speletajiem?
Latvijas izlase galvenais vartu sitejs spele Polijas 2 liga?! Tas ir nonsenss!
, 2017-08-28 11:11, pirms 7 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Autors pilnīgs zaļais ,ja reiz teica noslēgt Karašauska tēmu tad noslēdz.Ir jāiemācās interviju veidot.Laikam pareizi bukmeikers soc.tīklā minēja,kas par daudz tas par skādi.Šobrīd jau ir stipri par daudz ielīdis
Ko tu te murgo. Viereiz tak jāsāk uzdot neertus jautājumus treneriem, jābeidz tā baidīšanās. Citās valstīs žurnālisti trenerus, spēlētājus noēd bez sāls, a te kā antiņi baidās. Šis ir veids, kā pamazām izbeigt parašas tradīcijas ar saukšanu uz izlasi.
, 2017-08-28 11:30, pirms 7 gadiem
Tā jau nav nekāda dižā izvēle ko aicināt uz izlasi un tad vēl sāk škirot pēc deguniem, pēc simpātijām?!
, 2017-08-28 12:27, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nestāsti muļķības, jo savulaik pie Starkova izlasē spēlēja gana daudz liepājnieki. Zirnis, Grebis, Karlsons, Kļava, Soloņicins, Dobrecovs (vairāk gan rezervē),Jemeļins, Ivanovs, un gan jau vel kāds,kuru uzreiz neatceros.
Cik ta Dobriks uzspēlēja? Savulaik nelaikā pasmaidīja un viss, izlases stāsts beidzās, lai arī bija šajā intervijā minētais "bombardieris", stipri virs Karas 7 goliem
, 2017-08-28 12:27, pirms 7 gadiem
Zoom Mode rakstīja: Latvijas izlase galvenais vartu sitejs spele Polijas 2 liga?! Tas ir nonsenss!
Cik sapratu, nevis spēlē, bet sēž....
, 2017-08-28 12:29, pirms 7 gadiem
Klauns! Nesaprotu,kāpēc nevaram paņemt kādu ārzemju treneri!? Tāpat kā tas tagad tika darīts hokejā! Ar dažiem vecajiem bukiem,plus jaunajiem Hartlijs 3men laikā izspieda visu iespējamo. Kāpēc,lai futbolā nenotiktu tāpat? Maina tos pašus āžus uz riņķi-nav izslēgts,ka Paharam dos vēl vienu iespēju utt nu cmon-smieklīgi nav kauns iegut galv trenera amatu atkal un atkal?
, 2017-08-28 12:38, pirms 7 gadiem
neko traku nebija rakstijis,tik soc.tīklā norādija ka tā virslīgas,izlases spēļu analīze tvītošana par katru spēlētāju ir bik par smalku un traku.
, 2017-08-28 13:00, pirms 7 gadiem
Banss rakstīja: Cik ta Dobriks uzspēlēja? Savulaik nelaikā pasmaidīja un viss, izlases stāsts beidzās, lai arī bija šajā intervijā minētais "bombardieris", stipri virs Karas 7 goliem
Jā, tā bija kā bija Dobrikam ar to spēlēšanu, bet uzaicināts ta bija. Kaut vai arī tikai formāli.
, 2017-08-28 13:02, pirms 7 gadiem
Būs nevis 5-3-2, bet gan vairāk 5-4-1, jo neviena Petroviča komanda nekad nemācēja spēlēt uzbrūkošu futbolu. Un te arī - paņemt tos, kuri ne tikai nesit, bet pat netiek sastāvā, taču dažiem parādīt kurvīti.

Veco āzi neizmācīsi, izlase iet uz grunti.
, 2017-08-28 14:55, pirms 7 gadiem
Nu pakāsīs kādas 5 spēles un beigsies mērkaķošanās ar Starkovu, manisprāt viņa ielikšana par galveno treneri ir ņirgāšanās par futbola faniem un Latvijas futbolu kopumā!!!
, 2017-08-28 15:09, pirms 7 gadiem
TRADICIONĀLI- 1/2 bāzes klubs GKR/ RFS ar Skonto pārpalikuma ēnu
, 2017-08-28 16:59, pirms 7 gadiem
"Par gaumi nestrīdas"- šis teiciens patiešām attiecas uz ēdiena izvēli un nāk no franču kulinārijas kultūras. Bet intervija laba, un tajā tomēr ir strīda elementi ( ne par gaumi) bet par LV izlases sastāvu. Par Verpakovski- šķsaprotu iet, ka viņu gan Revazs Dzodzuašvili atklāja kā izlases vērtību. Arī es nesaprotu Karašauska kā potenciāla vārtu guvēja neņemšanu izlasē. Un Starkova vietā tomēr dotu iespēju arī Uldriķim izpausties izlasē (pavasarī tieši viņš "vilka" RFS ar saviem vārtu guvumiem).
, 2017-08-28 19:19, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999, 09:09, pirms 10 stundām, ignorēt, atbildēt
kurzemnieks-liepājnieks rakstīja: Starkovs nekad nav ņēmis izlasē no Liepājas. Ja atklāti, tad Starkova laiks izlasē jau sen beidzies, tā pat kā LFF vadīšana čekistam Indriksonam. Viņiem abiem ir jāaiziet.
-------
Nestāsti muļķības, jo savulaik pie Starkova izlasē spēlēja gana daudz liepājnieki. Zirnis, Grebis, Karlsons, Kļava, Soloņicins, Dobrecovs (vairāk gan rezervē),Jemeļins, Ivanovs, un gan jau vel kāds,kuru uzreiz neatceros.
==================
Piemirsi Verpakovski, nosauci jau pareizi, bet tikai Zirnis bija LM sastāvā, pārējie leģionāru maizē.
, 2017-08-28 19:40, pirms 7 gadiem
kurzemnieks-liepājnieks rakstīja: NAMEJS 9999, 09:09, pirms 10 stundām, ignorēt, atbildēt
kurzemnieks-liepājnieks rakstīja: Starkovs nekad nav ņēmis izlasē no Liepājas. Ja atklāti, tad Starkova laiks izlasē jau sen beidzies, tā pat kā LFF vadīšana čekistam Indriksonam. Viņiem abiem ir jāaiziet.
-------
Nestāsti muļķības, jo savulaik pie Starkova izlasē spēlēja gana daudz liepājnieki. Zirnis, Grebis, Karlsons, Kļava, Soloņicins, Dobrecovs (vairāk gan rezervē),Jemeļins, Ivanovs, un gan jau vel kāds,kuru uzreiz neatceros.
==================
Piemirsi Verpakovski, nosauci jau pareizi, bet tikai Zirnis bija LM sastāvā, pārējie leģionāru maizē.
Nav taisnība, jo speciāli paskatījos, kur manis nosauktie spēlētāji tad spēlēja. Visi viņi tad bija LM sastāvā.
, 2017-08-28 20:10, pirms 7 gadiem
Verpakovskis jau aizskrēja uz Skonto,tā arī ieguva iespēju spēlēt! Korišiem jau tajā laikā bija viegli,galvenais jau sencis savulaik spēlēja kopā ar stariku,tāpēc nebija problēmu,
Savulaik Kurzemes avīzē vēl bija baigais raksts par verpja nodevību,intervijā tā izteicās,šķiet Rogoza./baidos nokļūdīties,jo baigais laika sprīdis jau aizskrējis/.Nekas jau ari tagad nav mainījies,blats ir un paliek blats!
, 2017-08-28 20:20, pirms 7 gadiem
Life rakstīja: Verpakovskis jau aizskrēja uz Skonto,tā arī ieguva iespēju spēlēt! Korišiem jau tajā laikā bija viegli,galvenais jau sencis savulaik spēlēja kopā ar stariku,tāpēc nebija problēmu,
Savulaik Kurzemes avīzē vēl bija baigais raksts par verpja nodevību,intervijā tā izteicās,šķiet Rogoza./baidos nokļūdīties,jo baigais laika sprīdis jau aizskrējis/.Nekas jau ari tagad nav mainījies,blats ir un paliek blats!
Blats ne blats, nodevība ne nodevība, bet laikam jau savādāk toreiz nevarēja, jo Verpakovskis gribēja tikt normālā ārzemju klubā un spēlēt izlasē.
, 2017-08-28 21:06, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nav taisnība, jo speciāli paskatījos, kur manis nosauktie spēlētāji tad spēlēja. Visi viņi tad bija LM sastāvā.
Nefleitē, man tu liepājniekam to neiestāstīsi
, 2017-08-28 21:17, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Blats ne blats, nodevība ne nodevība, bet laikam jau savādāk toreiz nevarēja, jo Verpakovskis gribēja tikt normālā ārzemju klubā un spēlēt izlasē.
Tu namej, nezini zemūdens akmeņus.
, 2017-08-28 21:19, pirms 7 gadiem
kurzemnieks-liepājnieks rakstīja: Nefleitē, man tu liepājniekam to neiestāstīsi
Papēti pats, kurš kad ir spēlējis.
, 2017-08-28 21:21, pirms 7 gadiem
kurzemnieks-liepājnieks rakstīja: Tu namej, nezini zemūdens akmeņus.
Ja vien Tu pats neesi Māris Verpakovskis, Guntis Indriksons vai Sergejs Zaharjins, tad es esmu pārliecināts, ka arī Tu visu nezini.
, 2017-08-28 23:21, pirms 7 gadiem
Starkova augstpātība ir neiedomājams cinisms. Futbols tā jau ir uz dubļainiem dēļiem un tad viens kadrs vēl ņirgājas ik pēc katra normāla argumentēta jautājuma...

Pa 90% nedošos uz spēli ar Šveici.
Visādiem Laizāniem un Ulimbāševiem dod iespējas vienu pēc otras, Gorkšs klubā reāli rok savu komandu, reizi ceturksnī kaut ko iesitot, bet Kamešs un Kara ir nederīgs.

Kāpēc man šis jāatbalsta.
Ej, Petrovič, un spēlē ar savu otro izlasi pats.
, 2017-08-28 23:26, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nestāsti muļķības, jo savulaik pie Starkova izlasē spēlēja gana daudz liepājnieki. Zirnis, Grebis, Karlsons, Kļava, Soloņicins, Dobrecovs (vairāk gan rezervē),Jemeļins, Ivanovs, un gan jau vel kāds,kuru uzreiz neatceros.
Tas bija pie Andrejeva! Sēdies - 2.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.