Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Levandovskis: "Pret Latviju spēlējām pārāk lēni"

Rolands Eliņš

Levandovskis: "Pret Latviju spēlējām pārāk lēni"
Roberts Levandovskis. Foto: AFP/Scanpix

Polijas futbola izlases kapteinis Roberts Levandovskis pēc “Euro 2020” mača pret Latviju (2:0) mikszonā medijiem norādīja, ka šī nav bijusi Polijas izlases labākā spēle. Arī Polijas Futbola federācijas (PZPN) prezidents Zbigņevs Boņeks bija līdzīgās domās, poļu TV izsakoties, ka Latvijai bija pāris iespējas, lai vēl vairāk sarežģītu Polijas situāciju.

“Pirmais, ko vēlos pateikt par spēli, mēs spēlējām pārāk lēni,” sacīja Roberts Levandovskis, Vācijas futbola grandu Minhenes “Bayern” pārstāvošais uzbrucējs. “Pirmajā puslaikā brīžos, kad ieguvām bumbu, apstājāmies uz vietas. Veidojot saspēli, mums pietrūka ātruma un automātisku darbību, kas būtu devušas vairāk labas vārtu gūšanas iespējas.”

Levandovskis gan norādīja, ka Polijas izlase turpina progresēt, un solīja, ka šis progress turpināsies arī cikla gaitā: ”Jūnijā redzēsiet mūsu paveiktā darba rezultātus. Palēnām turpināsim attīstīties.”

Tikmēr PZPN prezidents Zbigņevs Boņeks savu izlasi kritizēja nedaudz asāk: “No tribīnēm bija grūti noskatīties uz laukumā notiekošo . Izskatījāmies tā, it kā mums būtu ātrumkārba iesprūdusi. Pietrūka koncentrēšanās un precizitātes. Ir, pie kā piestrādāt, ir lietas, pie kurām piedomāt.” Boņeks nenoliedza, ka šādus mačus viņam ir grūti vērot: “Ja vien es zinātu recepti, kā uzvarēt katrā mačā… Taču rezultāts ne vienmēr ir taisnīgs.”

Boņeks toties izteica atzinību par izlases iegūtajiem sešiem punktiem divās pirmajās cikla spēlēs, taču arī atbildē uz šo jautājumu iepina kritikas pilienu: “Šobrīd ir pamats optimismam, varam paņemt trīs punktus un noglabāt tos seifā. Sliktākais, ko šobrīd varam darīt, ir teikt, ka nospēlējām lieliski. Nenospēlējām. Taču galvenais, ka uzvarējām.”

Savukārt Polijas izlases treneris Ježi Bšenčeks pastāstīja, ka komandu ļoti ietekmējušas slimības un izlases futbolists Berešinskis pat devies uz pārbaudēm slimnīcā, un komandā bijis satraukums, ka izvērsusies nopietnāka infekcija, jo izrādījies, ka gripu saķēris viens no Arkadiuša Milika komandas biedriem Neapoles komandā.

“Pirmās 20 minūtes spēlējām pārāk lēni un pieļāvām daudz kļūdu,” teica Bšenčeks. “Tā bija mūsu problēma. Otrajā puslaikā jau izskatījāmies labāk, ļoti palīdzēja Kamila Glika sniegums. Runājot par Levandovski un Pjonteku uzbrukumā – nu nebūs tā, ka Pjonteks tagad katrā spēlē sitīs pa vārtiem. Viņam bija savas iespējas, taču galvenais šobrīd ir tas, ka mums turnīra tabulā ir seši punkti, trīs gūti vārti un neviena ielaista.”

  +5 [+] [-]

, 2019-03-25 07:45, pirms 5 gadiem
Boneks adekvāti novērtē savas komandas sniegumu un kritika, protams,vietā.Tomēr skaidrs ir arī tas ,ka grūti psiholoģiski noskaņoties spēlei pret it kā krietni vājāku pretinieku un ja vēl tas sāk parādīt zobiņus.Tiesa,mūsu vilcēni vēl nav iemācījušies iekost

  +2 [+] [-]

, 2019-03-25 08:54, pirms 5 gadiem
Latvijas piedāvātajam spēles tempam vienkārši bija grūti izsekot.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-25 09:01, pirms 5 gadiem
Mettai sapņot par tādu spēlētāju, kā Levandovski.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-25 11:05, pirms 5 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Mettai sapņot par tādu spēlētāju, kā Levandovski.
Lai reāli sapņotu par visiem futbolistiem, kas Mettu varētu pacelt uz augšu, atbildīgajām personām būtu jāguļ 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā, un jālieto daudz, daudz apreibinošu un stimulējošu vielu.