Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija sola izskatīt Gorkša iesniegumu

Rolands Eliņš

Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija sola izskatīt Gorkša iesniegumu
Ivo Klotiņš, Kaspars Gorkšs un Māris Verpakovskis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

LETA. Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija (IAUI) ir saņēmusi un plāno izskatīt bijušā Latvijas futbola izlases kapteiņa, Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amata kandidāta Kaspara Gorkša un viņa advokāta Ivo Klotiņa iesniegumu, kurā inspekcija aicināta izvērtēt sporta spēļu totalizatora "Optibet" rīcību saistībā ar LFF prezidenta vēlēšanām, aģentūrai LETA pavēstīja inspekcijā.

Inspekcijā norādīja, ka tā pirms neilga brīža ir saņēmusi iesniegumu, kurā sniegta informācija par "Optibet" vēstuli LFF, solīto federācijai 100 000 eiro otra LFF prezidenta amata kandidāta Vadima Ļašenko uzvaras gadījumā, un plāno to izvērtēt atbilstoši likumā noteiktajā kārtībā, izvairoties sniegt plašākus komentārus par radušos situāciju.

Tikmēr sporta spēļu totalizatora "Optibet" pārstāvis Dainis Niedra aģentūrai LETA izvairīgi komentēja Gorkša un viņa advokāta pausto attiecībā uz "Optibet" nosūtīto vēstuli LFF. Niedra skaidroja, ka "Optibet" ir ilggadējs LFF sadarbības partneris un atbalstītājs, bet uzņēmumam nav nekādas saistības ar federācijas iekšējo procesu norisi.

Taujāts, vai "Optibet" ir sūtījis LFF vēstuli ar minēto piedāvājumu, Niedra atteicās sniegt tiešu atbildi, norādot, ka uzņēmums nekomentēs federācijas prezidenta priekšvēlēšanu laikā īstenoto melno "PR kampaņu".

Par veikto iesniegumu šodien Kaspars Gorkšs un viņa advokāts Ivo Klotiņš paziņoja īpašā preses konferencē, norādot, ka ticis pārkāpts UEFA un FIFA Ētikas kodekss, tādējādi no ārpuses ietekmējot LFF prezidenta vēlēšanu norisi.

"Mūsu rīcībā nonākusi informācija, ka Ļašenko pieteikumam ir pievienota noteikumiem neatbilstoša dokumentācija," sacīja Klotiņš. "Tā ir komercsabiedrības SIA "Optibet" vēstule, kurā tiek solīts labums 100 tūkstošu eiro apmērā federācijai Ļašenko uzvarēšanas gadījumā. Esam šo vēstuli un tās tulkojumu iesnieguši UEFA un FIFA. Un esam vērsušies Azartspēļu un izložu inspekcijā ar jautājumu, vai azartspēļu rīkotājs drīkstēja šādu vēstuli pievienot," advokāts turpināja.

"Turklāt "Opibet" piedāvā koeficientus uz vēlēšanu iznākumu, un Vadimam Ļašenko atbilstoši koeficientiem ir labākās izredzes. Un "Optibet" arī izplatījusi presē informāciju relīzi, ka pēc "Optibet" domām uzvarēs Ļašenko. Mūsuprāt, ir pārkāpts Izložu un azartspēļu likums. Un, iespējams, šī situācija atbilst arī Krimināllikuma 199. pantam "Atbildība par komerciālu uzpirkšanu". Savas bažas iesnieguma veidā esam pauduši arī LFF," sacīja Klotiņš.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-04-25 13:46, pirms 6 gadiem
Jā, koeficients 1,75 uz Ļašenko bija dāvana (jo ir taču skaidrs, ka viss ir nopirkts un ievēlēs biksīšu ieliktnīti Lašenko). Vakar gan izrāva ārā šīs likmes no piedāvājuma.