Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Šitiks: "Saprotu, kāpēc Gauračs Itālijā nespēlē vairāk"

Šitiks: "Saprotu, kāpēc Gauračs Itālijā nespēlē vairāk"
Edgars Gauračs
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Lai arī Edgars iesita divus vārtus, šajā mačā viss bija redzams - tagad saprotu, kāpēc viņš netiek komandas pamatsastāvā Itālijā. Jābūt mirkli priekšā aizsargam, bet bija brīži, kuros viņš nokavēja īsto brīdi," šodien pēc Latvijas U-21 pārbaudes spēles pret Polijas vienaudžiem (2:2) sarunā ar eSports.lv pastāstīja valstsvienības galvenais treneris Genādijs Šitiks.

Šitiks: "Poļi bija stiprāki"

"Pirmoreiz ar šo izlasi spēlējām pret nopietnu pretinieku - individuāli stipriem sāncenšiem. Visi poļi spēlē savas valsts augstākajā līgā, viens - arī ārzemēs. Spēles laikā ļoti labi varējām novērtēt savas vājākās puses - ievācām informāciju, un būs, ko darīt... Galvenais, ka puiši parādīja raksturu. Starptautiskos mačos jāspēlē līdz galam! Lai arī pretinieks bija stiprāks, nospēlējām neizšķirti, un pret Poliju tas ir labs rezultāts," pēc mača pret Polijas vienaudžiem (2:2) pastāstīja Latvijas U-21 galvenais treneris Genādijs Šitiks.

"Pārbaudījām tos puišus, kas nebija spēlējuši U-21 īpaši daudz - piemēram, Kuplovu, Golovinu, Gramoviču, Ruginu. Nākamajā mačā dosim iespēju tiem, kas šodien nespēlēja vai spēlēja maz. Somija ir viena no šā vecuma vadošajām valstīm, tā ka pret somiem būs labs mačs. Pamazām veidosim kodolu - ir daži savainotie, bet pārsvarā visi, ko gribēju redzēt, ir te. Aizvadījām ļoti produktīvu treniņnometni šajās dienās, arī teorijas ziņā. Pamazām gatavojamies pirmajiem atlases mačiem jūnijā. Mans princips ir tikai viens - spēlē šobrīd labākie. Kāpēc pamatsastāvā izgāja Rugins, bet ne Kamešs? Treniņos Ritvars izskatījās labāk."

Lūgts komentēt Edgara Gaurača sniegumu, Šitiks bija apmierināts, bet ne sajūsmināts: "Lai arī Edgars iesita divus vārtus, šajā mačā viss bija redzams - tagad saprotu, kāpēc viņš netiek komandas pamatsastāvā Itālijā. Bija daži tādi momenti, kas ir uzbrucēju maize. Jābūt mirkli priekšā aizsargam, bet bija brīži, kuros viņš nokavēja īsto brīdi. Otrajā puslaikā ļoti labi pēc diviem momentiem varēja redzēt, kāpēc viņš Itālijā nespēlē vairāk. Tomēr Edgars ļoti cenšas, mēs viņam ticam! Tāpat kā Pihockim, arī Gauračam izlase ir vieta, kur sevi pierādīt. Aizbrauc uz ārzemēm, spēlē dublieros vai sēdi uz soliņa 4. līgā... Bet šeit viss atkal ir jāpierāda! Abi puiši cenšas, un tas ir pats galvenais."

Gauračs: "Rezultāts ir pozitīvs"

"Bija ļoti grūts mačs. Ļoti meistarīgi pretinieki - zinājām, ka spēle nebūs viegla, un attiecīgi gatavojāmies. Labi, ka izdevās izlīdzināt spēles gaitu. Rezultāts mums ir pozitīvs, ieguvām labas emocijas. Protams, snieguma ziņā vēl jāpiestrādā, taču tam arī domātas pārbaudes spēles - lai saspēlētos. Bija vairāki labi momenti, no šīm spēlēm tikai iegūstam. Pārbaudes spēles palīdzēs normāli sagatavoties atlases cikla mačiem," pēc mača sarunā ar eSports.lv atzina Edgars Gauračs (21), kurš guva abus vārtus mūsējo labā. "Esmu priecīgs, ka divreiz izdevās iesist. Puiši palīdzēja man, es - viņiem. Tagad gaidāma vēl viena interesanta spēle - pret Somiju."

"Laikam jāatzīst, ka pāris momentos varēju nospēlēt labāk, noslēgt uzbrukumu veiksmīgāk. Neizdevās, un treneris teica: "Esi gatavs, lai nākamreiz sanāktu! Jābūt uzmanīgākam!" Pretuzbrukumos reizēm jāpieņem pareizāki lēmumi, ko arī treneris aizrādīja," turpināja Gauračs. "Otrajā puslaikā nedaudz noguru. Klubā Itālijā nespēlēju visu maču, parasti tieku laukumā tikai beigās. Tāpēc fiziski šodien bija pagrūti, taču jau nākamajā spēlē pret Somiju, domāju, būšu labākā formā. Ceru, ka arī komandā tikšu pie lielāka spēles laika."

Jautāts par Latvijas U-21 izlasēm aizķerties aiz pirmajām vietām gaidāmajā Eiropas čempionāta atlases ciklā, uzbrucējs bija noskaņots pozitīvi: "Krievi un rumāņi laikam jāuzskata par grupas līderiem, bet pārējās izlases ir spēkos līdzīgas. Domāju, ka mums ir izredzes - nedrīkst domāt, ka būsim autsaideri. Ar visiem var spēlēt, centīsimies!"

Nobeigumā, jautāts par to, vai Edgars jau domā par nākamo sezonu, futbolists atbildēja, ka "Ascoli" pirmajā komandā, visticamāk, netiks pie spēlēšanas: "Īpašas vēlmes atgriezties "Ascoli" nav, lai gan līgums vēl uz nākamo sezonu. B sērijai laikam jau vēl par agru... Varbūt palikšu "Rodengo Saiano", taču par to būs jārunā klubiem. Nākamajā sezonā arī būtu reālas iespējas spēlēt, jo būtu laiks aizvadīt sagatavošanās posmu, sevi pierādīt tajā. Tagad ir grūts periods - pārgāju no dublieriem sezonas vidū, un ir grūti kaut ko iesākt. Cerams, nākamgad viss būs labāk!"


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: zapte.lv
, 2009-03-27 19:33, pirms 15 gadiem
zapte.lv rakstīja: tad iznāk, ka problēma ir tikai ātrumā? pieliks ātrumā un būs iekš A Series? nestum man te sūdu

ne jau ātrumā, bet spēles "lasīšanā" vairāk,manuprāt
, 2009-03-27 19:37, pirms 15 gadiem
Gauračs nospēlēja, kā komandas līderim pienākas
, 2009-03-27 19:40, pirms 15 gadiem
Tā spēles lasīšana no nespēlēšana jau arī zūd. Īstenībā pēc šīs spēles Gauračs parādija, ka "tur kaut kam ir jābut".
, 2009-03-27 19:50, pirms 15 gadiem
Kaut ko nav saprotaams! Taa bija Edgara personiiga speele pret Poliju, vai u-21 latvijas komandas speele? Peec Shitika domaam iznaak ka tikai Edgars vainiigs kapeec muusu izlase shodien nevinneeja!!! Paga, puika guva divus vartus - tas ir liels sasniegums, bet Shitiks atkal neapmierinaats. Man liekas var parunaat par citiem futbolistiem, kuri bija laukumaa un neko ne paraadija un ielaida divas bumbas.Ljoti daudz bija runaats par Rudnjevu, bet kur vinjsh tagad ir? seez solinjaa galvenajaa komandaa!
, 2009-03-27 20:04, pirms 15 gadiem
Nezinu kā futbolā, bet hokejā bieži dzirdēts nerakstīts likums, ka ja uzbrucējs gūst 2.vārtus, tad var taisīt visādus sūdus spēlē, jo savu uzdevumu būs izpildījis, pieņemu, ka futbolā varētu būt līdzīgi!
, 2009-03-27 20:50, pirms 15 gadiem
normāli..,iesit 2 vārtus,bet nemāk spēlēt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-03-27 21:36, pirms 15 gadiem
kā saka footstārā - game vision is too low
, 2009-03-27 21:58, pirms 15 gadiem
mans bērnības treneris
, 2009-03-27 22:16, pirms 15 gadiem
LeBron23 rakstīja: mans bērnības treneris
značit slikts treneris bijis
, 2009-03-28 16:59, pirms 15 gadiem
Znachit tu labs auns chester89
, 2009-03-28 23:07, pirms 15 gadiem
Hokejā savulaik bija Ozo, kas nemācēja spēlēt un taisija ziepes.
Bet vienmēr spēlēja, jo vareja arī iemest
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.