Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Valdes locekļi kritizē trenera izvēles procesu, Isakovs aicina nomainīt Starkovu

Agris Suveizda

Valdes locekļi kritizē trenera izvēles procesu, Isakovs aicina nomainīt Starkovu
Aleksandrs Isakovs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Iepriekšējā pavasarī par Aleksandra Starkova iecelšanu galvenā trenera amatā līdz "Euro 2020" cikla beigām Latvijas Futbola federācijas valde lēma gandrīz vienbalsīgi - viņa kandidatūru atbalstīja astoņi valdes locekļi un, neskaitot pašu Starkovu, atturējās vienīgi Māris Verpakovskis. Pēc kaunpilnā zaudējuma Gibraltārā (0:1) portāls Sportacentrs.com uzrunāja trīs valdes locekļus, kuri balsoja par Starkovu,- leģendārā "Euro 2004" finālturnīra dalībniekus Aleksandru Isakovu (klubu sacensību attīstība) un Arturu Zakreševski (jaunatnes futbola attīstība), kā arī Vadimu Direktorenko (tiesnešu attīstība). Jāpiebilst gan, ka svētdienas spēli pilnā apjomā nebija redzējis neviens no viņiem.

Isakovs: "Neko neizlabosim, viss jāsāk no jauna"

Tās ir šausmas. Kaut kāds kauns. Domāju, ka visiem bijušajiem un esošajiem futbolistiem tas ir liels, liels kauns. Pret pēdējo vietu Eiropā. Nezinu, ko vēl pateikt… Vai tas ir lielākais apkaunojums Latvijas futbola vēsturē? Nu ja… Mainīt varētu it visu – treneri, spēlētājus. Taču šajā situācijā nav viena pareizā veida, kā visu izārstēt,- sak, iedzēru tabletīti un esmu vesels. Problēma ir kompleksa. Kļūdu un līdz galam neizdarītu lietu komplekss, kas līdz šai situācijai ir novedis. Nevaru teikt, ka vainīgs ir viens konkrēts cilvēks - Starkovs vai kāds spēlētājs. Jāspēj drosmīgi cits citam acīs pateikt par visu neizdarīto, un viss jāsāk no baltas lapas. Tikai tā. Neko izlabot nesanāks, viss ir jāsāk no jauna.

Vai Starkovam pēc šāda zaudējuma un šādām 11 spēlēm kopumā būtu jāatkāpjas? Varu tikai teikt, ka visdrīzāk vai nu pašam Starkovam, vai arī federācijai ir jāpieņem lēmums par šķiršanos. Un šajā gadījumā ir jāmeklē speciālists, kurš izlasi gatavos jau pavisam citādi. Skaidrs, ka pārdzīvosim arī šo kaunu un, laikam ejot, viss nokārtosies un piemirsīsies. Taču [turpinot tādā pašā garā] nebūs nekādas nākotnes un atkal mīņāsimies uz vietas. Tas ir mans viedoklis. Tam var piekrist un var arī nepiekrist. Vai Starkova apstiprināšana pirms gada bija kļūda? Tobrīd, kad tika lemts par Starkovu, tika pieminētas arī citas kandidatūras. Grigorčuka kandidatūra. Taču ne viss bija izdarīts, un valde nemaz nenodarbojas ar treneru piesaistīšanu. Ar to nodarbojās federācijas oficiālās personas.

Ja ar Grigorčuku vienoties neizdevās, tātad ne viss tika izdarīts līdz galam. Un Starkovs valdei tikai piedāvāts kā vienīgā kandidatūra, par kuru varēja balsot vai nebalsot. Arī atstāt izlasi bez vadītāja pēc Pahara aiziešanas nebūtu bijis pareizi. Verpakovskis tolaik zināja nedaudz vairāk, jo bija runājis ar Grigorčuku. Gan pirms valdes, gan pēc tās. Tā ka tobrīd viņš zināja vairāk un tādēļ tā arī nobalsoja. Un arī sarunā ar Starkovu viņam atklāti pateica, ka, Petrovič, atvainojiet, bet par jūsu kandidatūru balsot atturēšos. Valde balsoja tā, kāda informācija bija tās rīcībā. Ja tagad būtu jāmeklē jauns treneris, gribētu arī pats personīgi piedalīties kandidatūru meklēšanā un izvērtēšanā. Un balsotu tikai tādā gadījumā. Saprotiet, tolaik pirms balsojuma valdē netika piedāvāta cita kandidatūra.

Dažas pozīcijas pamatsatsāvā varētu radīt šaubas, taču citādi tāds šobrīd ir mūsu sastāvs. Karašausks un Kamešs? Karašauska sakarā, paši zināt, ir iekšējs konflikts ar treneri. Un netiek saukts acīmredzot tādēļ, ka Starkovs nevēlas riskēt [ar mikroklimatu]. Savukārt Kamešam līdzīgu spēlētāju izlasē ir daudz. Varbūt gan viņš ir meistarīgāks, jo spēlē augstākā līmenī. Var teikt, ka būtu jāsauc arī tas un tas spēlētājs, bet tā ir trenera izvēle. Treneri starp līdzīgiem spēlētājiem allaž izvēlēsies to, kuram vairāk uzticas. Un ne tikai Starkovs. Brīnumi tuvākajā laikā noteikti nenotiks. Jo mūsu spēlētāji pēkšņi nesāks spēlēt krietni labāk.

Direktorenko: "Starkovam jāļauj strādāt"

Rezultāts, protams, nebija īpaši labs. Bet nevajag aizmirst, ka Starkovs pārbauda jaunos spēlētājus, tādēļ nevajag viņu tagad par to strikti tiesāt. Mums veidojas jauna izlase. Visu laiku gribam kritizēt, atlaist un vietā kādu jaunu, kuram arī vajadzēs laiku. Vai lēmums pirms gada apstiprināt Starkovu bija pareizs? Tagad, skatoties laikā, visi ir gudri. Nedomāju, ka tas bija briesmīgs lēmums, jo, pirmkārt, mums toreiz nebija cita kandidāta. Un par to naudu, par kuru LFF atļaujas nodarbināt treneri, viņš bija labākais kandidāts, kurš arī piekrita vadīt izlasi. Un to, domāju, dara ar lielu atbildību.

Vai par šo pašu naudu varētu atrast labāku ārzemju treneri? Nezinu, grūti teikt. Jāskatās arī tas, ko šis ārzemnieks gribētu paveikt Latvijas futbolā. Vai viņš strādātu tikai savas reputācijas vai vienkārši naudas dēļ. Katrs kandidāts būtu jāizskata atsevišķi. Vai Starkovs ir labākais no vietējiem treneriem? Arī jāanalizē. No manas puses būtu nekorekti par to runāt. Šajā brīdī viņš bija labākais kandidāts. Tagad nevaru pateikt, kā varētu būt tālāk. Jāskatās. Vai Starkovam būtu jāatkāpjas vai jāturpina darbs? Domāju, ka valdē to apspriedīsim, un Latvijas sabiedrība par to, kādu lēmumu pieņemsim, uzzinās pirmā.

Domāju, ka galvenā problēma ir tāda, ka spēlētāji tikai tagad sāk sezonu. Ir starpsezona. Mums vajadzēja aizvadīt draudzības spēli, un mēs to izdarījām. Kā zināt, [agrāk] Fēru salām mājās vispār zaudējām ar 0:2, tagad rezultāts bija 1:1. Protams, spēles kvalitāti vienmēr varētu gribēties labāku. Domāju, ka galvenais faktors ir tāds, ka mums ir daudz jauno spēlētāju. Noteikti ir pamats cerībām uz progresu. Viņš izsauca [Vladislavu] Fjodorovu, kurš guva vārtus, un pārbauda daudz cilvēku. Tās ir draudzības spēles, un tām nevajag pievērst tādu uzmanību, kā varu noprast no jūsu jautājumiem, ka visu laiku Starkovs, Starkovs, Starkovs… Jāļauj viņam strādāt.

Zakreševskis: "Mežeckis neatstāja valdei citu iespēju kā vien balsot par Starkovu"

Redz, ģenerālsekretārs mums faktiski neatstāja izvēli un nominēja vienu kandidātu. Un nedeva apspriest citus kandidātus. Kopš Pahara atlūguma līdz valdes sēdei bija pietiekami ilgs laiks, gandrīz mēnesis [no 29. marta līdz 19. aprīlim]. Vispirms bija Latvijas Futbola treneru asociācijas valdes sēde, kuras vadītājs ir Jānis Skredelis un kurā ir ievēlēti 11 treneri ar "Pro" un A kategorijām. Skredelis sasauca asociācijas valdi un teica, ka ir tāds priekšlikums Pahara atlūguma dēļ no mūsu puses izvirzīt Starkovu. Un deva parakstīt papīru. Es vienīgais no klātesošajiem to neparakstīju, citādi man pēc tam nebūs izvēles un iespēju spriest LFF valdē par citu kandidātu, jo es jau būšu nominējis Starkovu. Tā kā neviena no pārējiem LFF valdē nav – tikai pats Starkovs, kurš pēc apstiprināšanas par treneri uzreiz zaudēja balsstiesības -, tas tika [parakstīts] un nodots Mežeckim. Viņam bija laiks uzrunāt citus trenerus, zinu, ka bija tādi, kuri paši piedāvāja savu kandidatūru, un viņam bija laiks atrast kādu ārpus Latvijas. Paļāvos uz to, ka [vēl] kāda kandidatūra tiks piedāvāta vai tiks pateikts, ka notikušas tādas un tādas pārrunas un mums viņš nav bijis pa kabatai.

Bet valdes sēdē bija tā, ka, lūk, ir vēstule no Treneru asociācijas, kas rekomendē Starkovu, un arī viņš uzskatot, ka Starkovs ir piemērotākais kandidāts. Un prasīja par to balsot. Tā kā citu kandidātu vairs nebija un izlase jau gandrīz mēnesi bija bez trenera, tajā brīdī arī nobalsoju par Starkovu. Būtu normāli, ja valdei piedāvātu vismaz divus trīs variantus, bet tas nebija pat apspriešanas līmenī. Valdes sēdē bija kāds jautājums par Grigorčuku. Mežeckis teica, ka bija viņam zvanījis, bet nebija runas par summām, cik viņš gribētu. Ne man, ne arī kādam citam neviens federācijas vārdā nebija devis pilnvaras veikt pārrunas, un to darbu veica pats Mežeckis kā ģenerālsekretārs. Cilvēkiem jāizskaidro, ka LFF valdē ir ievēlēti cilvēki, kuri ikdienā federācijā nesēž un neko nedara. Vienkārši atnāk uz valdes sēdi, kurā jau ir sagatavoti visi papīri un dokumenti. Vienīgais, kur mēs kā valdes locekļi kaut ko darām, ir komitejas. Valde vairāk ir kā padomdevējs un ieteicējs, bet visu reālo darbu uz vietas veic darbinieki. Jā, mēs ieceļam galveno treneri, bet ne mēs balsojam par jaunatnes izlašu treneriem, ne kādu LFF darbinieku maiņu, ne mēs zinām, kādi jauni darbinieki parādās, un ne mēs zinām, cik saņem Mežeckis vai kāds cits.

Varbūt, ka tas pat nebija Mežecka, bet gan Indriksona lēmums. Tā kā viņš ir nozīmējis ģenerālsekretāru, būtu pareizi, ja viņu starpā būtu diezgan normāla komunikācija. Bieži vien liekas, ka valdē ir tā, ka vadība – Guntis Indriksons – pasaka, ka mēs taču vakar jau nolēmām tā. Kur viņi vakar nolēma, ar ko nolēma, kādā sastāvā nolēma… Es tā kā esmu mazākumā. Nevarētu pat teikt, ka esmu opozicionārs, jo pret visiem lēmumiem neprotestēju, taču neesmu iekļauts tajā lokā, kas pieņem būtiskos lēmumus. Noteikti, ka tas loks ir šaurāks, un jau iepriekš esmu teicis, ka radusies tāda situācija, ka neviens no biedriem neiet uz atklātu konfliktu ar federācijas vadību. Jo federācijas vadība šādos vai tādos dažādos veidos ar programmu un konkursu palīdzību dod naudu biedriem. Tā ka, ja sāksi lekties, viņiem būs pietiekami daudz krānu, kurus piegriezt. Nosacīti, akadēmiju vērtējumi, treneru kategorijas, konkursi par finansējuma iegūšanu turnīru organizēšanai, atlaides treneru mācību maksām utml. Visvairāk jau akadēmiju atbalsts. Kaut ko viņi saka aizkulisēs un savam kaimiņam un labākajam draugam, bet atklāti neviens to negrib teikt. To pateikt no tribīnes būtu gatavi labi, ja 5-10%. Un arī ne tad pateiktu visu, ko būtu gatavi teikt individuāli.

Zakreševskis: "Atkāpties vajadzētu, ja šādi būtu nospēlējuši kvalifikācijā"

Gibraltārs ir viena no vājākajām izlasēm, neliela mūsu pilsētas izmēra komanda. Mūsu laikos bija neizšķirts mājās ar Sanmarīno (1:1), taču toreiz neieskaitīja vairākus vārtus un visu laiku apsēdām viņu vārtus. Bet šeit, skatoties rezultātus pret nosacīti vājajām izlasēm, diemžēl ir skumīgi redzēt, kā bija pirms tiem pašiem 15 gadiem un kas notiek tagad. Izlasēs toni parasti nosaka spēlētāji, kuri ir vecuma grupā aptuveni no 22 līdz 32 gadiem. Labākajiem parasti ir ap 26-28 gadiem. Šajā vecumā pašlaik ir deviņdesmito gadu pašā sākumā dzimušie, kuri uz futbolu varētu būt atnākuši deviņdesmito gadu otrajā pusē un futbola pamatus apguvuši aptuveni no 1997. līdz 2005. gadam. Tieši tad, kad svinējām savu lielāko panākumu futbolā (smejas). Tajā posmā daudz kas tika palaists garām. Viens laikam ir arī objektīvi saprotams iemesls, jo mainījās treneru arods, daudzi juku laikos trenēšanu pameta un sistēma bruka kopā. Nekā jēdzīga vietā tobrīd nebija, un tagad redzam, pie kā tas ir novedis. Tā ka, visticamāk, kaut kur tā ir arī likumsakarība.

Liekot jebkuru treneri, rezultāts kādā atsevišķā spēlē, protams, var mainīties, bet diez vai tas uzreiz mainītos ilgtermiņā. Ar izlasi strādāt ir daudz grūtāk nekā ar klubu, jo izlasē daudz vairāk esi ierobežots spēlētāju izvēlē, spēlētāju fiziskās sagatavošanas iespējās. Var runāt arī par sastāva izvēli. Bieži vien lasu par Kamešu un Karašausku. Es saprotu, kāpēc viņu nav, bet citiem to saprast varbūt ir grūtāk. Par Kamešu tik labi gan nezinu, bet, cik noprotams, Karašauska uzvedība bijusi tāda, ka viņš ["Skonto" laikos"] grāvis trenera autoritāti pārējo spēlētāju acīs. Pieļauju, ka tā varētu būt bijis. Nevienam trenerim tas nav patīkami, ne tikai Starkovam. Pertija ar viņu sadzīvo varbūt tādēļ, ka viņš dod rezultātu un viņiem ir saskaņa – vienādas dvēseles vai vēl kaut kas (iesmejas). Taču arī pie citiem treneriem viņam tik labi nav gājis. Cik zinu, arī Liepājā viņi brīžiem strīdas un viens otru dzen ārā no treniņiem, tad kaut ko atbild un nākamajā dienā viss atkal ir normāli. Tā kā futbols ir kolektīvs sporta veids, vajag, lai spēlētāji ticētu trenerim un ietu uz kopīgu mērķi. Varbūt, ka tā nemaz nav bijis – nezinu -, bet pieņemsim, ka, ja viens no nosacīti vadošajiem spēlētājiem visu laiku saka, ka treneris nepareizi domā šo un nepareizi domā to, tad kolektīvā varētu sākt rasties idejas, ka tas treneris ir vispār nekāds. Tādēļ treneriem ir jāizvēlas starp normālu mikroklimatu un spēlētājiem, kuriem viņš tic un ar kuriem iet uz nosprausto mērķi, vai arī riskēšanu ņemt šo spēlētāju, kurš atsevišķās spēlēs var nospēlēt ļoti labi un dot rezultātu, bet ilgtermiņā būtu grūti izveidot saliedētu kolektīvu.

Pats gan viņu personīgi nepazīstu, un arī Verpakovskis [svētdien] teica, ka pēdējā gada laikā disciplīnas problēmas nav manījis. Man nav iemesla neticēt. Tomēr bieži vien ir tā, ka pirmais iespaids ir spēcīgāks un paliekošāks, kuru pēc tam ir grūti mainīt. Un pat mainoties pirmo slikto iespaidu var neizdoties labot. Meistarības ziņā domāju, ka viņi abi būtu izlases līmenim atbilstoši, taču svarīgs ir arī spēles stils un spēlētāja atbilstība tam. JDFS "Alberts" treneru kolektīvā ir Edijs Daņilovs, kurš bija viens no vadošajiem sava vecuma spēlētājiem [1975.g.]. Un pirms kāda [jauniešu] atlases turnīra viņu vienkārši nepaņēma. Ar argumentu, ka neesam tik spēcīgi un būs daudz jāspēlē bez bumbas aizsardzībā, bet tu esi maziņš un bez bumbas vispār negribi spēlēt. Liepājā, kļūstot par čempionu, viņam bija treneris Zeļkevičs, kurš pateica, ka bez bumbas viņš drīkst gandrīz vai atpūsties nākamajam uzbrukumam un visu izdarīs pārējie. Varbūt, ka tā ir arī ar Artūru. Īpaši neesmu pētījis, taču vismaz palicis iespaids, ka Virslīgā viņš bieži vien bez bumbas ne pārāk strādā. Tā ka svarīga ir arī trenera pieeja un filosofija. Starkovam tāda tipa spēlētājs, visticamāk, vienkārši neder. Gan pēc rakstura, gan varbūt arī spēles uztveres.

Izlasē tagad ir daudz jauno spēlētāju. Savulaik tā bija arī pie Revaza Dzodzuašvili. Bija zīmīga epizode, kad [1998. gadā] zaudējām Islandē [1:4] un restorānā klusumā varēju dzirdēt, ko pie blakus galdiņa teica vadība, tas pats Mežeckis. Sak, uz kurieni mēs ejam, un tobrīd jau bija runas, ka Revazu vajadzētu ņemt nost. Taču pirmajā atlases spēlē uzvarējām Norvēģiju (3:1), kas nebija ilgi zaudējusi un bija Pasaules kausā uzvarējusi arī Brazīliju. Un pēc tam jau tika teikts, ka Revazs ir ļoti labs treneris. Treneru dzīve ir tāda, ka pietiek uzvarēt divās trīs svarīgās spēlēs, lai būtu labs treneris. Vai otrādi, zaudējot vājākiem pretiniekiem. Nesaku gan, ka tagad tūliņ sāksim uzvarēt. Starkova skatījumā viņš acīmredzot domā, ka ir izsaucis visus labākos. Citam trenerim labākie būs citi. Lai kādu sastāvu neizvēlētos, tribīnēs kāds vienmēr zinās labāk (smejas). Vai Starkovam ir jāatkāpjas? Tieši šoreiz es pat neteiktu, ka jāatkāpjas. Tas būtu tādā gadījumā, ja būtu jau sākuši atlases ciklu, Nāciju līgu un šādas divas spēles [pret Fēru salām un Gibraltāru] aizvadījuši tajā. Mūsu laikā līdz 2010. gadam domāju, ka treneri pēc tādām spēlēm pilnīgi noteikti atlūgumu jau būtu uzrakstījuši uzreiz (smejas). Tad gan spiediens no LFF būtu daudz lielāks, gan arī pats treneris saprastu, ka kaut kas nav kārtībā. Noteikti, ka pats Starkovs ļoti pārdzīvo par rezultātu. Viņš nemīl zaudēt.

1 2 43 komentāri

 +16 [+] [-]

, 2018-03-27 12:34, pirms 6 gadiem
Var pabrīnīties par tiem, kas vēl tagad aistāv Starkovu. Kas tie ir par cilvēkiem un ar kādu domāšanu.

  +8 [+] [-]

, 2018-03-27 12:41, pirms 6 gadiem
Starkovs nemilot zaudeet??? Cik skatos tik zaudes visu laiku. Nost ar Starkovu.

 +13 [+] [-]

, 2018-03-27 12:43, pirms 6 gadiem
Mazliet attaisnot varētu ,ja mūsējie piemēram spieduši visu laiku uz Gibraltāra vārtiem un viņu vārtsargs rādījis brīnumu. Un nejaušības pēc zaudētu- līdzīgi kā Spānija pasaules kausā pret Šveici. Bet tā ne tuvu nebija.

 +16 [+] [-]

, 2018-03-27 12:44, pirms 6 gadiem
Tas Direktarenko laikam galvā drātēts ! Zakraševskis arī murmulis, kuru pat valde ignorē. Isakovs vienīgais spēj pateikt taisnību.

  +7 [+] [-]

, 2018-03-27 12:48, pirms 6 gadiem
Direktorenko: "Rezultāts, protams, nebija īpaši labs."

Nebija īpaši labs un jāļauj strādāt???? Rezultāts bija katastrofāls, sliktāk vairs nevar.. Gibraltāru būtu jāauzvar arī ar mūsu trešo sastāvu.. Valsts, kurā ir tikai pāris profesionāli futbolisti. Šausmas.. Nemaz nerunājot par visām nožēlojajām iepriekšējām spelēm (pret Fērām utt)

  +8 [+] [-]

, 2018-03-27 12:55, pirms 6 gadiem
Kritizē? Šie teļi paši viņu iebalsoja! LFF valde- kaut kāds bijušo bumbas spārdītāju pasākums, kuri lai iegūtu kaut amatus ir amputējuši savas olas un kļuvuši par bezmugurkaula balsotājiem, jo redz jāklis ar čekistu neesot viņiem nolikuši citus kandidātus.
Jopcik tas klaunu bars ir jāizdzenā ar sūdainu mietu.

  +9 [+] [-]

, 2018-03-27 12:58, pirms 6 gadiem
Man patīk tas, ka visi iepriekš klusēja. Bet sajutuši asins garšu nu tik lien spodrināt savas akcijas medijos. Sak - es tak teicu, ka tā būs. Nebija jau variantu.
Būtu kādam pa*tu pieticis uzreiz iet pie medijiem un stāstīt kas un kā, kāpēc atkal Starkovs pie stūres, tad būtu šobrīd cita situācija.

  +9 [+] [-]

, 2018-03-27 13:00, pirms 6 gadiem
A.Starkovam un D.Kazakēvičam , kā arī viņu" treneru štābam" nav nekādu ideju, nepietiek kompetences ( Kazakēvičam tās vispār nav, jo gadījuma pēc nonācis futbolā), lai rastu pareizu risinājumu situācijā,kāda ir izveidojusies. Viņi abi ir tukši, neīsti un paši netic panākumiem, bet to,savukārt, redz, jūt un saprot spēlētāji. Šiem abiem k-giem ir tikai viens uzdevums - iespējami ilgāk atrasties siltajās vietiņās. Visiem dzīves gadījumiem, ja kaut, kas noiet greizi, ir jau sagatavotas atrunas un attaisnojumi.Tāpēc viņi nav spējīgi spēlētājiem , kaut ko, dot - ideju kā spēlēt, motivāciju, pārliecinātību par saviem spēkiem.

 +10 [+] [-]

, 2018-03-27 13:07, pirms 6 gadiem
Starkovam vienkārši nav ideju. Kā pirms 5 gadiem vadīja komandu, tā vada arī tagad. Nekas nav mainījies. Nekādu jauninājumu vai ideju. Vārtus sargā visa komanda, bet uzbrukumā - nu kā sanāks. Pēc futbolistiem un spēles var spriest, ka puiši nesaprot, ko no viņiem vēlas. Nav vienotas taktikas vai idejas.
Vēl sliktāk ir Kazakēviča U-21 izlasē, viņš vienkārši neko nesajēdz no futbola.

  +4 [+] [-]

, 2018-03-27 13:14, pirms 6 gadiem
Katrs tagad atmazgājas kā nu vien prot

  +9 [+] [-]

, 2018-03-27 13:16, pirms 6 gadiem
Tagad visi būs gudri, es tak teicu, ka nevajaga Starkovu. Bet kad Starkovu ielika, visi klusēja.

Pretīga liekulība.

  +9 [+] [-]

, 2018-03-27 13:17, pirms 6 gadiem
Tā tikai Latvijā var būt, ka izlases treneri izvēlas cilvēks, kas atbild par tiesnešiem, jo viņš ir valdē. Nākamreiz vēl kādu šoferi, lai ieliek valdē un varēs viņa viedokli pajautāt.

  +4 [+] [-]

, 2018-03-27 13:24, pirms 6 gadiem
mytila rakstīja: Tagad visi būs gudri, es tak teicu, ka nevajaga Starkovu. Bet kad Starkovu ielika, visi klusēja.

Pretīga liekulība.
Nevis klusēja, bet nobalsoja par, izņemot Verpakovski, kurš nez kāpēc atturējās

 +10 [+] [-]

, 2018-03-27 13:39, pirms 6 gadiem
Kārtīgs mužiks jau būtu nolicis atlūgumu uz galda pēc šitādas izgāšanās.Vājāku pretinieku valsts līmenī gluži vienkārši nav.Gan Mežeckis,gan Starkovs jau pensijas gados.Nu ejiet taču pelnītā atpūtā un ļaujiet jaunajiem strādāt.Jūs uzvedāt Latviju futbolā nebijušos augstumos un tagad esat nolaiduši šo sportu līdz grāpja dibenam.Viss.Atā!!!

  +6 [+] [-]

, 2018-03-27 14:03, pirms 6 gadiem
Direktorenko: "Šajā brīdī viņš bija labākais kandidāts"

Kā var tā pateikt, ja bija tikai VIENS kandidāts?

  +8 [+] [-]

, 2018-03-27 14:11, pirms 6 gadiem
Jebkurš sevis cienošs treneris atkāptos pēc zaudējuma Gibraltāram, lai vai kāds sastāvs tev būtu pieejams!
Ir jānāk trenerim ar pilnīgi citu vīziju, pat, ja tas prasa sākt no nulles. Vienā dienā komandu neuzbūvēsi, bet kad tad, ja ne tagad mēs sāksim veidot konkurētspējīgu izlasi? Sākam, kaut vai ar to pašu U-19/U-21 kombinēto izlasi, plus pāris pieredzējušus spēlētājus no esošā modeļa? Tā būs pavisam cita degsme, emocijas. Un pēc pāris gadiem mēs varam sapņot arī par ko augstāku nekā pēdējo vietu grupā un pāris iesistiem vārtiem.

  +6 [+] [-]

, 2018-03-27 14:25, pirms 6 gadiem
vienā teikumā - Valdes locekļi kritizē paši sevi

(jebkurā organizācijā tieši valde ir atbildīga par rezultātiem un efektīvas darbības sistēmas izveidi)

  +2 [+] [-]

, 2018-03-27 14:36, pirms 6 gadiem
Sarkovu atcels un pēc tam atkal nominēs, jo pasaulē nav citu treneru

     [+] [-]

, 2018-03-27 14:44, pirms 6 gadiem
Tagad kārta Paharam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-03-27 14:50, pirms 6 gadiem
No 3 intervētajiem tikai 1 izsakās par Starkova nomaiņu, bet tas tiek atspoguļots virsrakstā. Tā nav objektīva žurnālistika.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-27 14:56, pirms 6 gadiem
"Rezultāts, protams, nebija īpaši labs."

Vienkārši, atvainojos, pa pi st a nauda, nekas vairāk jau teju 15 gadus. Tādu stagnāciju nevienā sporta veidā neesmu redzējis i ne dzirdējis. Es par futbola izlasi neko pozitīvu neesmu dzirdējis laikam no 2004 gada. Un visu laiku viens un tas pats treneris. Nevienu nenoliekot apbrīnoju, kā var nebūt nomainīti treneri, spēlētāji utt, ja 15!!!! gadus viss stāv uz vietas.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-27 15:01, pirms 6 gadiem
Detection rakstīja: "Rezultāts, protams, nebija īpaši labs."

Vienkārši, atvainojos, pa pi st a nauda, nekas vairāk jau teju 15 gadus. Tādu stagnāciju nevienā sporta veidā neesmu redzējis i ne dzirdējis. Es par futbola izlasi neko pozitīvu neesmu dzirdējis laikam no 2004 gada. Un visu laiku viens un tas pats treneris. Nevienu nenoliekot apbrīnoju, kā var nebūt nomainīti treneri, spēlētāji utt, ja 15!!!! gadus viss stāv uz vietas.
Izskatās ka futbolam Latvijā neesi sekojis!

     [+] [-]

, 2018-03-27 15:02, pirms 6 gadiem
Jozikss rakstīja: Starkovs nemilot zaudeet??? Cik skatos tik zaudes visu laiku. Nost ar Starkovu.
Valde iecels atkal kādu no austrumiem!

  +3 [+] [-]

, 2018-03-27 15:02, pirms 6 gadiem
Starkovs nemīl futbolu. Nevar mīlēt to, kas tev nepatīk (zaudēt). Jādomā, ka Stariks ir mazohists, jo visu laiku zaudēt... ir kaifec. Priekā!

  +1 [+] [-]

, 2018-03-27 15:10, pirms 6 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Starkovs nemīl futbolu. Nevar mīlēt to, kas tev nepatīk (zaudēt). Jādomā, ka Stariks ir mazohists, jo visu laiku zaudēt... ir kaifec. Priekā!
Tieši tā. Iecelt vajag kaut Pertiju, lai gan viņš ir pilnīgi dulls(pieklājīgi izsakoties), bet futbols viņam ir sirdī

     [+] [-]

, 2018-03-27 15:50, pirms 6 gadiem
aizermans rakstīja: Izskatās ka futbolam Latvijā neesi sekojis!
Protams ka neesmu, nenoliegšu. Bet ja par tādu faktu kā zaudējumu Gibraltāram dzirdēju es, tad jādomā ka to dzirdējis ir jebkurš ...
Es neiebildīšu ja padalīsies ar sasniegumiem. Godīgi, interesē.

  +4 [+] [-]

, 2018-03-27 16:28, pirms 6 gadiem
Visu cieņu Isakovam. Vajadzīgs pilnīgs restarts.

Principā normālā futbola valstī treneris būtu iesniedzis atlūgumu jau pēcspēles preses konferencē, bet federācija un valde vai nu tiktu iztīrīta, vai staigātu apkārt ar cepuri rokās pa pasauli ar devīzi "Piedodiet, bet mēs nemākam futbola dzīvi organizēt, palīdziet mums to nokārtot".

Var redzēt, kuram siltās vietiņas dārgas.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-27 16:34, pirms 6 gadiem
gudvins2222, 16:16, pirms dažām sekundēm, labot
Situācija ir ļoti vienkārša. Īstenībā G. Indriksonam ir pilnvaras,kas viņam ļauj Starkovu, Mežecki un Kazakēviču noņemt.Un gribēja to izdarīt. Bet pēkšņi kļuva zināms,ka šī trijotne pag.gada beigās pārslēdza "viens ar otru" darba līgumus uz ilgāku laika periodu.Pa kluso.Un šajos līgumos ir minētas lielas naudas summas,kas viņiem jāsaņem pirmstermiņa atbrīvošanas gadījumā. Kā teikt - drošs paliek drošs, katram gadījumam.(Tā dara īstie vīrieši). Tādēļ viņus noņemt nav tik viegli izdarāms. Tātad paši viņi neatkāpsies. Tāds ir šis stāsts. Un šīs trīs niecības( Starkovs,Mežeckis,Kazakēvičs) vada visus procesus LFF un mūsu futbolā.Tie ir cilvēki, kuru mērķi nav saistīti ar futbolu. Viņu mērķis ir pēc iespējas ilgāk ieņemt vadošos amatus LFF un uzlabot savu materiālo stāvokli. Citu mērķu viņiem nav. Tādēļ nav par ko brīnīties,ka mūsu futbols ir tur,kur tas ir!

     [+] [-]

, 2018-03-27 16:35, pirms 6 gadiem
Zakreševskis: "... atklāti neviens to negrib teikt. To pateikt no tribīnes būtu gatavi labi, ja 5-10%."

Lūk, un šis ir tas iemesls, kāpēc par LFF prezidentu pēc iepriekš atrunātas vienošanās ievēlēs Ļašenko, visi saglabās savus posteņus. Jo tānu tas ir iegājies, un palicis kopš neatminamiem laikiem, ko paspilgtinājuši padomju laiku, ka visi šeit visos līmeņos ir pērkami. Tāpēc visi mūsu komentāri ir nekas vairāk, kā zvirbuļu čiepstēšana krūmājā - skaļa, bet bezjēdzīga.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-27 16:37, pirms 6 gadiem
Un kurš tad vispār LFF iekšienē atbild par izlases trenera meklēšanu un nozīmēšanu? Indriksons, Mežeckis, treneru padome, Skredelis? LFF nav nemaz cilvēku grupas, komisijas kas kvalitatīvi un atbildīgi varētu to veikt, izvērtēt un apstiprināt un arī atbildēt neveiksmes gadījumā. LFF valde - informācijas nebija, citu kandidatūru nebija, valde ar trenera meklēšanu nemaz nenodarbojas, utt. Nu smieklīgi, viens vienīgs pofigisms, bērnudārzs un neprofesionalitāte. Un kā kandidāts uz izlases vadīšanu varbūt tikai viens vienīgs cilvēks, bez alternatīvas, kas pie tam jau no izlases vadīšanas ir bijis atlaists divas reizes? Absurds.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-27 16:38, pirms 6 gadiem
Kā var tāds cilvēciņš ( starkovs), tā turēties pie krēsla, tas ir apbrīnojami.

     [+] [-]

, 2018-03-27 16:38, pirms 6 gadiem
Starkovu atlaidīs un vietā paņems Paharu - tad gan būs hohma. Tāpat kā tandēms Putins - Medvedevs. Citi kandidāti pasaules futbolā LFF nav nemaz zināmi, tikai šie divi.

  -1 [+] [-]

, 2018-03-27 16:39, pirms 6 gadiem
Un kur ir radusies tā mantra ka LV futbola izlasi noteikti ir jāvada tikai vietējam trenerim? Nekur pasaulē nav tādas dogmas. Un LV izlasei vajadzētu tieši treneri kas nekādi nav saistīts ar vietējo sapuvušo dīķi - nav čoms ne spēlētājiem, ne LV funkcionāriem.

     [+] [-]

, 2018-03-27 16:55, pirms 6 gadiem
LFF kongresā ievēlēs Ļašenko, visi vecie perdeļi saglabās savus amatus un rullēs tik tālāk. Un LV futbols tik turpinās grimt aizvien lielākos sūdos un aizmirstībā. Skumji.
1 2 43 komentāri