Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Latvijas dēļ esmu gatavs mesties lodes priekšā"

Andrejs Siliņš

Pertija: "Latvijas dēļ esmu gatavs mesties lodes priekšā"
Tamazs Pertija
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas futbola kluba “Skonto” galvenais treneris Tamazs Pertija pauž sašutumu par Latvijas U-21 futbola izlases galvenā trenera Daiņa Kazakeviča viedokli intervijā portālam Sportacentrs.com, asi kritizējot Latvijas vicečempionu “Skonto” lēmumu neļaut uz 22 dienām saviem futbolistiem pievienoties U-21 izlasei.

“Skonto” treneris Tamazs Pertija norāda, ka jau 17 gadus ir Latvijas un Latvijas futbola patriots, un viņa kā trenera mērķis ir izaudzināt augstas klases Latvijas futbolistus. Latvijas U-21 futbola izlases vadība uz 22 dienām vēlas izsaukt Vladislavu Gutkovski, Ņikitu Bērenfeldu un Ņikitu Ivanovu, kuri jau šobrīd ir vieni no “atslēgas futbolistiem” “Skonto komandas modelī.

“Atbildot uz Kazakeviča kunga pausto viedokli, vēlos atgādināt, ka nevis nelaižu futbolistus, bet nelaižu uz 22 dienām. Man ir lielas bažas, ka šajās dienās mani futbolisti spēs sagatavoties un ielikt pamatus jaunajai sezonai, ja nebūs kopā ar “Skonto”. Ja runa būtu par lielo izlasi, kurā ir kvalificēti treneri, treneru štābs, kur nav bažas par treniņprocesu, nebūtu problēmu. Bet U-21 izlasē ir dažas nianses.

Runājot par patriotismu un it kā tā trūkumu. Esmu Latvijas futbolā jau 17 gadus [Tamazs Pertija 23.decembrī svin 40 gadu jubileju]. Ja nebūtu patriots un man nesāpētu Latvijas futbolā notiekošais, ticiet – nevienā intervijā es nerunātu par Latvijas futbolu un tā problēmām, attīstību. Par manu patriotismu nevajadzētu šaubīties, jo tieši Latvijā ir dzimuši trīs mani bērni un mana sieva ir no Latvijas. Ja, nedod Dievs, būs tāda situācija un vajadzēs, es palīdzēšu Latvijai frontes pirmajās līnijās. Esmu gatavs mesties lodes priekšā, jo aiz manis būs mani bērni un pārējie Latvijas bērni. Ja šo gadu laikā kopš esmu Latvijā un Latvijas futbolā, kāds nav sapratis, tad Latvija ir mana otrā Dzimtene, tieši tāpēc es te esmu jau 17 gadus. Nav jāpiedzimst Latvijā, lai būtu Latvijas patriots, arī gruzīns var būt Latvijas patriots.
Pagājušajā gadā atbrīvoju uz U-21 spēlēm visus spēlētājus, jo tās bija oficiālās spēles. Šogad tās nav oficiālas spēles. Acīmredzot citiem klubiem, kuri laiž savus spēlētājus, sagatavošanās process nav tik augstā līmenī jau ar pirmajiem mēnešiem.

Gutkovskis, Bērenfelds, Ivanovs – ja “Skonto” nebūtu tāda futbolistu sagatavošana, tad viņi šobrīd nebūtu U-21 izlases tuvumā. Tā kā viņi izgāja sagatavošanos “Skonto” treneru vadībā, viņi ir kļuvuši redzami plašākai futbola sabiedrībai. Ja tā nebūtu, Gutkovskis neiesistu 28 vārtus pretiniekiem, Bērenfelds un Ivanovs nebūtu “Skonto” pamatsastāvā, nebūtu U-21 izlasē.

Par U-21 izlases vadība komunicēšanu. Gribu atgādināt, ka “Skonto” galvenais treneris ir Tamazs Pertija, bet Mihails Miholaps ir asistents. Visiem būtu bijis daudz labāk, ja jau sākumā komunicētu ar mani, lai diskutētu šajā jautājumā.”

Informāciju sagatavoja
Skonto FC

Slēpts komentārs: Go0dFather
Slēpts komentārs: Gaskoins_2

  +3 [+] [-]

, 2014-12-23 14:05, pirms 9 gadiem
Protams, Pertijam ir taisnība! Sāksim jau ar to, ka uz ""Sadraudzības" kausu", ņemot vērā Ukrainas okupāciju, Latvijai vispār nebūtu jābrauc, bet tā kā LFF ļoti svarīgi draudzēties ar Krieviju, ir skaidrs, ka neies kost sev rokā. Un šis turnīrs ir tik maznozīmīgs, ka protams kluba trenerim šajā gadījumā ir priekšroka, lai Kazakevičs dod iespējas citiem. Bet par to, ko Kazakevičs saka par Pertiju... ko Pertija ir izdarījis un sasniedzis Latvijas futbolā un tā labā, un ko Kazakevičs, tā kā pirms virināt muti, būtu pieslēdzis domāšanu. Un vispār, kāda atšķirība, kādā sastāvā Latvijas U21 izlase Kazakeviča vadībā visiem nokāš ar 1-7?

 +18 [+] [-]

, 2014-12-23 14:09, pirms 9 gadiem
Valodu no sākuma iemācies, kaujiniek.

  -2 [+] [-]

, 2014-12-23 14:25, pirms 9 gadiem
Labākais treneris Latvijā!

 +13 [+] [-]

, 2014-12-23 14:30, pirms 9 gadiem
Pandora rakstīja: zini, daudzi te no tiem, kas prot valodu, ir daudz lielāki sūdabrāļi par tiem, kas neprot. tā kā nemērīsim patriotismu valodas zināšanā!
runa nav par patriotismu, bet par elementāru cieņu pret vietu, kurā uzturies jau n-tos gadus. Pret tādiem nekad nebūs pozitīva attieksme no sabiedrības vairākuma.

  +7 [+] [-]

, 2014-12-23 14:30, pirms 9 gadiem
grib , lai attiecīgie cilvēki kādu dienu viņu noliek Pahara vietā pie izlases stūres. attiecīgi pacelt savu cenu treneru tirgū un tīties tur, kur labāk maksā.

  +2 [+] [-]

, 2014-12-23 14:33, pirms 9 gadiem
kuri jau šobrīd ir vieni no “atslēgas futbolistiem” “Skonto komandas modelī - re, kur tas suns aprakts (nevis tajā, vai spēles būs vai nebūs oficiālās).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-12-23 14:47, pirms 9 gadiem
-Ja gatov na vsjo!
-Varbūt iemācīsieties valsts valodu?
-...daža za pulji lažitsa!!

  +2 [+] [-]

, 2014-12-23 15:02, pirms 9 gadiem
Pertija jau visu vēl skaidrāk pasaka - uz Bērenfeldu, Gutkovski [ja netiks pārdots] un Ivanovu nākamajā sezonā tiks liktas līderu cerības un viņš neuzskata Kazakeviču un kolektīvu par pietiekami kvalificētiem treneriem, lai ieliktu tam pamatus. Skaidrs, ka U-21 viņus individuāli tik labi kā klubā neviens nesagatavos.

Ja konkrētāk par pārdošanu, tad Gutkovskim Sadraudzības kauss varētu būt iespēja uzspīdēt plašākai auditorijai, bet Krievija laikam nav tas tirgus, kur Skonto grib viņu sūtīt vai viņš pats doties [pats nesen intervijā izvēlējās Poliju pār Krieviju]. Un tas, ka tā nav Krievija, bet rietumi, ir tikai un vienīgi apsveicami!

  +4 [+] [-]

, 2014-12-23 15:25, pirms 9 gadiem
Pertijam tak katra kapeika ir dārga, tāpēc jau jaunos netaisās laist prom!
Viņš var nodzīvot vēl 17 gadus Latvijā, bet šīs valsts patriots viņš nebūs nekad, cieņas trūkuma dēļ pret šo valsti un tās pamatnāciju!

  +3 [+] [-]

, 2014-12-23 16:55, pirms 9 gadiem
Man jau liekas, ka viņš būtu viens no pirmajiem kas notītos, ja te kaut kas notiktu..

     [+] [-]

, 2014-12-23 17:06, pirms 9 gadiem
klubiem ir tiesibas nelaist speletajus un tas tiek izmantotas .. Neredzu nekadu problemu

     [+] [-]

, 2014-12-23 17:49, pirms 9 gadiem
Pandora rakstīja: Protams, Pertijam ir taisnība! Sāksim jau ar to, ka uz ""Sadraudzības" kausu", ņemot vērā Ukrainas okupāciju, Latvijai vispār nebūtu jābrauc, bet tā kā LFF ļoti svarīgi draudzēties ar Krieviju, ir skaidrs, ka neies kost sev rokā. Un šis turnīrs ir tik maznozīmīgs, ka protams kluba trenerim šajā gadījumā ir priekšroka, lai Kazakevičs dod iespējas citiem. Bet par to, ko Kazakevičs saka par Pertiju... ko Pertija ir izdarījis un sasniedzis Latvijas futbolā un tā labā, un ko Kazakevičs, tā kā pirms virināt muti, būtu pieslēdzis domāšanu. Un vispār, kāda atšķirība, kādā sastāvā Latvijas U21 izlase Kazakeviča vadībā visiem nokāš ar 1-7?
Lūdzu paskaidro ,ko katrs ir izdarījis Latvijas futbola labā?

  +3 [+] [-]

, 2014-12-23 17:51, pirms 9 gadiem
“Skonto” treneris Tamazs Pertija norāda, ka jau 17 gadus ir Latvijas un Latvijas futbola patriots,[/i
------------
Kā tur bija ar to mūža diskvalifikāciju?Kā tur bija ar Dinaburgas diskvalifikāciju Baltijas līgā?
Pie guņas TOTO iet labāk nekā pie savējiem gruzijā?
Tas nozīmē ka šis vilks ir paēdis un pietiekami sātīgi!

  -3 [+] [-]

, 2014-12-23 22:56, pirms 9 gadiem
Izskatās sabiedriskā doma virzās uz to, ka Skontiešus par varītēm jāņem izlasē

     [+] [-]

, 2014-12-24 06:56, pirms 9 gadiem
kegums rakstīja: Izskatās sabiedriskā doma virzās uz to, ka Skontiešus par varītēm jāņem izlasē
ko agrīt tu murgo?

  +2 [+] [-]

, 2014-12-24 11:49, pirms 9 gadiem
Cienījamais Pertijas kungs! Nemelojiet, lūdzu, par Jūsu bērnu patriotismu, ja nemaldos, tad Jūsu meita Karolīna trenējas Mettā un ģērbtuvēs necienīgi izsakās par Latviju, bet slavē Krieviju. Man meita jautāja, kāpēc tā... Apprecēt Latvijā sievieti nenozīmē to, ka tā ir latviete.