Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Zjuzins: ''Krievijā nemaz negribēju palikt''

Krišs Upenieks

Zjuzins: ''Krievijā nemaz negribēju palikt''
Artūrs Zjuzins
Foto: rigafc.lv

Latvijas izlases futbolists Artūrs Zjuzins pēc sešus gadu pavadīšanas Krievijas 1. līgā šobrīd atgriezies Latvijā un vēlas sasniegt augstus mērķus ar ambiciozo ''SynotTip'' Virslīgas vienību ''Riga''. Intervijā portālam Sportacentrs.com futbolists atzīst, ka gribētu, lai mazāk būtu runu par titulu izcīnīšanu, kas psiholoģiski būtu vieglāk futbolistiem.

25 gadus vecais Artūrs Zjuzins pēc 2010. gada sezonas devās uz Slovākiju, lai ''Žilina'' rindās uzsāktu leģionāra karjeru. Slovākijā spēles laiks Artūram bija mazs, un nākamajās sezonās Zjuzins kļuva par stabilu vērtību Krievijas pēc spēka otrajā līgā, pārstāvot Kaļiņingradas ''Baltika'', ''Orenburg'' un ''Tambov'' komandas. Jāpiemin, ka Orenburgas vienība šobrīd spēlē Krievijas Premjerlīgā. Pēc ilgāka laika ārzemēs Zjuzins atgriezies Latvijā, lai pārstāvētu ''Riga'' krāsas.

Pastāsti no sākuma par savu ceļu līdz ''Rīga''.
Tambovā ne tik bieži tiku sastāvā, tad jau sāku domāt, ka kaut kas ir jāpamaina. Pēc izlases čempionātā Krievijā vēl bija palikušas divas spēles...''Rīga'' jau vasarā piedāvāja, un sacīju, ka ziemā varam atgriezties pie šī jautājuma. Sarunājām, viņi veica savu piedāvājumu. Teicu, ka, ja sarunās ar Tambovu, ka mani palaiž ātrāk prom, tad pievienošos Rīgai. Līdz sezonas beigām bija līgums, taču ātrāk tiku prom.

No finansiālās puses ''Riga'' šobrīd jau var konkurēt ar Krievijas 1. līgas klubiem?
Domāju, ka vēl līdz galam tā nevar teikt. Krievijā nauda tomēr ir lielāka, bet tas nav galvenais. Tagad ir svarīgi atsākt spēlēt. Par naudu īpaši nedomāju. Arī pēc sastāva ''Riga'' vairāk iepatikās. Viņi arī piedāvāja un ātri visu sarunājām. Nauda nebija pirmais jautājums. Paši sarunāja visu ar Tambovu un man nebija galva jālauž.

Atgriešanās Latvijā tiek uzskatīta par soli atpakaļ. Vai tu redzi iespēju, ka ar šo komandu tas varētu sanākt solis uz priekšu?
Noteikti. Man pašam galvenais tagad ir atgūt spēles garšu. Ja spēlēšu un galvenais būs veselība...Ja viss būs kārtībā, domāju, ka mums jānospēlē labi. Labs sastāvs tomēr komandai ir. Noteikti, ka nedomāju Latvijā palikt uz ilgu laiku, bet tad jau redzēs. Tagad pāragri kaut ko teikt.

Salīdzini apstākļus Krievijas 1. līgā un ''Riga''.
Šajā ziņā viss ir kārtībā. Krievijā vienīgais normāli ir tas, ka klubiem ir savas bāzes, bet Latvijā tā nav. Klubiem ir savi laukumi, ir kur izvietoties, viesnīca, trenēties un turpat arī atpūsties. Tā ir vienīgā starpība šobrīd, taču Latvijā nevienam klubam tā nav. Vienīgā lielā atšķirība, bet citādi viss ir kārtībā.

Vari kaut kā salīdzināt ar ''Ventspili'', kas 2010. gadā arī bija finansiāli spēcīgāka?
Domāju, ka jā. Tad jau arī viss bija kārtībā. Prezidents tajā laikā daudz palīdzēja, finansēja un toreiz viss bija labi. Vienīgais žēl, ka toreiz neuzvarējām čempionātā. Citādi, man liekas, ka Latvijā ilgu laiku nebija šāda situācija. Nebija vienkārši pat vēlmes atgriezties Latvijā, taču tagad kaut kas ir pamainījies. Viss solīdi. Nu tā, kā tām ir jābūt futbolā. ''Riga'' šobrīd ir nopietns klubs.

Skatoties, kā komplektējas sastāvs, var teikt, ka komandai tiešām ir jābūt uzdevumam kauss un čempionu tituls? Vadība to jau pateica, taču to arī pēc sastāva var just, ka tā jābūt?
Var jau tā teikt, bet tas ne vienmēr ir pareizi. Ja visu laiku par to runās, tad futbolists par to arī domās, un tas ne vienmēr palīdz. Varbūt retāk par to ir jārunā, jāspēlē, un laiks parādīs. Visu laiku runāt par to nav pareizi. Tas traucē. Bija situācija, piemēram, Krievijā. Kad atnācu uz ''Baltika'', cīnījāmies par palikšanu līgā. Viss, nebija nekādi uzdevumi. Būt desmitniekā vai kā, bet beigās palikām piektajā vietā, būtu ceturtie un pat spēlētu tajās pārspēlēs. Nevajag runāt, vajag spēlēt.

Iekšienē ir jūtams, ka kaut kāds spiediens jau veidojas?
Pagaidām nekā tāda nav, viss ir normāli. Vēl jau ir laiks līdz sezonai.

Cik labi sastāvs veidojas, kāds ir kolektīvs?
Man jau šķiet, ka viss ir kārtībā, taču spēles jau būs tās, kas visu parādīs. Tagad arī ir tāds režīms, ka visu laiku strādājam. Jāieliek bāze, lai sezonā pietiktu. Galvenais, lai visi būtu veseli. Pēc sastāva man jau viss patīk.

Kāda ir situācija ar savainojumiem? Pēdējā laikā tev to bija diezgan daudz. Tas tā vienkārši sakrita, vai arī ir kaut kādas hroniskas problēmas?
Ar celi tagad viss it kā ir kārtībā, viss sadzija. Pēdējais bija potītes savainojums. Tas bija pārbaudes spēlē ar RFS decembrī. Uzkrita virsū, pamocījos. Sakritība? Īstenībā man pašam jau sanāca aizdomāties...Kaļiņingradā man visu laiku bija spēļu prakse. Nekas tāds nebija, nekādas traumas. Kad nonācu Orenburgā, regulāra spēļu prakse pazuda un sākās kaut kas...Domāju, ka sakritība. Sāka mocīt, domāju, ka tas bija saistīts ar spēļu prakses trūkumu. Protams, ka tas viss sāk besīt, taču neko nevaru izdarīt. Vasarā arī tā situācija ar celi...Sāka sāpēt, domāju, ka pāries, bet sāka sāpēt vairāk un vairāk. Bija plīsums saitēm, tagad viss sadzija un it kā ir kārtībā.

Gribēju tev tieši prasīt, vai nebiedē tas, ka, visticamāk, būs jāspēlē krietni vairāk, salīdzinot ar iepriekšējām sezonām? It kā pēc tava iepriekš sacītā varam noprast, ka tas būs tikai pluss.
Protams. Ceru, ka spēļu prakse būs lielāka. Kā būs, tā būs. Nedrīkst kaut kas biedēt. Neko nevar zināt. Tagad labā režīmā gatavojamies sezonai, tāpēc domāju, ka nevajadzētu būt problēmām.

Kādā šobrīd treniņprocesā esat?
Pirms sezonas vienmēr ir daudz fiziski jāstrādā, jāliek bāze uz sezonu.

Kāds spēles stils varētu būt ''Riga''?
To tagad neatklāšu. Treneris ir tas, kurš atbildēs par to, kas notiek komandā. Viss notiek, tagad mums ir arī jauns fiziskās sagatavotības treneris.

Ko vari pastāstīt par šo fiziskās sagatavotības treneri, Melnkalnes speciālistu?
Izskatās, ka ir labs. Teikšu, ka Krievijā tāda trenera nebija. Tas ir labi, treniņi tiek veidoti dažādāki. Kopumā viss notiek tā, kā tam būtu jābūt.

Klau, Krievijā nebija variantu palikt? Tomēr ilgus gadus tur bijis spēlējis.
Es nemaz pats vairs to negribēju. Vispār negribēju.

Šķiet, ka no turienes ir grūtāk izsisties uz citām vietām Eiropā. Pašam vienkārši arī apnika Krievijā?
Ja būtu spēlējis daudz, tad gan jau paliktu, bet jau pusotru gadu bija galīgi švaki. Bija jau nedaudz apnicis, jā. Bet, ja tu spēlē tur, regulāri visu maksā, tad Krievijā viss ir labi. Man viss bija normāli ar algu izmaksāšanu. Trakākais, ka nespēlēju. Arī pārlidojumi nekas traks nav. Dienu pirms spēles atlido, atpūties un spēlē. ''Baltika'' arī viss patika, varbūt pat paliktu uz ilgāku laiku, bet budžets palika kaut kādas četras reizes mazāks, un visi no turienes aizgāja. Orenburgā bija ļoti liela konkurence, meistarīgi futbolisti. Varbūt arī pašam ne līdz galam izdevās sevi pierādīt. Tambovā finansiāli arī viss bija kārtībā, laukumi ar savu bāzi...Tagad par ārzemēm nedomāju. Ja būt kāds variants...Pirmkārt, ar ''Riga'' ir jānospēlē labi, ir jāpanāk rezultāti. Uz cik ilgu laiku palikšu Latvijā, par to nedomāju. Nebūtu pareizi tā darīt. Tagad esmu ar ''Riga'', un man viss patīk. Tagad līgums ir uz divām sezonām.

''Riga'' turpina treniņnometni Apvienoto Arābu Emirātu pilsētā Dubaijā, un šodien pulksten 13:30 pēc Latvijas laika aizvadīs spēli pret Austrijas futbola grandu Zalcburgas ''Red Bull''. Spēli būs iespējams redzēt arī tiešraidē, ko sagatavos Austrijas komanda ŠEIT.

Slēpts komentārs: huters

  +2 [+] [-]

, 2017-01-25 14:13, pirms 7 gadiem
Zjuzins pats bija vainīgs, ka nesanāca Žilinā, komandā kurai ir perfekta infrastruktūra un iespējas. Pēdejo gadu transfēri ir tīri iespaidigi, komanda strādā ar jauniem un perspektīviem, lai tos pārdotu. Kā teica slovāku čalis, kas strādā viņu sistēmā, tad Zjuzins bija potenciāls komandas līderis ar labu talantu, bet nu nācās attskaitīt, lai negrautu komandas sistēmu, jo čalis bija slinks un nestrādāja.....negribēja turēt komandā sliktu piemēru.
Pats vainīgs.

  +1 [+] [-]

, 2017-01-25 14:20, pirms 7 gadiem
Pirmais puslaiks pret Zalcburgu visai cienīgi.Nezin vienīgi,cik austriešiem spēlē no pamatsastāva.

     [+] [-]

, 2017-01-25 15:08, pirms 7 gadiem
edgars13 rakstīja: Zjuzins pats bija vainīgs, ka nesanāca Žilinā, komandā kurai ir perfekta infrastruktūra un iespējas. Pēdejo gadu transfēri ir tīri iespaidigi, komanda strādā ar jauniem un perspektīviem, lai tos pārdotu. Kā teica slovāku čalis, kas strādā viņu sistēmā, tad Zjuzins bija potenciāls komandas līderis ar labu talantu, bet nu nācās attskaitīt, lai negrautu komandas sistēmu, jo čalis bija slinks un nestrādāja.....negribēja turēt komandā sliktu piemēru.
Pats vainīgs.
Ko nu tu te muldi,kas pazīst Zjuzinu nepateiks nekad ka viņš ir slinks un negrib strādāt.Viņš vienmēr tieši ir bijis tas jas strādā un ar disciplīnu viņam viss ir kārtībā.

  +4 [+] [-]

, 2017-01-25 15:40, pirms 7 gadiem
huters rakstīja: Kādēļ zjuzini negrib palikt krievijā, bet vēlās krieviju ievazāt Latvijā ?
Zinot viņa valodas prasmes teiktu, kad viņš varētu būt latviešu valodas skolotājs salīdzinājumā ar tevi, krievu ats*kātājtrolli.

     [+] [-]

, 2017-01-25 16:12, pirms 7 gadiem
maikls19 rakstīja: Ko nu tu te muldi,kas pazīst Zjuzinu nepateiks nekad ka viņš ir slinks un negrib strādāt.Viņš vienmēr tieši ir bijis tas jas strādā un ar disciplīnu viņam viss ir kārtībā.
Kāpēc muldu? Stāstu tieši to, ko teica Žilinas kluba darbinieks. Nu kādi tad ir iemesli, kāpēc Viņš Slovākijā nepalika......pārāk labi spēlēja un trenējās???

  +4 [+] [-]

, 2017-01-25 18:44, pirms 7 gadiem
Zjuzins nav prokrieviskais. Zjuzins ir latvietis. Ar viņu tajā ziņā viss ir kārtībā

     [+] [-]

, 2017-01-25 19:19, pirms 7 gadiem
edgars13 rakstīja: Kāpēc muldu? Stāstu tieši to, ko teica Žilinas kluba darbinieks. Nu kādi tad ir iemesli, kāpēc Viņš Slovākijā nepalika......pārāk labi spēlēja un trenējās???
Nu tad liec galda kluba darbinieka vardu?Citadi ta var statstit par daudziem futbolistiem kuri nepaliek kada kluba.

  -4 [+] [-]

, 2017-01-25 21:11, pirms 7 gadiem
зюзин ты никому там не нужен, там другой уровень на голову выше твоего

  +1 [+] [-]

, 2017-01-25 21:22, pirms 7 gadiem
maikls19 rakstīja: Nu tad liec galda kluba darbinieka vardu?Citadi ta var statstit par daudziem futbolistiem kuri nepaliek kada kluba.
ja nemaldos, tad Viktors Šalviks. Nezinu,kādā sakarā, bet viņš te pa Rīgu pirms pāris gadiem figurēja. VArbūt,skautoja spēlētājus

     [+] [-]

, 2017-01-26 13:14, pirms 7 gadiem
SEZONA BŪS BOMBA!