Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

46 gadu vecumā miris bijušais Latvijas izlases spēlētājs Gorjačilovs

Agris Suveizda

46 gadu vecumā miris bijušais Latvijas izlases spēlētājs Gorjačilovs
Foto: LFF.lv

Sestdien, 23. maijā, zaudējot cīņu ar vēzi, 46 gadu vecumā miris bijušais Latvijas nacionālās futbola izlases spēlētājs Jevgēņijs Gorjačilovs, vēsta Latvijas Futbola federācija.

Savas spēlētāja karjeras laikā uzbrucēja pozīcijā viņš ir spēlējis tādos klubos kā Jelgavas RAF (1990. gadā, PSRS 2.līgas čempionātā), "FK Forums/Skonto" (1991. gadā, Rīga, treneris - M. Zahodina), "Daugava Kompar" (1992. gadā, treneris – Jānis Skredelis), "F.C. Metalurh Zaporizhya" (1992. - 1993. gadā, Ukrainā) un citos Latvijas klubos, tostarp, arī Latvijas telpu futbola čempionātā.

Savulaik J. Gorjačilovs trenējās “Daugavas sporta skolā” pie pazīstamā speciālista Jurija Meļņičenko, ar kuru vēlāk kopā tikās arī Latvijas PSR U-16 jauniešu izlasē. Savulaik labi spēlēja arī visa vecuma Latvijas PSR jauniešu izlasēs. 1991. gadā ar 26 gūtajiem vārtiem kļuva par "FK Forums/Skonto" komandas rezultatīvāko spēlētāju Latvijas PSR čempionātā. Latvijas valstsvienības rindās aizvadījis trīs spēles.

Bijušais komandas biedrs Aleksandrs Jeļisejevs futbolistu atceras kā darbaspējīgu, nepiekāpīgu, tiešu cilvēku, kurš mīlēja cīnīties par taisnību un vienmēr aizstāvēja savu viedokli. Cits laikabiedrs Aleksandrs Stradiņš atzīmē, ka J. Gorjačilovs kā spēlētājs bijis salīdzinoši traumatisks un salīdzinoši agri beidza profesionālo karjeru. No cilvēcīgās puse atmiņā palicis kā smaidīgs, draudzīgs, pozitīvs un komunikabls cilvēks.

Bijušais partneris "Skonto FC" rindās Aleksandrs Dibrivnijs: “Žeņa bija talantīgs cilvēks, apveltīts ar labām spējām dažādos sporta veidos. Vienmēr bija pirmajās rindās - priekšplānā. Domāju, ka ar savām spējām viņš varēja sasniegt panākumus arī citos sporta veidos, tomēr izvēlējās futbolista karjeru. Apveltīts ar spēcīgu raksturu. Bija prasīgs cilvēks. Ne brīdi neatlaida nedz sevi, nedz deva iespēju atlaisties partneriem! Vienlaikus viņš bija ļoti emocionāls cilvēks... Būdams pēc pozīcijas uzbrucējs, vienmēr atradās uzbrukuma smailē. Žena kopumā bija neordināra personība. Kā pierāda mūsu dzīve, tieši ar talantīgiem cilvēkiem apkārtējiem nekad nav vienkārši. Lai viņam vieglas smiltis!"

Spēlētāja pirmais treneris Jurijs Meļņičenko: “Varu pateikt to, ka viņš kā futbolists bija perspektīvs un ļoti ambiciozs spēlētājs. Izmantojot iespēju, uzspēlēja arī Ukrainas augstākajā līgā un pat guva vārtus Kijevas “Dinamo” komandai. Ļoti žēl, ka viņam karjera pilnībā neizdevās kā gribētos... Viņš bija stingrs pret sevi, ievēroja režīmu! Man tas bija šoks, ka Jevgēņijs priekšlaicīgi aizgāja no šīs pasaules.”

J. Gorjačilova izvadīšana notiks trešdien, 27. maijā plkst 11:00 Meža prospektā beigās (Pareizticīgo baznīcā pie dzelzceļa pārbrauktuves), Sarkandaugavā, Rīgā. Tikmēr bēres paredzētas plkst 12:30 Mežciemā, kapos iepretim Gaiļezera bērnu slimnīcai.

Spēles Latvijas nacionālās futbola izlases rindās:

FIFA Pasaules čempionāta kvalifikācija:
15.05.1993. Latvija – Albānija 0-0
Sākumsastāvā, tika nomainīts 61.minūtē.

FIFA Pasaules čempionāta kvalifikācija:
02.06.1993. Latvija – Ziemeļīrija 1-2
Sākumsastāvā, tika nomainīts 46.minūtē.

FIFA Pasaules čempionāta kvalifikācija:
09.06.1993. Latvija – Īrija 0-2
Izgāja laukumā uz maiņu 55.minūtē.

Izmantotie resursi:
LFF izsaka līdzjūtību Jevgēņija Gorjačilova...