Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Baltijas kausa spēles šogad notiks Liepājā un Ventspilī

Baltijas kausa spēles šogad notiks Liepājā un Ventspilī
Jānis Mežeckis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Baltijas kausa izcīņa futbolā šogad notiks Kurzemes pilsētās Liepājā un Ventspilī, sarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

Baltijas kausa izcīņa pēdējo reizi notika 2012.gadā, kad Igaunijas pilsētā Viru Latvijas futbolisti vēl Aleksandra Starkova vadībā ar 5:0 pusfinālā sakāva lietuviešus, bet finālā pēcspēles pendeļu sērijā 1:1 (6:5) uzveica Somijas izlasi, kurai tas bija pirmais Baltijas kausa turnīrs.

Šogad Latvijas izlase šo trofeju centīsies aizstāvēt savā laukumā, četru izlašu turnīram notiekot Liepājā un Ventspilī. Pusfināla spēles paredzētas 29.maijā, un jau tagad zināms, ka Latvijas futbolisti Liepājā spēkosies ar Igauniju, bet Lietuva Ventspilī sacentīsies ar Somiju.

Fināla spēle un mačs par trešo vietu notiks 31.maijā. Fināls paredzēts Liepājā, savukārt bronzas spēle – Ventspilī.

LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis norādīja, ka tika aplūkoti arī citi varianti – spēlēšana Jelgavā un Jūrmalā, vai palikšana Rīgā, tiesa, ārpus ierastā "Skonto" stadiona. Izvēli par labu Kurzemes pilsētām esot veicinājis arī vietējo pašvaldību aktīvais atbalsts šādai iecerei.

Baltijas kausa izcīņa tās vēsturē risināsies 25.reizi. Šis turnīrs tiek uzskatīts par pirmo starpvalstu futbola turnīru Eiropā. Pirmajā turnīrā 1928.gadā triumfēja tieši Latvijas futbola izlase. Agrāk šāds turnīrs tika rīkots katru gadu, bet šobrīd Baltijas kauss notiek reizi divos gados Latvijā, Lietuvā vai Igaunijā. Visvairāk kopējo uzvaru Baltijas kausa izcīņā šobrīd ir Latvijas izlasei (vienpadsmit, kamēr Lietuvai desmit, bet Igaunijai trīs).


Slēpts komentārs: pastjik
, 2014-01-24 16:14, pirms 10 gadiem
Viru ir krieviem. Latviešiem ir Veru
, 2014-01-24 16:25, pirms 10 gadiem
pastjik rakstīja: pff kautkādos laukos,varēja vēl rīkot Ilūkstē un Gūlbenē
It kā Tu dotos uz kādu no šīm spēlēm!
Kurzemes pilsētas noteikti ir pelnījušas aizvadīt kādu starptautisku turnīru..
, 2014-01-24 16:35, pirms 10 gadiem
pastjik ES TEV ieteiktu to ka ESI dumlš slēpt pie sevīm!
, 2014-01-24 16:56, pirms 10 gadiem
pastjik rakstīja: pff kautkādos laukos,varēja vēl rīkot Ilūkstē un Gūlbenē
skontiku tak bail kādam rādīt!Izblamēsimies tak pa visu pagastu!
, 2014-01-24 19:06, pirms 10 gadiem
Žēl jau gan, ka ne Rīgā vai Jūrmalā, Jelgavā, bet taisnība ir, kādreiz jau izlasei jāatrādās arī Rietumkurzemē (tiesa, 90. gadu sākumā Liepājā jau spēlēja, savukārt Ventspilī pirms gadiem desmit notika draudzības mačs ar Kazahstānu, bet Jelgavā izlase vēl ne reizi nav spēlējusi).
Finālmaču sestdienā varētu spēlēt divos dienā, tad būtu iepējams no Rīgas atbraukt un aizbraukt bez nakšņošanas Liepājā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-24 20:56, pirms 10 gadiem
>>>Žēl ,ka fināls nav Ventspilī.Būšu savtīgs un ceru ,ka Latvija spēles par trešo vietu.Olgai tad būs jāmaina maršruts.Varu piedāvāt naktsmājas
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.