Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

Mežeckis: "Indriksons teica, ka mums visiem jāiet prom"

Mežeckis: "Indriksons teica, ka mums visiem jāiet prom"
Jānis Mežeckis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Aizejošais Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Guntis Indriksons savulaik aicinājis atkāpties visu organizācijas vadību, tomēr valdes reakcija uz to nav bijusi viennozīmīga, sarunā ar Sportacentrs.com teica federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

Indriksons jau aprīļa beigās atstās amatu, kurā bijis kopš 1996.gada. Pirmdien viņš intervijā LTV raidījumam "Sporta studija" norādīja, ka ar "šiem spēlētājiem Latvijas izlasei nav iespējams kaut ko sasniegt", kā arī pauda, ka divas reizes federācijas valdes sēdēs aicinājis atkāpties visus organizācijas svarīgākos cilvēkus - Mežecki, Pukinsku, Kazakeviču, Starkovu.

"Tādas sarunas savā laikā bija, bet ne kā oficiāls piedāvājums vai pavēle," Indriksona teikto apstiprināja Mežeckis, sakot, ka tas bijis pagājušā gada otrajā pusē, kad pašreizējais prezidents sāka runāt par amata atstāšanu. "Viņš pāris reižu tā teica. Pauda, ka visiem jāiet prom, lai jaunais prezidents izvēlētos savu komandu."

"Tomēr valdes locekļu reakcija bija dažāda," stāstīja LFF ģenerālsekretārs, liekot noprast, ka nav izrādīts liels atbalsts šādam priekšlikumam.

Skaļas diskusijas par Latvijas futbola izlasi sākušas kopš sestdienas, kad tā pārbaudes spēlē pamanījās ar 0:1 piekāpties Gibraltāram, kas ir viena no pasaules vājākajām valstsvienībām.

Mežeckis izteicās, ka tagad ir izrunājies aci pret aci ar izlases galveno treneri Aleksandru Starkovu, tomēr sarunas saturu nevēlējās komentēt. Ģenerālsekretārs gan uzsvēra, ka lēmums par treneri tiks skatīts aprīļa sākumā gaidāmajā valdes sēdē.

Kā tika pavēstīts otrdien, LFF valdes ārkārtas sēde notiks 3.aprīlī, spriežot par "dažādiem jautājumiem, kas skar pašreizējo situāciju Latvijas nacionālajā izlasē".

Pērn martā Latvijas izlases galvenais Marians Pahars no amata atkāpās, kad bija pārbaudes spēlē ar 0:5 zaudēts Gruzijai, tikmēr Starkovs iepriekšējo reizi negribīgi izlases galvenā trenera posteni atstāja, kad 2013.gadā savā laukumā ar 0:5 tika kapitulēts Bosnijai un Hercegovinai.

"Toreiz Gruzijā, kad Pahars atkāpās, visām varītēm lūdzu, lai viņš to nedara, jo lēmums tika pieņemts uz emocijām, bet viņš palika pie sava. Savukārt, kad zaudējām bosniešiem, uzreiz paudu, ka trenerim jāatkāpjas," saka Mežeckis. "Situācija katru reizi ir citādāka - strēbt karstu nevar, tomēr nākamajā valdē noteikti, ka apspriedīsim situāciju, jo cilvēki nav vienaldzīgi pret šādiem rezultātiem."

Uz Indriksona pirmdienas izteikumiem otrdien reaģējusi arī Virslīgas komanda RFS, atgādinot, ka pirms nepilna gada LFF prezidents pats balsoja par Starkova apstiprināšanu amatā.

"Nav pagājis pat gads, kopš brīža, kad Indriksons savu balsi atdeva par izlases treneri. Šajā laikā izlase ir cietusi vairākas neveiksmes. Tas, protams, ir ideāls brīdis, lai Indriksons pēkšņi "pamostos un izlemtu sist guļošos". Apstākļos, kad ir šāds prezidents, šķiet, lieki jautāt, kāpēc mūsu futbolam trūkst panākumu," savā "Facebook" profilā ierakstījusi RFS vienība.

Jānis Mežeckis ir ilggadējs LFF ģenerālsekretārs, Edgars Pukinsks ir federācijas izpilddirektors, Dainis Kazakevičs pilda federācijas sporta direktora pienākumus, bet Starkovs ir izlases galvenais treneris.

Uz LFF prezidenta amatu pretendē bijušais Latvijas valstsvienības kapteinis Kaspars Gorkšs, Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) prezidents un bijušais Latvijas telpu futbola izlases spēlētājs Vadims Ļašenko un sporta kluba "Cēsis" prezidents Krišjānis Kļaviņš.


, 2018-03-27 15:44, pirms 6 gadiem
Vai Mežeckis ir kādreiz pats futbola bumbai pieskāries?
, 2018-03-27 16:00, pirms 6 gadiem
Tas ir pareizākais ko viņš savā dzīvē ir teicis!
, 2018-03-27 16:02, pirms 6 gadiem
Ģenerālsekretārs gan uzsvēra, ka lēmums par treneri tiks skatīts aprīļa sākumā gaidāmajā valdes sēdē.
.......
Mežeckis iznāk no sēžu zāles un svinīgi paziņo: Starkovs ir atkāpies.
Žurnālisti: Urā, lai dzīvo, nu beidzot!
Mežeckis: April, april!
, 2018-03-27 16:02, pirms 6 gadiem
worse rakstīja: Vai Mežeckis ir kādreiz pats futbola bumbai pieskāries?
nē, bet viņu pazīst visas futbolbumas Eiropā
, 2018-03-27 16:04, pirms 6 gadiem
worse rakstīja: Vai Mežeckis ir kādreiz pats futbola bumbai pieskāries?
Ir, ir. Bija Latvijas čempions, spēlēja Daugavas dublieros, bet līdz lielajai komandai netika. Normāls spēlētājs, neslikts treneris bija tajos (PSRS) laikos
, 2018-03-27 16:06, pirms 6 gadiem
Nu ja, pirmie "ZASUETIĻIS" RFšā. Kā nekā viņus tas skar visvairāk. Pastāv iespēja, ka ar saviem n-tiem izlašniekiem var palikt pie sasistas siles. Te arī panika sākās. Tas labi, ka baidās.
, 2018-03-27 16:14, pirms 6 gadiem
Vismaz viena lieta Mežeckim dara godu, viņš atzīst ka ir aicināts! Otra nemaz nedara, izskatās ka nu nemaz tādu domu neapsver, jo vins ka LFF ikdienas darba darītājs visu ir izdarījis lieliski, un darbs jāturpina atliek tikai Indriksonam aiziet!
, 2018-03-27 16:16, pirms 6 gadiem
Situācija ir ļoti vienkārša. Īstenībā G. Indriksonam ir pilnvaras,kas viņam ļauj Starkovu, Mežecki un Kazakēviču noņemt.Un gribēja to izdarīt. Bet pēkšņi kļuva zināms,ka šī trijotne pag.gada beigās pārslēdza "viens ar otru" darba līgumus uz ilgāku laika periodu.Pa kluso.Un šajos līgumos ir minētas lielas naudas summas,kas viņiem jāsaņem pirmstermiņa atbrīvošanas gadījumā. Kā teikt - drošs paliek drošs, katram gadījumam.(Tā dara īstie vīrieši). Tādēļ viņus noņemt nav tik viegli izdarāms. Tātad paši viņi neatkāpsies. Tāds ir šis stāsts. Un šīs trīs niecības( Starkovs,Mežeckis,Kazakēvičs) vada visus procesus LFF un mūsu futbolā.Tie ir cilvēki, kuru mērķi nav saistīti ar futbolu. Viņu mērķis ir pēc iespējas ilgāk ieņemt vadošos amatus LFF un uzlabot savu materiālo stāvokli. Citu mērķu viņiem nav. Tādēļ nav par ko brīnīties,ka mūsu futbols ir tur,kur tas ir!
, 2018-03-27 16:22, pirms 6 gadiem
Ja ne mēs, tad kurš?!
Vieta jau tukša nepaliks, kur būs aitas, tur cirpēji!
, 2018-03-27 16:23, pirms 6 gadiem
dafs rakstīja: nē, bet viņu pazīst visas futbolbumas Eiropā
Grūti spriest par visu Eiropu, taču tas, ka Jančuku labi pazīst "Lietuvas bumbas", ir fakts.
, 2018-03-27 16:24, pirms 6 gadiem
Prezidenta pilnvaras ir tikai un vienīgi rekomendēt valdei apstiprināt vai atcelt ģenerālsekretāru, ja runa ir par personālijām tālāk jau tikai pats ģenerālsekretārs vada un organizē federācijas darbu! Būtiskus jautājumus izvirzot valdei uz apstiprināšanu, taču kā jau te rakstīja valdes locekļi, kā jautājums sagatavots tā balso. Tāpat kā ar Starkovu, viņa uzdevums ir meklēt kandidātu un valdei apstiprināt! Tātad pašam ģenerālsekretāram būtu jāuzņemas liela daļa vainas par rezultātiem un jāprotas...
, 2018-03-27 16:32, pirms 6 gadiem
LFF prezidentam ir pilnvaras ,pēc konsultācijām ar valdi, ar savu rīkojumu atbrīvot ģenerālsekretāru!
, 2018-03-27 16:40, pirms 6 gadiem
gudvins2222 rakstīja: LFF prezidentam ir pilnvaras ,pēc konsultācijām ar valdi, ar savu rīkojumu atbrīvot ģenerālsekretāru!
Pilnvaras tikai un vienīgi ierosināt, bet lemj valde! Statūti!
, 2018-03-27 16:43, pirms 6 gadiem
RFS komentārs vēlreiz apliecina to, ka aizkulisēs, visticamāk, jau ir panākta vienošanās par Ļašenko ievēlēšanu, un visu veco vēžu palikšanu savos amatos. Zeme atveries!
, 2018-03-27 16:44, pirms 6 gadiem
Nu ja - pie konjaka glāzēm mēs kaut ko pamuldējām ka vajadzētu aiziet, bet protams, mēs nekur prom neiesim, būsim īsti vīri un turēsimies līdz pēdējam, kā Staļingradā. A kas notiks ar Latvijas futbolu pēc mums? A kāda starpība, vai tad nav vienalga - pēc mums kaut vai var sākties zemestrīce vai grēku plūdi - mums viss pofig.
, 2018-03-27 16:53, pirms 6 gadiem
janis_berzins_629170 rakstīja: Pilnvaras tikai un vienīgi ierosināt, bet lemj valde! Statūti!
Faktiski ta ir viens un tas pats!
, 2018-03-27 16:55, pirms 6 gadiem
Tukšu salmu kulšana , nekas vairāk.
Ir teicis, nav teicis.TAs viss ko redzu šeit ir pilnīga miskaste , kuru ir nolaiduši šie vecie onkuļi, kuriem nepietiek nedz kauna atzīt savas kļūdas, nedz drosmes atkāpties, tā vietā kāds cits kungs, kurš vada Latvijas izlasi, kaut ko runā par vīriškību, kaut patiesībā vīrīškīga rīciba ir Atzīt kļūdas, labot tās, kādreiz uzņemties atbildību un kad vajag arī Atkāpties no amata.
, 2018-03-27 16:55, pirms 6 gadiem
gudvins2222 rakstīja: Faktiski ta ir viens un tas pats!
Mezeckis stāsta, ka valde ir bijusi viņa pusē! Tātad labi strādā!
, 2018-03-27 16:58, pirms 6 gadiem
janis_berzins_629170 rakstīja: Mezeckis stāsta, ka valde ir bijusi viņa pusē! Tātad labi strādā!
Ha-Ha-Ha!!!
, 2018-03-27 17:13, pirms 6 gadiem
kamolā tinēji
, 2018-03-27 18:00, pirms 6 gadiem
Mežeckis izrunājās ar Petroviču, apskāvās un ritot asarai, pa skarbo vīra vaigu solija mūžīgu uzticību viens otram. Tā apmēram vis tur beigsies.
, 2018-03-27 18:09, pirms 6 gadiem
Paši nesaprot, ka jāiet projām?
, 2018-03-27 18:18, pirms 6 gadiem
[quote emilio]
Grūti spriest par visu Eiropu, taču tas, ka Jančuku labi pazīst "Lietuvas bumbas", ir fakts.

Piekasisos vardam fakts,jo mes nezinam ka bija isteniba.Izstastisu alternativo versiju
Pec si atgadijuma ar prieku meitam Lietuva.Mezeckis peksni sanem izsaukumus uz Cl grupu turniriem ka inspektors!!!!!!??Kapec??Tapec,ka piesedza Platini-nejau Mezeckis ar lietuvietem nemas,bet francuzis..Velak protams,iekraja pieredzi un stradaja Cl finalos,Pk finalos,bet tobrid PEKSNA IZSISANAS LIDZ CL GRUPU TURNIRAM nevienam neskita aizdomiga???? Ari sieva neskiras no Mezecka..taka....pirms lietot vardu FAKTS MAZAK jatic oficialajam versijam!!!!

Bet ari si ir tikai versija!

P.s Es esmu par Mezecka, Starkova,Zuka utml darbonu atlaisanu!!!!Jo tie ir futbola gremdetaji!!!!!.Bet ne viss ir tik melns ka to klare!!!!(sis gadījums Lietuva ar prieku meitam to pierada)Un cik viegli manipulet ar tautu!!!!Nekada gadijuma nesaku,ka esmu nemanipulejams-ari esmu.Tik ta pardomam!Tada ir prata daba-uz visu var paskatities no dazadiem lenkiem un viegli sagrozit istenibu-uz to jau ari juristi un mediji balstas un..jeb citiem vardiem sakot...ar melosanu!!!!!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-27 19:28, pirms 6 gadiem
...ari Kirovs Lipmans cereja but muzigs...-nekas sai dzive Mezecki...-Starkov...-Zuk...-Kozukevics,-nav muzigs...
, 2018-03-27 19:31, pirms 6 gadiem
Starkovs saprot, ka viņa karjera normālos apstākļos jau sen būtu beigusies un viņu neviens neņemtu darbā pat par sporta skolotāju. Bet te, lūdzu, pilnīgi bezcerīgam trenerim ņem un dod trenēt valstsvienību, alga pieklājīga, atbildības pilnīgi nekādas.
, 2018-03-27 23:16, pirms 6 gadiem
Jebkurš sporta centra komentētājs par puscenu sasniegtu tādus pašus rezultātus!!!
, 2018-03-28 01:07, pirms 6 gadiem
dafs rakstīja: nē, bet viņu pazīst visas futbolbumas Eiropā
Domā sexa bumbas?
, 2018-03-28 04:30, pirms 6 gadiem
No Indriksona KGB cienīgs paņēmiens.
, 2018-03-28 07:34, pirms 6 gadiem
, 2018-03-28 10:40, pirms 6 gadiem
Šitos visus tirliņus bez izņēmuma ārā, nezāles jaizrauj ar saknēm. Gorkšu iekšā, lai izvēlās sev jaunu komandu un veido sistēmu no nulles, situācija ir tāda ka no esošās sistēmas kaut ko paturēt nav vērts.
, 2018-03-28 10:53, pirms 6 gadiem
gudvins2222 rakstīja: Situācija ir ļoti vienkārša. Īstenībā G. Indriksonam ir pilnvaras,kas viņam ļauj Starkovu, Mežecki un Kazakēviču noņemt.Un gribēja to izdarīt. Bet pēkšņi kļuva zināms,ka šī trijotne pag.gada beigās pārslēdza "viens ar otru" darba līgumus uz ilgāku laika periodu.Pa kluso.Un šajos līgumos ir minētas lielas naudas summas,kas viņiem jāsaņem pirmstermiņa atbrīvošanas gadījumā. Kā teikt - drošs paliek drošs, katram gadījumam.(Tā dara īstie vīrieši). Tādēļ viņus noņemt nav tik viegli izdarāms. Tātad paši viņi neatkāpsies. Tāds ir šis stāsts. Un šīs trīs niecības( Starkovs,Mežeckis,Kazakēvičs) vada visus procesus LFF un mūsu futbolā.Tie ir cilvēki, kuru mērķi nav saistīti ar futbolu. Viņu mērķis ir pēc iespējas ilgāk ieņemt vadošos amatus LFF un uzlabot savu materiālo stāvokli. Citu mērķu viņiem nav. Tādēļ nav par ko brīnīties,ka mūsu futbols ir tur,kur tas ir!
Nu skaidrs, tādi profesionāļie, neaizvietojamie un citādi gaišie prāti Latvijas futbolā ir vajadzīgi.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.