Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Arkādijs Birjuks

Pahars par Mihelsona teikto: "Varbūt viņam bija slikts garastāvoklis"

Pahars par Mihelsona teikto: "Varbūt viņam bija slikts garastāvoklis"
Marians Pahars
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars pirms spēles ar Šveices valstsvienību atzīmēja pretinieka spilgtākos spēlētājus, komentēja savu futbolistu gatavību mačam, kā arī atbildēja Ģirta Mihelsona izteikumiem sociālajos medijos.

Sākumā iespēja uzdot savus jautājumus bija vietējiem žurnālistiem [uz Latvijas izlases preses konferenci palika aptuveni 15 Šveices mediju pārstāvju], taču neizskatījās, ka šveiciešiem mūsu izlases aktualitātes sevišķi uztrauktu. Tika uzdoti pāris standarta jautājumu mūsu izlases vārtsargam Andrim Vaņinam [gan jautājumi, gan Andra atbildes sekoja franču valodā], kā arī Marianam Paharam tika prasīts novērtēt komandas pašreizejo spēku. Pahars atzina, ka futbolistiem, kuri spēlē vietējā čempionātā sezona ir nupat sākusies, kamēr leģionāriem tā iet uz beigām, kas rada atšķirīgu izlases spēlētāju formu.

Jautājumi latviešu valodā

Marian, kā novērtēsi aizvadīto treniņnometni tepat Šveicē?
Kopumā laba treniņnometne. Viss bija kārtībā. Laukums labs. Kā jau teicu, bija dažas nianses ar fizisko sagatavotību atsevišķiem spēlētājiem. Man tas sagādāja lielākās galvassāpes. Pēdejais treniņš šajā ziņā iepriecināja. Ceru, ka spēlētāji atdos visus spēkus un parādīs savu labāko meistarību, kas ļautu aizvadīt labu spēli.

Kādā stāvoklī atrodas leģionāri, kuri ne tik bieži tiek pie spēlēšanas - Vladislavs Gabovs, Vitālijs Maksimenko un Deniss Rakels?
Objektīvi ne visi no viņiem ir gatavi par 100%. Par Maksimenko tagad nav nepieciešamības runāt, jo pret Šveici viņš nevar spēlēt [diskvalifikācija]. Gabovs labi izskatās. Nevar teikt, ka viņam vispār nav spēļu prakses. To, ka viņš izskatās labi, parāda arī GPS mērījumi. Ja par Rakelu, tad var redzēt, ka viņš ilgu laiku bija bez spēļu prakses. Pēc tāda smaga savainojuma tas ir tikai normāli. Tagad viņš izskatās OK.

Ko vari teikt par Šveices izlasi? Kādus skaļus vārdus nosauksi?
Daudz skaļu vārdu. Var sākt no vārtsargiem - [Jans] Zommers un [Romans] Birki no Bundeslīgas. Viņiem vispār ir daudz spēlētāju no Bundeslīgas, kas ir viena no trim labākajām līgām Eiropā. Jā, ir arī [Štefans] Lihštainers un [Džerdans] Šačiri, kurš, manuprāt, ir labākais Šveices komandas spēlētājs. Portugālei bija Ronaldu un tā tālāk. Mēs tagad zinām ko darīt ar tām zvaigznēm.

Iepriekš [13. martā] sacīji, ka Ģirts Karlsons neiekļaujas komandas taktikā, taču vēlāk [18. martā] viņu izsauci. Kas mainījās?
Visi zina, cik daudz problēmu mums bija pirms treniņnometnes, cik daudz savainojumu bija pēc pēdējās kārtas. Tur bija ne tikai taktiskie iemesli. Svarīgi ir tas, ka viņš bija pirms tam pie mums [izlasē]. Mums ir svarīgi, lai komandā būtu laba atmosfēra.

Jāuzprasa arī par Aleksandru Solovjovu, kuru interneta vidē atļāvās kritizēt tava asistenta Andra Riherta kolēģis Ģirts Mihelsons.
Man grūti komentēt, kāpēc cilvēki runā par to, ko viņi nezina. Es nezinu, varbūt viņš [Mihelsons] smēķē kaut ko? Varbūt viņš bija sliktā noskaņojumā? Cilvēkiem patīk runāt un kritizēt. Manuprāt, tas ir viegli. Man nav ko komentēt. Ja tam pašam Solovjovam pierāda pēc spēles izlasē vai klubā, ka kaut kas ir... Es, starp citu, vēl nezinu, vai viņš spēlēs rīt. Solovjovs ir normāls puisis, neko sliktu treniņos neredzēju. Pirms tam viņu nebiju pazinis. Parunājot ar viņa kluba treneri un vadību, bija izveidojies pozitīvs priekšstats par viņu. Man vajadzīgs laiks, lai par viņu vairāk saprast.

Šogad vairāki Virslīgas klubi izmēģina shēmu ar trim aizsargiem. Izlase arī varētu iet šo ceļu?
Ar šo shēmu spēlējām brīdī, kad es paņēmu izlasi. Tobrīd, manuprāt, tā bija labākā iespējamā shēma. Tagad pie tās shēmas negribu atgriezties, jo mums labi sanāk spēlēt ar 4-2-3-1 vai 4-3-3.

Jautājumi Andrim Vaņinam

Jautājums par Janu Zommeru, pret ko daudz spēlēts Šveices čempionātā. Kā vari viņu raksturot?
Tas ir ļoti spēcīgs vārtsargs. Man šķiet, viens no stiprākajiem Eiropā. Iekļautu viņu pirmajā desmitniekā. Varu teikt, ka Šveicē ir ļoti spēcīga vārtsargu skola. Ne velti visi trīs vārtsargi, kas ir izlasē, spēlē savu klubu pamatsastāvā Vācijas Bundeslīgā.

Kā tev aizritēja treniņnometne? Nebija pārāk daudz uzmanības no Šveices medijiem?
Nebija jau pārāk daudz. Daži vēlējās aicināt uz intervijām pirms spēles, taču atteicos. Intervijas gribēja arī Latvijas mediji. Ja par pašu treniņnometni, tad viss bija labi!

Sportacentrs.com no Ženēvas, Šveice


, 2017-03-25 02:44, pirms 7 gadiem
Ko tad viņš teica?
, 2017-03-25 03:13, pirms 7 gadiem
ka savācis kautkādus narkomānus vai ko sastāvā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-03-25 07:28, pirms 7 gadiem
, 2017-03-25 09:15, pirms 7 gadiem
labi sanāk spēlēt ar shēmu 4-3-3? Pahars bija labs futbolists, bet kā treneris ir zem katras kritikas. Ceru, ka pēc šīs spēles viņš atkāpsies, jo prasīt no federācijas kaut kādas izmaiņas nav jēgas. Federācija pati maz ko saprot no futbola diemžēl.
, 2017-03-25 09:31, pirms 7 gadiem
kurš cirvis to jautāja? pretīgi bojāt atmosfēru izlasē pirms spēles
, 2017-03-25 09:54, pirms 7 gadiem
no doping rakstīja: labi sanāk spēlēt ar shēmu 4-3-3? Pahars bija labs futbolists, bet kā treneris ir zem katras kritikas. Ceru, ka pēc šīs spēles viņš atkāpsies, jo prasīt no federācijas kaut kādas izmaiņas nav jēgas. Federācija pati maz ko saprot no futbola diemžēl.
Par Paharu pilniba piekritu, normals treneris jau pats butu domajis par atkapsanos, jo no uzstaditajiem merkiem pat minimums nav sasniegts.
, 2017-03-25 10:14, pirms 7 gadiem
šveice var droši spēlēt ar kaut kādu 3 sastāvu,kas salasīts pa šveices zemākajām līgām,jo latviešu "profesionāļi" tāpat nespēj iedot 3 precīzas piespēles pēc kārtas un nerunāsim par gorkša izcilajām tālajām piespēlem no sava laukuma puses!
, 2017-03-25 16:00, pirms 7 gadiem
varu piekrist cowboys11-sobrīd skatos Anglijas Nacionalās līgas spēli un tas ko redzu parliecina,ka mūsu Virslīgas līmenis iraid zemaks pat par viņiem-vismaz šī spēle man par to apliecina...domaju,ka Šveicei gana talantīgu savu spelētaju,kas var spēlet pret mums,kamer mēs bezjēgā saaicinam leģionārus un nu tik spelēsim...bet tad nav jabrīnas,ka vairs nevaram uzvarēt teju pat vajākās Eiropas izlases...kaut gan-kādas tur vajakās-sobrīd viņas ir vienā līmenī ar mums un nebrīnīsos,ka pēc paris gadiem mēs būsim vajākā visā Eiropā,pat pēc Gibraltaras...
, 2017-03-26 20:57, pirms 7 gadiem
cowboys11 rakstīja: šveice var droši spēlēt ar kaut kādu 3 sastāvu,kas salasīts pa šveices zemākajām līgām,jo latviešu "profesionāļi" tāpat nespēj iedot 3 precīzas piespēles pēc kārtas un nerunāsim par gorkša izcilajām tālajām piespēlem no sava laukuma puses!
Tas tiesa, ok aizsardzībā nospēlēja pa lielam ok, bet ja pa visu spēli nav neviena sitiena vārtu rāmī, tad ko var gribēt? Daži pusmomenti bija.
Raimonds Krollis. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF
191

Latvijas izlase sāk drausmīgi, Krollis panāk neizšķirtu pret Lihtenšteinu

Šovakar Kiprā otro pārbaudes spēli jaunā galvenā trenera Paolo Nikolato vadībā aizvadīja Latvijas futbola valstsvienība, kam neizdevās pieveikt Lihtenšteinu – 1:1. Pirmajās sekundēs Mārcis Ošs iesita bumbu savos vārtos, bet turpinājumā izlīdzinājumu panāca Raimonds Krollis.
Latvijas U19 valstsvienība. Foto: LFF
1

Latvieši nenotur pārsvaru un Elites posma turnīru noslēdz ar vienu punktu

Šā gada Eiropas U19 meistarsacīkšu kvalifikācijas sacensības ar neizšķirtu (1:1) pret Elites posma septītās apakšgrupas mājinieci Ziemeļmaķedoniju noslēdza Viktora Dobrecova trenētie Latvijas futbolisti.
Foto: LFF
1

Latvijas U17 meitenes sagrauj Gruziju, tomēr neiekļūst A līgā

Latvijas WU-17 meiteņu izlase sestdien noslēdzošajā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas otrās kārtas turnīra mačā Fēru salās ar rezultātu 5:0 (3:0) uzvarēja Gruziju un savā apakšgrupā ierindojās trešajā vietā, ziņo Latvijas Futbola federācija.