Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

U19 izlases treneris: ''Mūsu spēlētāji individuāli labi strādā ar bumbu''

U19 izlases treneris: ''Mūsu spēlētāji individuāli labi strādā ar bumbu''
Aleksandrs Basovs
Foto: LFF

Latvijas U-19 jauniešu futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Basovs pēc ceturtdien, 23. februārī Rīgā aizvadītās pārbaudes spēles ar "Skonto FC" futbolistiem (3:3) intervijā LFF.lv dalījās ar iespaidiem par aizvadīto maču, uzsvērdams, ka palicis apmierināts ar komandas kopējo un spēlētāju individuālo sniegumu laukumā.

"Manuprāt, rezultāts 3:3 mūsu komandai ir pozitīvs rezultāts šodien. Spēlē kopumā tika gūti seši vārti. Mēs labi nospēlējām uzbrukumā, un varbūt ne tik labi aizsardzībā," šādi uzreiz pēc spēles tās gaitu novērtēja tās galvenais treneris. "Latvijas U-19 izlases rindās šodien laukumā bija komandas tuvākie rerezvisti. Kas zina, varbūt jau tuvākā nākotnē kāds no viņiem būs komandas pamatsastāvā... Ir ātri un gudri spēlētāji. Jāskatās, kā tālāk attīstisies viņu futbola dzīve. Galvenais moments puišiem šodien ir saņemt regulāru spēļu praksi," uzsvēra Aleksandrs Basovs.

Vērtējot plašāk komandas sniegumu pa pozīcijām, treneris izteicās sekojoši: "Šodien man patika, kā komanda nospēlēja, pārejot no aizsardzības uzbrukumā. Kopumā visa spēle bija laba, taču, protams, pieļāvām arī kļūdas un zaudējām vārtus, kas raksturojamas ar spēlētāju individuālo kļūdu faktoru. Skonto kluba puiši ir ātri spēlētāji, kas pēc šādām pretinieka kļūdām arī gatavi gūt vārtus."

Aleksandrs Basovs arī izteicās, ka, viņaprāt, pirmā puslaika pirmās 30 minūtes pārsvars piederēja Latvijas izlasei. Tika radīti daudz momenti, izveidoti vairāki stūra sitieni. "Viennozīmīgi mani priecē tas, ka mēs spējam radīt momentus pie pretinieku vārtiem. Mums ir spēlētāji ar tehniku, ar ātrumu. Uzskatu, ka pirmajā puslaikā šodien mēs nospēlējām labāk nekā otrajā. Man patika, ka mūsu spēlētāji individuāli labi strādā ar bumbu - tas arī ir pozitīvs moments. Puiši agresīvi nospēlēja uzbrukumā, nebija jūtams skontiešu pārākums tieši vecuma ziņā," vēl vairākus pozitīvos momentus šajā spēlē atzīmēja Aleksandrs Basovs.

Tikmēr jāatzīmē, ka šo pārbaudes spēli un mūsu futbolistu sniegumu klātienē Skonto hallē vēroja arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) nacionālo izlašu treneru padomes priekšsēdētājs Aleksandrs Starkovs, kurš šobrīd jau kompektē jaunās sezonas savas talantu programmas sastāvu, kurā tiks iekļauti arī vairāki šajā U-19 izlasē kandidātu sarakstā esošie spēlētāji.

Izmantotie resursi:
Aleksandrs Basovs: "Patika, kā komanda...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.