Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

LFF valde vienojas par vairāku infrastruktūras projektu veikšanu un finansējumu

Rolands Eliņš

LFF valde vienojas par vairāku infrastruktūras projektu veikšanu un finansējumu
Jānis Mežeckis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Otrdien, 26. septembrī, norisinājās kārtējā Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes sēde, kurā tika diskutēts par vairākiem tuvākās nākotnes soļiem, nodrošinot uzsākto Latvijas futbola infrastruktūras attīstības plāna realizāciju un panākot straujāku tā efektivitāti.

LFF valde iepazinās ar pašreizējo Latvijas futbola infrastruktūras attīstības plāna realizācijas gaitu un vienojās par tuvākās nākotnes darbībām vairākos tā segmentos. Tā, piemēram, valde atbalstīja iepriekš virzīto ieceri stiprināt LFF mācību un treniņu centra Staicele iespējas un kvalitāti, nodrošinot bāzes ēdināšanas un rekreācijas centra būvniecību, kā arī sadzīves apstākļu uzlabošanu. Par atbildīgo projekta realizācijā un uzraudzībā nozīmēts LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, kura pārraudzībā norisināsies darbs pie attiecīgā finansējuma nodrošināšanas.

Tāpat atbalstīts finansējums Daugavpils stadiona Esplanāde seguma rekonstrukcijai ar nosacījumu, ka Daugavpils pašvaldība apņemas veikt finansiāli līdzvērtīgu ieguldījumu Daugavpils futbola infrastruktūras uzlabošanā 2018. gadā. LFF finansējums tiks piešķirts tikai pēc savstarpēja līguma noslēgšanas starp LFF un Daugavpils pašvaldību, kurā ir noteikts 2018. gadā veicamo darbu apjoms. Līdztekus tam atbalstīts arī Futbola skolas Metta lūgums līdzfinansēt topošā jaunatnes futbola centra tribīņu tehniskā projekta izstrādi, slēdzot attiecīgu sadarbības līgumu un nosakot par pienākumu FS Metta tehniskā projekta izstrādē ievērot LFF infrastruktūras prasības.

Intensīvākas infrastruktūras attīstības nodrošināšanai ilgtermiņā tuvākajā laikā tiks veikts LFF finansiālo iespēju izvērtējums periodam līdz 2024. gadam, kā arī izstrādāti kritēriji elites futbola infrastruktūras attīstībai.

Latvijas futbola infrastruktūras attīstības kontekstā valde nākamajā tikšanās reizē aicina uz diskusiju VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas Stadions"" valdes locekli Elmāru Martinsonu, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietnieku, Sporta departamenta vadītāju Edgaru Severu, lai diskutētu par VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas Stadions"" attīstību, kā arī par IZM un LFF sadarbību.

Izmantotie resursi:
LFF valdē diskutē par straujāku futbola...

  +2 [+] [-]

, 2017-09-26 21:42, pirms 7 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2017-09-26 22:13, pirms 7 gadiem
Ar Esplanādi ir saistīts Isakovs.Viens stadions Daugavpilī ar dabīgo zālāju,kur savulaik tika ieguldīti diezgan lieli privātie līdzekļi ar šī kunga gādību,vai precīzāk izsakoties,bezdarbību jau ir izsaimniekots.Celtnieka stadions,kur dabīgais zālājs tika nomainīts pret sintētiku ir morāli novecojis un traumatisks.Vecāki,kuriem rūp savu bērnu veselība uz tāda laukuma neļaus tiem darboties.Esplanādē uz tā mazā zemes plekīša,nav kur izvērsties,neko nopietnu tur uzbūvet nav iespējams,ja nu vienīgi nelielu nestandarta treniņlaukumu.

     [+] [-]

, 2017-09-27 08:44, pirms 7 gadiem
Nasing spešal Kad būs izlasei normāls stadions?