Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

LFF valde par Tiesnešu komitejas priekšsēdētāju ieceļ Jāni Mežecki

LFF valde par Tiesnešu komitejas priekšsēdētāju ieceļ Jāni Mežecki
Jānis Mežeckis. Foto: Vladislavs Proškins/F64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde 23. jūlija sēdē diskutēja par prioritāri veicamajiem darbiem un atbildības sfērām, kā arī apstiprināja vairāku komiteju priekšsēdētājus.

Diskutējot par darbības prioritāšu noteikšanu tuvākajam laikam, valdes locekļi dalījās redzējumā par Latvijas futbola attīstības stratēģijā 2017. – 2024. gadam realizēto, uzsākto un paredzēto procesu sinerģisku salāgošanu ar LFF prezidenta Vadima Ļašenko piedāvāto Latvijas futbola attīstības programmu 2020. – 2024. gadam.

Līdzās stratēģiskai Latvijas izlašu, spēlētāju, klubu, sacensību, infrastruktūras un LFF kā organizācijas attīstībai valde diskutēja par nepieciešamajiem pakārtotajiem soļiem, lai īstenotu arī ar futbola sabiedrību izdiskutētos attīstības virzienus reģionālo futbola centru izaugsmē un tuvojošās LFF simtgades izcelšanā. Ar šo zīmīgo jubileju saistīto pasākumu un iekļaujamo vērtību plānošanai valde vienojās par šim mērķim paredzētas darba grupas izveidi.

Valdes locekļi efektīvas darba organizēšanas nolūkos vienojās par savu individuālo dalību un atbildību konkrētu Latvijas futbola attīstības segmentu stratēģisko lēmumu pieņemšanā, nodibinot ciešu sadarbību ar attiecīgajos segmentos iekļautajām komitejām un LFF struktūrvienībām.

Valde pēc uzaicināto personu skatījuma uzklausīšanas un atbilžu saņemšanas uz interesējošajiem jautājumiem lēma apstiprināt sekojošus LFF pastāvīgo komiteju priekšsēdētājus: Finanšu komiteja – Ieva Lagzdiņa, Attīstības un jauniešu komiteja – Arturs Zakreševskis, Tiesnešu komiteja – Jānis Mežeckis.

Atsevišķi valde izskatīs pretendentus uz Sieviešu futbola komitejas un Sacensību komitejas priekšsēdētāju pozīcijām, kā arī uz iepriekš apstiprinātās Infrastruktūras pagaidu komitejas priekšsēdētāja amatu. Citas iepriekš apstiprinātās Futbola veterānu pagaidu komitejas priekšsēdētāja amatā valde apstiprināja Daini Gudermani. Uzsāktā diskusija par piedāvājumu izveidot Elites futbola pagaidu komiteju turpinās, kamēr stratēģiskās padomes sastāva izveidošanai kā tās vadītājs iecelts Vadims Ļašenko.

Vienlaikus attiecībā uz komiteju locekļu izvirzīšanu administrācijai sadarbībā ar komiteju priekšsēdētājiem uzticēts saskaņā ar LFF statūtiem noteikt kandidātu minimālās prasības. Tiek izsludināta komiteju locekļu kandidātu pieteikšanās darbam tajās komitejās, kurās jau ir iecelti to priekšsēdētāji.

"Vēlos izteikt pateicību valdes locekļiem par produktīvām, aktīvām un diskusijām bagātām pirmajām tikšanās reizēm. Gan uzlabojumu ieviešanā, gan pausto solījumu realizēšanā virzāmies uz priekšu kā komanda, soli pa solim radot spēcīgu stratēģiskās attīstības kodolu, kas skaidri apzinās mērķus, iespējas un atbildības. Savu darbu organizējam tā, lai cilvēki būtu iedvesmoti realizēt sevi Latvijas futbolā," pauda LFF prezidents Vadims Ļašenko.

"Ņemot vērā segmenta specifiku, atsevišķi vēlos komentēt valdes izvēli Tiesnešu komitejas priekšsēdētāja amatā apstiprināt Jāni Mežecki. Mēs tikāmies ar vairākiem kandidātiem, klātienē uzklausot arī Ivara Kazāka, Vadima Direktorenko un Vadima Čerņikova skatījumu uz tiesnešu jomas attīstību, kā arī apspriežot Andreja Sipailo kandidatūru, diskutējām un noslēgumā atzinām, ka piemērotākā kandidatūra ir Jānis Mežeckis. Šajā konkrētajā brīdī un laikā Latvijas futbola tiesnešu videi ir nepieciešams cilvēks ar visaugstāko autoritāti, visplašāko pieredzi, dziļām Latvijas futbola vides zināšanām un plašu kontaktu loku, kā arī spējām vadīt komandu. Ticam, ka Jānis Mežeckis šī amata šābrīža vajadzībām atbilst – viņš spēs ap sevi pulcēt izteiktus tiesāšanas aroda profesionāļus, vienlaikus atrodot kopīgu valodu ar visiem. Tas ir tas, kas Latvijas futbola tiesnešu sistēmai tieši šobrīd ir vajadzīgs visvairāk."

Jānis Mežeckis kā Tiesnešu komitejas priekšsēdētājs saskaņā ar LFF statūtiem neturpinās pildīt Godīgas spēles un ētikas komitejas locekļa pienākumus.

"Atsevišķi valdes un savā vārdā vēlos izteikt pateicību visai vadības un darbinieku komandai, kā arī procesā iesaistītajiem dienestiem, sadarbības partneriem, klubiem, tiesnešiem, LFF biedriem un citiem par zibenīgu un ārkārtīgi profesionālu reakciju uz nesenajiem Covid-19 saslimšanas gadījumiem Latvijas futbolā. Šī krīzes situācija tika pārvarēta veidā, kas dara godu futbolam un liek citiem mūs uzlūkot kā piemēru. Nezaudēsim modrību un rūpēsimies gan par savu, gan par apkārtējo drošību," izcēla Vadims Ļašenko. "Valdes un administrācijas līmenī turpinās darbs pie sistemātiskas Covid-19 radīto seku mazināšanas un futbola interešu aizsargāšanas."

Nākamajā valdes sēdē, kas paredzēta 12. augustā, paredzēts turpināt LFF pastāvīgo un pagaidu komiteju sastāvu komplektēšanu un prioritāro attīstības segmentu izvērtēšanu. Savukārt augusta otro valdes sēdi, kas tiek plānota 21. augustā, nolemts aizvadīt LFF Mācību un treniņu centrā "Staicele", skatot jau ceturtdienas valdes sēdē aizsāktos bāzes sakārtošanas un attīstības jautājumus.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/12704/lff-vald...


, 2020-07-24 11:55, pirms 4 gadiem
atrada robu kārtējam vecās šlakas perdelim. tas saucās šļušenko un pļutinskija jaunās lielās pārmaiņas. Latvijas futbols ir tups!
, 2020-07-24 12:11, pirms 4 gadiem
skaisti
vienīgā cerība paliek, ka pēc pirmajām izlases spēlēm septembrī vēl paliks kāda interese par Latvijas futbolu...
, 2020-07-24 12:32, pirms 4 gadiem
Ahhhh vecie vēži jaunās kulītēs...
, 2020-07-24 12:37, pirms 4 gadiem
Jauni kulīši vecajos vēžos? Maita zogs, zog manas idejas, pirms vēl es izlasu komentārus.
, 2020-07-24 12:42, pirms 4 gadiem
Un ko uz šito teiks mīnas kuģa bocmans?
, 2020-07-24 12:48, pirms 4 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Un ko uz šito teiks mīnas kuģa bocmans?
Atkal laidīsiet šādā garā: "Tu neko nezini" un "Tu esi tāds tupenis" utt.?
, 2020-07-24 12:54, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Atkal laidīsiet šādā garā: "Tu neko nezini" un "Tu esi tāds tupenis" utt.?
Iespējams.
Taču bocmans būdams Ļaškas pusē, argumentēja savu nostāju ar to, ka būsot pārmaiņas, un visādi Pļutinski ar Mežeckiem tikšot patriekti malā. Un šādi lūk sanāca..
, 2020-07-24 13:00, pirms 4 gadiem
Nopietni, pašiem kauna nav
, 2020-07-24 13:16, pirms 4 gadiem
pa skaisto
, 2020-07-24 13:18, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Atkal laidīsiet šādā garā: "Tu neko nezini" un "Tu esi tāds tupenis" utt.?
Viņi ir atraduši viens otru, par tādām lietām ir jāpriecajas, īpaši mūsdienās to otro pusīti, ar kuru ir tik perfekta saderība, nemaz tik viegli atrast nav!
, 2020-07-24 13:23, pirms 4 gadiem
krievu toto līgai vajag uzticamus padomju dzimtcilvēkus ...
, 2020-07-24 13:30, pirms 4 gadiem
Šī valde ir visvājākā LFF vēsturē. Ko vien nozīmē, tajā esošo divu sieviešu , futbola analfabētu klātbūtne !
, 2020-07-24 13:36, pirms 4 gadiem
Nez ko par šo teiks Ļašenko aizstāvji.. Itkā solīja pārmaiņas a te paņem cilvēku, kas LFF tusējis gandrīz tikpat ilgi kā Indriksons.
, 2020-07-24 13:39, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: Viņi ir atraduši viens otru, par tādām lietām ir jāpriecajas, īpaši mūsdienās to otro pusīti, ar kuru ir tik perfekta saderība, nemaz tik viegli atrast nav!
Tevī arī nav ne vainas
, 2020-07-24 13:48, pirms 4 gadiem
Katram ir sarūpēts pa amatam pret uzticību pirms vēlēšanām. Korumpēta miskaste ir tas LV futbols
, 2020-07-24 14:27, pirms 4 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Un ko uz šito teiks mīnas kuģa bocmans?
Es teikšu, ka tu man spied atkārtoties! Netaisos nopietni vērtēt jauno LFF vadību ātrāk kā vismaz pēc viena gada. Tāpēc nevajag man uzdot jautājumus par katru soli ko sper jaunā LFF vadība, jo tāpat neatbildēšu.
Attiecībā uz Mežecka nozīmēšanu par Tiesnešu komisijas priekšsēdētāju, tad tas ir saprotams un normāls lēmums, jo nav Latvijā vairāk tāda līmeņa speciālista, kuru FIFA un UEFA būtu n-tās reizes nozīmējuši par augsta līmeņa spēļu inspektoru, kuram viens no pienākumiem bija vērtēt spēļu tiesnešus. Un nav zināms, kad LV vel būs tāds speciālists.
Pie tam jaunais Mežecka amats nekādā mērā nav saistīts ar LFF finanšu apriti.
, 2020-07-24 14:28, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Atkal laidīsiet šādā garā: "Tu neko nezini" un "Tu esi tāds tupenis" utt.?
Nevajag domāt manā vietā, jo tev nesanāk. Un labi vien ir, ka nesanāk.
, 2020-07-24 14:36, pirms 4 gadiem
Pareiz ir "vecā brandža" jāsāk vākt kopā. Citējot Kreipānu:"Un šovakar vēl ilgi Rīgas bāros....Par Latvijas futbolu!!! Prozit!"
, 2020-07-24 14:45, pirms 4 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Iespējams.
Taču bocmans būdams Ļaškas pusē, argumentēja savu nostāju ar to, ka būsot pārmaiņas, un visādi Pļutinski ar Mežeckiem tikšot patriekti malā. Un šādi lūk sanāca..
Nemelo!
Par Mežecki es vispār neko nekur nerakstīju.
, 2020-07-24 14:58, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Es teikšu, ka tu man spied atkārtoties! Netaisos nopietni vērtēt jauno LFF vadību ātrāk kā vismaz pēc viena gada. Tāpēc nevajag man uzdot jautājumus par katru soli ko sper jaunā LFF vadība, jo tāpat neatbildēšu.
Attiecībā uz Mežecka nozīmēšanu par Tiesnešu komisijas priekšsēdētāju, tad tas ir saprotams un normāls lēmums, jo nav Latvijā vairāk tāda līmeņa speciālista, kuru FIFA un UEFA būtu n-tās reizes nozīmējuši par augsta līmeņa spēļu inspektoru, kuram viens no pienākumiem bija vērtēt spēļu tiesnešus. Un nav zināms, kad LV vel būs tāds speciālists.
Pie tam jaunais Mežecka amats nekādā mērā nav saistīts ar LFF finanšu apriti.
Tu neko nezini
, 2020-07-24 15:02, pirms 4 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Tu neko nezini
Tu pārāk bieži atkārtojies, un tas par gudrību neliecina
, 2020-07-24 15:18, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tu pārāk bieži atkārtojies, un tas par gudrību neliecina
Tu esi tāds tupenis
, 2020-07-24 15:21, pirms 4 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Tu esi tāds tupenis
Kur nu man ar tevi šai lomā samērīties!
Zaudēšu ar graujošu rezultātu.

Es-off!
Kā saka, nevajag ļaut, lai oponents tevi noved līdz savam stulbuma līmenim, jo pēc tam viņš tevi uzvarēs ar savu milzīgo pieredzi.
, 2020-07-24 16:02, pirms 4 gadiem
Uzreiz var redzēt jaunās vēsmas LFF! Vēl te dažiem nebija kauna teikt, Ģirgens ir Indriksona cilvēks. Tagad arī redzam īsto Indriksona ielikteni.
, 2020-07-24 16:13, pirms 4 gadiem
Nu tas ir TIK MĪĻI - visiem vecajiem kadriem tiek siltas vietas - Starkovam, Andrejevam, Mežeckim. Uzreiz var redzēt to progesu un vides attīrīšanu, ko solīja ļašenko. Kolosāli!
, 2020-07-24 17:50, pirms 4 gadiem
Beidzot ilgi gaidītās jaunās vēsmas! 😁

Vēl jāsalīgst miers ar Gunti un to jāpaņem pa... Attīstības daļas vadītāju, teiksim. Kā nekā milzīga pieredze 😁🤦‍♂️
Jūs to varat!
, 2020-07-24 18:49, pirms 4 gadiem
strops rakstīja: Šī valde ir visvājākā LFF vēsturē. Ko vien nozīmē, tajā esošo divu sieviešu , futbola analfabētu klātbūtne !
Kāds tur sakars ar sievietēm? Tiešām lunim jābūt, lai domātu, ka tā ir lielākā valdes problēma...
, 2020-07-24 20:31, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts, nomaini niku. Tev labāk piestāvētu "lielākais futbola .aunis ".Tev no futbola saimniecības vadības tikpat liela saprašana kā no lidojumiem uz mēnesi.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.