Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Indriksons aicina Gorkšu, Pukinsku un LFF valdi atkāpties

Rolands Eliņš

Indriksons aicina Gorkšu, Pukinsku un LFF valdi atkāpties
Guntis Indriksons, pirms gada apsveicot Kasparu Gorkšu ar kļūšanu par LFF prezidentu. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Bijušais Latvijas Futbola federācijas prezidents Guntis Indriksons, kurš iepriekš atbalstīja un pats izvirzīja Kaspara Gorkša kandidātu LFF prezidenta amatam, intervijā portālam „Delfi” norādījis, ka uzskata pēdējā gada laikā LFF notikušo par „ārprātu” un uzskata, ka Gorkšam, ģenerālsekretāram Edgaram Pukinskam un visai LFF valdei jāatkāpjas no amata.

"Lai cik tas dīvaini nebūtu, gribētu aizstāvēt Gorkšu, jo aizstāvēju un uzskatīju, ka viņš bija labākais kandidāts, un to apstiprināja vēlēšanas. Tāpēc tā ir zināma mana vaina un jāatvainojas futbola sabiedrībai, ka tā noticis. Bet es viņu aizstāvu vienā pozīcijā - tas, kas notiek, ir viņa mazās pieredzes dēļ, un tāpēc, ka no futbola laukuma uzreiz nonāca prezidenta krēslā," sarunā ar portālu "Delfi" sacījis Guntis Indriksons.

"Tas ir ārprāts, kas tur ir noticis gada laikā un notiek vēl šobrīd. Liekas, ka viņam blakus ir cilvēki, kuri dara visu, lai kaitētu futbolam. Teicu, ka jābūt komandai, kas palīdz iet uz priekšu. Kad pagājušā gadā pirms vēlēšanām tikāmies, es Kasparam teicu, ka pirmais darbs - viņam ir jāatbrīvojas no dažiem cilvēkiem, kuri nedrīkst būt blakus. Bet tagad redzam, ka viņi ir blakus," teica Indriksons, atsakoties gan nosaukt konkrētus šo cilvēku vārdus.

Šodien norisinās LFF ikgadējais kongress, kas būs pieejams arī Sportacentrs.com tiešraidē. Pavisam nesen ārkārtas kongresā LFF biedri pārliecinošā balsojumā izteica uzticību Gorkšam kā federācijas prezidentam, taču šis kongress atkal sagaidīts ar neskaidrībām un haosu. Netika saņemts revidenta ziņojums par LFF finansiālo situāciju, kas noveda pie FIFA pārstāvju ierašanās Rīgā, kā arī līdz pat trešdienai LFF biedri nebija saņēmuši jauno statūtu redakciju, par ko bija paredzēts balsot šodien kongresā. Ņemot vērā kritiku par statūtu apstiprināšanas procesu, LFF ģenerālsekretārs Pukinsks vakar paziņoja, ka pagaidām to apstiprināšana atlikta, un kongresā būs tikai diskusijas par to.

"Domāju, ka valdei, prezidentam un ģenerālsekretāram ir jāatkāpjas. Tad 5-6 mēnešu laikā jārīko ārkārtas vēlēšanas," uzskata Indriksons. Indriksons gan pieļāva iespēju, ka Gorkšs un Pukinsks varētu kandidēt atkārtoti uz šiem pašiem amatiem.

Tieši Indriksons 2016. gada LFF kongresā pirmais publiski piesauca Gorkšu kā iespējamo nākamo LFF prezidentu, un Gorkšs šo amatu arī ieguva 2018. gada kongresā, taču bijušais Latvijas izlases kapteinis savās intervijās neslēpa, ka Indriksona izteiktais atbalsts viņam nav nemaz tik pozitīva lieta, jo pozicionē viņu kā iepriekšējo tradīciju turpinātāju, kamēr pats Gorkšs piesaka sevi kā LFF pārmaiņu ieviesēju.

"Pastāv variants, ka LFF prezidents, valde un ģenerālsekretārs tīri tehniski turpina darbu līdz nākamajām vēlēšanām. Otrs variants – federāciju turpmāk vada ģenerālsekretārs, bet domāju, ka arī viņam jāatkāpjas (kaut vai dēļ izteicieniem un pēdējā brīža lēmumiem saistībā ar statūtiem). Trešais variants - pats kongress pieņem lēmumu, kā dzīvot tālāk, un varbūt uzaicina cilvēku no malas, kurš vada uz laiku federāciju," sacīja Indriksons, norādot, ka Gorkšam vajadzētu atkāpties šodien.

Indriksons intervijā pauda kritiku vairākām LFF darbībām un procesiem – izlases galvenā trenera Slavišas Stojanoviča nozīmēšanai („Domāju, ka Gorkšam viņu uzspieda”), nesaskaņām ar LTFA, LFF grāmatvedes atbrīvošanu no amatu un LFF darbību cīņā ar spēļu sarunāšanu, ko Indriksons uzskata par vēl apjomīgāku nekā viņa vadības laikā. Bijušais LFF prezidents norādīja, ka šobrīd LFF baidās pieņemt lēmumus un aizbildinās.

Izmantotie resursi:
https://www.delfi.lv/sports/news/fu...

1 2 53 komentāri

 +14 [+] [-]

, 2019-04-26 11:32, pirms 5 gadiem
Čalit, ko tu iepriekš pats neatkāpies? Nosēdēji viena vieta cik tur gadus...

  +9 [+] [-]

, 2019-04-26 11:32, pirms 5 gadiem
Kā teiktu krievi: "Čja korova bi mičala..."

  +9 [+] [-]

, 2019-04-26 11:33, pirms 5 gadiem
Ierunājās cilvēks, kuram patiešām "rūpēja" Latvijas futbola nākotne.
Slēpts komentārs: Maikl30

  +9 [+] [-]

, 2019-04-26 11:38, pirms 5 gadiem
Maikl30 rakstīja: rupeja , nerupeja bet labas lietas vins bija izdarijis, Skonto stadions un citas, par Gorksu gan to nevaretu teikt!!! Neviena laba darba neredzu, tikai bezjedzigi samiti arzemes, kur nekas netiek pienemts neviens lemums!!!
Ko tu vispār zini ko viņš ir darījis un ko nē. Aprobežots skatījums uz lietām tev neļauj uztvert objektīvi informāciju

  +3 [+] [-]

, 2019-04-26 11:39, pirms 5 gadiem
Ka tikai Guntim pašam tagad nav uzspiests sniegt šādu interviju!

     [+] [-]

, 2019-04-26 11:39, pirms 5 gadiem
Kāpēc Indriksons kritizē savus ielikteņus Gorkšu un Pukinsku? Ak viltīgā čekista gājieni

  +4 [+] [-]

, 2019-04-26 11:40, pirms 5 gadiem
sabikas rakstīja: Ko tu vispār zini ko viņš ir darījis un ko nē. Aprobežots skatījums uz lietām tev neļauj uztvert objektīvi informāciju
Maikls varētu būt Guņas klēpja šunelis.

  +9 [+] [-]

, 2019-04-26 11:41, pirms 5 gadiem
Es aicinu Indirksonu atmaksāt visu sazagto naudu un nopirkt sev vīzu uz Krieviju...
Gorkšam pēc gada prasa atkāpšanos, pats pēdējos 15 gadus zaga piķi un neko nedarīja, tieši viņš ir atbildīgs par to,kur futbols šobrīd atrodas...

bail, ka uzpeldēs vecās shēmas, tāpēc jau tā uztraucas,ka grāmatvedis atstādināts

  +5 [+] [-]

, 2019-04-26 11:47, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Maikls varētu būt Guņas klēpja šunelis.
katram čekistam pa sunim

  +3 [+] [-]

, 2019-04-26 11:49, pirms 5 gadiem
varēs laiku īsināt šodien , kārtējo reizi klausoties demagoģiskas runas no tribīnes

  +7 [+] [-]

, 2019-04-26 11:52, pirms 5 gadiem
Satraucas par gramatvedes atbrivosanu, jo vina vel lidz sim skaitija Indriksona konta otkatus.

     [+] [-]

, 2019-04-26 11:52, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: varēs laiku īsināt šodien , kārtējo reizi klausoties demagoģiskas runas no tribīnes
Es ceru, ka Valters no arkartas kongresa mus atkal izklaides.

     [+] [-]

, 2019-04-26 11:54, pirms 5 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Kāpēc Indriksons kritizē savus ielikteņus Gorkšu un Pukinsku? Ak viltīgā čekista gājieni
Tiešām. Gājiens ar zirgu

  +5 [+] [-]

, 2019-04-26 11:54, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Satraucas par gramatvedes atbrivosanu, jo vina vel lidz sim skaitija Indriksona konta otkatus.
tur vēl diezgan daudz palicis "veco perdeļu" ko atlaist...

  -1 [+] [-]

, 2019-04-26 11:55, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Es ceru, ka Valters no arkartas kongresa mus atkal izklaides.
Andreja Siliņa bijušais klasesbiedrs, pats Siliņš to teica vienā no SC podkāstiem un uzslavēja Valteru par entuziasmu futbola lietās.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-26 11:56, pirms 5 gadiem
100punkti(!!!) mīž no tā, ka kkas uzpeldēs 😄😄 es tiešām ceru, ka FIFA cilvēki plāno šim visam pieķerties tā nopietni klāt! 🙏 un par sadarbību ar LTFA - rēcīgais Gunča... 😂 tur derētu milzu revīzija! Gunča, Mežeckis, Ļašenko & LNK + Mihelsons ar savu new generation Skonto, kuram solīja par LFF naudu uzpucēt bizīti- visus vajadzētu nah*rinizēt no LV fbola

  -2 [+] [-]

, 2019-04-26 11:57, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Andreja Siliņa bijušais klasesbiedrs, pats Siliņš to teica vienā no SC podkāstiem un uzslavēja Valteru par entuziasmu futbola lietās.
Entuziasms ir viena lieta, nedaudz padomat un pasekot lidz, kas tiek norunats ir cita lieta.

     [+] [-]

, 2019-04-26 11:59, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: tur vēl diezgan daudz palicis "veco perdeļu" ko atlaist...
Es nesaprotu, ka Zhuks vel var tur atrasties. Ka kaut kadi skandali par naudas izniekosanu, ta vina vards tur figure. Vinu ne tikai no LFF vajag izmeest, bet ari KNAB japavero sis muudzis.

  -4 [+] [-]

, 2019-04-26 12:16, pirms 5 gadiem
sabikas rakstīja: Ko tu vispār zini ko viņš ir darījis un ko nē. Aprobežots skatījums uz lietām tev neļauj uztvert objektīvi informāciju
a ko Tu zini, lai te doestu kautko??? Gorks ir bijis lospeks vienmer un tads ir palicis, kautkadi dolbjano ka Tu, te iedomajas ka bus labak bez Indriksona, mes( sabiedriba) redzam rezulttus!!!

     [+] [-]

, 2019-04-26 12:27, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Es nesaprotu, ka Zhuks vel var tur atrasties. Ka kaut kadi skandali par naudas izniekosanu, ta vina vards tur figure. Vinu ne tikai no LFF vajag izmeest, bet ari KNAB japavero sis muudzis.
Kas tie par murgiem? Kāds sakars KNABAM un faktiski privātiem kantoriem? Bērniņ iesākumam palasi atiecīgus likumus

  +1 [+] [-]

, 2019-04-26 12:31, pirms 5 gadiem
KANDESA rakstīja: Kas tie par murgiem? Kāds sakars KNABAM un faktiski privātiem kantoriem? Bērniņ iesākumam palasi atiecīgus likumus
Vai tad Zuks nav valsts amatpersona ??? Nevajag uzreiz braukt virsu vecais kraķi/e.

     [+] [-]

, 2019-04-26 12:40, pirms 5 gadiem
Kas nu??? Resnais gals miljonus vairs savā makā nevar stūķēt, kā agrāk!?

     [+] [-]

, 2019-04-26 12:42, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Vai tad Zuks nav valsts amatpersona ??? Nevajag uzreiz braukt virsu vecais kraķi/e.
Ir, ir, bet tā alga ko saņem... nezinu, kā Rīgā ar tādu var dzīvot!!!

     [+] [-]

, 2019-04-26 12:45, pirms 5 gadiem
Maikl30 rakstīja: a ko Tu zini, lai te doestu kautko??? Gorks ir bijis lospeks vienmer un tads ir palicis, kautkadi dolbjano ka Tu, te iedomajas ka bus labak bez Indriksona, mes( sabiedriba) redzam rezulttus!!!
Nesekmīgais, iemācies rakstīt latviski un tad te lien komentārus drukāt!

  +3 [+] [-]

, 2019-04-26 13:12, pirms 5 gadiem
Maikl30 rakstīja: rupeja , nerupeja bet labas lietas vins bija izdarijis, Skonto stadions un citas, par Gorksu gan to nevaretu teikt!!! Neviena laba darba neredzu, tikai bezjedzigi samiti arzemes, kur nekas netiek pienemts neviens lemums!!!
eu vateni, tev jau algu rubļos izmaksāja?

Indriksons bija prezdients no 1996.gada līdz 2018.gadam.
Gorkšs no 2018.gada.

Labs salīdzinājums, vates galva.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-26 13:28, pirms 5 gadiem
Kaspars izrādījās gudrāks par Indriksonu,aptinis ap pirkstu drošvien,Guntis domājis ieliekot Gorkšu turpinās viņš gūt kādu labumu no federācijas,bet visdrīzāk Gorkšs uzlicis mīksto Guntim lai attīrītu veco pūzni!

     [+] [-]

, 2019-04-26 13:47, pirms 5 gadiem
kaut kāds pliekans šoreiz pasākums, gandrīz 2 stundas pagājušas beztēmā...šodien šova laikam nebūs!

     [+] [-]

, 2019-04-26 14:03, pirms 5 gadiem
Kas viņš tāds ir? Es atkal aicinu neatkāpties... Un tā mēs visi kaut ko aicinām

  -1 [+] [-]

, 2019-04-26 14:16, pirms 5 gadiem
Viens ir skaidrs, naudiņa tur laba ripo, un katrs grib izmainīt ripojuma virzienu. Godīgi cilvēki noteikti nepatīk, ka tur strādā, vajag ielikteņus, kas klausa komandām

     [+] [-]

, 2019-04-26 14:18, pirms 5 gadiem
Ciina itkaa Latvija buutu top 10..kungi jasaak straadaat!

     [+] [-]

, 2019-04-26 14:19, pirms 5 gadiem
Aicinu Indriksonu atslābt...
You had your time.

     [+] [-]

, 2019-04-26 14:19, pirms 5 gadiem
KANDESA rakstīja: Kas tie par murgiem? Kāds sakars KNABAM un faktiski privātiem kantoriem? Bērniņ iesākumam palasi atiecīgus likumus
Pat ja privāts kantoris, KNAB var pieslēgties tiklīdz ir līgums ar valsts vai pašvaldību sabiedrību un pārbaudīt līgumus un iespējamo korupciju.Ja savas kompetences ietvaros neko neatrod bet atrod ko citu šaubīgu tad uz VP prom.

     [+] [-]

, 2019-04-26 14:19, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: kaut kāds pliekans šoreiz pasākums, gandrīz 2 stundas pagājušas beztēmā...šodien šova laikam nebūs!
Biju pusdienās, kādi normāli jautājumi bija ? Redzēju tik Mihelsonu, LDZ kargo jautājumu.

  -4 [+] [-]

, 2019-04-26 14:24, pirms 5 gadiem
Diemžēl, bet tikai cilvēki, kuri neko nesaprot no dzīves, var kaut ko pārmest Indriksonam.
Jā, tas ir nenoliedzams fakts, ka viņš nepratās un savlaicīgi nepameta LFF prezidenta amatu, bet ar šādu slimību slimo visi autoritāros režīmos auguši cilvēki, kuri neprot un negrib savlaicīgi aiziet no ieņemamiem amatiem.
Indriksona sakarā vajadzētu paklusēt lieliem kritiķiem kaut vai tāpēc, ka viņš uzņēmās un veiksmīgi īstenoja LV futbola pāreju no PSRS laiku futbola sistēmas uz to kas mums ir patreiz. Veiksmīgu jaunatnes sistēmas izveidi, kura, diemžēl, klubu neizdarības dēļ nereti buksē, bet pati sistēma nebūt nav slikta. Utt.
1 2 53 komentāri