Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Izlozes burvība - pret Velsu, Islandi, Fērām vai Vāciju, Franciju, Turciju...

Izlozes burvība - pret Velsu, Islandi, Fērām vai Vāciju, Franciju, Turciju...
PK2018 notiks pēc trim gadiem, bet jau rīt kvalifikācijas turnīra izloze Eiropas zonai
Foto: AP/Scanpix

Jau rīt Sanktpēterburgā risināsies 2018.gada Pasaules kausa izcīņas izloze Eiropas (UEFA) zonai. Latvija izlozē atradīsies 5.grozā, un šai materiālā izteikšu domas par sportiski vēlamiem un nevēlamiem variantiem mūsu valstsvienībai.

Lai gan šī nebūs pirmā reize, kad PK kvalifikācijas izlozē Eiropas zonā grozu izveidē par pamatu tiek ņemts FIFA izlašu rangs, ir sajūta, ka šis ir tas gadījums, kad grozi iznākuši pavisam šķībi un greizi. Skaidrs, ka FIFA ranga aprēķins ir caurspīdīgs un uz konkrētiem principiem balstīts, taču nenoliegsim, ka reizēm spēcīgas izlases nonāk neierasti zemā vietā un viduvējas izlases neierasti augstā vietā. Piemēram, PK2014 kvalifikācijas izlozē acīs krita Francijas un Slovēnijas atrašanās 2.grozā (vieni par augstu, otri par zemu), Velsas un Islandes nonākšana pēdējā 6.grozā un vēl šis tas, taču tiešām nevarētu teikt, ka "greizumi", vismaz manā skatījumā, būtu dramatiski.

Šoreiz, manuprāt, ir trakāk. Divi ekstrēmi izskanējuši jau pietiekami plaši, un tos diez vai pārspēj iepriekšējo izložu grozi. Proti, pirmkārt, Fēru salu nonākšana 4.grozā (kopā ar Turciju, Īriju, Norvēģiju, Bulgāriju!), otrkārt, Velsas ielēkšana 1.grozā. Nav slikti Velsai četru gadu griezumā no pēdējā 6.groza ielidot 1.grozā. Taču šie divi nav vienīgie piemēri. Atkal tikai 2.grozā ir Francija, un turpat nonākusi Itālija. Šajā pašā 2.grozā atrodas arī Islande - jā, šai mazajā valstiņā izaugusi lieliska spēlētāju paaudze un paši "Euro2016" kvalifikācijas grupā uz savas ādas esam sajutuši salinieku spēku, taču pats neticu ilgtspējīgai šādu komētu esamībai spicē. Cik nav redzēts, ka mazu valstu izlasēm pēc viena laba cikla seko krišana. Citiem vārdiem, Islandes kumoss 2.grozā šķiet sevišķi gards.

Visvienmērīgākais šķiet 3. un arī mūsu 5.grozs, tiesa, arī 3.grozā ir viens spilgts piemērs. Zviedrijas izlase kopš 1994.gada, kad bija tikai 3.grozā (un, kas interesanti, toreiz ne tikai iekļuva finālturnīrā, bet izcīnīja augsto 3.vietu), 11 ciklos, ieskaitot gan "Euro", gan PK, tikai vienreiz nebija 1. vai 2.grozā. Tas bija "Euro2000" kvalifikācijā, un arī toreiz zviedri bija izcili, grupā iegūstot 1.vietu (22 punkti, kamēr tuvākajai sekotājai Anglijai tikai 13). Tagad atkal pienākusi tā retā reize mūslaikos, kad Zviedrija nav kādā no pirmajiem diviem groziem un, domājams, zviedrus savā grupā nevēlēsies neviens.

4.grozā šokē Fēru salu atrašanās (detalizētāku skaidrojumu, kā tas tā sanācis, lasiet šeit), bet pietiekami labs variants ir arī Igaunija, kas atrodas augstākā grozā nekā Kipra, Armēnija, Baltkrievija un citas. Pēdējā grozā līdzās pundurvalstiņām nonākusi arī Gruzija, kā arī nu jau tradicionāli pēdējā grozā gozējas Kazahstāna, kuras potenciāls, šķiet, tomēr arī ir augstāks.

Zemāk manas TOP3 izvēles, protams, domājot tikai un vienīgi par sportisko principu - jo vājākas pretinieces, jo labāk. Lai gan šī brīža Latvijas izlases paaudze diemžēl nešķiet tāda, kas spētu paveikt brīnumu un kvalificēties PK2018 finālturnīram, skaidrs, ka allaž pirms cikla sākuma ir cerība, ka mūsējie vismaz pacīnīsies par TOP2 un, ja nepacīnīsies, tad vismaz uzrādīs pēc iespējas labākus rezultātus, lai pretendētu uz augstāku grozu nākotnē.

Autora domas par izlozi

Grozs1.2.3.Neitrāli7.8.9.
1.grozsVelsaRumānijaHorvātijaAnglija; Beļģija; PortugāleNīderlandeSpānijaVācija
2.grozsIslandeBosnijaDānijaAustrija; Čehija; SlovākijaŠveiceItālijaFrancija
3.grozsAlbānijaZiemeļīrijaUngārijaGrieķija; Serbija; SkotijaPolijaUkrainaZviedrija
4.grozsFēru salasIgaunijaMelnkalneBulgārija; Izraēla; SlovēnijaNorvēģijaĪrijaTurcija
5.grozsMoldovaLietuvaLatvijaAzerbaidžāna; Maķedonija; SomijaArmēnijaKipraBaltkrievija
6.grozsSanmarīnoAndoraMaltaLihtenšteinaLuksemburgaKazahstānaGruzija

Piezīme: 1. - labākais variants, 2. - otrs labākais variants, (...) 9. - sliktākais variants. Ailē "Neitrāli" secība ir alfabētiska.

Attiecīgi Latvijas izlasei pateicīgākā grupa, manuprāt, būtu Velsa, Islande, Albānija, Fēru salas, Latvija, Sanmarīno, bet ļaunākais variants būtu Vācija, Francija, Zviedrija, Turcija, Latvija, Gruzija. Nāves grupa manā vērtējumā būtu, ja Latviju aizvietotu Baltkrievija.


, 2015-07-24 21:07, pirms 9 gadiem
Par Velsu un Beilu Latvija!
Slēpts komentārs: H.E.N.R.Y.
, 2015-07-24 21:12, pirms 9 gadiem
Vaaciju, Shveici, Ukrainu, Iiriju un Gruziju luudzu!
, 2015-07-24 21:15, pirms 9 gadiem
VAAACIJU LUUDZU
, 2015-07-24 21:18, pirms 9 gadiem
Ja man atminja nevilj, tad shajaa gadsimtaa. nav gadiijies, ka vienaa kvalifikaacijas turniiraa ir 2 grupas, kuraas katraa ir pa 2 grandiem, tachu tas var pavisam reaali notikt shajaa izlozee. Buutu ljoti interesanti vienaa grupaa redzeet Portugali un Italiju, jo es neatceros, kad pedejo reizi shiis abas komandas tikushaas oficiaalaa speelee (shajaa gadsimtaa taa nav bijis).

Es muusu grupaa grandus neveelos, jo tas noziimees, ka 4 speelees mums buus nieciigas izredzes aizkert kaadu punktu. Protams, ka mees varam mieriigi zaudeet abas speeles Rumanijai un Slovakijai, tachu tur iespejas kaut ko izciiniit ir nesamerojami lielaaka. Otrkart, neveelos grupu ar 5 komandaam, jo tad bus mazaak speelju un mazaaka iespeeja ieguut punktus, kas var nodereet naakotnee, lai paceltos uz augstaaku izlozes grozu.
, 2015-07-24 21:21, pirms 9 gadiem
Sobriid pie kajas kas naks preti,ja bus lemts izciinit tiesiibas spelet krievija,tad da jeb kas var nakt preti grupa.Neaizmirsisim Griekiju 2004.gada-neviens neticeja,kur nu vel sapnoja ka vinji eiropa novinnes.Bet vel var but variants ka boikote krieviju!bet tas maz ticams.
, 2015-07-24 21:23, pirms 9 gadiem
Būtu neobjektīvi likt Itāliju pirmajā grozā, ja zinam ka viņi nav izkļuvuši no grupas pēdējajos divos PK.
, 2015-07-24 21:25, pirms 9 gadiem
ZIWRAV rakstīja: Būtu neobjektīvi likt Itāliju pirmajā grozā, ja zinam ka viņi nav izkļuvuši no grupas pēdējajos divos PK.
Kas ir pashreizeejie Eiropas vicechempioni?
, 2015-07-24 21:25, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: mees tachu esam 5.grozaa, kpc tabulaas muusu vietaa ir citas izlases no shaa groza?vai arii pats neesmu kaut ko sapratis pareizi?
Es atkal sapratu, ka komandas ir sagrupētas virzienā vājākā grupa (1) līdz stiprākā grupa (9), ne tikai Latvijas izlozes cerības un biedus.

Par mazām izlasēm augstos grozos: Francija un Itālija kopš PK 2006 nav sasniegus īpaši lielus panākumus. Savukārt Velsai tāpat kā Islandei ir izaugusi paaudze labu spēlētāju, kas tad arī nodrošina nepieciešamos rezultātus augstiem ranga numuriem.
Kontinetnta ietvaros FIFA rangs ir gana objektīvs izlašu spēka samēru rādītājs. Objektīvāks par basketbola izlašu rangu noteikti.
, 2015-07-24 21:29, pirms 9 gadiem
Tikai nevajag smieties par Sanmarino. Latvijas izlase pret Sanmarino ir nospēlējusi 360 minūtes (4 pilna spēles), guvusi tikai 6 vārtus (tas nozīmē, tikai viens gols stundā), zaudējusi vienus, vienreiz nospēlējusi neizšķirti... Salīdzinājumā, viduvējie slovāki tāpat 4 spēlēs Sanmarino ir iesituši 22 golus, kā vēsta Vikipēdija.
, 2015-07-24 21:35, pirms 9 gadiem
Es nesaprotu tos dažus, kas ļoti grib dabūt pretīm Vāciju, jo es labāk gribētu, lai Latvija gūst kādu uzvaru savā grupā un vismaz var pacīnīties par iekļūšanu PK, un nevis uzreiz dabūt bezcerīgu grupu, lai tikai varbūt 90 min paskatītos kā pa laukumu skrien Švainštaigers!
, 2015-07-24 21:38, pirms 9 gadiem
M rakstīja: Tikai nevajag smieties par Sanmarino. Latvijas izlase pret Sanmarino ir nospēlējusi 360 minūtes (4 pilna spēles), guvusi tikai 6 vārtus (tas nozīmē, tikai viens gols stundā), zaudējusi vienus, vienreiz nospēlējusi neizšķirti... Salīdzinājumā, viduvējie slovāki tāpat 4 spēlēs Sanmarino ir iesituši 22 golus, kā vēsta Vikipēdija.
Tas tāpēc, ka tā bija Starkova skola - pie rezultāta 0:0 spēlēt ar taktiku 1-0-9 bet iesitot pretinieku vārtos 1:0 zīmējums laukumā uzreiz mainās 0-0-10!
, 2015-07-24 21:38, pirms 9 gadiem
Ambrē rakstīja: Es nesaprotu tos dažus, kas ļoti grib dabūt pretīm Vāciju, jo es labāk gribētu, lai Latvija gūst kādu uzvaru savā grupā un vismaz var pacīnīties par iekļūšanu PK, un nevis uzreiz dabūt bezcerīgu grupu, lai tikai varbūt 90 min paskatītos kā pa laukumu skrien Švainštaigers!
Tie vareetu buut tie, kas izlases speeles neapmeklee un neskataas pat pa TV, bet apmeklees tikai gadiijumaa, ja atbrauks kaads grands un uzsvars tiks likts uz pretinieku zvaigzneem, nevis muusu puishu atbalstiishanu klaatienee.
, 2015-07-24 21:39, pirms 9 gadiem
Man ļoti patiktu kaut kas šāds:
Horvātija ;Dānija ;Polija ;Norvēģija ; Latvija ; Sanmarīno
, 2015-07-24 21:47, pirms 9 gadiem
arrived rakstīja: Man ļoti patiktu kaut kas šāds:
Horvātija ;Dānija ;Polija ;Norvēģija ; Latvija ; Sanmarīno
es gan labak redzetu Angliju, Italiju, Zviedriju, Turciju, Gruziju
daudz interesenatak...
, 2015-07-24 21:48, pirms 9 gadiem
Ambrē rakstīja: Es nesaprotu tos dažus, kas ļoti grib dabūt pretīm Vāciju, jo es labāk gribētu, lai Latvija gūst kādu uzvaru savā grupā un vismaz var pacīnīties par iekļūšanu PK, un nevis uzreiz dabūt bezcerīgu grupu, lai tikai varbūt 90 min paskatītos kā pa laukumu skrien Švainštaigers!
un ko vini daris taja PK?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-07-24 21:51, pirms 9 gadiem
Labākais variants manuprāt!
1) Rumānija (spēcīgi atsevišķi spēlētāji, bet kopumā nav nekas baiss)
2) Slovākija (komanda, kas līdzinās mums, vai leišiem - uzvara abām komandām 50/50)
3) Albānija (ņemams pretinieks)
4) Melnkalne (tāda pati komanda kā Albānija )
5) Latvija (mans futbola visuma centrs )
6) Andora/Sanmarīno (pie Pahara uzbrukuma spēles stila ir cerības, ka nemēģinās noturēt rezultātu 1:0 kā tas bija Starkova laikā un tas dod cerības, ka šīs komandas tik uzveiktas)

Sliktākais variants
1) Vācija (vienkārš bezceris)
2) Francija (pilns ar fiziski spēcīgiem āfrikāņiem, kas brutāli kapājas)
3) Polija (Polijas un vācijas līgas spēlētāju krustojums - Levandovskis un citi)
4) Īrija (kāpēc ne Turcija? jo īri nav tik uzpūtīgi un kapāsies tāpat kā to darīja pret Igauniju, kur igauņiem nebija nekādu cerību, bet turkiem ar mums īsti neiet - attieksmes vai kāda cita iemesla dēļ)
5) Latvija (vienkārši mans futbola visuma centrs )
6) Gruzija/Kazahstāna (nesaprotu kā Gruzija varēja nonākt pēdējā grozā?)
, 2015-07-24 21:53, pirms 9 gadiem
1. Velsu ar Rumāniju mainītu vietām . Manuprāt gucuļi šobrīd būtu labāks variants par Beilu&co
, 2015-07-24 21:54, pirms 9 gadiem
backstab rakstīja: un ko vini daris taja PK?
Veicinās Latvijas valsts atpazīstamību uz Pasaules futbola kartes - šādus pašus jautājumus kā Tu uzdeva arī kad Latvija tika uz 2004.g. Eiropas čempionātu un mēs izskatījāmies ļoti solīdi.
Ja LV tiktu uz PK - tad tici man - kādiem sponsoriem rastos kaut neliela interse par Virslīgas klubiem un dotu kaut kādu cerību, ka Virslīgā ienāktu kāda nauda no ārvalstu sponsoriem!
, 2015-07-24 21:55, pirms 9 gadiem
spēlmanis rakstīja: 1. Velsu ar Rumāniju mainītu vietām . Manuprāt gucuļi šobrīd būtu labāks variants par Beilu&co
Es Tev 100% piekristu, ja tikai tas Beils nebūtu tāds pats pretinieku ''slepkava'' kā ir Zviedrijas izlasei Ibrahimovič, jo Beils ir galvenais Velsas panākumu atslēgas spēlētājs un zāles pagaidām pretiniekiem pret viņu nav, jo Velsa uzvar!
, 2015-07-24 21:58, pirms 9 gadiem
Ambrē rakstīja: Es Tev 100% piekristu, ja tikai tas Beils nebūtu tāds pats pretinieku ''slepkava'' kā ir Zviedrijas izlasei Ibrahimovič, jo Beils ir galvenais Velsas panākumu atslēgas spēlētājs un zāles pagaidām pretiniekiem pret viņu nav, jo Velsa uzvar!
Varbūt neprecīzi uzrakstīju , bet tieši tā arī biju domājis - labāk pretī redzētu rumāņus nevis Velsu .
, 2015-07-24 21:58, pirms 9 gadiem
Ambrē rakstīja: Es Tev 100% piekristu, ja tikai tas Beils nebūtu tāds pats pretinieku ''slepkava'' kā ir Zviedrijas izlasei Ibrahimovič, jo Beils ir galvenais Velsas panākumu atslēgas spēlētājs un zāles pagaidām pretiniekiem pret viņu nav, jo Velsa uzvar!
Varbūt neprecīzi uzrakstīju , bet tieši tā arī biju domājis - labāk pretī redzētu rumāņus nevis Velsu .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-07-24 22:02, pirms 9 gadiem
Ambrē rakstīja: Veicinās Latvijas valsts atpazīstamību uz Pasaules futbola kartes - šādus pašus jautājumus kā Tu uzdeva arī kad Latvija tika uz 2004.g. Eiropas čempionātu un mēs izskatījāmies ļoti solīdi.
Ja LV tiktu uz PK - tad tici man - kādiem sponsoriem rastos kaut neliela interse par Virslīgas klubiem un dotu kaut kādu cerību, ka Virslīgā ienāktu kāda nauda no ārvalstu sponsoriem!
Tad bija cita komanda. Ari Skonto CL speleja neslikti.
Arvalstu sponsori te nenaks.. nav tirgus. Naudu tapat neviens tedod. Butu mums kaut 10milj iedzivotaju, tad gan cita lieta.
, 2015-07-24 22:03, pirms 9 gadiem
spēlmanis rakstīja: 1. Velsu ar Rumāniju mainītu vietām . Manuprāt gucuļi šobrīd būtu labāks variants par Beilu&co
par gucuļiem sauc ukrainus...
, 2015-07-24 22:06, pirms 9 gadiem
backstab rakstīja: Tad bija cita komanda. Ari Skonto CL speleja neslikti.
Arvalstu sponsori te nenaks.. nav tirgus. Naudu tapat neviens tedod. Butu mums kaut 10milj iedzivotaju, tad gan cita lieta.
Sponsoru skaits nav atkarīgs tik lielā mērā no iedzīvotāju skaita kā no klubu panākumiem starptautiskajā arēnā un skatītāju apmeklējums spēļu laikā un TV ekranos! Norvēģija un Somija nevar lepoties ar iespaidīgu iedzīvotāju skaitu, bet nauda klubiem ir!
, 2015-07-24 22:07, pirms 9 gadiem
backstab rakstīja: Tad bija cita komanda. Ari Skonto CL speleja neslikti.
Arvalstu sponsori te nenaks.. nav tirgus. Naudu tapat neviens tedod. Butu mums kaut 10milj iedzivotaju, tad gan cita lieta.
Skonto nekad nav pārvarējuši CL kvalifikācijas 2 kārtu (varbūt kļūdos, bet ja tā tad droši palabojiet)!
, 2015-07-24 22:09, pirms 9 gadiem
backstab rakstīja: un ko vini daris taja PK?
Spēlēs futbolu, tāpat kā pārējie
, 2015-07-24 22:10, pirms 9 gadiem
Beļģija, Dānija, Skotija, Bulgārija, Latvija un Luksemburga!
, 2015-07-24 22:11, pirms 9 gadiem
backstab rakstīja: par gucuļiem sauc ukrainus...
Daļu no ukraiņiem, klasiskie ukraiņi ir hoholi. Ir pat novads Gucuļščina
, 2015-07-24 22:12, pirms 9 gadiem
ja pretī ir impotenti no Itālijas, tad diezgan droši 6 punkti kabatā, galvenais, lai ar pārejiem groziem paveicās!
, 2015-07-24 22:15, pirms 9 gadiem
Ambrē rakstīja: Skonto nekad nav pārvarējuši CL kvalifikācijas 2 kārtu (varbūt kļūdos, bet ja tā tad droši palabojiet)!
1999.g. Skonto 3.kv.kaartaa speeleeja pret Chelsea.
, 2015-07-24 22:20, pirms 9 gadiem
HENRY
bet tas nav Eiropas turniirs, bet PK, Spaanija arii triumfeeja Eiropaa, kameer Niiderlande palika starp peedeejiem, bet visi atceramies, kas notika PK.
, 2015-07-24 22:23, pirms 9 gadiem
ZIWRAV rakstīja: HENRY
bet tas nav Eiropas turniirs, bet PK, Spaanija arii triumfeeja Eiropaa, kameer Niiderlande palika starp peedeejiem, bet visi atceramies, kas notika PK.
es to uzrakstiiju, jo dazs labs raksta, ka ITA sen nav nekaadu panaakumu...
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.