Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Itālijas zvaigzne Ambrozīni: "Saistībā ar Latviju pirmais prātā nāk Pahars"

Ints Megnis
Ints Megnis

Itālijas zvaigzne Ambrozīni: "Saistībā ar Latviju pirmais prātā nāk Pahars"
Masīmo Ambrozīni ar Aleksandru Cauņu un Vitāliju Astafjevu
Foto: Marks Litvjakovs

Kādreizējai Itālijas futbola zvaigznei Masīmo Ambrozīni, iedomājoties vārdu Latvija, pirmais prātā nāk Marians Pahars, kura sniegumam "Southampton" komandā viņš savulaik esot sekojis līdzi.

Ambrozīni ceturtdien kā īpašais viesis ieradās uz skandalozu slavu ieguvušo Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amata kandidāta Vadima Ļašenko organizēto diskusiju "Futbola sarunas", kurās tika apspriests kā attīstīt Latvijas futbolu. "Futbola sarunās" bija trīs tēmas, diskusijās piedaloties dažādiem ar futbola jomu saistītiem ekspertiem un Latvijas Futbola federācijas biedriem. Viedokļu aktivitāte bija tik liela, ka acīmredzami laika bija par maz, lai visu paspētu izrunāt.

Savukārt beigās notika jautājumu un atbilžu sesija ar Ambrozīni, kurš no 1995. līdz 2013. gadam pārstāvēja "AC Milan" komandu, divreiz triumfējot UEFA Čempionu līgā un četras reizes uzvarot Itālijas čempionātā. Itālijas izlasē viņš savulaik aizvadīja 35 spēles, 2000. gadā spēlējot Eiropas čempionāta finālmačā, kurā gan viņa komanda zaudēja.

"Bērnībā man bija jātrenējas divreiz nedēļā, bet gribēju to darīt katru dienu. Pats svarīgākais, kas tolaik man piemita, bija neticama kaislība pret sporta veidu. Tobrīd tā man bija tikai un vienīgi izklaide, tomēr man bija lielas ambīcijas. Laikam ejot, man bija daudz kas jāziedo, lai kļūtu par profesionālu spēlētāju. Spēlējot futbolu, joprojām izklaidējos, bet tam bija jāvelta daudz darba," stāstīja Ambrozīni. "17 gadu vecumā nonācu Milānā un ieraudzīju realitāti, kas pilnībā atšķīrās no līdz tam piedzīvotā. Pirmās reizes, kad tur trenējos, izmainīja mani dzīvi uz visiem laikiem. Jebkura spēlētāja veiksmes recepte ir tā, ka vienmēr jāgrib uzlabot savu sniegumu. Tu nekad nedrīksti būt apmierināts ar līdz šim sasniegto."

"Kad spēlēju futbolu pirms nokļūšanas Milānā, daudziem komandas biedriem talants bija lielāks nekā man, bet es, atšķirībā no viņiem, to apzinājos, tāpēc vienmēr centos uzlabot to, kas man sliktāk padevās. Visu izšķīra tas, ka man bija lielas ambīcijas, tāpēc katru dienu trenējos un centos, lai nokļūtu tur, kur vēlos būt. Karjeras laikā nekad nedomāju, ko citi cilvēki var izdarīt manā labā, bet gan vienmēr meklēju, ko pats varu izdarīt labāk," stāstīja itāļu zvaigzne.

Ambrozīni uzsvēra, ka arī Itālijā daudzas līdzīgas problēmas kā Latvijā. "Kad biju mazs, spēlēju futbolu uz vienkārša zemes lauka, tomēr mani vienmēr pavadīja liela kaislība un aizraušanās ar sporta veidu. Spēlētājam ir jāprot būt pieticīgam un jāspēj saprast, ko uzlabot savā sniegumā."

Kā savu labāko treneri viņš nosauca Karlo Ančeloti, kurš "AC Milan" komandu trenēja no 2001. līdz 2009. gadam. "Kāpēc Itālija nekvalificējās šī gada Pasaules kausam? Mūsu treneris nebija uzdevumu augstumos un arī spēlētāju sniegums bija zemā līmenī."

"Itālijā citu sporta veidu pārstāvji uzdod futbolistiem šo pašu jautājumu saistībā ar savu sportu," Ambrozīni atbildēja uz jautājumu kā futbolam Latvijā kļūt par reliģiju. "Man nav uz šo jautājumu atbildes, jo sporta veidu par reliģiju padara skatītāji. Tiesa, futbola attīstība iespējama vien tad, ja tajā tiek ieguldīta nauda."

Kad Ambrozīni tika pajautāts par pirmo asociāciju saistībā ar Latvijas futbolu, viņš nosauca turpat netālu zālē sēdošo Marianu Paharu, sakot, ka bijis liels viņa fans "Southampton" laikā.

Ambrozīni karjeru noslēdza 2014. gadā un šobrīd strādā par televīzijas ekspertu.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-04-26 23:56, pirms 6 gadiem
Interesanti, ka piesaistīja spēlētāju ar "vārdu". K-kas vairāk par to pasākumu ir zināms, kas notika ?

  +2 [+] [-]

, 2018-04-27 08:00, pirms 6 gadiem
Jā! Piesaistīja Ģirts Mihelsons, jo jāatstrādā apsolītā Mettas tribīne. Mettai tak ir AC Milan projekts, tāpēc tas ir 100% ĢM pirksts. Tā kā Vadims tikai dzīvo uz citu idejām un kontaktiem.

     [+] [-]

, 2018-04-27 10:51, pirms 6 gadiem
Тяга к курению "умирает" навсегда, если воспользоваться дедовским советом Как я бросил курить за 2 дня Помогает даже заядлым курильщикам с многолетним стажем. Я кypил 23 гoдa пo пaчкe вдeнь, но бросил без моральных и физических усилий за 2 дня!

  +1 [+] [-]

, 2018-04-27 11:06, pirms 6 gadiem
The one and the only, 08:00, pirms 3 stundām
Jā! Piesaistīja Ģirts Mihelsons, jo jāatstrādā apsolītā Mettas tribīne. Mettai tak ir AC Milan projekts, tāpēc tas ir 100% ĢM pirksts. Tā kā Vadims tikai dzīvo uz citu idejām un kontaktiem.

Skaudrais vājprāts! Kaut ko tik traku Latvijas futbols un tā līdzjutēji nebija pieredzējuši! Vienu vārdu sakot,kāds lobē savas intereses,ieraudzījis iespēju pakampt vairāk no LFF pīrāga,ja ievēlēs Lašenko!
Mihelson,vai var būt vēl trakāk,tu taču mums veidoji taisnīgu un godīgu visiem vienādu pieeju? Varbūt savs krekls tomēr izrādījās tuvāks? Kā tad ir tagad ar taviem taisnīguma principiem,izčibēja vējā?

     [+] [-]

, 2018-04-27 11:12, pirms 6 gadiem
Kā tad tā Ambrozīni bija tik liels talants futbolā un tagad strādā par "televīzijas ekspertu"? Ko nu cilvēks tā iznieko savu lielo talantu!

  +1 [+] [-]

, 2018-04-28 14:49, pirms 6 gadiem
Klauns tu esi. Anrī arī TV strādā. Labāk būt sūdīgam TV ekspertam nekā trenerim