Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Ļašenko: "Vairums biedru, kuri ir parakstījušies, ir apsolījuši arī balsot par mani"

Ļašenko: "Vairums biedru, kuri ir parakstījušies, ir apsolījuši arī balsot par mani"
Vadims Ļašenko. Foto: LFF

Latvijas Telpu futbola asociācijas prezidents un topošais Latvijas Futbola federācijas prezidenta kandidāts Vadims Ļašenko sarunā ar Sportacentrs.com atklāja, ka viņa iesniegumu parakstījuši 103 no 137 federācijas biedriem un ka vairums biedru jau ir apsolījuši arī balsot par viņu.

Lai pieteiktos vēlēšanām, Ļašenko bija vajadzīgi tikai 10% jeb vismaz 14 biedru paraksti, taču viņa iesniegumu parakstīja 75%. Tādējādi Ļašenko var būt maksimums divi konkurenti, un šādu pieeju – potenciālo kandidātu skaita samazināšanu – iepriekš kritizēja Krišjānis Kļaviņš, kurš šogad nolēmis nekandidēt. "Kādēļ tik daudz parakstu? Tādēļ, ka man bija svarīgi parādīt mūsu sabiedrībai, ka varam vienoties par vienu komandu un par vienu cilvēku, kurš var apvienot lielāko daļu futbola sabiedrības. Redzot, cik šajos divos gados sabiedrība bijusi sašķelta, man bija svarīgi parādīt, ka beidzot esam vienoti. Manuprāt, tas ir labi, ka tieši šajā amatā izdevās vienoties par vienu kandidātu un savākt maksimāli daudz biedru. Tā ir atbilde tam, ko šo gadu laikā esmu paveicis. Vairums biedru, kuri parakstījās, ir apsolījuši arī balsot par mani," portālam Sportacentrs.com teica Ļašenko.

Ļašenko sola tuvākajā laikā atklāt visu savu komandu – ne tikai ģenerālsekretāru, kas ir vienīgais amats, kā izvirzīšana ir prezidenta tiešā pārziņā, bet arī viceprezidentus un valdes locekļus, kas atsevišķi ir jāievēl biedriem. "Tas, protams, ir biedru uzdevums, taču gribēju biedriem piedāvāt jau konkrētu komandu, ar kuru man ir ērti strādāt, ar kuru iesim valdē un varēsim pieņemt lēmumus – lai valdē būtu vienotība. Ja biedri pieņems citu lēmumu, tad, protams, mēģināšu sastrādāties ar citiem [valdes locekļiem] – nav problēmu. Domāju, ka mans uzdevums ir izmantot jebkura cilvēka, kurš domā par Latvijas futbola attīstību, spēcīgās puses, lai uzlabotu futbolu Latvijā. Neskatoties, vai tas ir cilvēks, kurš mani atbalsta vai neatbalsta. Saprotu, ka katram cilvēkam var būt savas idejas."

Savu komandu Ļašenko atklāt vēl nevēlējās, bet sola to izdarīt tuvākajā laikā: "Man ir visa komanda, man ir visi valdes locekļi, ieskaitot sievieti, arī viceprezidenti. Viss jau ir salikts pa plauktiņiem. Vēl gan, protams, būs jāpaskatās, kā būs ar iesniegumiem – vai viss būs pareizi, vai pietiek parakstu utml. To visu vēl izskatīs Vēlēšanu komisija." Vaicāts par Kļaviņa kritiku portālā Sportacentrs.com, Ļašenko no replikas atteicās: "Negribu atbildēt. Mēs dzīvojam demokrātiskā valstī, un katram cilvēkam ir iespēja sacīt, ko vien viņš vēlas."

Bez Ļašenko Latvijas Futbola federācijas prezidenta krēslam ir pieteicies arī iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja ministra padomniece Beata Jonite. Portāls Delfi ziņo, ka Ģirģena iesniegumu parakstījuši 15 biedri, tādējādi pāri paliek 19 biedri.


Slēpts komentārs: crosbijs87
, 2020-03-25 17:10, pirms 4 gadiem
tupais latvijcu futbols! cerams ka nosprāgs dabīgā nāvē līdz ar reni
, 2020-03-25 17:20, pirms 4 gadiem
Njaa... veel bridi atpakalj bij ceriigi, ka futene mosh pacelsies, kkaada perspektiiva, jo bij kas meegjina sakaartot skudru puuzni, bet puuznis nepadevaas, un nu jau vinneejis.
Nez, shitie arii buus kriizes skartaa nozare? 😄
, 2020-03-25 17:28, pirms 4 gadiem
Tas ir lielākais nonsenss jaunajos statūtus - kā tu nafig vari atbalstīt kādu kandidātu, ja programmas vēl nav publicētas!!
Skaidrs, ka piķi piesola un marģināļi liek parakstu!
, 2020-03-25 17:34, pirms 4 gadiem
Vai, kā puisis tiek bīdīts uz amatu. Tik ļoti priekšniecība grib tikt pie lielās naudas, tik ļoti!!!
, 2020-03-25 17:39, pirms 4 gadiem
Ja viņam viss jau ir salikts pa plauktiem un ir savi valdes locekļi, varbūt nav vērts taisīt kongresu???
, 2020-03-25 18:12, pirms 4 gadiem
vatniku pabiras futbola rulle..pazaudets sporta veids Latvija...
, 2020-03-25 18:19, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: tupais latvijcu futbols! cerams ka nosprāgs dabīgā nāvē līdz ar reni
Cerams korons saliks visu pa plauktiem un mēs tiksim vaļā no bansa-vaņkas!
, 2020-03-25 18:22, pirms 4 gadiem
bija ceriba ka Gorkss tos 9.maija atkritumus sakartos..bet..nu esam atpakal sakuma..
, 2020-03-25 18:36, pirms 4 gadiem
Vispār neskatīšos Latvijas futbolu šādu padibeńu vadībā
, 2020-03-25 18:40, pirms 4 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Tas ir lielākais nonsenss jaunajos statūtus - kā tu nafig vari atbalstīt kādu kandidātu, ja programmas vēl nav publicētas!!
Skaidrs, ka piķi piesola un marģināļi liek parakstu!
Domā, ka LFF balsstiesīgie ir tik dumji, ka nezin kas ir kas, un tiem vajag papildus iepazīties ar to programmām? Nav jau Saeimas vēlēšanas, kur lielākā daļa sabiedrības nepazīst vēlēšanu kandidātus.
, 2020-03-25 18:51, pirms 4 gadiem
NAMEJAM taisniba..tur viena vates banda..tapec ari klava nepiedalas..saprot ka nekas nespid
, 2020-03-25 19:41, pirms 4 gadiem
Ja nemaldos iepriekš futbola sabiedrība bija sašķelta pateicoties tieši Ļašenko aktivitātēm. Tagad kaut ko stāsta par vienotu sabiedrību. Nu kā var būt tāds divkosis?! Pilnīgi vārdu trūkst.
, 2020-03-25 20:18, pirms 4 gadiem
boleks rakstīja: Ja nemaldos iepriekš futbola sabiedrība bija sašķelta pateicoties tieši Ļašenko aktivitātēm. Tagad kaut ko stāsta par vienotu sabiedrību. Nu kā var būt tāds divkosis?! Pilnīgi vārdu trūkst.
Pamēģināšu tev un tev līdzīgi domājošiem paskaidrot, ka arī LFF prezidenta un visu vēlēto orgānu vēlēšanas ir zināms politisks process. Politisks process, kurā opozīcija visu laiku darīja visu, lai gāztu pozīciju, un kad tas izdarīts, tad dara visu, lai nonāktu pozīcijā. Šī procesa laikā visi runā un stāsta tieši to, ko vajag konkrētajā situācijā. Ja tu un tev līdzīgi domājošie mēģina atrast kādu kopsaucēju, vai paralēles, starp runām, tad tā jau ir jūsu problēma, un nevis šajos procesos iesaistīto.
, 2020-03-25 20:20, pirms 4 gadiem
balsojums parādīs cik daudz smadzeņu ir palicis biedriem. laikam slikti palika jau no čekas laikiem un vēl nav atjēgušies. no šitā vatētā izskatās, ka izsprukt būs baigi grūti. labi ir savairosim prusakus un pēc tam mēģināsim nīdēt. nekas tur nesnāks. koronovīrus nobāl kverpļu afērista priekšā
, 2020-03-25 22:04, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: tupais latvijcu futbols! cerams ka nosprāgs dabīgā nāvē līdz ar reni
Vēlēt nāvi sporta veidam, kurā Latvijas pārstāvji regulāri iegūst medaļas visaugstākā līmeņa sacensībās, var tikai muļķītis vai Latvijas nelabvēlis.
, 2020-03-25 22:07, pirms 4 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Tas ir lielākais nonsenss jaunajos statūtus - kā tu nafig vari atbalstīt kādu kandidātu, ja programmas vēl nav publicētas!!
Skaidrs, ka piķi piesola un marģināļi liek parakstu!
Viņam jau bija programma uz iepriekšējām vēlēšanām, kad vinnēja Gorkšs. Es izlasīju, man patika. Plaša, izvērsta programma. Te var apskatīties: https://lff.lv/files/documents/37/V...
, 2020-03-25 22:24, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Vēlēt nāvi sporta veidam, kurā Latvijas pārstāvji regulāri iegūst medaļas visaugstākā līmeņa sacensībās, var tikai muļķītis vai Latvijas nelabvēlis.
Es labāk izvēlētos top 50 futbola izlasi, nekā renes medaļas.
, 2020-03-25 23:39, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Vēlēt nāvi sporta veidam, kurā Latvijas pārstāvji regulāri iegūst medaļas visaugstākā līmeņa sacensībās, var tikai muļķītis vai Latvijas nelabvēlis.
rene nekvalificējas "visaugstākā līmeņa sacensībām", tā ka ota, pats esi ij viens ij otrs
, 2020-03-26 03:03, pirms 4 gadiem
Nu laikam dabūjis tādu enkuru, ka tik turies! Izskatās, ka Latvijas futbols būs d...ā...
, 2020-03-26 07:40, pirms 4 gadiem
Tas, ka apsolījuši, neko vēl nedod. LBS vēlēšanās 1/3 balsotaju kažoku pārmeta uz otru pusi pēdējā brīdī. Vienīgi var atklātas vēlēšanas paglābt.
, 2020-03-26 10:09, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: rene nekvalificējas "visaugstākā līmeņa sacensībām", tā ka ota, pats esi ij viens ij otrs
Olimpiskie sporta veidi (kamaniņas, bobslejs, skeletons) nekvalificējas visaugstākā līmeņa sacensībām? Tad tev ir visai dīvains priekšstats par augsta līmeņa sacensībām.
, 2020-03-26 10:17, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Olimpiskie sporta veidi (kamaniņas, bobslejs, skeletons) nekvalificējas visaugstākā līmeņa sacensībām? Tad tev ir visai dīvains priekšstats par augsta līmeņa sacensībām.
Ja klinšu kāpšanā mums uzradīsies Olimpiskais medaļnieks, arī viņu liksi vienā plauktā ar futbolistiem utt.?
, 2020-03-26 11:12, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Olimpiskie sporta veidi (kamaniņas, bobslejs, skeletons) nekvalificējas visaugstākā līmeņa sacensībām? Tad tev ir visai dīvains priekšstats par augsta līmeņa sacensībām.
Olimpiāde ir pasākums kur nopietnie sporti sacenšas un paralēli notiek tāds tāds minorsportu festivāls visādiem bezkonkurences šlūkātājiem, kur dažus gadus patrenējeis un esi čempiņš. nekā nopietna.
, 2020-03-26 11:48, pirms 4 gadiem
Timurs un komanda jau Rīgā valda n-tos gadus. Tā ka rezultāts tam visam ilgtermiņā daudz maz skaidrs. Būs viena liela, vienota, piezīdusies futbola ģimene, kur neviena attāli radniecīga tjotka netiks aizmirsta amatiņus ģenerējot.
, 2020-03-26 12:04, pirms 4 gadiem
Brīnums, ka viņa troļļa ferma vēl nav sākusi, šeit viņa slavas dziesmas slavināt, cik viņš “labs un talantīgs” lff prezidents būs.
, 2020-03-26 12:18, pirms 4 gadiem
Zaglis. Pretīgi skatīties, kā plēšas par to vietu, nevis lai celtu Latvijas futbolu, bet tikai tāpēc, ka tur grozās nauda liela.. .fuj
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.