Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvija pret Brazīliju Pasaules kausa finālturnīrā un Sportacentrs.com tiešraidē

Latvija pret Brazīliju Pasaules kausa finālturnīrā un Sportacentrs.com tiešraidē
Latvijas minifutbola izlases vārtsargs Dmitrijs Roguļskis kopā ar komandas biedriem. Foto: LFF

Šovakar Portugāles galvaspilsētā Lisabonā sāksies pirmais Pasaules kausa finālturnīrs minifutbolā seši pret sešiem. Vēsturiskajā turnīrā piedalīsies arī Latvijas minifutbola izlase, kas pirmajā spēlē šovakar plkst. 19:30 pēc Latvijas laika tiksies ar Brazīliju.

Finālturnīrs norisināsies līdzīgi kā klasiskais Pasaules kauss. Tajā piedalīsies 32 komandas, kas sadalītas astoņās apakšgrupās, un no katra kvarteta astotdaļfinālam kvalificēsies divas vienības. Arī minifutbola Pasaules kausā tiks aizvadītas 64 spēles, taču būtiskākās atšķirības, protams, būs spēlētāju skaitā, spēles noteikumos un spēles ilgumā, kā arī visa turnīra ilgumā – fināls tiks aizvadīts jau 29. septembrī.

Vienlaicīgi laukumā drīkstēs atrasties seši futbolisti, savukārt Latvijas pilnajā sastāvā ir 15 spēlētāji. Latvijas izlases treneris ir Edgars Priede, bet kapteinis un menedžeris – 1. līgas komandas JDFS "Alberts" spēlētājs Ainārs Daudziešans. Sastāvā ir arī kādreizējais Latvijas U21 izlases centra aizsargs Edijs Joksts, kurš Virslīgā spēlēja "Jūrmalā", Rīgas "Daugavā" un "Mettā"/LU un pabija arī ārzemēs – Anglijā un Somijā. Joksts futbolu gan vairs nespēlē profesionāli.

Tāpat sastāvā ir 2. līgas Vidzemes zonas labākais bombardieris Jānis Pakalns ("Riga United"), kurš guvis 29 vārtus, un arī Ziemeļaustrumu reģiona labākais snaiperis Klāvs Sveķis ("Madona"), kura rēķinā ir 17 precīzi sitieni. Latvijas grupā spēlēs arī Ēģipte un Bulgārija, bet pirmā pretiniece būs Brazīlija, kuras rindās ir arī tāds Eiropā savulaik labi zināms vārtsargs kā 40 gadus vecais Eltons, kurš bija "Porto" kapteinis, septiņas reizes triumfēja Portugāles čempionātā un 2011. gadā ieguva arī Eiropas līgas kausu. Viņš karjeru gan ir beidzis un šā gada sākumā uzsāka trenera gaitas. Eiropā spēlējis arī 33 gadus vecais Orlandu Da Kosta, kurš desmit spēles aizvadīja Rumānijā, bet vēl iepriekšējā sezonā spēlēja Portugāles trešajā spēcīgākajā līgā.

Pret Ēģipti Latvija spēlēs 26. septembrī plkst. 19:00 pēc Latvijas laika, bet pret Bulgāriju – 27. septembrī plkst. 15:00. 28. septembrī norisināsies astotdaļfināli un ceturtdaļfināli, bet 29. septembrī – pusfināli un spēles par medaļām. Šovakar atklāšanas spēlē starp Kanādu un Kaboverdi simbolisko pirmo sitienu izpildīs brazīliešu superzvaigzne Robertu Karluss. Popularizēt minifutbolu palīdzēs arī bijušais angļu tiesnesis Marks Klatenburgs. Starp 32 dalībniecēm 20 komandas ir no Eiropas, pa četrām – no Āfrikas un Āzijas un pa divām – no Dienvidamerikas un Ziemeļamerikas.

Šāvakara spēli pret Brazīliju varēsiet vērot Sportacentrs.com portāla tiešraidē, bet abas pārējās grupas spēles pret Ēģipti un Bulgāriju tiešajā ēterā pārraidīsim arī Sportacentrs.com TV kanālā. Starptautiskā minifutbola federācija cer, ka 64 spēles klātienē apmeklēs ap 100 tūkstošiem skatītāju.

Pasaules kauss minifutbolā

A grupaB grupaC grupaD grupaE grupaF grupaG grupaH grupa
GrieķijaPakistānaVelsaKanādaAnglijaBrazīlijaVācijaPolija
PortugāleMoldovaSkotijaFrancijaKazahstābaBulgārijaAngolaOmāna
ParagvajaKrievijaBeļģijaĪrijaSlovākijaĒģipteHorvātijaSlovēnija
TurcijaSpānijaĶīnaKaboverdeASVLatvijaIndijaTunisija

Latvijas izlases sastāvs

PozīcijaSpēlētājs
VārtsargiDzintars Peksts
Dmitrijs Roguļskis
Dainis Nalivaiko
AizsargiRihards Aleksandrovičs
Raitis Šolins
Andrejs Kondratjevs
Edgars Jēgers
Matīss Šteimanis
Edgars Priede
Edijs Joksts
UzbrucējiAinārs Daudziešans
Klāvs Sveķis
Andrejs Sitiks
Emīls Muižnieks
Jānis Pakalns

Izmantotie resursi:
International Socca Federation | Tournaments...


, 2018-09-23 12:08, pirms 6 gadiem
Kāds var pateikt ka mūsējie kvalificējās šim pasākumam ? :O
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-09-23 12:37, pirms 6 gadiem
Ja runā par olimpiskajām spēlēm, tad piemēram peldēšanā ir ļoti daudz disciplīnu, kādēļ gan futbolā tā nevarētu? Un ja Latvija tiktu uz OS, tad es noteikti skatītos pat 3 vs 3 futbolu
, 2018-09-23 13:02, pirms 6 gadiem
Veelos arii citas futbola speeles noskatiities. Kur mekleet?
, 2018-09-23 13:37, pirms 6 gadiem
Bez maz Neimāra dzimtene.
, 2018-09-23 14:51, pirms 6 gadiem
Virsraksts jau skan labi.. "Latvija pret Brazīliju Pasaules kausa finālturnīrā"
, 2018-09-23 15:19, pirms 6 gadiem
soccafederation.com mājaslapa tur atradīsi visu info,statistiku utt
, 2018-09-23 15:55, pirms 6 gadiem
janis_silmalis_195741447853504 rakstīja: Veelos arii citas futbola speeles noskatiities. Kur mekleet?
Esi tik tups un 2018. gadā nevari atrast tiešraidi?
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.