Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

LFF stadiona celtniecībai ņems desmit miljonu kredītu

Krišs Upenieks

LFF stadiona celtniecībai ņems desmit miljonu kredītu
Foto: LFF

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Valdes jaunais sastāvs otrdien, 24. maijā, satikās pirmajā kopējā sēdē, kurā federācijas ģenerālsekretāra amatā tika apstiprināts Jānis Mežeckis, nolemts par tālāku sporta kompleksa Kr. Barona ielā 116a rekonstrukcijas projekta virzību un apstiprināti jaunie LFF komiteju priekšsēdētāji, kā arī viņu vietnieki.

LFF ĢENERĀLSEKRETĀRA APSTIPRINĀŠANA

Amatā aprīlī pārvēlētais LFF prezidents Guntis Indriksons Valdes sēdē federācijas ģenerālsekretāra apstiprināšanai virzīja līdzšinējo šī amata pienākumu veicēju Jāni Mežecki. Ar LFF Valdes locekļu balsu vairākumu Jānis Mežeckis tika apstiprināts LFF ģenerālsekretāra amatā uz pilnvaru termiņu līdz 2020. gada 30. aprīlim.

SPORTA KOMPLEKSA KR. BARONA IELĀ 116A REKONSTRUKCIJAS PROJEKTS

LFF Valdes locekļiem tika prezentēts plašs sporta kompleksa rekonstrukcijas projekta darba grupas informācijas apkopojums par šādu futbola māju nepieciešamību, kā arī projekta specifikācijām, ietilpības pamatojumu, seguma izvēli, izmaksām un rekonstrukcijas darbu uzsākšanas iespējām. Valdes locekļus uzrunāja arī sporta kompleksa rekonstrukcijas ģenerālbūvuzņēmēja SIA "Arčers" valdes priekšsēdētājs Armands Garkāns, izklāstot SIA "Arčers" viedokli par turpmāko projekta realizēšanas plānu.

Valde vienojās atbalstīt rekonstrukcijas projekta tālāko virzību saskaņā ar 2014. gada 25. septembra Valdes lēmumu, vienlaikus atzīstot bankas kredīta ņemšanas nepieciešamību desmit miljonu EUR apmērā rekonstrukcijas projekta un LFF infrastruktūras provizoriskās programmas realizācijas vajadzībām.

LFF izpilddirektoram Edgaram Pukinskam uzdots uzsākt sarunas par kredīta piesaisti, risinājumu izstrādei piesaistot finanšu ekspertus, kā arī izvērtēt pieejamos kredītus uz termiņu līdz 20 gadiem, vienojoties par procentu likmes izdevumu segšanu apmaiņā pret stadiona nosaukuma izmantošanas tiesībām. Sadarbībā ar LFF finanšu direktori un neatkarīgiem finanšu ekspertiem, kā arī piesaistot attiecīgos speciālistus, uzdots izstrādāt šo programmu un LFF pamatbudžeta projektu realizācijas finansēšanas modeli un pamatojumu. Iespējamie šo darbību scenāriji tiks prezentēti LFF Valdei tās 14. jūlija tikšanās reizē.

Saistībā ar šo lēmumu sporta kompleksa rekonstrukcijas darba grupai uzdots uzsākt sarunas ar Rīgas domi par teritorijas lietošanas nosacījumu maiņu un nepieciešamā finansējuma piesaisti, kā arī uzsākt sarunas ar SIA "Arčers" par nepieciešamajiem līguma grozījumiem.

Pieņemtos lēmumus skaidro LFF izpilddirektors Edgars Pukinsks: "Pieņemtie lēmumi pēc būtības nozīmē to, ka visaptveroša sporta kompleksa nepieciešamību Rīgā atzīst gan LFF Valde, gan Latvijas futbola sabiedrība, tomēr līdz šim nav panākts cerētais valsts, pašvaldības vai privātā sektora atbalsts šī projekta realizēšanai. LFF, apzinoties jauna futbola stadiona nepieciešamību, meklēs iespējas, kā par maksimāli izdevīgiem nosacījumiem un bez federācijas pamatbudžeta apdraudēšanas nodrošināt bankas aizņēmumu, lai realizētu gan sporta kompleksa rekonstrukciju, gan citas futbola infrastruktūras uzlabošanas darbības dažādās Latvijas vietās. Apzināmies, ka sporta kompleksa rekonstrukcijas tūlītēja neuzsākšana liegs projektu realizēt līdz sākotnējam termiņam – 2017. gada maijam -, tomēr esam gatavi šo termiņu upurēt, jo galvenais ir futbola sabiedrības nodrošināšana ar jaunu augsta līmeņa stadionu, kas varēs uzņemt Latvijas klubus, jauniešus, bērnus, dažādās Latvijas jaunatnes izlases un nepieciešamības gadījumā arī Latvijas nacionālo futbola izlasi."

LFF KOMITEJU NOLIKUMU, PRIEKŠSĒDĒTĀJU UN PRIEKŠSĒDĒTĀJA VIETNIEKU APSTIPRINĀŠANA

Saskaņā ar LFF Statūtu 40. panta 1. punktu, LFF ir septiņas pastāvīgās komitejas. Valdes sēdē secīgi tika izskatīti šo komiteju nolikumi un tie apstiprināti kā pamats komiteju darba organizēšanai, bet papildinājumi nolikumos ierosināmi līdz nākamajai Valdes sēdei. LFF izpilddirektors Edgars Pukinsks tika pilnvarots izveidot un vadīt darba grupu LFF pārvaldes modeļa un statūtu revīzijai, darba grupas sastāvu un darba plānu iesniedzot apstiprināšanai nākamajā Valdes sēdē.

LFF Valde iecēla attiecīgo pastāvīgo komiteju priekšsēdētājus un viņu vietniekus darbam uz četru gadu termiņu:

Infrastruktūras un reģionālās attīstības komiteja:
Priekšsēdētājs – Vladimirs Žuks
Priekšsēdētāja vietnieks – Dainis Gudermanis

Futbola attīstības komiteja:
Priekšsēdētājs – Dainis Gudermanis
Priekšsēdētāja vietnieki – Žoržs Tikmers un Juris Keišs

Jaunatnes futbola komiteja:
Priekšsēdētājs – Arturs Zakreševskis
Priekšsēdētāja vietnieks – Aleksandrs Starkovs

Futbola biznesa attīstības komiteja:
Priekšsēdētājs – Emīls Latkovskis
Priekšsēdētāja vietnieks – Guntis Blumbergs

Klubu sacensību komiteja:
Priekšsēdētājs – Aleksandrs Isakovs
Priekšsēdētāja vietnieks – Māris Verpakovskis

Tiesnešu komiteja:
Priekšsēdētājs – Vadims Direktorenko
Priekšsēdētāja vietnieks – Vladimirs Žuks

Elites futbola attīstības komiteja:
Priekšsēdētājs – Māris Verpakovskis
Priekšsēdētāja vietnieks – Aleksandrs Starkovs

Komiteju locekļi tiks apstiprināti atsevišķi.

Nākamā Valdes sēde nozīmēta uz 14. jūliju plkst. 10:00 LFF telpās.

Izmantotie resursi:
LFF Valde apstiprina ģenerālsekretāru un...

1 2 69 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2016-05-24 17:48, pirms 8 gadiem
Malači! Ko tur piebilst. Guntis rullē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-05-24 17:55, pirms 8 gadiem
Kur tad izlase spēlēs, ja neuzbūvēs līdz 2017. gada maijam? Pirms tam taču visiem kladzināja, ka nav variantu un izlase brauks uz LTU vai EST. Kaut kas ir mainījies?

     [+] [-]

, 2016-05-24 17:55, pirms 8 gadiem
Tātad stadions būs. Lieliski! Tiesnešu komiteja, par kuru kongresā bija vislielākā cīņa, arī pozitīvs iznākums.Ieliktenīte Pēce un Latgales aferists-jurists-poliglots izgāzās.

 +13 [+] [-]

, 2016-05-24 17:55, pirms 8 gadiem
Ja FIFA dod pusi, tad credits nevar būt 10mil, vai arī ir jau plans, ka 14mil stadions taps par 20, ko a? Šis ir atkal spņāviens sejā visiem, jo kandidejot viņš skaidri pateica, ka FIFA dos pusi un Valsts sedz otru un iepriekš minēja 14 mil. izmaksa, kā tā?

  +2 [+] [-]

, 2016-05-24 17:55, pirms 8 gadiem
Sākam ballīti

  +3 [+] [-]

, 2016-05-24 17:56, pirms 8 gadiem
Tiesnešu komiteja:
Priekšsēdētāja vietnieks – Vladimirs Žuks


Āzis par dārznieku?

  +2 [+] [-]

, 2016-05-24 17:56, pirms 8 gadiem
Kāds pamatīgi ievilks, bet gan jau uzcels, pa to laiku spēlēs kaut kur pļavā.

 +13 [+] [-]

, 2016-05-24 18:02, pirms 8 gadiem
Šis stadions vajadzīgs tikai Guntim un viņa biedriem. Būtu taču pieslēgušies Daugavas stadiona rekonstrukcijai, ja viņiem tiešām futbols interesē kā paši apgalvo.

  +5 [+] [-]

, 2016-05-24 18:03, pirms 8 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Kāds pamatīgi ievilks, bet gan jau uzcels, pa to laiku spēlēs kaut kur pļavā.
Manas prognozes- uzcels pa 12mil. Domāts 14mil. Paņem Valsts galvotu kredžu pa 10mil. un FIFA pieprasīs 10 mil. pabeigšanai. Tātad aprēķini liecina, ka 8mil. tiks kaut kā caur būvniecības kompāniju ievilkti nāsī.

  +5 [+] [-]

, 2016-05-24 18:11, pirms 8 gadiem
Pēc pāris mēneši ņems vēl,jo nauda bus beigusies

  +3 [+] [-]

, 2016-05-24 18:12, pirms 8 gadiem
RobisK rakstīja: Neatpelnīs.
M.City palīdzēs ar naudu!

 +12 [+] [-]

, 2016-05-24 18:13, pirms 8 gadiem
Es domāju, ka 10 ļamus vnk ieraus nāsī, stadionu pat nesāks celt. Bet toties Indriksons aizies atstājot savā vietā "mantinieku" Gorkšu, kurš tad varēs meklēt tos 10 miljonus, lai LFF kredītu atdotu. Kāds vēl stadions???

  +4 [+] [-]

, 2016-05-24 18:17, pirms 8 gadiem
Pagaidīs ko Krtišjānis komentēs ! Viņš zina bik vairāk !

  +5 [+] [-]

, 2016-05-24 18:18, pirms 8 gadiem
backstab rakstīja: Šis stadions vajadzīgs tikai Guntim un viņa biedriem. Būtu taču pieslēgušies Daugavas stadiona rekonstrukcijai, ja viņiem tiešām futbols interesē kā paši apgalvo.
Daugavas stadions ir tikai un vienīgi IZM pārvaldībā. Un tur viņi var pieslēgties tikai kā ieteicēji, ko un kā vajadzētu labāk. Vienīgā tiešā ietekme un stadiona celtniecība ir iespējama tikai LU stadiona ietvaros.

Bet kopā ņemot - 10 miljonus kredītā pie fakta, ka FIFA dos ap 8 miljoniem un kopējās būvniecības izmaksas prognozētas jau 14-15 miljonu robežās - tad es te kaut ko nesaprotu - 8+10 = jau 18 miljoni. Kas te par jaunu "sadārdzinājumu"? Nekur pasaulē un Eiropā neesmu redzējis 5000 vietīgu stadionu, kas maksātu 18 miljonus euro. Tas, ka stadions ir nepieciešams, tas ir skaidrs un par to nav diskusiju, bet par kādu cenu un beigu beigās - šādu pieaugumu - godīgi sakot, grūti saprast.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-05-24 18:22, pirms 8 gadiem
Jā Jā rakstīja: Pagaidīs ko Krtišjānis komentēs ! Viņš zina bik vairāk !
pak, viņš tač kaut ko teica par sadārdzināšanos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-05-24 18:25, pirms 8 gadiem
HMB-PC2016 rakstīja: Lab mafij turpina savu darbu, bet kur KK noziedejis??? Lidz veleshanam bija aktiivs kaa bullis riesta laikaa, tagad vispar pamiris. Skiet taada blamazha vien bija. Nekas nesanac un atkal uz paris gadiem noies pagridee
KK nav laika vairs tām pasakām, kas notiek LFF, tur ir milzu korupcija, un visiem labi iepiķots lai nekad neviens klāt netiktu. Ir tak labākas lietas ko darīt nākamajos 4os gados.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-05-24 18:29, pirms 8 gadiem
HMB-PC2016 rakstīja: Nu jaa bet tik skali izblamejas ka nekur nepazudis, turpinas iet uz saviem merkiem utt, bet pielauju ka nakamo 3 gadu seit pat nevienu koemntu neatstas, nerunajot par ko vairak
Nu visi nevar rakstīt komentus, kā tu, vismaz 6 komenti sekundē.

 +11 [+] [-]

, 2016-05-24 18:30, pirms 8 gadiem
Stadions beigās būs uz kvadrātu dārgākais Eiropā!

  +3 [+] [-]

, 2016-05-24 18:37, pirms 8 gadiem
tigereens rakstīja: Daugavas stadions ir tikai un vienīgi IZM pārvaldībā. Un tur viņi var pieslēgties tikai kā ieteicēji, ko un kā vajadzētu labāk. Vienīgā tiešā ietekme un stadiona celtniecība ir iespējama tikai LU stadiona ietvaros.

Bet kopā ņemot - 10 miljonus kredītā pie fakta, ka FIFA dos ap 8 miljoniem un kopējās būvniecības izmaksas prognozētas jau 14-15 miljonu robežās - tad es te kaut ko nesaprotu - 8+10 = jau 18 miljoni. Kas te par jaunu "sadārdzinājumu"? Nekur pasaulē un Eiropā neesmu redzējis 5000 vietīgu stadionu, kas maksātu 18 miljonus euro. Tas, ka stadions ir nepieciešams, tas ir skaidrs un par to nav diskusiju, bet par kādu cenu un beigu beigās - šādu pieaugumu - godīgi sakot, grūti saprast.
Un vai tad būtu tik grūti kopā mesties ar IZM un uzbūvēt tādu, kas derētu gan dziesmu svētkiem, gan futbolam? Tiesa, tādā gadījumā vairāk iesaistīto personu un grūtāk Guņam ieraut naudu nāsīs!

  +2 [+] [-]

, 2016-05-24 18:38, pirms 8 gadiem
Gaidām KK ar važām piekalušos būvbedres vidū! Solīja tak, ka ne par kādu cen nepieļaus būvēt!
Jautājums tikai, vai gadījumā nav tā, ka visa sabiedrība, rokās sadevušies, noskatīsies, kā KK tiek skaisti iebetonēts svinīgās kapsulas vietā

  +7 [+] [-]

, 2016-05-24 18:39, pirms 8 gadiem
kā teiktu Gunča: "Esmu pilnīgi pārliecināts, un to man teikušas arī FIFA un UEFA amatpersonas, ka šis būs man ienesīgākais projekts no visiem manas karjeras laikā veidotajiem projektiem.."

  +6 [+] [-]

, 2016-05-24 18:40, pirms 8 gadiem
skicē stadions ar 20 auto stāvvietām

     [+] [-]

, 2016-05-24 18:45, pirms 8 gadiem
.............. rakstīja: skicē stadions ar 20 auto stāvvietām
Dzīvē jau diži vairāk nebūs, jo tur jau nav vietas, kur stāvlaukumus izbūvēt.
Esmu dziļi vīlies. Līdz pēdējam cerēju, ka tomēr veselais saprāts un godīgums uzvarēs un vīri spēs uz simtgadi normālu stadionu izlasei uzbliezt. Bet nu jau laikam ir skaidrs, ka nekāds stadions Latvijai nebūs. Būs dziesmu svētku amfiteātris un mazs, dārgs plastmasas sūds.

     [+] [-]

, 2016-05-24 18:46, pirms 8 gadiem
Kr.Barona iela Rīgā jau ir tā sa*irsta. Bail pat iztēloties, kas tur darīsies,kad šajā stadionā notiks kāda izlases spēle vai kāds lielāks pasākums..

  +1 [+] [-]

, 2016-05-24 18:55, pirms 8 gadiem
.............. rakstīja: skicē stadions ar 20 auto stāvvietām
Cik tad Tu gribēji pilsētas centrā? Skonto vai Daugavas stadionam ir vairāk?

     [+] [-]

, 2016-05-24 18:58, pirms 8 gadiem
Laimes Lācis rakstīja: kā teiktu Gunča: "Esmu pilnīgi pārliecināts, un to man teikušas arī FIFA un UEFA amatpersonas, ka šis būs man ienesīgākais projekts no visiem manas karjeras laikā veidotajiem projektiem.."
Nav šaubu. Tad arī vairāk nevajadzēs kandidēt!

  +1 [+] [-]

, 2016-05-24 19:01, pirms 8 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Un vai tad būtu tik grūti kopā mesties ar IZM un uzbūvēt tādu, kas derētu gan dziesmu svētkiem, gan futbolam? Tiesa, tādā gadījumā vairāk iesaistīto personu un grūtāk Guņam ieraut naudu nāsīs!
Daugavas projekta veidotāji pateica ka LFF interesi neizrādīja, bet tad kad sākās pirmsvēlēšanu un plastmasas stadiona jampadracis, itkā run'ja ka pieslēgsies, projektu lai pārskata, ka der ar fūzim, bet vai kas tiek darīts es nez

  -1 [+] [-]

, 2016-05-24 19:03, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Cik tad Tu gribēji pilsētas centrā? Skonto vai Daugavas stadionam ir vairāk?
Daugavai ir

  +2 [+] [-]

, 2016-05-24 19:04, pirms 8 gadiem
HMB-PC2016 rakstīja: Lab mafij turpina savu darbu, bet kur KK noziedejis???
Ko tad šim darīt ar to pāris procentu atbalstu?
1 2 69 komentāri