Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Starkovs no LFF saņems kompensāciju pilnā apmērā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Starkovs no LFF saņems kompensāciju pilnā apmērā
Aleksandrs Starkovs
Foto: LFF

Latvijas Futbola federācija pēc kaunpilnā zaudējuma pret Gibraltāru no galvenā trenera amata atlaida Aleksandru Starkovu, taču ilgāku laiku turpinājās pārrunas par darba attiecību izbeigšanu. Pusēm beidzot izdevies vienoties.

"Noslēdzoties LFF vadības pārrunām ar iepriekšējo Latvijas nacionālās futbola izlases galveno treneri Aleksandru Starkovu par darba tiesisko attiecību izbeigšanu, puses vienojušās par darba attiecību pārtraukšanu un līgumā paredzētās kompensācijas izmaksāšanu pilnā apmērā ar izmaksu grafiku," teikts federācijas izplatītajā paziņojumā.

"LFF valde pilnvarojusi federācijas prezidentu Kasparu Gorkšu slēgt attiecīgu vienošanos ar Starkovu par darba tiesisko attiecību izbeigšanu un kompensācijas izmaksu, kas paredz kompensācijas izmaksas pārtraukšanu gadījumā, ja Starkovs attiecīgajā termiņā stāsies darba attiecības ar kādu uzņēmumu vai organizāciju ar noteiktiem finansiālajiem nosacījumiem."

Starkova vadībā Latvijas izlase marta beigās nespēja uzvarēt Fēru salas (1:1) un kaunpilni zaudēja Gibraltāram (0:1), aiz kura FIFA rangā neatrodas neviena komanda. Tomēr Starkovs pēc katastrofas pats amatu neatstāja, norādot, ka spēcīgi cilvēki pārcieš kritiku un neveiksmes. Skaidrs, ka šāds zaudējums lika rīkoties Futbola federācijas valdei, kas balsoja par Starkova atlaišanu no amata.

Viņa vietā tika nolīgts somu speciālists Miksu Pātelainens, kura vadībā Latvijas izlasei izdevās izcīnīt Baltijas kausu – 1:0 mājās pret igauņiem un 1:1 viesos pret lietuviešiem. Savukārt 9. jūnijā Pātelainens piedzīvoja pirmo zaudējumu jaunajā amatā, ar 1:3 savā laukumā piekāpjoties Azerbaidžānas izlasei.

  +3 [+] [-]

, 2018-06-27 13:32, pirms 6 gadiem
Nebij pelnijis ne centa!

  +5 [+] [-]

, 2018-06-27 13:36, pirms 6 gadiem
Un kāpēc lai nesaņemtu? Var patikt vai nepatikt Starkovs, bet līgums paliek līgums.

 +15 [+] [-]

, 2018-06-27 13:41, pirms 6 gadiem
Domāju, ka kompensācijas izmaksāšana Starkovam nodarīs mazāku ļaunumu Latvijas futbolā nekā viņa palikšana amatā.

  +3 [+] [-]

, 2018-06-27 13:42, pirms 6 gadiem
Tas nemaz neatbilst patiesībai, aiz Gibraltāra FIFA rangā šobrīd atrodas Bruneja, Džibuti, Samoa, Virdžīnu salas (ASV), Šrilanka, Pakistāna, Kaimanu salas, Sanmarīno, Virdžinu salas (UK), Monserata (kurām visām ir reitinga punkti) un vēl 6 izlases, kurām reitinga punktu nav. Tātad, Gibraltārs ir 17. vietā no beigām. Un pateicoties kam?

Mūsu raksta galvenajam varonim! Kā saka, mazs cinītis gāž lielu vezumu (Pakistāna ir visnotaļ liela un varena valsts)

  +4 [+] [-]

, 2018-06-27 14:17, pirms 6 gadiem
Atbilstoši Civillikuma 1587.pantam – tiesīgi noslēgts līgums uzliek līdzējam pienākumu izpildīt apsolīto, un ne darījuma sevišķais smagums, ne arī vēlāk radušās izpildīšanas grūtības nedod vienai pusei tiesību atkāpties no līguma, kaut arī atlīdzinot otrai zaudējumus. Kā arī jebkurš noslēgts līgums ir jāpilda, kamēr nav atzīta tā prettiesiskā noslēgšana.
Tā kā Starkovs mierīgi var prasīt pēc pilnas programmas

  +5 [+] [-]

, 2018-06-27 14:30, pirms 6 gadiem
Starkovs jau nevar piekāpties summas ziņā...
jāpadalās ar Mežecki, Indriksonu...

  +4 [+] [-]

, 2018-06-27 14:33, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Tas nemaz neatbilst patiesībai, aiz Gibraltāra FIFA rangā šobrīd atrodas Bruneja, Džibuti, Samoa, Virdžīnu salas (ASV), Šrilanka, Pakistāna, Kaimanu salas, Sanmarīno, Virdžinu salas (UK), Monserata (kurām visām ir reitinga punkti) un vēl 6 izlases, kurām reitinga punktu nav. Tātad, Gibraltārs ir 17. vietā no beigām. Un pateicoties kam?

Mūsu raksta galvenajam varonim! Kā saka, mazs cinītis gāž lielu vezumu (Pakistāna ir visnotaļ liela un varena valsts)
pirms spēles ar LV, Gibraltārs bija pēdējā vietā kopā a vēl 5 vai valstīm...
visām pa 0 punkti... dalīta 206. vieta...

  +6 [+] [-]

, 2018-06-27 16:11, pirms 6 gadiem
Pusi no kompensācijas lai maksā LFF darboņi, kuru paraksti ir zem līguma

     [+] [-]

, 2018-06-27 16:51, pirms 6 gadiem
matu krāsai sanāks, ā nē, tā dabīgā, cik bēdīgi

     [+] [-]

, 2018-06-27 16:53, pirms 6 gadiem
belluschi rakstīja: Atbilstoši Civillikuma 1587.pantam – tiesīgi noslēgts līgums uzliek līdzējam pienākumu izpildīt apsolīto, un ne darījuma sevišķais smagums, ne arī vēlāk radušās izpildīšanas grūtības nedod vienai pusei tiesību atkāpties no līguma, kaut arī atlīdzinot otrai zaudējumus. Kā arī jebkurš noslēgts līgums ir jāpilda, kamēr nav atzīta tā prettiesiskā noslēgšana.
Tā kā Starkovs mierīgi var prasīt pēc pilnas programmas

Ja darbinieku atlaiž pēc kāda punkta, panta līgumā, cita ģēla te izskatās vecā labā "pēc abpusējas vienošanās"

     [+] [-]

, 2018-06-27 19:36, pirms 6 gadiem
'Varēja jau ko līdzīgu, kā prezidentiem... piemēram, vienmēr futbola bumbu bagāžniekā! Skumji, ka cilvēks, kas savulaik tik daudz tā kā deva... pēdējos gados vnk sačakarēja!

  +1 [+] [-]

, 2018-06-27 20:55, pirms 6 gadiem
vorkuta rakstīja: Pusi no kompensācijas lai maksā LFF darboņi, kuru paraksti ir zem līguma
jā , jā.. trakums, ne.. tak pagājušais prezidents slēdz a līgumu.. lai pats maksā.. jaunajai ērai nav nekāda sakara ar Starkovu !

  +1 [+] [-]

, 2018-06-27 20:56, pirms 6 gadiem
Izputinās Starkovs musu futbolu.. nebūs bērniem, nebūs jaunēkļiem kuri dzenā bumbu, nebūs maizes pensionāriem !

     [+] [-]

, 2018-06-27 22:16, pirms 6 gadiem
viedoklis rakstīja: 'Varēja jau ko līdzīgu, kā prezidentiem... piemēram, vienmēr futbola bumbu bagāžniekā! Skumji, ka cilvēks, kas savulaik tik daudz tā kā deva... pēdējos gados vnk sačakarēja!
Ne jau viņš sačakarēja, vienkārši pēdējos gadus ir kritusies spēlētāju meistarība. Paskaties pats, kādās līgās tagad spēlē mūsējie un kādās spēlēja agrāk. No viduvējiem spēlētājiem nevar izveidot labu komandu. Ne Starkovs, ne Pātelainens, ne arī kāds cits.

     [+] [-]

, 2018-06-28 00:29, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Ne jau viņš sačakarēja, vienkārši pēdējos gadus ir kritusies spēlētāju meistarība. Paskaties pats, kādās līgās tagad spēlē mūsējie un kādās spēlēja agrāk. No viduvējiem spēlētājiem nevar izveidot labu komandu. Ne Starkovs, ne Pātelainens, ne arī kāds cits.
nu bet nevaja jau zaudēt uzeiz pastniekiem, juristiem un celtniekiem...
kaut kādam pašlepnumam jābūt....
galu galā - kāds ir mērķis... būt vājākajiem Eiropā vai tomēr vismaz eiropas viduslīmeņa komandai...