Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Čehija nosauc kandidātus spēlei pret Latviju - bez Rosicka un vairākiem līderiem

Čehija nosauc kandidātus spēlei pret Latviju - bez Rosicka un vairākiem līderiem
Čehijas izlases galvenais treneris Pavels Vrba
Foto: AFP/Scanpix

Čehijas futbola izlases treneris Pavels Vrba nosaucis 21 spēlētāja sarakstu, kas gatavosies Eiropas čempionāta atlases spēlēm pret Kazahstānu un Latviju.

Čehijas izlasē nopietnus robus iecirtuši savainojumi, kuru dēļ izlasei Rīgā nevarēs palīdzēt arī "Arsenal" pieredzējušais pussargs Tomāšs Rosickis, kurš pārcieta ceļgala operāciju un atgriezties ierindā varētu rudens vidū. Tieši vidējā līnija piedzīvojusi lielākās pārmaiņas, jo nebūs arī pavasarī pret Latviju sākumsastāvā izgājušā Jaroslava Plašila un laimīgo (Latvijai nelaimīgo) vārtu autora Vāclava Pilarža, savukārt uzbrucēju sarakstā nav atrodams Vāclavs Kadlecs, kurš pret Latviju nāca uz maiņu.

Čehu kandidātos ir tikai divi nomināli uzbrucēji - Davids Lafata un Milans Škodra, "Slavia" uzbrucējs, kurš šosezon paspējis gūt jau sešus vārtus, taču izlasē pagaidām piedalījies tikai vienā spēlē. Vrbam nāksies iztikt arī bez pieredzējušā "Fenerbahce" aizsarga Mihala Kadleca, kurš pret Latviju aizvadīja pilnu spēli, tāpat nav izsaukts arī izlasē astoņus vārtus guvušais uzbrucējs Tomāšs Necids, kurš nesen pievienojas Turcijas klubam "Bursaspor". Savukārt vārtsargu pozīcijās bez lieliem pārsteigumiem izsaukts Petrs Čehs un "Basel" vārtsargs Tomāšs Vaclīks.

Kopumā Čehijas kandidātu sarakstā, salīdzinot ar spēli pavasarī, vairs nav astoņu uzvārdu un trīs pamatsastāva spēlētāju, taču izsaukti trīs debitanti - Davids Pavelka, Jirži Skalāks un trešais vārtsargs Tomāšs Koubeks. Uz Čehijas izlasi izsaukts 21 spēlētājs, taču tikai deviņi izlases rindās aizvadījuši vairāk par desmit spēlēm.

Čehija spēli pret Latviju aizvadīs sestajā septembrī, bet trīs dienas pirms tam spēkosies ar Kazahstānu. Četras kārtas pirms grupu turnīra noslēguma Čehija ir otrajā vietā grupā, tikai vienas uzvaras tiesu priekšā Nīderlandei. Tieši pret Latviju pārtrūka čehu četru uzvaru sērija "Euro 2016" atlases turnīrā, kad Prāgā tika spēlēts 1:1, turklāt Latvija vārtus ielaida vien pašās spēles beigās.

"Mēs paši visu sarežģījām marta spēlē pret Latviju," preses konferencē izteicās Vrba. "Personīgi man nākamie divi mači ir visa atslēga - ja tajos zaudējam kaut punktu, tas būs ļoti sāpīgi un var daudz ko izšķirt noslēguma tabulā. No šādas perspektīvas raugoties, uzskatu mačus pret Kazahstānu un Latviju par īpaši svarīgiem."

Čehijas izlases kandidātu saraksts

PozīcijaSpēlētājsKlubsSp/V
VārtsargiPetrs ČehsArsenal (Anglija)114
Tomāšs VaclīksBasel (Šveice)3
Tomāšs KoubeksSlovan0
AizsargiTeodors Gebre SelasijeWerder (Vācija)30/1
Vāclavs ProhāzkaViktoria10
Mareks SuhijsBasel (Šveice)20
Davids LimberskisViktoria32
Adams HloušeksStuttgart (Vācija)6
Pavels KaderžābeksHoffenheim (Vācija)8/1
Tomāšs KalassMiddlesbrough (Anglija)1
PussargiBoržeks DočkalsSparta17/6
Vladimīrs DaridaHertha (Vācija)25
Daniels KolāržsViktoria23/2
Ladislavs KrejčiSparta14/2
Davids PavelkaSlovan0
Jirži SkalāksMlada0
Jans KopičsViktoria1
Josefs ŠuralsSlovan1
Ondržejs VanēksPlzen7
UzbrucējsDavids LafataSparta35/8
Milans ŠkodaSlavia1

A grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Islande650114:315
2.Čehija641112:813
3.Nīderlande631213:610
4.Turcija62227:88
5.Latvija60332:133
6.Kazahstāna60154:141

Izmantotie resursi:
Sport.cz - s námi jste ve hře
Fotbal iDNES.cz


, 2015-08-25 13:31, pirms 9 gadiem
Ir iespējas iekniebt čehiem velreiz
, 2015-08-25 14:27, pirms 9 gadiem
Nav tur Cehiem nekas taads, lai mees nevaretu punktus nemt...
, 2015-08-25 14:45, pirms 9 gadiem
3 punkti jāņem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-08-26 09:51, pirms 9 gadiem
uzbrūkošā līnija bez zvaigznēm, vismaz neizšķirts jāņem
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.