Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

U17 izlase pret Krieviju spēlēs par 1. vietu, U21 paliek desmitā

U17 izlase pret Krieviju spēlēs par 1. vietu, U21 paliek desmitā
Uzvaras vārtu autors Jānis Grīnbergs
Foto: LFF.lv

Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā notiekošajā Attīstības kausa izcīņā veiksmīgi turpina spēlēt Igora Stepanova vadītā Latvijas U17 izlase, kas pieveica Moldovu (3:1) un rītvakar pret Krieviju cīkstēsies par pirmo vietu turnīrā.

Mača rezultātu jau 4. minūtē Latvijas izlases rindās atklāja Marks Kurtišs. Astoņas minūtes vēlāk rezultāta pārsvaru dubultoja Jānis Grīnbergs. Lai arī pirmā puslaika 22.minūtē pretiniekiem izdevās rezultāta starpību samazināt, tomēr otrā puslaika 72.minūtē izgājienā viens pret vienu ar vārtsargu trešos vārtus Latvijas izlases rindās šajā spēlē guva Jegors Morozs, nodrošinot panākumu visā spēlē ar rezultātu 3:1 (2:1).

Grupu turnīrā Latvijas U17 izlase ar identisku rezultātu 2:1 uzvarēja gan Ukrainu, gan Irānu, gan Gruziju, iekļūstot finālposmā. Godalgotās vietas tiek sadalītas trīs komandu – Latvijas, Krievijas un Moldovas – apļa turnīrā. Tā kā Krievija vakar ar 2:1 jau pieveica moldāvus, kļuvis skaidrs, ka rīt plkst. 16:00 pēc Latvijas laika paredzētajā cīņā pret krieviem izšķirsies pirmās vietas liktenis.

Ne tik veiksmīgi pret Moldovas vienaudžiem spēlēja Latvijas U21 izlase, kas Sadraudzības kausa izcīņā spēlē par devīto vietu izglābās no zaudējuma pamatlaikā (1:1), tomēr piekāpās pēcspēles sitienu sērijā (5:6). Vienīgos vārtus pamatlaikā Latvijas labā guva kapteinis Reinis Flaksis, kurš 75. minūtē realizēja pendeli. Arī abu komandu pirmā spēle grupu turnīrā beidzās ar neizšķirtu 1:1. Ņemot vērā Latvijas zaudējumu pendelēs, visas trīs Baltijas izlases Sadraudzības kausā ieņēmušas pēdējās trīs pozīcijas.

Latvijas U17 – Moldovas U17 3:1 (2:1)
Vārti: Kurtišs 4', Grīnbergs 8', Morozs 72' - ??? 22'

Latvijas U21 - Moldovas U21 1:1 (0:1)
Vārti: Flaksis 75' (11m) – Semirovs 30'
Brīdinājumi: Tīdenbergs, Indrāns – Ursu
Latvijas U21: Vīksna, Bērenfelds, Flaksis, Tīdenbergs (Vītolnieks 70') Kiriļins, Ivanovs (Svārups 69'), Gutkovskis, Šlampe, Šadčins (Regža 83'), Klimaševičs, Indrāns
Labākie spēlētāji: Andrejs Kiriļins – Dmitrijs Semirovs

Dainis Kazakevičs: "Zaudējām tikai vienā spēlē, taču uzvarējām arī tikai vienā"

"Kopumā šodienas spēle izdevās līdzīga mūsu pirmajai cīņai. Atšķirība bija tajā, ka šodien abas komandas centās spēlēt uzbrūkošu futbolu. Pirmajā puslaikā Moldova bija aktīvāka, un pārtaukumā ģērbtuvē bija nopietna saruna. Otrais puslaiks mums izdevās. Guvām vārtus, lai arī ne no spēles. Gribējām gūt otros, bet nespējām. Bet jāatzīst, ka arī tādu spilgtu momentu nemaz nebija. Savukārt pendeļu sērija jau ir nervu jautājums.

Runājot par turnīru kopumā, varu to novērtēt ar plusa zīmi. Spēlējām līdz beigām, nav svarīgi par kādu vietu. Centāmies spēlēt futbolu, domājām par mūsu spēles kvalitāti. (…) Pamatlaikā zaudējām tikai vienu spēli no piecām [0:1 pret Krieviju]. Vienu! Taču arī uzvarējām tikai vienu. Tā nedrīkst. Nebūtu šo neizšķirtu, varējām spēlēt par augstākām vietām. Bet mums trūka trīs pamatspēlētāju no uzbrūkošās grupas, kuri nevarēja ierasties uz turnīru."

Izmantotie resursi:
Международный турнир по футболу «Кубок...


, 2015-01-24 21:01, pirms 9 gadiem
Lai izdodas uzvarēt kaimiņus!
, 2015-01-24 21:21, pirms 9 gadiem
Kādi malači!!!
, 2015-01-24 23:06, pirms 9 gadiem
Ja ar šo izlasi arī turpmāk tiks kārtīgi strādāts, tad varam gaidīt no puišiem lielas lietas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-24 23:56, pirms 9 gadiem
Cepuri nost!Sen jauniešu futbolā nav piedzīvots tāds pozitīvs rezultāts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-25 01:11, pirms 9 gadiem
Kurzemes Dubriks rakstīja: Jāliek bortā rīt tie krieveļi! Neesmu sekojis un nav bijis laika, bet vai spēli kāds translēs?
Translēs, translēs
, 2015-01-25 06:25, pirms 9 gadiem
Kurzemes Dubriks rakstīja: Jāliek bortā rīt tie krieveļi! Neesmu sekojis un nav bijis laika, bet vai spēli kāds translēs?
būs youtube.com tiešraide
Šī(U-17) izlase nebeidz priecēt! Ticu ,ka izdosies uzvarēt arī krieviju
, 2015-01-25 14:04, pirms 9 gadiem
Cik komandas tai turniraa piedalaas?
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.