Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

LFF paziņo juridisko institūciju kandidātus, to vidū arī Mežeckis un Usačovs

LFF paziņo juridisko institūciju kandidātus, to vidū arī Mežeckis un Usačovs
Jānis Mežeckis. Foto: Vladislavs Proškins/F64

Saskaņā ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) statūtiem LFF Vēlēšanu komiteja ir izskatījusi saņemto un papildus pieprasīto informāciju no LFF juridisko institūciju locekļu kandidātiem un izvērtējusi iesniegtās informācijas atbilstību LFF statūtu un normatīvo aktu prasībām, ziņo LFF.

Saskaņā ar LFF statūtiem LFF juridisko institūciju locekļu kandidātus, kā arī Pārvaldības un atbilstības nodaļas amatpersonu kandidātus var izvirzīt jebkurš, bet par juridisko institūciju priekšsēdētāju var tikt izvirzīts tikai zvērināts advokāts. Sekojošie kandidāti ir snieguši pietiekamu un atbilstošu informāciju, lai tiktu oficiāli atzīti par vēlēšanu kandidātiem šīgada 24. aprīlī paredzētā LFF kongresa balsojumā par amatiem LFF institūcijās.

To vidū ir arī bijušais LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis un FK "Ventspils" direktors Sergejs Usačovs. Viņi abi pieteikušies uz darbu komitejās, kuras pārstāv arī šobrīd, tiesa, saskaņā ar jaunajiem LFF statūtiem mainīta LFF juridisko institūciju uzbūve.

Spēlētāju statusa un pāreju komiteja

# Matīss Šķiņķis (priekšsēdētāja kandidāts)
# Raitis Tiltiņš (priekšsēdētāja kandidāts)
# Reinis Papulis
# Sergejs Usačovs
# Aleksandrs Kuzņecovs
# Jānis Brīdiņš

Spēlētāju statusa un pāreju komitejā jāievēl priekšsēdētājs, priekšsēdētāja vietnieks un trīs locekļi.

Apelāciju komiteja

# Žanete Zaharāne (priekšsēdētāja kandidāte)
# Rada Matjušina (priekšsēdētāja kandidāte)
# Reinis Papulis
# Eduards Žabko
# Edgars Strēlis
# Gunta Pāla
# Ēriks Pļuta

Apelāciju komitejā jāievēl priekšsēdētājs, priekšsēdētāja vietnieks un trīs locekļi. Vismaz vienam komitejas loceklim jābūt sertificētam grāmatvedim.

Disciplinārlietu komiteja

# Jevgēnija Tverjanoviča- Bore (priekšsēdētāja kandidāte)
# Jānis Pavlovskis
# Aleksandrs Čapulis
# Raivis Grīnbergs

Disciplinārlietu komitejā jāievēl priekšsēdētājs, priekšsēdētāja vietnieks un trīs locekļi (atsaucoties uz apstiprinātajiem pieteikumiem, vismaz viena vieta komitejā paliks brīva).

Godīgas spēles un ētikas komiteja

# Ivo Klotiņš (priekšsēdētāja kandidāts)
# Aigars Siliņš
# Jānis Mežeckis
# Aleksandrs Žuravļovs

Godīgas spēles un ētikas komitejā jāievēl priekšsēdētājs, priekšsēdētāja vietnieks un trīs locekļi (atsaucoties uz apstiprinātajiem pieteikumiem, vismaz viena vieta komitejā paliks brīva).

Pārvaldības un atbilstības nodaļa

# Igors Prelatovs
# Anrī Leimanis

Pārvaldības un atbilstības amatpersonai nepieciešama vismaz piecu gadu pieredze darbā ar pārvaldības, atbilstības un finanšu jautājumiem. Pārvaldības un atbilstības amatpersonai jābūt neatkarīgai tādā ziņā, ka tā nav saistīta ar attiecībām vai apstākļiem, kas varētu ietekmēt spēju pildīt pienākumus efektīvi un objektīvi. It īpaši nav pieļaujams, ka četru gadu laikā pirms iecelšanas amatā vai amata pilnvaru pildīšanas laikā šī amatpersona bijusi vai ir LFF valdes vai kādas citas LFF institūcijas loceklis, kāda LFF biedra izpildinstitūcijas vai uzraudzības institūcijas loceklis, algota LFF vai kāda LFF biedra amatpersona vai darbinieks.

Attiecībā uz LFF prezidenta, viceprezidentu (2 vakances) un valdes locekļu (6 vakances) pieteikumu iesniegšanas un izskatīšanas procesu LFF skaidro, ka pēdējais termiņš dokumentu iesniegšanai klātienē, elektroniski vai ar pasta zīmogu ir 25. marts. LFF Vēlēšanu komiteja pēc visu pieteikumu saņemšanas, ieskaitot iespējamo laika nobīdi saistībā ar pasta sūtījumiem, turpmāk individuālā un neatkarīgā kārtā komunicēs ar kandidātiem par viņu pieteikumu saturu, dodot laiku līdz 1. aprīlim trūkumu novēršanai, ja tādi tiks konstatēti. Pēc tam nedēļas laikā Vēlēšanu komiteja izskatīs kandidātu pieteikumus, oficiālo vēlēšanu dalībnieku sarakstu apstiprinot 9. aprīlī. Tas līdz ar to uzskatāms par datumu, kurā LFF kā organizācija, ievērojot statūtu prasības, ir tiesīga oficiāli apstiprināt attiecīgos kandidātus kā vēlēšanu dalībniekus.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/12528/zinami-p...


, 2020-03-25 16:06, pirms 4 gadiem
Ar ko būtu izskaidrojams tas, ka par Disciplinārlietu komiteju interese ir mazāka kā par Apelāciju komiteju? Tikai daļa DK lēmumu ir pārsūdzama apelācijas kārtībā.
, 2020-03-25 16:57, pirms 4 gadiem
Godīgas spēles un ētikas komiteja - Jānis Mežeckis. Vēl taču nav 1.aprīlis!
, 2020-03-25 18:24, pirms 4 gadiem
1 rakstīja: Ar ko būtu izskaidrojams tas, ka par Disciplinārlietu komiteju interese ir mazāka kā par Apelāciju komiteju? Tikai daļa DK lēmumu ir pārsūdzama apelācijas kārtībā.
atļaušos minēt, ka alga tāda pati, bet darāmais mazāk.
, 2020-03-25 19:28, pirms 4 gadiem
Kas tie par uzvārdiem? No kurienes radušies?
Un vēl Mežeckis... Šausmas.
, 2020-03-26 09:13, pirms 4 gadiem
Cilvēks_Ar_Smadzenēm rakstīja: atļaušos minēt, ka alga tāda pati, bet darāmais mazāk.
labāk nekomentē, ja nezini.

Komitejas nesaņem atalagojumu. Tas ir brīvprātīgs darbs.
, 2020-03-26 18:13, pirms 4 gadiem
Mežecki uz priekšu, vēl karogu paķer līdzi. tu to naudu jau atdevi ko aizņēmies no LFF?
Raimonds Krollis. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF
191

Latvijas izlase sāk drausmīgi, Krollis panāk neizšķirtu pret Lihtenšteinu

Šovakar Kiprā otro pārbaudes spēli jaunā galvenā trenera Paolo Nikolato vadībā aizvadīja Latvijas futbola valstsvienība, kam neizdevās pieveikt Lihtenšteinu – 1:1. Pirmajās sekundēs Mārcis Ošs iesita bumbu savos vārtos, bet turpinājumā izlīdzinājumu panāca Raimonds Krollis.
Latvijas U19 valstsvienība. Foto: LFF
1

Latvieši nenotur pārsvaru un Elites posma turnīru noslēdz ar vienu punktu

Šā gada Eiropas U19 meistarsacīkšu kvalifikācijas sacensības ar neizšķirtu (1:1) pret Elites posma septītās apakšgrupas mājinieci Ziemeļmaķedoniju noslēdza Viktora Dobrecova trenētie Latvijas futbolisti.
Foto: LFF
1

Latvijas U17 meitenes sagrauj Gruziju, tomēr neiekļūst A līgā

Latvijas WU-17 meiteņu izlase sestdien noslēdzošajā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas otrās kārtas turnīra mačā Fēru salās ar rezultātu 5:0 (3:0) uzvarēja Gruziju un savā apakšgrupā ierindojās trešajā vietā, ziņo Latvijas Futbola federācija.