Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Riherts: "Katram latvietim, arī man, ir goda lieta būt izlasē"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Riherts: "Katram latvietim, arī man, ir goda lieta būt izlasē"
Andris Riherts
Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Aleksandrs Starkovs pēc apstiprināšanas Latvijas futbola izlases galvenā trenera amatā paturēja tos pašus palīgus, kas bija Marianam Paharam, proti, Vitāliju Astafjevu un Andri Rihertu, kā arī pieaicināja klāt Juriju Ševļakovu. Pēc RFS un "Mettas"/LU spēles Riherts sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja par darba turpināšanu izlasē.

Vai tev bija pārdomu brīdis pēc Starkova piedāvājuma turpināt darbu izlasē, ņemot vērā, cik sarežģīti ir apvienot darbu izlasē un klubā, piemēram, nevarot atrasties ar "Mettu"/LU, kad bija jāaizvada pārspēles?
Protams, pirmkārt, ģimenē aprunājām šo lietu, tāpat klubā un, protams, arī ar Starkovu izrunājām. Kā arī ar Marianu - tāpēc ka viņš uzņēmās atbildību, viņš mani aicināja uz izlasi, var teikt, ka riskēja, un es viņam varu izteikt lielu pateicību. Nebūtu Pahara, man visdrīzāk tādas iespējas nebūtu. Vismaz šobrīd. Izvērtējot visus "par" un "pret", piekritu būt nacionālajā izlasē. Katram latvietim tā ir goda lieta būt tur. Ja esmu spējīgs palīdzēt, tad esmu ar mieru darboties. Klubs un ģimene to arī saprot.

Pareizi sapratu, ka arī tagad Mariana loma bija?
Protams, pavaicāju arī viņa viedokli. Kā jau teicu, viņš mani uzaicināja. Ko viņš teica [smejas]? Paprasīsiet viņam, tā bija mūsu privāta saruna.

Kaļiņins preses konferencē sacīja, ka ieteica Starkovam spēlētājus no savas komandas. Kā notiek "Mettas" gadījumā - arī ieteici Starkovam Dāvi Indrānu?
Pirmdien bija tikšanās ar Virslīgas treneriem. Nepiedalījās tikai divi treneri - to komandu, kas piektdien piedalījās spēlē, "Liepāja"/"Mogo" un "Babīte"/"Dinamo". Tāpēc es nesaprotu to klaigāšanu [runa par Pertiju - aut.] un kaut kādu kandidātu neizskatīšanu.

Pertija bija uzaicināts un neieradās?
Nezinu, tur jāprasa detaļas, bet zinu, ka viņi abi divi nebija [otrs - "Babītes" galvenā trenera pienākumu izpildītājs Aleksandrs Gorbačovs - aut.]. Bija ļoti atklāta saruna - man ļoti patika. Patika, ka ir vēlēšanās komunicēt. Tas arī ir visu mūsu kopējs darbs - vismaz man liekas, ka mēs, Virslīgas klubi, strādājam, lai spēlētāji tiktu labākos čempionātos un pārstāvētu savu nacionālo izlasi.

Tātad Starkovs ierosināja šo tikšanos un tajā Virslīgas treneri sauca konkrētas personālijas?
Mēs, treneri, bijām tur un Starkovs vienkārši uzdeva jautājumus. Mēs sniedzām atbildes un ieteikumus. Domāju, Aleksandrs Starkovs pats vairāk izstāstīs, kā tas bija. Taču kā jau Kurtejans un Kaļiņins [10. kārtas pēcspēles preses konferencēs - aut.] jau teica, ka šādas sarunas bija. Liels prieks, ka šādas sapulces ir un tur bija ne tikai pats Starkovs, bet arī Dainis Kazakevičs, Jānis Mežeckis, Roberts Mežeckis un visas iesaistītās personas, kas vēlas kontaktēties. Izlase tas ir mūsu lolojums! Redzam, ka Virslīgā praktiski visi treneri ir leģionāri un viņiem arī jāsaprot, ka liela daļa spēlētāju [potenciālo izlases spēlētāju - aut.] atrodas šeit uz vietas Virslīgā. Diemžēl šobrīd tā ir. Viņiem jāstrādā arī izlases interesēs un, manuprāt, visi bija ļoti apmierināti ar tādu tikšanos. Viss notika ļoti pozitīvā gaisotnē - man patika.

No savas puses ieteici vienu spēlētāju?
Es nevienu neieteicu. Es konkrēti darbojos treneru štābā un skaidrs, ka mums ir apspriedes. Krustu nemetu un nesaku "ņem šito" un tā tālāk - jebkurā gadījumā tā ir galvenā trenera izvēle. Ja es arī iesaku, tas nenozīmē, ka viņš piekrita un paņēma. Galvenais treneris ir cilvēks, kuram būs jāiet cīņā ar tiem spēlētājiem. Viņam pašam ir jājūt un man tā liekas, ka viņš arī lieliski jūt. Domāju, ka ieteikumu forma labi strādā, kad ir laba komunikācija, bet tik un tā galvenajam trenerim ir ļoti dziļi jāiet.

Kā treneris izjūti gandarījumu, ka uz izlasi izsaukti arī Vardanjans un Uldriķis, kuri pagājušajā gadā spēlēja tavā komandā?
Par katru spēlētāju, kas pirmo reizi ir izsaukts uz izlasi, ir prieks un noteikti arī paši spēlētāji ir priecīgi. Arī par Vardanjanu, Uldriķi un Indrānu ir prieks. Prieks, ka viņi ir nokļuvuši nākamajā līmenī. Ja runājam par Latviju, izlase ir nākamais līmenis. Visu cieņu [Vardanjana un Uldriķa] nākamajiem klubiem, bet tas nav nākamais līmenis! Nākamais līmenis ir nokļūšana nacionālajā izlasē un nākamais līmenis ir spēlēt spēcīgākā čempionātā. Tie ir tie līmeņi. Šeit uz vietas redzam - budžeti dažādi, bet cīnāmies par vienu un to pašu, par tiem pašiem trim punktiem. To spēlētājiem arī vienmēr novēlu - iet nākamajā līmenī.

Un tomēr - savu ieguldījumu Vardanjana un Uldriķa iekļūšanā izlasē jūti?
Spēlētāji paši ir strādājuši, paši ir darījuši un absolūti negrasos kādam uzmesties uz kakla, ka esmu kaut ko ieguldījis. Mēs visi kopā strādājam un darbojamies. Katram spēlētājam ir sava doma un tikpat labi varbūt es viņam tikai slikti darīju - aizgājis prom un tagad ir nacionālajā izlasē. Tā ka jūs to paši prasiet viņiem. Man tas ikdienas dzīvi absolūti nemainīs.

     [+] [-]

, 2017-05-29 09:34, pirms 7 gadiem
Riherts ir neobjektīvs, tāpēc izsakās nepārdomāti! Arī pāreja no Mettas uz RFS ir neliels, bet solis uz priekšu. Spēcīgāki partneri, labāki treniņapstākļi, cīņa par reālu rezultātu. Tad jau sanāk, ka pāreja viena čempionāta ietvaros nekad nebūtu solis uz augšu. Piemēram, pāreja premjerlīgas ietvaros no Watfordas uz Liverpool nav solis uz augšu? RFS un Metta necīnās par vienu un to pašu! RFS cīnās par medaļām, bet Metta par palikšanu virslīgā. Par 3 punktiem cīnās arī Vācija un Sanmarino.....

  +1 [+] [-]

, 2017-05-29 09:45, pirms 7 gadiem
Andri Rihert parsvara Tavas atbildes ir lozungi maz lietiskuma kamer LFF sapuvusais funkcionaru koks nebus nozagets un sadedzinats tikmer Latvijas futbols bus tur kur vins ir sodien un neviens svetais vai brinumdaris te neko nespes lidzet Vismaz Tu vari lepoties ka esi vienigais nacionalais kadrs virsliga treneri legionari strada par naudu vinu patriotisms saistits ar klubu saimniekiem saimniekam kaut kas nepatiks vari iet nebus rezultats vari iet! mazliet labaka situacija ir pirmaja liga tur nacionalo kadru ir vairak bet ari tur rezultats izpaliek! Paskaties uz basketbolu visi savi zeni sitas uz nebedu reizem pievil legionari tacu ta ir klubu selekcionaru vaina bet par futbolu par Indriksonu Zuku Mezecki un kamer LFF funkcionaru sapuvusais koks nebus nozagets un sadedzinats tikmer Latvijas futbols salda miera gules ''stikla zarka'' gaididams savu Saulnesi

  +2 [+] [-]

, 2017-05-29 10:05, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Riherts ir neobjektīvs, tāpēc izsakās nepārdomāti! Arī pāreja no Mettas uz RFS ir neliels, bet solis uz priekšu. Spēcīgāki partneri, labāki treniņapstākļi, cīņa par reālu rezultātu. Tad jau sanāk, ka pāreja viena čempionāta ietvaros nekad nebūtu solis uz augšu. Piemēram, pāreja premjerlīgas ietvaros no Watfordas uz Liverpool nav solis uz augšu? RFS un Metta necīnās par vienu un to pašu! RFS cīnās par medaļām, bet Metta par palikšanu virslīgā. Par 3 punktiem cīnās arī Vācija un Sanmarino.....
Tu spēli skatījies? Metta, principā ir spēcīgāka par RFS, būtu iesituši - 3:1, tad arī simulētā pendele nepalīdzētu RFS

  +2 [+] [-]

, 2017-05-29 10:57, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Riherts ir neobjektīvs, tāpēc izsakās nepārdomāti! Arī pāreja no Mettas uz RFS ir neliels, bet solis uz priekšu. Spēcīgāki partneri, labāki treniņapstākļi, cīņa par reālu rezultātu. Tad jau sanāk, ka pāreja viena čempionāta ietvaros nekad nebūtu solis uz augšu. Piemēram, pāreja premjerlīgas ietvaros no Watfordas uz Liverpool nav solis uz augšu? RFS un Metta necīnās par vienu un to pašu! RFS cīnās par medaļām, bet Metta par palikšanu virslīgā. Par 3 punktiem cīnās arī Vācija un Sanmarino.....
Par apstākļiem grūti spriest, tas ka kāposta RFS ir vairāk šaubu nav. Bet tam, ka RFS cīnās par medaļām un Metta par palikšanu nevaru piekrist. Pēc kā to var spreist, drīzāk jau abi cīnās par 5. vietu. Un ja vakar Metta uzvarētu, tad viņi cīnītos par medaļām un RFS par pārspēlēm?

  -3 [+] [-]

, 2017-05-29 11:25, pirms 7 gadiem
sabikas rakstīja: Tu spēli skatījies? Metta, principā ir spēcīgāka par RFS, būtu iesituši - 3:1, tad arī simulētā pendele nepalīdzētu RFS
RFS radīja vairāk momentu. Vairāk iesit tas, kuram ir augstāka meistarība. Momentu realizācija ir viens no meistarības rādītājiem. Arī simulēt vajag prast, lai tiesnesis notic

  -3 [+] [-]

, 2017-05-29 11:26, pirms 7 gadiem
kaapee rakstīja: Par apstākļiem grūti spriest, tas ka kāposta RFS ir vairāk šaubu nav. Bet tam, ka RFS cīnās par medaļām un Metta par palikšanu nevaru piekrist. Pēc kā to var spreist, drīzāk jau abi cīnās par 5. vietu. Un ja vakar Metta uzvarētu, tad viņi cīnītos par medaļām un RFS par pārspēlēm?
Ilgtermiņā Metta cīnīsies ar Babīti par 7.vietu, bet RFS ir visas iespējas cerēt uz medaļām. Sezonas sākums RFS nav izdevies, bet potenciāls komandai ir labs

     [+] [-]

, 2017-05-29 11:59, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Ilgtermiņā Metta cīnīsies ar Babīti par 7.vietu, bet RFS ir visas iespējas cerēt uz medaļām. Sezonas sākums RFS nav izdevies, bet potenciāls komandai ir labs
Drīz jau pussezona būs. RFS pēdējais laiks apliecināt savu potenciālu. Lai izdodas! Pagaidām gan Metta tuvāk RFS nekā Babīte Mettai. Jāskatās, kā Babīte trafēru laikā pastiprināsies - šobrīd pašķidrs sastāvs, no kā jau tiek maksimums izspeists.

  +2 [+] [-]

, 2017-05-29 12:02, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Riherts ir neobjektīvs, tāpēc izsakās nepārdomāti! Arī pāreja no Mettas uz RFS ir neliels, bet solis uz priekšu. Spēcīgāki partneri, labāki treniņapstākļi, cīņa par reālu rezultātu. Tad jau sanāk, ka pāreja viena čempionāta ietvaros nekad nebūtu solis uz augšu. Piemēram, pāreja premjerlīgas ietvaros no Watfordas uz Liverpool nav solis uz augšu? RFS un Metta necīnās par vienu un to pašu! RFS cīnās par medaļām, bet Metta par palikšanu virslīgā. Par 3 punktiem cīnās arī Vācija un Sanmarino.....
Par kādām medaļām rfs cīnās? Tā plikā bļaustīšanās pirms sezonas ir viens, bet reāli laukumā uzvarēt un vākt punktus pavisam, kas cits!

     [+] [-]

, 2017-05-29 12:23, pirms 7 gadiem
Spartaks cīnās par to pašu ar Mettu? Andri , vēl 3 gadi jāpagaida

     [+] [-]

, 2017-05-29 14:22, pirms 7 gadiem
Ar godu vien ir par maz ...lai būtu izlasē vieta tur ir jānopeln,kā spēlētājam tā trenerim un citiem ...ja tu katru sezonu kā treneris mocies par izdzīvošanu pat Virslīgā ,šaubos vai tev izlasē ir vieta....ar gudriem tekstiem vien ir pa īsu cienīto pašpasludināto speciālist....

     [+] [-]

, 2017-05-29 17:16, pirms 7 gadiem
Bronsons rakstīja: Ar godu vien ir par maz ...lai būtu izlasē vieta tur ir jānopeln,kā spēlētājam tā trenerim un citiem ...ja tu katru sezonu kā treneris mocies par izdzīvošanu pat Virslīgā ,šaubos vai tev izlasē ir vieta....ar gudriem tekstiem vien ir pa īsu cienīto pašpasludināto speciālist....
Tad diez kā treniņbiksei, kurš sitās par zeltu, vieta izlases korpusā neatradās?

     [+] [-]

, 2017-05-29 20:43, pirms 7 gadiem
Bronsons rakstīja: Ar godu vien ir par maz ...lai būtu izlasē vieta tur ir jānopeln,kā spēlētājam tā trenerim un citiem ...ja tu katru sezonu kā treneris mocies par izdzīvošanu pat Virslīgā ,šaubos vai tev izlasē ir vieta....ar gudriem tekstiem vien ir pa īsu cienīto pašpasludināto speciālist....
Tikai muļkis neredz,ka Riherts dara teicamu darbu ar tiem resursiem,kas viņam pieejami. RFS lielie naudas maisi sezonas noslēgumā būs,labākajā gadījumā, 5.vietā. Kādas vēl te medaļas..

     [+] [-]

, 2017-05-31 11:28, pirms 7 gadiem
tikai mulkjis neredz, ka riherts ir mulkjis.