Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Verpakovskis par vilšanos LFF valdē, Starkovu un Grigorčuku

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Verpakovskis par vilšanos LFF valdē, Starkovu un Grigorčuku
Māris Verpakovskis
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

Laikraksts "Latvijas Avīze" šodien savā interneta lapā publicējis ziņu, kurā sacīts, ka "Liepāja"/"Mogo" prezidents un Latvijas futbola izlases menedžeris Māris Verpakovskis apsver iespēju pamest LFF valdi, jo nav apmierināts ar tajā pastāvošo kārtību. Savukārt sarunā ar Sportacentrs.com Verpakovskis apliecināja, ka, viņaprāt, Latvijas izlases treneris bija jāmeklē citā virzienā.

Māris Verpakovskis bija vienīgais no desmit LFF valdes locekļiem, kurš nebalsoja par Aleksandra Starkova apstiprināšanu Latvijas izlases galvenā trenera amatā, bet gan izvēlējās atturēties. Laikrakstam "Latvijas Avīze" Verpakovskis sacījis: "Starkovu ļoti cienu kā treneri un cilvēku, viņš man ir kā otrais tēvs karjerā un izveidoja mani par tādu futbolistu, kāds biju. Tāpēc man nebija morālu tiesību balsot pret. Izmaiņas vajadzīgas izlasē un futbolā kopumā, līdzjutējiem nepieciešamas jaunas emocijas un vēsmas, bet Starkovam būs grūti to panākt. Visas negācijas velsies pār viņa galvu un nonāks arī pie spēlētājiem. Man žēl futbolistu un trenera."

Tāpat Verpakovskis netic, ka LFF un konkrēti tās ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis reāli apsvēris ukraiņu speciālista Romāna Grigorčuka kandidatūru, kā tas izskanēja Starkova apstiprināšanas preses konferencē: "Esmu pārliecināts, ka nekādu pārrunu nav bijis. Mežeckis ar mani mazliet pakonsultējās, bet negribēja uzklausīt, jo jau Gruzijā pēc zaudējuma bija izvēlējies Starkovu." Šī tēma, tostarp, cik nopietnas vai nenopietnas sarunas bija ar Grigorčuku, tiks apspriesta raidījuma "Futbolbumbas" kārtējā epizodē, ko varat skatīties šovakar plkst.21:00.

Verpakovskis nav mierā ne tikai ar Starkova apstiprināšanu, bet arī ar LFF valdē pastāvošo kārtību kopumā: "Gada laikā diezgan bieži esmu to [ka nav iespējas ietekmēt lēmumus] jutis, daudzreiz piedzīvojis vilšanos. Ja reiz valde balso par treneri, tad būtu normāli, ka valde arī apspriež kandidatūras, līguma termiņu un citus nosacījumus." Laikraksts, konkrēti gan necitējot, min, ka Verpakovskis apsver iespēju pamest LFF valdi.

Sportacentrs.com sazinājās ar Verpakovski, lai iegūtu apliecinājumu augstākminētajam un precizētu viņa domas par pēdējā laika notikumiem. Verpakovskis apstiprināja, ka LFF valdes sēdē ir izjutis bezspēcību un patiešām ik pa laikam apdomājis iespēju pamest LFF valdi. Runājot konkrētāk, viņš minēja, ka skatīsies, kā attīstīsies gaidāmais LFF kongress.

Savukārt precizējot savas domas par Starkova apstiprināšanu un iespējamajām alternatīvām, Verpakovskis portālam Sportacentrs.com skaidroja šādi: "Protams, ja skatās tikai Latvijā, tad no pieejamajiem treneriem Starkova kandidatūra bija reālākā. Tai pašā laikā uzskatu, ka bija labas iespējas meklēt treneri ārzemēs. Izlases trenera amats ir prestižs un gribētāju, domāju, būtu daudz - atlika tikai pameklēt. Ir slaveni futbolisti, kuri tikko noslēguši karjeru un noteikti vēlētos vadīt Latvijas izlasi, taču arī no pieredzējušo treneru loka ārzemēs noteikti būtu labi varianti. Par to liecina kaut vai fakts, ka man, pat neko nemeklējot un neinteresējoties, pienāca zvani un tika izteikti piedāvājumi par diviem trim labiem treneriem. Ja LFF pati meklētu, iespējas būtu vēl daudz plašākas."

Verpakovskis turpina: "Ja jāizvēlas konkrēti viens, uzskatu, ka labākais variants būtu Grigorčuks. Esmu drošs, ka ar viņu no LFF puses netika veiktas konkrētas pārrunas, tāpat esmu pārliecināts, ka te nebūtu runa par miljoniem un to, ka viņam šāds darbs šķistu interesants. Turklāt Grigorčuks ir augstas klases treneris, kurš sevi veiksmīgi apliecinājis un sasniedzis rezultātu praktiski visās komandās, kurās ir strādājis. Plus tas, ka viņš Latvijā jau ir dzīvojis un pietiekami labi pārzina Latvijas futbolu. Taču tagad par to visu runāt ir par vēlu. Un es vēlos uzsvērt, ka šai brīdī, kad lēmums jau ir pieņemts, mums visiem, futbola cilvēkiem, līdzjutējiem, žurnālistiem, Starkovs ir jāatbalsta, jo viņam jau tā neklāsies viegli."

Sarunā ar "Latvijas Avīzi" skarbu kritiku attiecībā uz veidu, kādā tika apstiprināts Starkovs, veltījis Latvijas Futbola Virslīgas bijušais vadītājs un LFF valdes loceklis (bez balsstiesībām) Emīls Latkovskis: "Valdei iepriekšējā dienā e-pastā tika prezentēta viņa kandidatūra. Netika prasītas domas, ierosinājumi. No rīta valdes sēdē teica, ka LFF treneru asociācija izvirzījusi Starkovu un ka LFF prezidents Guntis Indriksons, Jānis Mežeckis un sporta direktors Dainis Kazakevičs viņu atbalsta, un to pašu sagaidām arī no jums [..]. Starkovs nav ilgtermiņa risinājums. Latvijas futbols ir zemākajā punktā, un ārā netiksim tikmēr, kamēr nemainīsies prezidents un LFF kadri. Nav jēga ņemt un maksāt miljonu ārzemju trenerim, ja visa pārējā sistēma ir sakropļota un nestrādā. Pašreizējie futbola vadītāji nespēj to uzlabot, un Starkova izvēle savā ziņā simbolizē šo nespēju."

Kārtējo reizi kritiku un bezspēcību pret esošo varu izteicis arī Arturs Zakreševskis. Pilna "Latvijas Avīzes" publikācija izlasāma šeit (uzmanību: publikācija izvietota trīs lapās). Savukārt portālam Sportacentrs.com Zakreševskis, jautāts, kāds būtu viņa viedoklis par Latvijas izlases trenera izvēli šobrīd, kad ir pagājis laiciņš, sacīja: "Attiecībā uz Starkovu tas ir sprungulis ar diviem galiem - no vienas puses viņa vadībā ir gūti lielākie panākumi un viņš ir gatavs strādāt, šobrīd ir atpūties. No otras puses, viņš izlasi vadījis jau divas reizes, kopskaitā deviņus gadus - vai jādod trešā iespēja un vai viņam kaut kas izdosies? Vēlreiz uzsveru, valdes sēdē mums citas alternatīvas nemaz netika piedāvātas. Piemēram, ja tiktu izvirzīta tā paša Grigorčuka kandidatūra, uzskatu, ka būtu vērts pamēģināt. Taču, protams, te atkal ir jautājums par viņa finansiālajiem nosacījumiem."

Atgādinām, ka piektdien, 28. aprīlī, risināsies LFF ikgadējais kongress.

Izmantotie resursi:
LA | Latvijas avīze

1 2 46 komentāri

 +10 [+] [-]

, 2017-04-25 19:55, pirms 7 gadiem
Federācijas moto: Vai nu Tu esi ar mums, vai neesi vispār.
Ir Indriksons un ir Mežeckis. Pārējie bīdāma mēbeles. Arī izmetamas.
Pozitīvais: kāds no tiem, kas ir tur iekšā beidzot sāk atklāti nepatiku izrādīt. Tik jautājums, cik ilgi jāgaida, lai Latvijas futbolā visas durvis aizvērtos tiem neapmierinātajiem.

 +10 [+] [-]

, 2017-04-25 19:57, pirms 7 gadiem
Pats jau, Māri, vien balsoji par šo sistēmu, tā kā nav ko gruzīties

  +6 [+] [-]

, 2017-04-25 19:58, pirms 7 gadiem
Es kā Latvijas un Latvijas futbola patriots ceru, ka pazudīs no skatuves šie nejēdzīgie funkcionāri un nāks vietā cienīgi vīri, ne jau Kļaviņš- afērists, protams. kautkāds murgs. Un Puče vēl kunkst, ka Indriksons daudz naudas ieguldījis, kur rezultāts? Skonto stadions bez krēsliem palicis....

  +7 [+] [-]

, 2017-04-25 19:59, pirms 7 gadiem
Scam rakstīja: Pats jau, Māri, vien balsoji par šo sistēmu, tā kā nav ko gruzīties
O jā!, skatījos pēdējo kongresu, Māris labi izlocījās un pieslējās Indriksona mafijai....

  +1 [+] [-]

, 2017-04-25 20:06, pirms 7 gadiem
Futene ir totālā pakaļā...Gunčam nauda beigusies, bet ir seifs ar kompromatu...visus tur pie rīkles, tur ir pilnīga bezizeja....gan jau Māris ar nav kaut kādus nodokļus maksājis gan Skonto, gan aizejot uz Kijevu....
Izejas no situācijas - Guntis atkal peldas miljonos (ha,ha!) vai viņš emigrē uz Īriju lasīt sēnes....tātad izejas nav...

  +4 [+] [-]

, 2017-04-25 20:07, pirms 7 gadiem
Pats ievēlēji viņu, tā ka nečīksti, Māri!

  +5 [+] [-]

, 2017-04-25 20:08, pirms 7 gadiem
Scam rakstīja: Pats jau, Māri, vien balsoji par šo sistēmu, tā kā nav ko gruzīties
Tieši tā!
Gadījumā ja abi kandidāti nepatīk, ir iespēja atturēties un vispār nebalsot. Bet roka cēlās par veco čeku

  +1 [+] [-]

, 2017-04-25 20:12, pirms 7 gadiem
Cerams, ka futbolā arī ienāks kāds Kalvītis ar Koziolu, jo šis jau ir par traku. Bet nu mans vārda brālis arī kā no mēness nokritis , it kā iepriekš Indriksonu un Mežecki pazinis nebūtu.

  +3 [+] [-]

, 2017-04-25 20:25, pirms 7 gadiem
Ogļracis Feodosijs rakstīja: O jā!, skatījos pēdējo kongresu, Māris labi izlocījās un pieslējās Indriksona mafijai....
Feinākais bija tas, kā viņš LFF valdes vēlēšanās nobalsoja .... pats par sevi!

  +1 [+] [-]

, 2017-04-25 20:25, pirms 7 gadiem
Skaisti par situāciju no iekšpuses. Lai kaut ko ietekmētu, ir ar kādu jāsadarbojas un izskatās, ka Mārim ietekmētgriboši domubiedri neatradās.

  +4 [+] [-]

, 2017-04-25 20:31, pirms 7 gadiem
Mārim trūkst mugurkaula .. pats šos atbalstīja vēlēšanās. arī par trenera vēlēšanām vajadzēja kliegt pirms balsošanas, nevis tagad - un vai par zvanos saņemtajiem piedāvājumiem informēja pārējos?

tāpēc Kasparam būs bonuss par stingru mugurkaulu ..

  +9 [+] [-]

, 2017-04-25 20:41, pirms 7 gadiem
Izlasiju līdz galam to rakstu arī latvijas avīzē. Nu nekas priecīgs jau nespīd. Nu lielos vilcienos. Šobrīd esot divi nākotnes kandidāti - Gorkšs un Kozlovskis.. vienu atbalsta Indriksons, otru mežeckis.. tad kāda starpība? Krievzemē jav ar medveds ar putinu vietām mainās un viens otru atbalsta..
Vai hoķī.. aizdzina to "neaizdzenamo" un pareizi darīja, bet tagad djinamu sapīs ar izlasi vienā šņorītē un auzas būs vēl lielākas..
Grūti šai mazajā zemītē..

  +1 [+] [-]

, 2017-04-25 20:43, pirms 7 gadiem
Malacic Māris. Man neinteresē kā viņš balsoja, man ir svarīgi ka viņš atklāti pateica savu viedokli.

  -1 [+] [-]

, 2017-04-25 20:48, pirms 7 gadiem
Anet rakstīja: Malacic Māris. Man neinteresē kā viņš balsoja, man ir svarīgi ka viņš atklāti pateica savu viedokli.
O.K. Paskatīsimies ko piektdien runās Māris, Artūrs, Emīls, Krišjānis un citi. No otras puses Mežeckis, Indriksons, Kazakevičs, brašais kareivis no Salacgrīvas un vēl kādi pāris vecie kavalēristi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-04-25 20:54, pirms 7 gadiem
Ir cilvēki, kas tevī Māri ir vīlušies

  +9 [+] [-]

, 2017-04-25 21:10, pirms 7 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Ir cilvēki, kas tevī Māri ir vīlušies
Jāatzīst ka Māra futbola funkcionāra karjera ir tādi pati kā viņa futbolista karjera u.t.i. ļoti spožs sākums, un tad soli pa solim aizvien lielāka lejupslīde.
Ļoti,ļoti ceru, ka es kļūdos, bet vismaz pagaidām tā ir. Īpaši FKL kontekstā.

     [+] [-]

, 2017-04-25 21:16, pirms 7 gadiem
purvājā bez gaismas tuneļa galā tuvākā perspektīvā vai arī noziedzīgā bezcerībā vispār

  +6 [+] [-]

, 2017-04-25 21:18, pirms 7 gadiem
Latvijas futbols ir zemākajā punktā, un ārā netiksim tikmēr, kamēr nemainīsies prezidents un LFF kadri.

Lūk šie ir pareizie vārdi.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-25 21:29, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Latvijas futbols ir zemākajā punktā, un ārā netiksim tikmēr, kamēr nemainīsies prezidents un LFF kadri.

Lūk šie ir pareizie vārdi.
Šito katrs otrais jau gadiem maļ... labāk jāiedarbina FUTBOLS2031

  +3 [+] [-]

, 2017-04-25 21:33, pirms 7 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Šito katrs otrais jau gadiem maļ... labāk jāiedarbina FUTBOLS2031
Šī organizācija vēl vispār pastāv?

     [+] [-]

, 2017-04-25 21:48, pirms 7 gadiem
šķidriņš rakstīja: Likšu mierā futbolu. Man paliek nelabi, lasot slavinošus komentārus par Ruksi un Kozjolu !!! Īsa atmiņa, ja neatceraties šo blēžu izdarības.
Par kādām Koziola izdarībām Tu runā?

     [+] [-]

, 2017-04-25 21:50, pirms 7 gadiem
isor rakstīja: Izlasiju līdz galam to rakstu arī latvijas avīzē. Nu nekas priecīgs jau nespīd. Nu lielos vilcienos. Šobrīd esot divi nākotnes kandidāti - Gorkšs un Kozlovskis.. vienu atbalsta Indriksons, otru mežeckis.. tad kāda starpība? Krievzemē jav ar medveds ar putinu vietām mainās un viens otru atbalsta..
Vai hoķī.. aizdzina to "neaizdzenamo" un pareizi darīja, bet tagad djinamu sapīs ar izlasi vienā šņorītē un auzas būs vēl lielākas..
Grūti šai mazajā zemītē..
Ja tas (DR) ir desmitgažu projekts, tad nav jau slikti, ka viedo kādu saprotamu, pārredzamu un attīstošu piramīdu. Drīzāk baidos, ka ar Savicki būs tā pat kā ar Lipmani. Nospiedīs visus zem sevis un beigās nolaidīs hoķi uz grunti tā pat kā šobrīd lielo tenisu.

     [+] [-]

, 2017-04-25 21:51, pirms 7 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Šito katrs otrais jau gadiem maļ... labāk jāiedarbina FUTBOLS2031
Un ko dos FUTBOLS2031 iedarbināšana, ja tā ir tukša bez mērķa un satura?

  +1 [+] [-]

, 2017-04-25 21:57, pirms 7 gadiem
PuLVeris rakstīja: Un ko dos FUTBOLS2031 iedarbināšana, ja tā ir tukša bez mērķa un satura?
Labs jautājums..pajautā tiem populistiem

  +1 [+] [-]

, 2017-04-25 21:58, pirms 7 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Šī organizācija vēl vispār pastāv?
Dzīvi vēl ir, tātad pastāv

  +1 [+] [-]

, 2017-04-25 22:11, pirms 7 gadiem
Vai Indriksons visus nohipnotizējis sakot, ka atkāpsies nākamgad? Bet ja viņam un valdei kongress izsaka neuzticību jau šopiektdien?

  +2 [+] [-]

, 2017-04-25 22:11, pirms 7 gadiem
Tur jau tas suns aprakts, ka LFF ir pataisīts par savējo kantori. Visu cieņu Starkovam, bet viņa kandidatūra tikai apliecina federācijas nespēju. Nav runa tik daudz par to, cik viņš slikts vai labs, bet par to, ka kārtējo reizi par izlases galveno treneri kļūst savējas, ar "Skonto" saistīts cilvēks.

Un vakar, skatoties Sporta Studijas sižetu, man Strautmanis burtiski vārdus no mutes izņēma par to, ka LFF neuzņemas nekādu atbildību. Ne par ko! Mēs šobrīd esam ļoti zemā punktā, bet arī tagad neviens no federācijas nespēj būt paškritisks. Tikai Indriksona pašslavināšanās un slavas dziesmas federācijai, kura strādājot "ļoti labi".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-04-25 22:40, pirms 7 gadiem
šķidriņš rakstīja: apsins22, 21:48, pirms 18 minūtēm, ignorēt, atbildēt
šķidriņš rakstīja: Likšu mierā futbolu. Man paliek nelabi, lasot slavinošus komentārus par Ruksi un Kozjolu !!! Īsa atmiņa, ja neatceraties šo blēžu izdarības.
Par kādām Koziola izdarībām Tu runā?


Tu, lapsiņ22, laikam vēl esi puišelis, kurš Latvijas vēsturē neorientējas. Kozjola pirmā lielā blēdība (man radi stāstīja) bija tā, ka nodibināja Kuldīgā banku, bet pēc laika pazuda tālēs zilajās ar visu Kuldīgas veco sievu bēru naudu, kuras bija bankā to noguldījušas, jo tā bija klasiskā piramīda ar solītajiem super augstajiem %. Pie reizes paķēra līdzi arī pārejo naivuļu noguldījumus Laventa garā. Pēc tam tēloja nezinīti biznesmeni: ......neveiksmīgs bizness, bankrots.....
Ne, labākais Koziola bizness bija pirkt eklektikas ēkas un paceļot jumtu izbūvēt mansardu jebšu pirkt zemi ar zemstāvu apbūves atļauju un atsperot RD kalpotāju duravas vai ar pasta aksesuāra stimulu panākt, ka uz šīs zemes iespējams būvēt debesskrāpjus. Ļogkim dvižeņijem ruki, zemļja prevraščajetsja ... (ar vieglu rokas kustību, zeme pārvēršas ...). Ļoti daudz nedarbu darīts kopā ar Šleseru.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-25 22:42, pirms 7 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Dzīvi vēl ir, tātad pastāv
Tas ka dzīvi to zinu, taču solīja uzsākt revolūciju/pārmaiņas. Pēc LFF kongresa kad atkal ievēlēja Guņu tā visi atkal apklusa.
Viens no šīs biedrības aktīvajiem sēž tagad federācijas valdē... Viņa pirmo atskaiti izlasiji?

     [+] [-]

, 2017-04-25 22:44, pirms 7 gadiem
Pats galvenais moments ir tāds,ka ledus pamazām sāk sakustēties,plašākai sabiedrībai sāk atvērties acis un šī spiediena rezultātā var panākt pozitīvas pārmaiņas Latvijas futbolā.

     [+] [-]

, 2017-04-25 22:50, pirms 7 gadiem
emox rakstīja: Pats galvenais moments ir tāds,ka ledus pamazām sāk sakustēties,plašākai sabiedrībai sāk atvērties acis un šī spiediena rezultātā var panākt pozitīvas pārmaiņas Latvijas futbolā.
Viss aizgāja no tā ka Guņa pats paziņoja par atkāpšanos.
Sācies priekšvēlēšanu laiks tāpēc arī visi sakustējās.
Protams arī situācija ap stadionu visu šo procesu ietekmējusi.

  -1 [+] [-]

, 2017-04-25 22:59, pirms 7 gadiem
Tagad ir jāvienojas Gunta nocelšanā, ja ne piektdien, tad drīzā ārkārtas kongresā.
Māris šobrid ir visaktīvākais. Tāpēc visiem jābūt par viņu! Ja vien neesat par LFF zdrastje bratvu.
Ja riesiet uz Māri, tad ies kā 13 gs senlatviešiem. Sauja dēkaiņu pakļaus tādas zemes...

  +4 [+] [-]

, 2017-04-25 23:06, pirms 7 gadiem
Kamer Latvijas futbola Mekas virsotne nebus uzjajis Antins zelta zirga nekas nemainisies LFF melnie kraukli drosi sargas savus elkus Indriksonu Mezecki viss bus ta ka tas ir! Nav vel radies cilveks kurs butu spejigs siem pelekajiem futbola kardinaliem siem darboniem pateikt stop! pietiek! jo LFF melnie kraukli tacu pilda tikai savu peleko kardinalu paveles vini ir tikai alvas zaldatini Indriksona Mezecka rokas paklausigi visam pavelem ka liks ta balsos ka teiks ta bus nav nobriedis Latvijas futbols jaunam laikam jo nav jau kas to nes un futbols mums sodien ir tur kur tas ir!!!
1 2 46 komentāri