Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Bez emocijām: Latvijas izlases vieta Eiropas kartē - pundurvalsts

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Bez emocijām: Latvijas izlases vieta Eiropas kartē - pundurvalsts
Nav jāpārdzīvo par cienīgo zaudējumu Šveicē. Jāpārdzīvo par kopējo situāciju Latvijas futbolā!
Foto: Reuters/Scanpix

Šo dienu laikā pavadot daudzas stundas, veicu aprēķinus, kas, manuprāt, neapšaubāmi pierāda - Latvijas futbola izlase uz Eiropas futbola kartes ir īsta perifērija. Sarindoju Eiropas futbola izlases pēc divām metodēm un abas attiecībā uz Latviju deva identisku rezultātu - esam 50. vietā starp UEFA 55 izlasēm.

Priekšvārds

Šis materiāls tapa pēc spēles Šveicē - iedomājos ko tādu radīt, jo virtuālajā vidē redzēju daudz, manuprāt, nepelnītas, nekompetentas kritikas Latvijas izlases virzienā pēc šī 0:1. Mēs spēlējām ar pretinieku, kura visi futbolisti ikdienā spēlē TOP5 līgās, un tas netraucēja mūsējiem saglabāt intrigu līdz pašām beigām. Jā, gribējās redzēt Latvijas izlasi vairāk spēlējam ar bumbu un cerēju uz vismaz mazliet kārtīgāku pretspēli, bet tik un tā uzskatīju, ka tika nospēlēts atbilstoši savām spējām vai pat labāk. Un ar šo materiālu vēlējos ar faktiem un skaitļiem parādīt, kur patiesībā atrodas Latvijas izlase. Trešdienas spēle Gruzijā daudziem sniedza atbildi uz šo jautājumu, un šī materiāla nozīme un jēga mazinājusies. Tālākais teksts tapa, vēl nezinot par 0:5 Gruzijā. Nekādas korekcijas neveicu.

Reizi par visām reizēm - Latvijas futbola izlase ir LFF ilgtermiņa darba produkts!

Sestdienas vakarā Latvijas izlase ar 0:1 piekāpās Šveicei. Labs rezultāts vai slikts rezultāts? Labs sniegums vai slikts sniegums? Ja jautātu man, teiktu, ka mūsējo sniegums bija labāks, nekā būtu jābūt, ņemot vērā komandu sastāvus, savukārt par rezultātu - zaudējums paliek zaudējums, un tabulā esam tikuši pie vēl viena zāģa. Galvenais, ka tik tiešām nevajadzētu miksēt secinājumus par sniegumu un rezultātu - bieži vien tie ir pietiekami dažādi lielumi.

Tāpat kā, manuprāt, nevajadzētu pār vienu kārti mest Latvijas futbola sistēmu un izlasi (trenerus/spēlētājus). Sak, viņi visi nejēgas. Nē. Latvijas futbola izlase - gan treneri, gan futbolisti - dara, ko var. Varbūt var pārmest, ka Marians Pahars pie šāda amata ticis pārāk agri, bet jau vairākkārt minēts, ka izlases treneris komandu spēj ietekmēt daudz mazākā mērā nekā kluba treneris. Līdz ar to trenera loma izlasē ir mazāka nekā klubā.

Iespējams, šī loma ir lielāka lielvalstu izlasēs, jo jāprot atlasīt no spēlētāju plaša loka, nevis vienkārši labākie, bet arī jāatrod īstais balanss. Savukārt attiecībā uz mazajām izlasēm vismaz sastāva izvēlē viss ir vienkārši - jāņem tie, kas ir. Varbūt taktikas ziņā mazajās izlasēs treneriem ir lielāka loma - kā apslāpēt spēcīgo pretinieku jaudu.

Galvenā doma - Latvijas izlase ir Latvijas futbola sistēmas auglis, atspulgs vai sauciet kā gribiet. Latvijas futbola izlase ir LFF ilgtermiņa darba (vēsturiski - bezdarbības) produkts! Jā, arī futbola sabiedrības kā tādas produkts, bet galvenā atbildīgā ir LFF. Piedodiet, bet smieklīgi ir tie, kuri no vienas puses saka, ka LFF, futbola sistēma utt., ir slikta (ja runājam par ilgtermiņa darbu, es šim apgalvojumam pilnībā piekrītu), bet no otras puses saka, ka izlasei ir jāspēj pret tādu Šveici spēlēt uzbrūkošāk, drosmīgāk, labāk, nekā tas bija sestdien. Pag, ja jau kāds tiešām uzskata, ka šī brīža stāvoklī izlasei ir jāspēj laukumā izskatīties ievērojami labāk, nekā tā izskatās, tad varbūt ar futbola sistēmu nemaz nav tik slikti?

Protams, piekrītu tam (un šo domu vairākkārt jau esmu atkārtojis), ka Fēru salām nekādā gadījumā nedrīkstēja zaudēt. Tāpat piekrītu, ka futbols ir sporta veids, kurā uz papīra vājāka komanda ik pa laikam spēj iekost stiprākai, punktu atņemšanu ieskaitot. Mums pret ungāriem, portugāļiem un šveiciešiem tas neizdevās, lai gan vēl iepriekšējā ciklā to spējām pret Turciju, Čehiju un Islandi. Tāpat noteikti ir pieļautas šādas tādas kļūdas sastāva izvēlē. Pahars pat pats to ir atzinis - piemēram, Gutkovska iekļaušana sākumsastāvā pret tām pašām Fēru salām.

Taču globāli esam tur, kur mūsu futbola sistēma. Tāpēc kārtējo reizi aicinu kritiski skatīties uz LFF ilgtermiņa darbu! Galvenais - drausmīgā situācija ar futbola infrastruktūru. Tāpēc vien galvām būtu jāripo. Protams, arī pārbaudes spēļu drausmīgā politika utt. Taču tai pašā laikā aicinu atbalstīt izlasi, kas dara, cik prasmes ļauj, kas dara, ko spēj un caur mežonīgu pašatdevi - pat vēl vairāk. Par tādiem, kuri ņirgājas par izlasi, - bez komentāriem.

Ja kādam joprojām ir ilūzijas, ka Latvijas izlasei laukumā būtu jāizskatās krietni labāk nekā, bija, piemēram, tai pašā Šveicē, tad piedāvāju divas aprēķinu metodes, kuru rezultāts aptuveni (liels uzsvars uz šo vārdu) parāda mūsu vietu Eiropas futbola kartē. Nepretendēju uz absolūto patiesību, un noteikti ir iespējams izveidot statistiski precīzākus un korektākus modeļus, taču vēlos parādīt kopējo ainu. Un esmu diezgan drošs, ka ar šiem aprēķiniem, kuros subjektīvisma ir maz, bet ir konkrētas faktoloģiskas metodes, šī aina patiešām tiks uzburta pietiekami precīzi. Pat neskatoties uz abu metožu mīnusiem, kurus arī esmu mēģinājis identificēt.

Metodes Eiropas futbola izlašu spēka noteikšanai

Pirmkārt, sasummēju visu 55 izlašu to futbolistu tirgus vērtību (avots: "Transfermarkt"), kuriem šobrīd ir TOP15 spēles laiks PK2018 ciklā. Metodes mīnusi:
(1) "Transfermarkt" noteiktā vērtība ne vienmēr atspoguļo meistarību. Piemēram, gados veciem spēlētājiem tirgus vērtība būtiski krīt, kaut gan šādu spēlētāju meistarība konkrētajā brīdī izlasei var ļoti līdzēt,
(2) "Transfermarkt" bieži vien ne pārāk precīzi nosaka salīdzinoši vāju futbolistu (precīzāk - vājās līgās spēlējošu) vērtību,
(3) vienas superzvaigznes esamība izlasē ļoti būtiski paaugstina kopējās izlases vērtību. Piemēram, Mhitarjana vērtība sastāda 84%(!) no Armēnijas TOP15 futbolistu kopējās vērtības, bet Beila vērtība sasniedz gandrīz pusi no Velsas TOP15 futbolistu kopējās vērtības.

Pats "Transfermarkt" futbolistu vērtību noteikšanas pieeju raksturojis sekojoši: "Lielākā loma ir darījuma vērtībai, līguma ilgumam (kad aiziet prom no kluba), parakstītā līguma ilgumam, kluba vērtībai un spēlētāja algai un izredzēm uz tās paaugstinājumu līguma pagarināšanas gadījumā."

Otrkārt, balstoties uz UEFA līgu rangu, saskaitīju šo pašu 15 spēlētāju pārstāvēto līgu vietas. Piemēram, ja pārstāv "La Liga" komandu, tad viens punkts, bet, ja Virslīgu, tad 41 punkts - jo mazāk punktu jo labāk. Metodes mīnusi:
(1) ir futbolisti no tādām līgām, kas nav UEFA līgu rangā (Eiropas valstu ne augstākās līgas un ne-Eiropas līgas). Risinājums - piešķīru šādām līgām rangu, kas ir ekvivalents UEFA līgai atbilstoši manai izpratnei. Piemēram, Vācijas otro Bundeslīgu novērtēju kā Šveices Superlīgu, kas UEFA līgu rangā ieņem 12. vietu. Jā, šeit ir zināms subjektīvisms, taču ceru, ka pavisam greizi neesmu šāvis, bet galvenais - šādu spēlētāju, kuri izlasē iekļuvuši TOP15 pēc spēles laika, bet nav no Eiropas valstu augstākajām līgām, procentuāli nav daudz.
(2) ir futbolisti, kuri klubu pārstāv, taču nepārtraukti vai lielākoties atrodas rezervē. Šādu futbolistu ir vēl mazāk, ņemot vērā, ka izlasēs lielākoties tiek ņemti futbolisti ar regulāru spēļu praksi. Attiecīgi spēlētāji-rezervisti pārāk būtiski kopējo rezultātu neietekmēja,
(3) dažās mazajās izlasēs ir gados jauni spēlētāji, kuri atrodas lielā klubā, bet ikdienā spēlē rezerves/dublieru komandā zemā līgā. Piemēram, Luksemburgas izlasē ir 17 gadus vecs supertalants Vensāns Tils, kurš skolojas "Metz" sistēmā un jau pat paguvis debitēt Francijas čempionātā, tomēr lielākoties pagaidām spēlē "Metz II", kas savukārt spēlē tikai Francijas 5. līgā. Lai nesarežģītu aprēķinus, šādā gadījumā izmantots Francijas 5. līgas rangs. Tomēr arī šādu spēlētāju skaits šajos aprēķinos pavisam neliels,
(4) nekādā veidā aprēķinos neņēmu vērā, vai futbolists attiecīgajā līgā ir vadošā komandā vai nē. Jā, ir atšķirība pārstāvēt "Juventus" vai kādu A Sērijas pastarīti, taču, lai vēl vairāk nesarežģītu aprēķinus, paļāvos, ka tik apjomīgā statistikā tas viss izlīdzināsies. Proti, varbūt atskaitot lielvalstu izlases (kur tāpat viss skaidrs - gandrīz visi pārstāv grandus), vidējās un vājās izlasēs ir spēlētāji gan dažādu čempionātu TOP komandās, gan pastarītēs un izšķiroša tomēr ir līga - kādā vidē tu ikdienā spēlē,
(5) UEFA līgu rangs tiek veidots, balstoties uz attiecīgās valsts klubu sekmēm Eirokausos un ir pāris piemēri (BATE, "Shakhtar", "Celtic"), kad viena kluba salīdzinoši lieli panākumi pamatīgi uzvelk līgu augstu, bet objektīvi līgai, iespējams, būtu jāatrodas zemāk. Tiesa, arī šādu piemēru nav daudz,
(6) attiecībā tieši uz Latviju - šobrīd astoņi izlases futbolisti no TOP15 pēc spēles laika pārstāv Virslīgas klubus, un tas negatīvi ietekmē Latvijas izlases vietu šajā metodē, kaut gan, iespējams, Virslīgas vieta UEFA rangā ir mazliet zemāka nekā objektīvi tai būtu jābūt. Gribētos ticēt, ka Virslīga pēdējos pāris gados kļūst aizvien labāka un ka konkrēti šogad Virslīga ir būtiski spēcīgāka nekā vidēji pēdējos piecos gados, ko atspoguļo UEFA līgu rangs.

Izlašu "Transfermarkt" vērtība

Pavisam UEFA ir 55 futbola izlases un, lai būtu pārskatāmāk, pēc rezultātu apkopošanas sadalīju visas 55 izlases nosacītās sešās līgās - pirmajā/spēcīgākajā līgā 1.-10. izlase, otrajā 2.-20. utt., līdz pēdējā sestajā līgā 51.-55. izlase. Protams, ņemiet vērā, ka katrā līgā "Y" ass mērogi ir ļoti, ļoti dažādi. Pasteidzoties notikumiem pa priekšu, Latvijas futbola izlase tik tikko izspruka no pundurīšu pēdējās sestās līgas:

1. līga (1.-10. vieta)

Kādu varbūt var izbrīnīt, ka Itālija, veidota pamatā no A Sērijas grandu futbolistiem, ir salīdzinoši zemu un tai priekšā ir tādas valstis kā Beļģija un Horvātija. Pirmkārt, beļģiem un horvātiem patiešām ir spēcīgas izlases un lieliska spēlētāju paaudze, bet, otrkārt, jau minēts, ka "Transfermarkt", balstoties uz situāciju spēlētāju tirgū, veciem/pieredzējušiem futbolistiem nosaka salīdzinoši zemu vērtību. Ja Itālijai TOP15 spēlētāju vidū septiņi ir vismaz 30 gadus veci, tad Beļģijai tādu ir tikai divi, Horvātijai četri. Dabiski, ka Portugālei šai glamūra kompānijā ļauj atrasties Krištianu Ronaldu vērtība (100 miljoni eiro), taču arī bez viņa mūsu grupā esošie Eiropas čempioni desmitniekā atrastos.

2. līga (11.-20. vieta)

Cits Madrides "Real" spīdeklis Gerets Beils (90 miljoni eiro) ļauj augstu atrasties Velsai. Šai otrajā līgā atrodama arī mūsu pretiniece pagājušajā sestdienā Šveice, kuras vērtīgākais spēlētājs ir Granits Džaka - Londonas "Arsenal" viņu iegādājās par summu, kas gandrīz 10 reizes pārsniedz Latvijas TOP15 spēlētāju kopējo vērtību. Ar Šveici praktiski vienādā vērtībā ir Turcija, ar kuru Latvijas izlase iepriekšējā ciklā pamanījās divreiz nospēlēt neizšķirti.

3. līga (21.-30. vieta)

Par Armēnijas fenomenu Mhitarjana personā jau minēts - bez viņa armēņu kopējā vērtība būtu tikai nedaudz lielāka nekā Latvijai ("nedaudz lielāka" šai gadījumā būtu vairāk nekā pusotru reizi). Melnkalnei vairāk nekā pusi no vērtības veido "Atletico" centra aizsargs Stefans Savičs (28 miljoni).

4. līga (31.-40. vieta)

Albānijas izlasei mazliet vairāk nekā trešdaļu vērtības sastāda "Napoli" labās malas aizsargs Elseids Hisajs (14 miljoni). Jāmin, ka procentuāli ļoti liela atšķirība ir starp 39. un 40. vietu, tā ka Baltkrievija, šķiet, labāk iederētos 5. līgā.

5. līga (41.-50. vieta)

Lūk, arī mēs! Kompānijā ar tādām valstīm kā Lietuva, Igaunija, Luksemburga un pat Lihtenšteina esam aizmugurē, kopējā rangā ieņemot 50. vietu starp 55 UEFA dalībniecēm. Mūsu vērtīgākais futbolists ar 0.45 miljoniem "Transfermarkt" versijā ir Jānis Ikaunieks, ar 0.4 miljoniem seko Vitālijs Jagodinskis, bet TOP15 pēc spēles laika nav Artjoma Rudņeva, kura vērtība ir 1.5 miljoni (labākajos laikos tā bija uzkāpusi pat līdz 6.5 miljoniem). Saprotams, ka ne pārāk augstu novērtēti Virslīgā spēlējošie, bet viskritiskāk Latvijas kopējo vērtību ietekmē tas, ka mums nav patiešām spēcīgu leģionāru spēcīgos čempionātos. Protams, būtu kaut cik labāk, ja būtu Rudņevs, ja veseli būtu Kaspars Dubra un... futbolists, kuru izlases sakarā labāk šobrīd nemaz vairs neminēt.

Tikmēr Igaunijai ir "Liverpool" aizsargs Ragnars Klavans (četri miljoni), Luksemburgai ir 1.2 un 1.0 miljonu vērti futbolisti Beļģijas augstākajā līgā un MLS, Azerbaidžānai pašmājās ir pietiekami naudīga līga un ikviens Azerbaidžānas augstākajā līgā spēlējošs futbolists "kaut ko maksā", Lietuvai ir trīs spēlētāji (Nīderlandes, Polijas un Kazahstānas līga), kuru vērtība ir amplitūdā 0.65-0.9 miljoni, bet 35 tūkstošu iedzīvotāju apdzīvotā Lihtenšteina var lepoties ar Marselu Bihelu, kurš iepriekš piederēja "Juventus", šobrīd pārstāv citu A Sērijas klubu "Empoli", un viņu "Transfermarkt" novērtējusi 1.7 miljonu vērtībā.

6. līga (51.-55. vieta)

Šeit kaut ko teikt lieki. Ja nu vienīgi - labi, ka šo aprēķinu rezultātā izsprukām no šīs 6. līgas...

Izlašu rangs, balstoties uz futbolistu pārstāvētajām līgām

Arī šeit tādā pašā veidā izveidoju sešas līgas un arī šeit, "neticēsiet", Latvijas izlasei 50. vieta starp 55 Eiropas izlasēm.

1. līga (1.-10. vieta)

Var diskutēt, kā objektīvi sarindojamas TOP3 līgas, proti, Spānijas "La Liga", Vācijas Bundeslīga un Anglijas Premjerlīga, taču vismaz UEFA līgu rangs, kas atspoguļo sekmes Eirokausos, dod Spānijas līgai pārliecinošu pirmo vietu, un attiecīgi Spānijas izlase šādā aprēķinā ir ieguvēja. Atcerēsimies gan, ka arī pēc "Transfermarkt" vērtībām Spānija bija pirmajā vietā.

Katrā ziņā šīs trīs izlases šai aprēķinā ir dominējošas un uz tām kopā ir tikai trīs spēlētāji, kuri nepārstāv TOP3 līgas - Spānijai tādu vispār nav, Anglijas izlases vārtsargs Džo Hārts ("Torino") pārstāv ceturto UEFA līgu A Sēriju, bet Vācijai Julians Drakslers pārstāv PSG (Francija UEFA rangā ir piektā līga) un Sami Kedira "Juventus" (A Sērija). Aiz lielā trijnieka seko Francija, kurai pieci futbolisti ir no pašmāju čempionāta, pārējie no TOP3 līgām.

Un redzat, ka līdzās šīm futbola lielvalstīm blakus ir arī mūsu sestdienas pretiniece Šveice. Patiesībā Šveice būtu priekšā pat Anglijai un Francijai, ja ne Derdijoka (viņš ir 15. pēc spēles laika...) atrašanās Turcijas, UEFA ranga 10. līgas, grandā "Galatasaray". Tas Alpu zemei šai aprēķinā uzreiz dod 10 "soda punktus". Ļoti augstu kopumā ir arī Velsa un Īrija - daudz pārstāvju Anglijas Premjerlīgā, kā arī Anglijas Čempionātā ("Championship"), kurai aprēķinu vajadzībām atļāvos piemērot UEFA ranga 8. spēcīgākās līgas ekvivalentu.

2. līga (11.-20. vieta)

Saprotams, ka Itāliju uz leju virza A Sērijas "tikai" ceturtā vieta (TOP3 līgās neviena pārstāvja), kā arī Gracjāno Pellē, kura nupat pēdējā sasaukumā izlasē nebija, pārstāvētā Ķīnas līga. Ļoti augstu šai aprēķinā ir Norvēģija, kas acīmredzami sportiskajā ziņā nespēj realizēt savu potenciālu.

3. līga (21.-30. vieta)

Šeit redzams, ka ne velti Albānija piedalījās "Euro 2016" finālturnīrā - daudz futbolistu spēlē labās līgās, un summāri Albānija ir labāka nekā, piemēram, Rumānija (kuru albāņi Lionā kā reiz pārspēja) un tikai mazliet atpaliek no Čehijas. Skaidrs, ka liela daļa albāņu par futbolistiem izauguši citās valstīs.

4. līga (31.-40. vieta)

UEFA jaunpienācējai Kosovai nav neviena pašmāju kluba spēlētāju, savukārt salīdzinoši zemu ir "Euro 2016" pārsteiguma autore Islande. Te gan svarīgi bilst, ka Islandei praktiski visam pamatsastāvam pietiek futbolistu no labām līgām, bet salīdzinoši švakās līgās spēlē seši futbolisti, kuri pamatīgi pavelk uz slikto pusi summāro rezultātu.

5. līga (41.-50. vieta)

Šai aprēķinā Latvija pārāk tālu no trim tuvākajām izlasēm neatpaliek, bet globāli tam maza nozīme - tāpat redzam, ka arī šai aprēķinā esam vienā kompānijā ar, piemēram, Lihtenšteinu (kuras bāzes komanda "Vaduz" cīnās par izdzīvošanu Šveices Superlīgā) un Luksemburgu. Krietni atpaliekam no Gruzijas, Armēnijas, Azerbaidžānas, Maķedonijas.

6. līga (51.-55. vieta)

Lai gan uzreiz aiz mums ir Latvijai bēdīgi slavenās Fēru salas, punktu izteiksmē salinieki atpaliek daudz, tā ka joprojām varam uzskatīt, ka uz papīra esam labāki un tāpēc arī varam pieprasīt uzvaru pret šo komandu futbola laukumā.

Lielākās atšķirības abu metožu rezultātos

Pirms sāku šo visu rēķināt, negaidīju, ka rezultāti abos variantos būs tik līdzīgi. Lai gan kopā ir 55 izlases un varētu sagaidīt lielu sajaukšanos pa vietām, vairāk nekā pusei izlašu (29) vieta abās metodēs neatšķiras vairāk par trim vietām! Tai pašai Latvijai abās metodēs sanāk precīzi 50. vieta no 55, līdz ar to, domāju, varam runāt par likumsakarību... Zemāk apkopota tabula ar lielākajām atšķirībām pēc ieņemtās vietas abās metodēs:

IzlaseTransfermarktlīgasAtšķirība
Somija38299
Šveice1459
Turcija13229
Melnkalne263610
Armēnija294011
Norvēģija183113
Īrija21813

Katrai izlasei var būt savi iemesli, kāpēc izveidojušās lielākas atšķirības abu metožu rezultātā. Par mums aktuālo Šveici droši var teikt, ka iemesls ir tāds, ka, lai gan visi šīs izlases spēlētāji pārstāv TOP5 klubus, kas dod 5. vietu vienā metodikā, patiesi lielu superzvaigžņu ir maz un vairums pārstāv vadošo čempionātu vidusmēra vai pat apakšgala komandas un šo futbolistu tirgus vērtības nav kosmiskas. Kaut gan arī 14. vieta "Transfermarkt" rangā, protams, nav peļama.

Tāpat viegli saprotams, kāpēc tādas atšķirības Armēnijai - Mhitarjans vienā metodē stipri pacēla savu izlasi augšup, kamēr otrā metodē sasummētas armēņu futbolistu pārstāvētas līgas un, kaut gan Armēnijai netrūkst arī citu labās līgās spēlējošu futbolistu (Grieķijas, Ukrainas, Portugāles, Turcijas augstākās līgas), netrūkst arī futbolistu no pašmāju līgas, kas pārāk augstu nekotējas.

Mūsu B grupa abu metožu rezultātā

Apkopojums

Vēl saliku abu aprēķinu rezultātus vienā kopējā tabulā un intereses pēc pirmspēdējā kolonnā aprēķināju izlašu vidējo vietu, balstoties uz abiem aprēķiniem. Tieši pēc šīs vidējās vietas izlases arī sarindoju secībā. Esam starp Lihtenšteinu, Maltu, Fēru salām...

VIzlaseTransf.līgasVidējiAtšķ.
1Spānija11 1 0
2Vācija22 2 0
3Francija34 3.5 1
4Anglija53 4 2
5Portugāle66 6 0
6Horvātija77 7 0
7Beļģija411 7.5 7
8Šveice145 9.5 9
9Itālija812 10 4
10Velsa1110 10.5 1
11Polija913 11 4
12Austrija159 12 6
13-14Serbija1215 13.5 3
13-14Nīderlande1017 13.5 7
15Īrija218 14.5 13
16Bosnija un Herc.1814 16 4
17Turcija1322 17.5 9
18-19Grieķija1719 18 2
18-19Krievija2016 18 4
20Dānija1621 18.5 5
21-22Ukraina2320 21.5 3
21-22Slovēnija1924 21.5 5
23Zviedrija2223 22.5 1
24-25Norvēģija3118 24.5 13
24-25Slovākija2425 24.5 1
26Čehija2826 27 2
27Skotija2531 28 6
28Albānija3227 28.5 5
29Rumānija3028 29 2
30Islande2732 29.5 5
31Melnkalne2636 31 10
32Ziemeļīrija3330 31.5 3
33Somija3829 33.5 9
34Armēnija2940 34.5 11
35Kosova3634 35 2
36Izraēla3438 36 4
37Baltkrievija4033 36.5 7
38-40Ungārija3737 37 0
38-40Bulgārija3539 37 4
38-40Gruzija3935 37 4
41Kipra4241 41.5 1
42Maķedonija4143 42 2
43-45Igaunija4544 44.5 1
43-45Kazahstāna4346 44.5 3
43-45Azerbaidžāna4742 44.5 5
46Moldova4448 46 4
47Lietuva4845 46.5 3
48Luksemburga4649 47.5 3
49Lihtenšteina4947 48 2
50Latvija5050 50 0
51-52Fēru salas5251 51.5 1
51-52Malta5152 51.5 1
53-54Andora5453 53.5 1
53-54Gibraltārs5354 53.5 1
55Sanmarīno5555 55 0

Transf. - izlašu vietas pēc "Transfermarkt" kopējās vērtības.
līgas - izlašu vietas pēc otras metodes, summējot futbolistu pārstāvēto līgu vietas UEFA līgu rangā.
Atšķ. - vietu starpība abās metodēs.

Noslēgums

Šeit gribētos vaicāt - un ko mēs šādā bēdu ielejā varam pieprasīt no Pahara? Un tomēr, neskatoties uz šo apkopojumu, atkal un atkal vēlos atgādināt, ka futbols ir sporta veids, kurā atsevišķos mačos un pat pietiekami bieži ir iespējams ievainot stiprāku. Un sevišķi reāli tas ir tieši izlašu spēlēs, jo (1) izlašu pārtraukumi ir īsi un no dažādu klubu pārstāvjiem izveidot vienotu, labi saspēlētu dūri var arī nepagūt, kamēr klubos komandu potenciāls sasniegts salīdzinoši augsts un nacionālo čempionātu spēlēs visi visu zina, (2) lai ko visi runātu par karoga, valsts goda aizstāvēšanu, atļaušos minēt, ka kvalifikācijas spēlēs (sevišķi, ja notiek mačs pret tik salīdzinoši necilu komandu kā Latvija) lielo izlašu spēlētājiem zemapziņā tomēr vismaz nedaudz ir bremzes gan pašatdeves, gan asu divcīņu aspektos. Tiek piedomāts, ka tūlīt pat jāatgriežas klubā, kur ir piesātināts spēļu grafiks, kur jāpelna maizīte un bieži vien jārisina sarežģīti uzdevumi.

Turpretī mazo izlašu spēlētājiem, kaut vai par piemēru iedomājoties to pašu Virslīgu, iziešana uz starptautiskās skatuves pret lieliem pretiniekiem lielos stadionos ir kas īpašs. Tāpēc, runājot par prasībām pret Latvijas izlasi, man personīgi, apzinoties visas reālijas, ir tikai divas vēlmes/prasības: (1) lai beidzot absolūti visi Latvijas izlases spēlētāji spēj brīvi sazināties latviešu valodā un lai izlases treniņnometnēs viss darba process notiktu latviski, (2) lai izlases spēlētāji, izejot laukumā, izmet ārā no galvas šai apkopojumā konstatētās reālijas par izlašu spēku samēriem un, cik nu spēj, cenšas spēlēt ar kārtīgu pretspēli un no sirds tic, ka punktus lielajiem var atņemt. Uzskatu, ka pret Ungāriju, Portugāli un Šveici vismaz divi vai trīs punkti bija iegūstami.

Noslēgumā visi dati, no kuriem tika iegūti augstāk attēlotie grafiki. Spiest pogu "vairāk".

Tām līgām autora piešķirtie rangi, kuras nav UEFA līgu rangā (ja klāt cipars, tad tā ir attiecīgā ne-augstākā līga konkrētajā valstī):

LīgaRangs
Anglija28
MLS12
Vācija212
Spānija212
Italija212
Ķīna16
Francija217
AAE20
Katara20
Irāna20
Anglija325
Šveice225
Turcija230
Itālija333
Beļģija235
Dānija235
Krievija235
Anglija435
Anglija540
Spānija340
Vācija440
Francija440
Itālija440
ItālijaJaunieši40
Francija543
Vācija543
Spānija443
AnglijaJaunieši245
Spānija550
Šveice350
Austrija350
Anglija650
Šveice454
Anglija1054
bez kluba54

Spēlētāji zemāk attēlotajās tabulās sarindoti pēc spēles laika PK2018 kvalifikācijas turnīrā.

A grupa

Zviedrija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
R. OlsenDānija181.5
A. GranqvistKrievija66
E. ForsbergVācija215
O. HiljemarkItālija43.8
V. LindelöfPortugāle718
M. BergGrieķija144
J. DurmazFrancija52.5
A. EkdalVācija23
O. ToivonenFrancija52.5
M. LustigSkotija233.5
J. GuidettiSpānija18
L. AugustinssonDānija184
E. KrafthItālija41.5
Martin OlssonAnglija34
J. JohanssonGrieķija142
Summa 126 79.3

Baltkrievija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
A. GorbunovGrieķija140.4
M. GordeychukBaltkrievija191.7
S. PalitsevichTurcija100.9
D. PolyakovBaltkrievija191.5
I. MaevskiKazahstāna290.8
M. BordachevKrievija60.5
E. FilipenkoIzraēla220.8
N. KorzunUkraina81
A. HlebKrievija60.3
A. MartynovichKrievija62.5
N. SignevichGrieķija140.6
M. SivakovKrievija60.9
A. RiosBaltkrievija190.9
T. KalachevKrievija60.2
S. KornilenkoKrievija60.4
Summa 190 13.4

Luksemburga

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
M. MutschŠveice120.4
C. PhilippsFrancija2200.4
L. JansBeļģija91.2
A. JoachimBeļģija2350.6
K. MalgetLuksemburga460.15
Daniel Alves da MotaLuksemburga460.15
C. Martins PereiraFrancija4400.1
F. BohnertVācija4400.05
A. MorisBeļģija90.6
M. ChanotMLS121
L. GersonZviedrija210.6
V. ThillFrancija5430.4
S. BensiLuksemburga460.175
D. TurpelLuksemburga460.175
D. CarlsonLuksemburga460.1
Summa 471 6.1

Nīderlande

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
D. BlindAnglija322
D. KlaassenNīderlande1315
J. BrumaVācija210
V. van DijkAnglija325
G. WijnaldumAnglija325
K. StrootmanItālija416
Q. PromesKrievija618
M. StekelenburgAnglija32
R. KarsdorpNīderlande136.5
V. JanssenAnglija314
B. DostPortugāle712
W. SneijderTurcija109
J. ZoetNīderlande139
A. RobbenVācija210
D. PröpperNīderlande139
Summa 98 202.5

Bulgārija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
S. PopovTurcija102
I. PopovKrievija66
V. StoyanovBulgārija273.5
S. DyakovBulgārija272.2
G. MilanovKrievija63
A.D. AleksandrovBulgārija270.35
V. BozhikovTurcija100.8
S. SlavchevPolija201
G. KostadinovBulgārija270.45
A. TonevItālija40.7
A. NedyalkovBulgārija270.5
B. ChorbadzhiyskiBulgārija270.1
S. DelevPolija200.9
P. ZanevKrievija60.7
MarcelinhoBulgārija272.8
Summa 271 25

Nīderlande

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
L. KoscielnyAnglija322
A. GriezmannSpānija180
D. SidibéFrancija514
D. PayetFrancija530
H. LlorisAnglija324
R. VaraneSpānija135
B. MatuidiFrancija530
P. PogbaAnglija380
M. SissokoAnglija320
L. KurzawaFrancija523
O. GiroudAnglija325
N. KantéAnglija340
K. GameiroSpānija125
O. DembéléVācija228
P. EvraFrancija51
Summa 48 477

B grupa

Latvija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
A. VaninsŠveice2250.3
K. GorkšsLatvija410.35
V. JagodinskisUngārija330.4
V. GabovsPolija200.25
O. LaizānsLatvija410.3
V. MaksimenkoAustrija150.3
V. ŠabalaLatvija410.25
G. KļuškinsLatvija410.125
A. VišņakovsLatvija410.2
D. IkaunieksČehija110.3
G. FreimanisLatvija410.175
I. TarasovsTurcija2300.3
A. ZjuzinsLatvija410.3
A. LazdiņšLatvija410.125
J. IkaunieksGrieķija140.45
Summa 476 4.125

Piezīme: no tiem, kuri neiekļuva TOP15 pēc spēles laika, vērtība vismaz 0.4 miljonu eiro apmērā ir sekojošiem spēlētājiem: Rudņevs (1.50), Dubra (0.7), Gutkovskis (0.5), A.Kurakins (0.4). Attiecīgi, ja šie četri tabulā aizvietotu četrus mazāk vērtīgākos, izlases kopējā vērtība no 4.125 miljoniem pieaugtu līdz 6.6 miljoniem. Taču tā, protams, nav korekti rēķināt, jo līdzīgu piemēru, kad ne visi vērtīgākie šai ciklā ir spēlējuši savā izlasē, noteikti netrūkst arī citām izlasēm.

Šveice

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
F. SchärVācija23.5
A. MehmediVācija24
Y. SommerVācija29
R. RodríguezVācija217
G. XhakaAnglija335
B. DžemailiItālija43
S. LichtsteinerItālija44
H. SeferovićVācija23.5
J. DjourouVācija22
V. BehramiAnglija32.5
B. EmboloVācija220
X. ShaqiriAnglija315
G. FernandesFrancija53
N. ElvediVācija27
E. DerdiyokTurcija105.5
Summa 48 134

Portugāle

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
Rui PatrícioPortugāle716
José FonteAnglija37
André SilvaPortugāle716
Cristiano RonaldoSpānija1100
PepeSpānija15
André GomesSpānija130
Raphaël GuerreiroVācija218
William CarvalhoPortugāle728
João MárioItālija435
Ricardo QuaresmaTurcija104
João CanceloSpānija120
Bernardo SilvaFrancija525
Cédric SoaresAnglija312
João MoutinhoFrancija515
NaniSpānija115
Summa 58 346

Ungārija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
P. GulácsiVācija22.5
B. DzsudzsákAAE204.25
Á. NagyItālija43
Á. SzalaiVācija21.5
R. GuzmicsĶīna160.75
T. KádárUkraina81.75
Z. GeraUngārija330.5
Á. LangFrancija51
L. KleinheislerUngārija330.75
M. KorhutIzraēla220.65
B. BeseFrancija2200.7
Á. GyurcsóPolija200.9
A. FiolaUngārija330.8
Z. StieberVācija2120.8
K. NémethKatara201.4
Summa 250 21.25

Fēru salas

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
G. NielsenIslande350.2
H. HanssonDānija180.35
S. VatnhamarFēru salas510
J. EdmundssonDānija180.4
A. GregersenFēru salas510.025
V. DavidsenDānija2350.25
S. NattestadNorvēģija250.05
F. BenjaminsenFēru salas510
B. HendrikssonDānija180.2
B. Jógvansson-HansenFēru salas510.1
J. NæsFēru salas510.1
G. SørensenNorvēģija250.3
R. JoensenDānija2350.15
Jóhan DavidsenFēru salas510.025
P. KlettskardFēru salas510.075
Summa 566 2.225

Andora

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
Marc ValesSomija360.15
Max LloveraSpānija3400.2
Marcio VieiraSpānija4430
Josep GómesSpānija4430
Ildefons LimaAndora530.075
Jordi AláezSpānija5500
Cristian MartínezAndora530
Moisés San NicolásAndora530
Victor RodríguezAndora530
Marc PujolAndora530
Jordi RubioAndora530
Jesus RubioAndora530
Marc GarcíaSpānija4430.1
Emili GarciaSpānija5500
Ludovic ClementeSpānija5500
Summa 726 0.525

C grupa

Vācija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
M. HummelsVācija238
J. KimmichVācija225
T. MüllerVācija260
S. KhediraItālija423
J. HectorVācija218
M. GötzeVācija220
M. NeuerVācija245
T. KroosSpānija160
J. DraxlerFrancija532
M. ÖzilAnglija350
J. BoatengVācija240
İ. GündoğanAnglija330
B. HöwedesVācija218
M. ter StegenSpānija122
S. GnabryVācija210
Summa 35 491

Ziemeļīrija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
M. McGovernAnglija280.5
G. McAuleyAnglija31
J. EvansAnglija36
S. DavisAnglija36
O. NorwoodAnglija282.5
S. FergusonAnglija3250.75
J. MagennisAnglija3250.3
C. McLaughlinAnglija3250.25
J. WardAnglija281.5
C. EvansAnglija281.25
S. DallasAnglija282.5
N. McGinnSkotija230.75
K. LaffertyAnglija281.5
P. McNairAnglija34
L. HodsonSkotija230.35
Summa 181 29.15

Azerbaidžāna

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
K. AğayevPortugāle70.5
A. DaşdəmirovAzerbaidžāna260.3
M. MedvedevAzerbaidžāna260.5
R. ƏmirquliyevAzerbaidžāna260.25
Q. QarayevAzerbaidžāna260.5
M. MirzəbəyovAzerbaidžāna260.4
R. QurbanovAzerbaidžāna260.3
D. NazarovVācija2120.4
A. RamazanovAzerbaidžāna260.25
R. SadıqovAzerbaidžāna260.2
B. HüseynovAzerbaidžāna260.7
Ə. İsmayılovAzerbaidžāna260.35
R. ŞeydayevSlovākija310.5
N. ƏləsgərovAzerbaidžāna260.3
E. MahmudovPortugāle70.3
Summa 343 5.75

Čehija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
T. VaclíkŠveice124
L. KrejčíItālija44.5
T. SivokTurcija101.5
F. NovákDānija181
B. DočkalĶīna163
J. BrabecBeļģija92.5
P. KadeřábekVācija24.5
L. DroppaTurcija2300.7
T. HořavaČehija112
V. KadlecČehija112.5
M. SuchýŠveice123.75
T. Gebre SelassieVācija22.25
V. DaridaVācija210
J. SkalákAnglija281.5
D. PavelkaTurcija102
Summa 157 45.7

Norvēģija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
R. JarsteinVācija22.25
E. HovlandVācija2120.9
H. AleesamiItālija41.8
J. KingAnglija34.5
J. SvenssonNīderlande131.6
M. HenriksenAnglija35
A. DiomandeAnglija31.5
A. TetteyAnglija283
P. SkjelbredVācija24
O. SelnæsFrancija53
S. StrandbergVācija2121.75
J. BergetZviedrija211.6
S. JohansenAnglija283.5
V. ForrenAnglija281.5
O. ElabdellaouiAnglija35
Summa 107 40.9

Sanmarīno

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
A. SimonciniSanmarīno540.025
D. SimonciniSanmarīno540
L. TosiSanmarīno540
M. BerardiItālijaJaunieši400
F. VitaioliSanmarīno540
M. VitaioliSanmarīno540
M. StefanelliItālija4400.025
M. PalazziSanmarīno540.025
D. CesariniSanmarīno540.05
A. Della ValleSanmarīno540
T. ZafferaniSanmarīno540
A. HirschSanmarīno540
C. BrolliSanmarīno540
A. GasperoniSanmarīno540
P. MazzaSanmarīno540
Summa 782 0.125

D grupa

Serbija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
B. IvanovićKrievija67
A. RukavinaSpānija12
D. TadićAnglija317
L. MilivojevićAnglija38
F. KostićVācija210
V. StojkovićAnglija280.75
M. NastasićVācija214
A. MitrovićAnglija2810
A. KolarovAnglija311
N. GudeljĶīna165.5
J. VukovićTurcija103.2
N. MaksimovićItālija412
N. MatićAnglija335
I. ObradovićBeļģija93
S. MitrovićBeļģija92
Summa 87 140.45

Ziemeļīrija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
D. RandolphAnglija32
J. WaltersAnglija33
J. McCleanAnglija33
S. ColemanAnglija317
J. HendrickAnglija36
S. WardAnglija31
S. LongAnglija310
G. WhelanAnglija32.5
C. ClarkAnglija285
S. DuffyAnglija285
R. BradyAnglija310
J. O'SheaAnglija31
R. KeoghAnglija281.8
J. McCarthyAnglija315
W. HoolahanAnglija281.5
Summa 65 83.8

Velsa

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
W. HennesseyAnglija34
C. GunterAnglija282.5
J. ChesterAnglija287
G. BaleSpānija190
A. WilliamsAnglija38
N. TaylorAnglija286
J. LedleyAnglija33.5
S. VokesAnglija34
B. DaviesAnglija39
J. AllenAnglija315
A. KingAnglija33
A. RamseyAnglija335
H. Robson-KanuAnglija33
D. EdwardsAnglija280.85
E. HuwsAnglija281.5
Summa 68 192.35

Austrija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
D. AlabaVācija240
M. HintereggerVācija28
M. ArnautovićAnglija312
A. DragovićVācija215
M. JankoŠveice121.25
M. SabitzerVācija210
F. KleinVācija2121
J. BaumgartlingerVācija25
Z. JunuzovićVācija26
K. WimmerAnglija37
R. ÖzcanVācija21
R. AlmerAustrija151
S. IlsankerVācija24
A. SchöpfVācija27.5
S. PrödlAnglija34
Summa 66 122.75

Gruzija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
G. LoriaKrievija61.5
G. KashiaNīderlande132.5
S. KverkveliaKrievija63
G. NavalovskiAzerbaidžāna260.25
V. QazaishviliPolija203
M. DaushviliUngārija330.4
J. AnanidzeKrievija63
V. GviliaBaltkrievija190.9
O. KakabadzeDānija180.5
T. OkriashviliKrievija61.8
L. MchedlidzeItālija40.5
J. KankavaFrancija2171.5
G. ChanturiaKrievija60.75
V. DvalishviliKazahstāna290.3
N. KvekveskiriAzerbaidžāna260.65
Summa 235 20.55

Moldova

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
A. GaţcanKrievija61
I. BugaiovMoldova340.275
A. EpureanuTurcija104.5
V. BolohanMoldova340.3
A. DedovMoldova340.3
E. CebotaruKrievija2350.25
I. CebanuKrievija2350.2
V. PosmacMoldova340.4
A. CojocariMoldova340.275
V. GolovatencoMoldova340.25
V. BordianMoldova340.25
I. JardanMoldova340.3
R. GînsariMoldova340.3
G. AndronicMoldova340.4
P. RacuMoldova340.3
Summa 460 9.3

E grupa

Polija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
Ł. FabiańskiAnglija39
K. GlikFrancija515
G. KrychowiakFrancija528
R. LewandowskiVācija280
J. BłaszczykowskiVācija24.5
P. ZielińskiItālija416
Ł. PiszczekVācija26
K. GrosickiAnglija36
A. JędrzejczykPolija204
M. RybusFrancija54
T. CionekItālija40.75
A. MilikItālija420
K. LinettyItālija46
B. KapustkaAnglija37
Ł. TeodorczykBeļģija99
Summa 75 215.25

Melnkalne

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
M. BožovićMelnkalne440.225
S. SavićSpānija128
A. MarušićBeļģija92
S. JovetićSpānija110
A. ŠćekićTurcija100.2
M. VešovićHorvātija161
F. BećirajKrievija2351
N.S. VukčevićPortugāle73
Ž. TomaševićBeļģija91.5
M. SimićKrievija62.2
D. KojaševićMaķedonija420.75
M. BašaFrancija51
F. StojkovićVācija2120.9
M. BakićSpānija2121.25
V. JovovićSerbija280.4
Summa 237 53.425

Dānija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
S. KjærTurcija1011.5
P. AnkersenDānija181.5
R. DurmisiSpānija12
C. EriksenAnglija335
A. ChristensenVācija216
W. KvistDānija180.5
Y. PoulsenVācija26
V. FischerAnglija35
P. HøjbjergAnglija38
N. JørgensenNīderlande139
T. DelaneyVācija24.5
K. SchmeichelAnglija38
F. RønnowDānija181.5
J. VestergaardVācija210
A. CorneliusDānija181.75
Summa 116 120.25

Rumānija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
R. BenzarRumānija171.6
N. StanciuBeļģija97
B. StancuTurcija103.2
O. HobanIzraēla220.8
D. GrigoreKatara201.5
C. TătărușanuItālija44.5
C. SăpunaruRumānija171
R. MarinBeļģija92
Adrian Popa IAnglija281.5
A. ChipciuBeļģija92.5
A. ToșcaSpānija11.8
C. MoțiBulgārija271.2
F. AndoneSpānija15
V. ChiricheșItālija46.5
S. FilipRumānija171
Summa 175 41.1

Armēnija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
A. BeglaryanArmēnija450.25
V. HaroyanIrāna200.5
M. PizzelliGrieķija140.7
H. MkoyanIrāna200.6
L. HayrapetyanIrāna200.4
T. VoskanyanKipra240.35
A. GrigoryanArmēnija450.2
G. MalakyanUkraina80.4
G. AndonianGrieķija140.3
D. ManoyanKipra240.25
K. HovhannisyanBaltkrievija190.35
H. MkhitaryanAnglija337
G. GhazaryanPortugāle71
A. ÖzbilizTurcija101.2
A. SarkisovKrievija2350.4
Summa 308 43.9

Kazahstāna

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
D. ShomkoKazahstāna291.2
S. MaliyKazahstāna290.7
S. PokatilovKazahstāna291
A. BeysebekovKazahstāna290.5
I. KuatKazahstāna290.8
S. KhizhnichenkoBaltkrievija190.6
B. IslamkhanKazahstāna291.8
S. MuzhikovKazahstāna290.7
Y. LogvinenkoKazahstāna291.2
E. AkhmetovKazahstāna290.7
A. NurgalievKazahstāna290.4
M. BaizhanovKazahstāna290.3
A. KislitsynKazahstāna290.4
G. SuyumbayevKazahstāna290.8
A. MukhutdinovKazahstāna290.25
Summa 425 11.35

F grupa

Anglija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
J. HartItālija415
K. WalkerAnglija320
J. StonesAnglija335
G. CahillAnglija316
E. DierAnglija322
D. RoseAnglija320
J. HendersonAnglija328
W. RooneyAnglija320
D. AlliAnglija340
A. LallanaAnglija322
D. SturridgeAnglija322
R. SterlingAnglija345
J. LingardAnglija39
T. WalcottAnglija322
R. BertrandAnglija315
Summa 46 351

Slovēnija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
J. OblakSpānija135
M. SamardžićTurcija101
R. KrhinSpānija12
B. CesarItālija40.4
B. VerbičDānija181.75
J. IličićItālija415
V. BirsaItālija44.5
B. JokićKrievija60.9
R. BezjakHorvātija161.75
J. KurtičItālija46
N. SkubicTurcija101.75
Aljaž StrunaItālija2120.9
M. NovakovičSlovēnija300.4
K. KamplVācija215
D. TrajkovskiNīderlande130.7
Summa 135 87.05

Slovākija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
M. KozáčikČehija111
R. MakKrievija65
T. HubočanFrancija52
J. ĎuricaTurcija100.35
J. KuckaItālija49
M. HamšíkItālija440
M. ŠkrtelTurcija106.5
P. PekaríkVācija22.5
M. ŠkriniarItālija42
J. GregušDānija181.5
A. NemecRumānija170.6
M. ĎurišKrievija61.6
V. WeissKatara203
D. ŠventoČehija110.75
P. HrošovskýČehija112.25
Summa 139 78.05

Lietuva

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
E. ŠetkusNīderlande130.65
E. VaitkūnasLietuva480.35
M. KuklysLietuva480.35
V. SlivkaItālija2120.175
F. ČernychPolija200.9
A. NovikovasPolija200.3
N. ValskisIzraēla220.2
A. ŽulpaKazahstāna290.7
G. FreidgeimasLietuva480.3
E. GirdvainisPolija200.1
V. SlavickasLietuva480.3
V. AndriuškevičiusMLS120.4
K. ChvedukasHorvātija160.225
L. KlimaviciusLietuva480.35
T. KijanskasČehija110.3
Summa 415 5.6

Skotija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
R. SnodgrassAnglija38
R. MartinAnglija283
G. HanleyAnglija284.5
D. FletcherAnglija32
C. PatersonSkotija230.7
D. MarshallAnglija33
A. RobertsonAnglija37
B. BannanAnglija282.75
J. ForrestSkotija231.75
M. RitchieAnglija289
L. GriffithsSkotija232.5
C. GordonSkotija232.5
K. TierneySkotija232
S. BrownSkotija234
J. McArthurAnglija37
Summa 185 59.7

Malta

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
A. HoggMalta490.2
A. AgiusMalta490.15
G. SciberrasMalta490.1
A. SchembriPortugāle70.9
S. BorgMalta490.075
J. ZerafaMalta490.15
Z. MuscatItālija3330.25
P. FenechMalta490.2
M. MifsudMalta490.15
L. GambinAnglija4350.2
A. EffiongMalta490.25
B. KristensenMalta490.15
R. CamilleriMalta490.075
J. CaruanaMalta490.175
S. MagriAnglija5400.05
Summa 654 3.075

G grupa

Spānija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
De GeaAnglija340
David SilvaAnglija330
BusquetsSpānija160
VitoloSpānija120
KokeSpānija155
PiquéSpānija140
Sergio RamosSpānija140
Diego CostaAnglija350
Thiago AlcântaraVācija240
Daniel CarvajalSpānija130
IniestaSpānija130
Jordi AlbaSpānija132
Nacho MonrealAnglija315
NachoSpānija110
Álvaro MorataSpānija140
Summa 24 532

Itālija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
G. BuffonItālija42
L. BonucciItālija440
A. BarzagliItālija42
M. De SciglioItālija48.5
M. VerrattiFrancija540
A. CandrevaItālija423
C. ImmobileItālija413
A. BelottiItālija420
A. RomagnoliItālija425
D. De RossiItālija45
G. BonaventuraItālija424
M. ParoloItālija47
E. MartinsItālija411
D. ZappacostaItālija46
G. PellèĶīna168
Summa 73 234.5

Izraēla

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
S. TzedekIzraēla220.6
E. ZahaviĶīna166.5
D. GoreshIzraēla220.3
E. DasaIzraēla220.8
A. CohenVācija21.5
T. Ben HaimIzraēla220.75
R. GershonBeļģija92
T. HemedAnglija282.5
E. TibiIzraēla220.75
O. DavidzadaBeļģija90.7
B. NatchoKrievija67
E. GolasaIzraēla220.8
N. BittonSkotija232.75
D. EinbinderIzraēla220.5
M. BuzagloIzraēla221
Summa 249 28.45

Albānija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
E. HysajItālija414
O. RoshiKrievija61
A. AgolliAzerbaidžāna260.3
M. MavrajVācija22.5
E. BerishaItālija44.5
B. KukeliŠveice120.45
B. BalajKrievija63
B. DjimsitiItālija2120.8
L. MemushajItālija42.3
T. XhakaŠveice124
A. LilaGrieķija140.6
J. HykaMLS121.25
M. BashaItālija2120.7
N. AlijiVācija2120.7
A. LlullakuKazahstāna291.4
Summa 167 37.5

Maķedonija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
S. RistovskiHorvātija162.5
K. RistevskiUngārija330.5
G. PandevItālija40.4
S. SpirovskiMaķedonija420.5
E. AlioskiŠveice121
D. MojsovKipra240.6
F. HasaniMaķedonija420.75
I. NestorovskiItālija43.5
V. SikovMaķedonija420.55
L. ZutaHorvātija161
M. BogatinovKipra240.25
S. DimitrievskiSpānija2120.3
D. VelkovskiMaķedonija420.5
B. IbraimiMaķedonija420.6
M. PetrovikjHorvātija160.4
Summa 371 13.35

Lihtenšteina

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
P. JehleŠveice120.3
M. BüchelItālija41.7
F. BurgmeierŠveice120.2
M. RechsteinerŠveice4540
D. KaufmannŠveice2250.3
M. GöppelŠveice120.2
N. HaslerŠveice120.7
S. WieserAnglija280.75
M. BüchelVācija5430
D. SalanovićŠveice3500.15
R. GubserŠveice4540
M. PolverinoAustrija150.3
Y. OehriŠveice3500.05
A. ChristenŠveice4540
Y. FrickAustrija3500
Summa 455 4.65

H grupa

Beļģija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
T. CourtoisAnglija340
J. VertonghenAnglija325
A. WitselĶīna1615
Y. CarrascoSpānija140
T. AlderweireldAnglija330
T. MeunierFrancija57.5
E. HazardAnglija370
R. LukakuAnglija350
L. CimanMLS122
D. MertensItālija420
M. FellainiAnglija312
K. De BruyneAnglija365
N. ChadliAnglija315
R. NainggolanItālija435
T. VermaelenItālija44
Summa 70 430.5

Grieķija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
K. MitroglouPortugāle712
P. MantalosGrieķija142
V. TorosidisItālija41
S. PapastathopoulosVācija228
O. KarnezisItālija45
K. ManolasItālija428
G. TzavellasTurcija101.5
K. StafylidisVācija24
K. FortounisGrieķija149
G. ManiatisGrieķija141.5
A. SamarisPortugāle78
A. BakasetasGrieķija141
K. PapadopoulosVācija25
P. TachtsidisItālija42
N. KarelisBeļģija94.5
Summa 111 112.5

Bosnija un Hercegovina

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
A. BegovićAnglija38
M. PjanićItālija438
S. KolašinacVācija29
E. ZukanovićItālija43.8
S. LulićItālija47
E. SpahićVācija20.5
E. DžekoItālija415
V. IbiševićVācija23
H. MedunjaninMLS121.5
E. VišćaTurcija108.5
O. VranješGrieķija140.6
E. BičakčićVācija22.25
M. JajaloItālija41
M. ĐurićAnglija281.25
I. HajrovićVācija21
Summa 77 100.4

Kipra

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
C. PanayiKipra240.6
K. LaifisBeļģija93.5
G. KastanosItālija40.5
K. ArtymatasKipra240.6
J. DemetriouAnglija3250.35
V. LabanKipra240.6
C. KyriakouKipra240.45
D. ChristofiKipra240.8
G. EfremKipra241
I. CharalambousKipra240.2
Dossa JúniorKipra240.5
P. SotiriouKipra241.2
N. MytidesKipra240.45
K. CharalambidisKipra240.5
N. AlexandrouKipra240.25
Summa 326 11.5

Igaunija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
M. AksaluSomija360.3
R. KlavanAnglija34
N. BaranovNorvēģija250.3
K. MetsNorvēģija250.4
K. VassiljevPolija200.9
T. TenisteNorvēģija250.4
S. ZenjovAzerbaidžāna260.8
K. KallastePolija200.25
S. LutsČehija110.3
A. DmitrijevIgaunija430.275
D. KruglovIgaunija430.2
Henri AnierSkotija230.25
M. KäitAnglijaJaunieši2450
G. KamsIgaunija430.25
S. MošnikovBaltkrievija190.225
Summa 407 8.85

Gibraltārs

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
J. GarciaGibraltārs520
L. CasciaroGibraltārs520.025
J. ChipolinaGibraltārs520.025
L. WalkerGibraltārs520.1
R. ChipolinaGibraltārs520.025
R. CasciaroGibraltārs520
D. IbrahimAnglija6500
K. CasciaroGibraltārs520.025
J. Mascarenhas-OliveroAnglija10540
A. HernandezGibraltārs520
A. BardonGibraltārs520
J. Perezbez kluba540.025
S. WisemanAnglija3250.35
J. BosioGibraltārs520
A. PayasGibraltārs520
Summa 755 0.575

I grupa

Horvātija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
D. VidaUkraina89
M. BadeljItālija411
M. MandžukićItālija418
M. BrozovićItālija422
D. SubašićFrancija55
J. PivarićItālija42
Š. VrsaljkoSpānija114
I. PerišićItālija425
M. KovačićSpānija125
I. RakitićSpānija145
V. ĆorlukaKrievija67
M. MitrovićTurcija104
L. ModrićSpānija145
A. KramarićVācija29
N. KalinićItālija417
Summa 59 258

Islande

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
R. SigurðssonAnglija284.5
K. ÁrnasonKipra240.5
G. SigurðssonAnglija320
B. SævarssonZviedrija210.5
H. HalldórssonDānija180.4
A. GunnarssonAnglija282.5
J. Guðmunds­sonAnglija32.5
B. BjarnasonAnglija283
A. SkúlasonBeļģija91
A. FinnbogasonVācija24.5
J. BöðvarssonAnglija282.75
B. SigurðarsonNorvēģija250.9
E. BjarnasonDānija180.5
H. MagnússonAnglija281.75
V. KjartanssonIzraēla221.6
Summa 185 46.9

Ukraina

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
A. PyatovUkraina84
O. KucherUkraina80.8
B. ButkoUkraina82
T. StepanenkoUkraina88
A. YarmolenkoUkraina819
V. KovalenkoUkraina86
Y. KonoplyankaVācija212
E. SobolUkraina81
A. KravetsSpānija13
I. OrdetsUkraina83
O. ZinchenkoNīderlande134.5
Y. RakitskiyUkraina810
R. RotanUkraina80.4
S. SydorchukUkraina84.5
M. MatviyenkoUkraina80.3
Summa 112 78.5

Turcija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
V. BabacanTurcija107.5
M. TopalTurcija108.5
H. ÇalhanoğluVācija220
E. MorVācija25
C. TosunTurcija109
Ö. ToprakVācija218
Ş. ÖzbayraklıTurcija105
V. ŞenTurcija106.5
O. TufanTurcija107
K. AyhanVācija2121
C. ErkinTurcija107.5
G. GönülTurcija103
İ. KöybaşıTurcija104.25
A. TuranSpānija128
S. İnanTurcija104
Summa 119 134.25

Somija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
L. HradeckyVācija24.5
P. ArajuuriDānija180.8
R. LodGrieķija141
T. PukkiDānija181.75
N. MoisanderVācija22
K. ArkivuoZviedrija210.3
A. RingMLS120.6
J. RaitalaMLS120.4
S. VäisänenZviedrija210.5
M. HalstiDānija180.25
J. UronenBeļģija91
P. HetemajItālija44.5
J. PohjanpaloVācija21.5
S. MattilaDānija180.35
T. LamAnglija281.25
Summa 179 20.7

Kosova

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
S. UjkaniItālija2120.6
A. PnishiŠveice120.5
Valon BerishaAustrija153
F. PërdedajVācija2120.5
M. RashicaNīderlande132.75
A. RrahmaniHorvātija161.45
H. KryeziuŠveice121.5
H. ShalaTurcija101
L. PaqaradaVācija2120.6
A. ZeneliNīderlande135.5
B. BerishaKrievija62
E. AlushiIzraēla220.45
B. KololliŠveice120.6
V. MuriqiTurcija101.5
B. CelinaNīderlande132.5
Summa 190 24.45

PK2018 rīkotāja (atlases ciklā nepiedalās)

Krievija

FutbolistsLīgaLīgaVērtība
I. AkinfeevKrievija612
I. SmolnikovKrievija68
S. IgnashevichKrievija60.1
A. DzyubaKrievija69
A. KokorinKrievija66
F. SmolovKrievija610
V. BerezutskiKrievija60.8
G. ShchennikovKrievija63
O. ShatovKrievija610
A. GolovinKrievija63
D. GlushakovKrievija66
P. MamaevKrievija68
R. NeustädterTurcija105
D. KombarovKrievija63.5
A. BerezutskiKrievija60.4
Summa 94 84.8

Piezīme: tā kā Krievija PK2018 atlases ciklā nepiedalās, tika paņemti 15 futbolisti, kuriem bija lielākais spēles laiks "Euro 2016" finālturnīrā. Izņēmums - Romānu Širokovu, kurš futbolista karjeru paguvis noslēgt (un tāpēc viņa vērtība "Transfermarkt" noteikta 0), nomainīju ar 16. spēles laika īpašnieku.

1 2 46 komentāri
Slēpts komentārs: Keroven

  +7 [+] [-]

, 2017-03-28 23:37, pirms 7 gadiem
Neprecīzs virsraksts - ieraudzīju un sadusmojos, ka arī žurnālisti sākuši žēlabu vaimanu dziesmu un ka uz neko vairāk neesam spējīgi visslikti.lv ..

Bet raksts kopumā sakarīgs un iemesliem piekrītu.

Mana pārliecība - ne jau cilvēku vai naudas daudzums nosaka un garantē panākumus. Bet ar mērķtiecīgu un sistemātisku darbu var daudz sasniegt (regulāri finālturnīrus nē, bet daudz labāku sniegumu nekā pēdējos gados atsevišķiem pārsteigumiem noteikti).
Esošie rezultāti ir lff vadības darbības rezultāts, kamēr futbola sabiedrība ar to būs apmierināta, tikmēr jau nekas būtiski nemainīsies.
Slēpts komentārs: garmate

     [+] [-]

, 2017-03-28 23:39, pirms 7 gadiem
Katrs pats ir sava laimes kalêjs! Nav jégas vainot Paharu ja izlasê gandrîz visi spêlê virslîgá-sétas futbools

 +11 [+] [-]

, 2017-03-28 23:43, pirms 7 gadiem
Labs, paldies!

  +2 [+] [-]

, 2017-03-28 23:47, pirms 7 gadiem
Nu par metodēm varētu pastrīdēties - diez vai (lai kā arī noliktu Latvijas virslīgu) jebkurš spēlētājs ir 41 reizi sliktāks par La ligā spēlējošo. Un arī Trasfermarket - pats autors raksta, ka ieliktu vienu zvaigzni sētas puišu barā - uz papīra izlase uzlabotos, reālajā dzīvē diez vai...
Kas savukārt attiecas uz Paharu - vajag atcerēties teicienu - ja uzvar tad uzvar komanda, ja zaudē tad zaudē treneris. Un Gruzijā nebija ne komandas , ne arī juta treneri.

 +11 [+] [-]

, 2017-03-28 23:59, pirms 7 gadiem
Visnotaļ objektīvi, esam starp punduriem.

  -2 [+] [-]

, 2017-03-28 23:59, pirms 7 gadiem
Lūdzu atgādiniet kādu lielu un negaidītu izlases uzvaru Pahara vadībā.

  +4 [+] [-]

, 2017-03-29 00:04, pirms 7 gadiem
Onka rakstīja: Nu par metodēm varētu pastrīdēties - diez vai (lai kā arī noliktu Latvijas virslīgu) jebkurš spēlētājs ir 41 reizi sliktāks par La ligā spēlējošo. Un arī Trasfermarket - pats autors raksta, ka ieliktu vienu zvaigzni sētas puišu barā - uz papīra izlase uzlabotos, reālajā dzīvē diez vai...
Kas savukārt attiecas uz Paharu - vajag atcerēties teicienu - ja uzvar tad uzvar komanda, ja zaudē tad zaudē treneris. Un Gruzijā nebija ne komandas , ne arī juta treneri.
Ne 41 reizi sliktāks, bet izturējis 40x lielāku konkurenci, lai tur tiktu!

  +7 [+] [-]

, 2017-03-29 00:08, pirms 7 gadiem
wow, kas par darbiņu! Respect!

 +24 [+] [-]

, 2017-03-29 00:08, pirms 7 gadiem
Edmunds paveicis lielu darbu ar cipariem un faktiem pierādot mūsu īsto vietu.Šeit pat strīdēties ir lieki.Cits jautājums par treneri.Arī es parasti uzskatu,ka trenera darbs ir lielā mērā atkarīgs no tā,kāds viņam ir materiāls,tomēr atšķirībā no hokeja,mūsu futbola federācija pat netaisās ,vismaz līdz šim ,uzaicināt treneri ar vārdu un kuram būtu kaut kādas uzvaras aiz muguras.Savulaik Džonsons jau arī tāds trenerītis vien bija.Varbūt prasmīgs un pieredzējis treneris varētu no šīs futbolistu paaudzes izspiest nedaudz vairāk,kā cīnīšanos ar Andoru,lai nepaliktu pēdējā vietā grupā.Man jau šķiet ,ka tas 2004 .gads nāca,lai cik tas nebūtu dīvaini,tikai pa sliktu Latvijas futbolam ,jo nekas netika izdarīts,lai izmantotu šo sasniegumu Latvijas futbola labā,bet LFF amatvīri gan gozījās saulītē un plūca slavas augļus ,līdz pat šim brīdim.Ne jau tapat vien Mežecka kungs labos posteņos čempionlīgā un eirokausos.2004.gads iecēla viņus saulītē.Es jau neteikšu,ka nepelnīti,tikai Latvijas futbols nolaists līdz kliņķim.

  +4 [+] [-]

, 2017-03-29 00:09, pirms 7 gadiem
garmate rakstīja: šitas galīgs kukū, vienu ceturtdaļu tik izlasīju, vajag uztaisīt procentuāli cik cilvēku izlasīs līdz galam
Izlasīju! Un vēl arī tabulas pielikumā kārtīgi izpētīju!

  -4 [+] [-]

, 2017-03-29 00:14, pirms 7 gadiem
Sviests. Balstīties uz transfermarkt ir, maigi izsakoties, smieklīgi. Tur, piemēram, Ikstens (325 000) ir dārgāks par Vaņinu (300 000),bet Ošs (300 !!!) par Šabalu (250). Latvijas līmenī tās cenas pārsvarā ir vienkārši izdomātas un pārsvarā nereālas.

     [+] [-]

, 2017-03-29 00:16, pirms 7 gadiem
flipsider rakstīja: Ne 41 reizi sliktāks, bet izturējis 40x lielāku konkurenci, lai tur tiktu!
Arī tā gluži nav - Jā top klubi ATM, Villareal, ATB utt. protams - konkurence ir milzīga (par Real un Barcu nerunāsim tas ir kosmoss), bet visi mazie klubi piem. Alaves kas ieņem 10. vietu ir ar salīdzinoši mazu budžetu (ja salīdzina uz EPL fona kapeikas) - lielākā daļa ir brīvi aģenti kuru vērtība ir ap 1 M vai stipri zemāk (mūsu Rudņevs, Cauņa, Rakels, Ikauneks) stabili ierakstītos - bet te ir specifika - neviens neņems nepārbaudītu kadru kura izlase starptautiskā mērogā sen ir nulle - labāk paņemt 4šķirīgu DA pārstāvi, kurš pie tam runā spāņu, portugāļu valodā un miers.

  +3 [+] [-]

, 2017-03-29 00:18, pirms 7 gadiem
miiledy rakstīja: Sviests. Balstīties uz transfermarkt ir, maigi izsakoties, smieklīgi. Tur, piemēram, Ikstens (325 000) ir dārgāks par Vaņinu (300 000),bet Ošs (300 !!!) par Šabalu (250). Latvijas līmenī tās cenas pārsvarā ir vienkārši izdomātas un pārsvarā nereālas.
Ja esi jauns, tad vērtība ir augstāka!

     [+] [-]

, 2017-03-29 00:19, pirms 7 gadiem
Onka rakstīja: Arī tā gluži nav - Jā top klubi ATM, Villareal, ATB utt. protams - konkurence ir milzīga (par Real un Barcu nerunāsim tas ir kosmoss), bet visi mazie klubi piem. Alaves kas ieņem 10. vietu ir ar salīdzinoši mazu budžetu (ja salīdzina uz EPL fona kapeikas) - lielākā daļa ir brīvi aģenti kuru vērtība ir ap 1 M vai stipri zemāk (mūsu Rudņevs, Cauņa, Rakels, Ikauneks) stabili ierakstītos - bet te ir specifika - neviens neņems nepārbaudītu kadru kura izlase starptautiskā mērogā sen ir nulle - labāk paņemt 4šķirīgu DA pārstāvi, kurš pie tam runā spāņu, portugāļu valodā un miers.
Cauņa, Rudņevs, tad arī varētu spēlēt La Liga!

  +4 [+] [-]

, 2017-03-29 00:27, pirms 7 gadiem
Onka rakstīja: Arī tā gluži nav - Jā top klubi ATM, Villareal, ATB utt. protams - konkurence ir milzīga (par Real un Barcu nerunāsim tas ir kosmoss), bet visi mazie klubi piem. Alaves kas ieņem 10. vietu ir ar salīdzinoši mazu budžetu (ja salīdzina uz EPL fona kapeikas) - lielākā daļa ir brīvi aģenti kuru vērtība ir ap 1 M vai stipri zemāk (mūsu Rudņevs, Cauņa, Rakels, Ikauneks) stabili ierakstītos - bet te ir specifika - neviens neņems nepārbaudītu kadru kura izlase starptautiskā mērogā sen ir nulle - labāk paņemt 4šķirīgu DA pārstāvi, kurš pie tam runā spāņu, portugāļu valodā un miers.
Ak jā, valodas barjera arī mēdz būt reāls faktors - savulaik jau mediji konkrēti rakstīja, ka viens no iemesliem, kādēļ Verpakovskis uz daudziem gadiem iejūdzās Kijevā, bija iespēja ikdienā sazināties labi zināmajā krievu valodā.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-29 00:42, pirms 7 gadiem
miiledy rakstīja: Sviests. Balstīties uz transfermarkt ir, maigi izsakoties, smieklīgi. Tur, piemēram, Ikstens (325 000) ir dārgāks par Vaņinu (300 000),bet Ošs (300 !!!) par Šabalu (250). Latvijas līmenī tās cenas pārsvarā ir vienkārši izdomātas un pārsvarā nereālas.
Plus-mīnuss un kopumā transfertmarket ir pareiza informācija, bet ir daži izņēmumi. Vaņinam ir 36 gadi, tāpēc tāda vērtība.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-29 00:57, pirms 7 gadiem
flipsider rakstīja: Ja esi jauns, tad vērtība ir augstāka!
Bet interesanti, ka no virslīgas 10 vērtīgākajiem spēlētājiem izlasē reāli spēle tikai 2- Gorkšs un Laizāns
No transfermarket sanāk, ka labākie virslīgas spēlētāji nemaz nespēlē Latvijas izlasē

  +2 [+] [-]

, 2017-03-29 01:02, pirms 7 gadiem
Patiesībā 1
Tas nozīmē 2 iespējas:
a- Pahars nepareizi izvēlējies sastāvu
b- virslīgā ir labāks līmenis nekā Latvijas izlasē

  -2 [+] [-]

, 2017-03-29 01:18, pirms 7 gadiem
Riga FC aizargs Gogoua ir vērtīgāks par Latvijas izlases vērtīgāko spēlētāju Jāni Ikaunieku

  +1 [+] [-]

, 2017-03-29 01:24, pirms 7 gadiem
Un kāpēc pēc šiem skaitļiem vajadzēja ņemt Solovjovu, ja Kurakins ir vērtīgāks???

  +2 [+] [-]

, 2017-03-29 02:02, pirms 7 gadiem
Perfekts raksts un izpēte! Aplausi! Skats, protams, uz visa šī fona bēdīgs un liek aizdomāties.

 +11 [+] [-]

, 2017-03-29 04:15, pirms 7 gadiem
Neviens treneris pasaulē neko nesasniegtu ar šo izlasi un šiem futbolistiem. Tāpēc,ka jābūt ir arī labai individuālajai meistarībai. Kā var no zemas individuālās meistarības dabūt kvalitatīvu komandas sniegumu? Tas nav iespējams.
Runājot par 2004.gada izlasi,daudzi pieminēja tikai Verpakovski,bet jāatceras,ka izlases pamatkodols spēlēja laba līmeņa līgās. Un patiešām spēlēja. Rubins,Astafjevs,Laizāns,Kolinko-Krievijas premjerlīga,Prohoronko - Izraela,Bleidelis - Dānija, Stepanovs -Beļğija(pirms tam paspēja nedaudz uzspēlēt Londonas Arsenal).
Un pārējie spēlēja Skonto,kas tobrīd bija normāla līmeņa komanda. Un jāpiemin arī tas,ka šis kodols pirms tam vairākas sezonas spēlēja kopā Skonto,kurš tobrīd bija spēks,ka laukumā Barselona,Inter un Čelsija bija apjukuši. Tikai Prohorenko nebija. Un izlasē šis kodols bija nemainīgs vairākus gadus.
Jāmin arī tas,ka viņi sāka futbolu spēlēt,ka Latvija atradās PSRS. Šķiet tad bija labāka futbolistu izaudzināšana(mans subjektīvais viedoklis).
Tas visiem ir skaidrs,ka kamēr pie Latvijas futbola maka atradīsies Indriksons un Mežeckis nekas nemainīsies.
Gribētos,lai federāciju vada cilvēks,kas mīl futbolu. Ja tāds cilvēks parādīsies tad būs vienalga jāpaiet vismaz 10 gadiem,lai izlase sāktu atdzimt.
Tā kā kamēr federācijā būs Indriksons un Mežeckis Latvijā futbols būs miris.

     [+] [-]

, 2017-03-29 07:04, pirms 7 gadiem
Teicams raksts un analīze!

  +4 [+] [-]

, 2017-03-29 07:20, pirms 7 gadiem
Lielisks autora darbs. Ļoti interesanta un šajā gadījumā arī noderīga informācija pārdomām par reālo situāciju Eiropas futbolā. Pēc futbolistu pārstāvētajām līgām Latvija Eiropā ir pundurītis. Mūs futbolisti spēcīgās līgās nespēj noturēties.

  +4 [+] [-]

, 2017-03-29 08:36, pirms 7 gadiem
"Pahars vainīgs!!!!!!! Ar citu treneri sen jau būtu finālturnīros!!"

Varbūt kādam šis raksts beidzot atvērs acis (maz cerību, bet tomēr..)

     [+] [-]

, 2017-03-29 09:05, pirms 7 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Neviens treneris pasaulē neko nesasniegtu ar šo izlasi un šiem futbolistiem. Tāpēc,ka jābūt ir arī labai individuālajai meistarībai. Kā var no zemas individuālās meistarības dabūt kvalitatīvu komandas sniegumu? Tas nav iespējams.
Runājot par 2004.gada izlasi,daudzi pieminēja tikai Verpakovski,bet jāatceras,ka izlases pamatkodols spēlēja laba līmeņa līgās. Un patiešām spēlēja. Rubins,Astafjevs,Laizāns,Kolinko-Krievijas premjerlīga,Prohoronko - Izraela,Bleidelis - Dānija, Stepanovs -Beļğija(pirms tam paspēja nedaudz uzspēlēt Londonas Arsenal).
Un pārējie spēlēja Skonto,kas tobrīd bija normāla līmeņa komanda. Un jāpiemin arī tas,ka šis kodols pirms tam vairākas sezonas spēlēja kopā Skonto,kurš tobrīd bija spēks,ka laukumā Barselona,Inter un Čelsija bija apjukuši. Tikai Prohorenko nebija. Un izlasē šis kodols bija nemainīgs vairākus gadus.
Jāmin arī tas,ka viņi sāka futbolu spēlēt,ka Latvija atradās PSRS. Šķiet tad bija labāka futbolistu izaudzināšana(mans subjektīvais viedoklis).
Tas visiem ir skaidrs,ka kamēr pie Latvijas futbola maka atradīsies Indriksons un Mežeckis nekas nemainīsies.
Gribētos,lai federāciju vada cilvēks,kas mīl futbolu. Ja tāds cilvēks parādīsies tad būs vienalga jāpaiet vismaz 10 gadiem,lai izlase sāktu atdzimt.
Tā kā kamēr federācijā būs Indriksons un Mežeckis Latvijā futbols būs miris.
Spēlētājus izvēlas treneris
Un kā parāda transfermarket, tad spēlētāju izvēle bijusi nepareiza

     [+] [-]

, 2017-03-29 09:36, pirms 7 gadiem
Gribētos vēl analīzi klāt, vai pēc šiem datiem izlasē spēlē vērtīgākie spēlētāji?

 +10 [+] [-]

, 2017-03-29 09:59, pirms 7 gadiem
Paldies par atsauksmēm!

Nevajadzētu pārspīlēt ar Transfermarkt un uzskatīt, ka mūsu izlasē būtu automātiski jāiekļauj visi ar augstākajām teorētiskajām tirgus vērtībām. Kā jau minēts rakstā, attiecībā uz mazo čempionātu futbolistiem tās vērtības ir aptuvenas un, jo mazāka noteiktā vērtība, jo lielāka iespējamā procentuālā kļūda, nosakot šādu spēlētāju vērtības (nemaz nerunājot par to, ka izlases trenerim jākomplektē sastāvs pēc pozīcijām utt.). Balstoties uz Transfermarkt, nav jēgas un nav pareizi "skaldīt matus" par 100-500 tk EUR turp/atpakaļ un pārāk iespringt uz konkrētām Latvijas izlases personālijām. Pilnīgi reāli var būt, ka futbolists ar noteiktu 100 tk EUR vērtību patiesībā ir vērtīgāks par tādu futbolistu, kuram tā vērtība noteikta 250 tk EUR.

Galvenā raksta doma bija attēlot aptuveno/kopējo izlases futbolistu tirgus vērtību un ir acīmredzami, ka kopējais vērtību līmenis mūsējiem ir zems. Daži simti tūkstoši eiro turp/atpakaļ atsevišķiem futbolistiem kopējo bildi būtiski nemainītu.

  +4 [+] [-]

, 2017-03-29 10:23, pirms 7 gadiem
Paldies par analīzi!
Bet bez sporta bāzēm, normāliem futbola laukumiem, bez futbola attīstības visā valstī un galvenais( daudziem jau nepatīk , ka par to runā) bez nacionāliem kadriem gan valsts izlasē, gan valsts čempionātā nekāds progress nebūs un turpināsies nīkuļošana. Vai vēl kādā valstī valsts čempionātā spēlē tik niecīgs skaits nacionālo kadru un viss darba process gan klubos, gan izlasē pamatā notiek svešvalodā(pie mums- respektīvi krievu valodā), jo spēlētāji nezin vai vāji zin valsts valodu.

  +2 [+] [-]

, 2017-03-29 10:53, pirms 7 gadiem
Viss ir likumsakarīgi - ko sēsi, to pļausi!

     [+] [-]

, 2017-03-29 10:55, pirms 7 gadiem
Pēc valstu ranga var saskatīt kādu likumsakarību - infrastruktūras pieejamība. Vienā gadījumā tas ir klimats, citā - nauda. Vislabāk, protams, klājas, ja ir abu kombinācija. Ar to arī jāsāk. Vairāk mākslīgā seguma laukumu, lai var trenēties ilgāk par 5 mēnešiem gadā! Tāpat jāpārskata jauniešu treniņu metodikas, jānosaka standarti. Kā tas var būt, ka lielajā izlasē vairāk par 2 precīzām piespēlēm pēc kārtas nesanāk... Protams, LFF vadibai ir jāiet skuju taku. Indriksons taču pats teica, ka visu termiņu nestrādās. Šis ir piemērots brīdis atkāpties (ja vien viņam nav plāns līdz galam nomuhļīt ar Skonto stadionu). Lai nāk Verpakovskis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-03-29 11:12, pirms 7 gadiem
Labi padarīts darbs! Paldies!
1 2 46 komentāri