Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

LFF ārkārtas kongress 10. jūnijā, Gorkšs aicina pieteikties vietām valdē

LFF ārkārtas kongress 10. jūnijā, Gorkšs aicina pieteikties vietām valdē
Kaspars Gorkšs. Foto: LFF

Pirmdien, 10. jūnijā, notiks Latvijas Futbola federācijas (LFF) ārkārtas kongress. Tā galvenais mērķis ir jaunu valdes locekļu ievēlēšana sešu trūkstošo vietā.

LFF prezidents Kaspars Gorkšs aicina pretendentus pieteikties vakancēm un uzsver: "Spēcīga, profesionāla un saliedēta LFF vadības komanda ir pamats, lai turpinātu iedzīvināt tās nozīmīgās pārmaiņas, kas tik ļoti nepieciešamas Latvijas futbolā".

Šobrīd vakantas ir valdes locekļu pozīcijas, kas atbild par treneru attīstību, sieviešu futbola attīstību, infrastruktūras un reģionālo attīstību, elites futbola attīstību, izglītības segmenta attīstību un tautas futbola jeb Grassroots attīstību. Vienam pretendentam ir iespējams pieteikties uz vienu no šīm sešām vakancēm. Pretendējot uz vietu valdē, kandidāts vienlaikus pretendē arī uz vienas LFF pastāvīgās komitejas priekšsēdētāja vai priekšsēdētāja vietnieka amatu.

Kaspars Gorkšs piebilst, ka īpaša uzmanība pievērsta tam, lai pretendentu pieteikšanās un tālākas virzīšanas process ir godīgs un caurskatāms. Proti, ir nosūtīta vēstule LFF biedriem, izziņota norises kārtība un aicinājums pieteikties vakantajiem amatiem, sniedzot savu redzējumu par tās futbola jomas attīstību, uz kuras vadību valdē konkrētā persona pretendē. Tāpat kandidātiem izvirzītas noteiktas prasības, piemēram, līdzšinējai darbībai jebkādā statusā jābūt saistītai ar futbolu, pretendentiem jāatbilst valsts un LFF normatīvo aktu prasībām attiecībā uz nesodāmību, valsts valodas zināšanām.

Atbilstoši noteiktajai kārtībai pieteikties vakantajām valdes locekļu pozīcijām var līdz 3. jūnijam. Pēc tam saņemtie pieteikumi tiks izskatīti LFF administrācijā. Ja pieteikums būs atbilstošs noteiktajām prasībām un saņems vienas divdesmitās daļas LFF biedru atbalstu, tas tiks virzīts LFF biedru balsojumam LFF ārkārtas kongresā 10. jūnijā.
"Ārkārtas kongress ir plānots zīmīgā dienā - 10. jūnijā notiek arī Latvijas nacionālās valstsvienības spēle 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra ietvaros pret Slovēniju. Ceru, ka tas motivēs biedrus ierasties, jo plānots, ka pēc kongresa tā dalībnieki kopīgi dosies uz Daugavasstadionu, lai justu līdzi mūsu izlasei," piebilst Kaspars Gorkšs.

LFF kārtējā kongresa laikā 26. aprīlī un pēc tā atkāpās seši no 11 LFF valdes locekļiem. Līdz ar to atbilstoši LFF statūtiem nepieciešams rīkot ārkārtas kongresu un ievēlēt trūkstošos valdes locekļus uz atlikušo valdes darbības pilnvaru laiku, kas ir 2020. gada aprīlis.

Informāciju sagatavoja
Latvijas Futbola federācija


, 2019-05-23 16:44, pirms 5 gadiem
Ļoti labi, ka beidzot valde sāks sakārtoties un latviskoties.
, 2019-05-23 16:47, pirms 5 gadiem
Mīkstie atkrita,turpinās strādāt kārtīgi latvieši!
, 2019-05-23 16:53, pirms 5 gadiem
Cik alga?
, 2019-05-23 16:58, pirms 5 gadiem
Namgejs un Funis kandidēs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-05-23 19:48, pirms 5 gadiem
Joprojām visi procesi LFF ir slepeni vai pusslepeni ,katrā gadījumā publiski informācija izskan jau skandāla līmenī.
LFF ieteiktu noalgot preses sekretaru,vai kādu NEATKARĪGU žurnālistu kas regulāri informētu sabiedrību par notiekošo federācijā tas atvieglotu pasiem dzīvi un nedotu iespēju uzpūst baumas vai pusbaumas...
Protams tes ir iespējams tikai tad ja paši visu dara korekti!
, 2019-05-23 20:09, pirms 5 gadiem
Jus vаrаt maksаt par 50 % mazак pаr еlекtroеnergiju, nekada veida maldinot vai parkapjot likumu! Es iesaku visiem izlasit so rakstu – https://cuu.su/latmk Es to esmu izmantojis kops decembra, un rekins patiesam ir kluvis mazaks!
, 2019-05-23 20:14, pirms 5 gadiem
nemu vecenu fuzi,progress tapat nebus ta ka ipashi iespringt nevajadzes
, 2019-05-24 12:36, pirms 5 gadiem
Jawa rakstīja: Joprojām visi procesi LFF ir slepeni vai pusslepeni ,katrā gadījumā publiski informācija izskan jau skandāla līmenī.
LFF ieteiktu noalgot preses sekretaru,vai kādu NEATKARĪGU žurnālistu kas regulāri informētu sabiedrību par notiekošo federācijā tas atvieglotu pasiem dzīvi un nedotu iespēju uzpūst baumas vai pusbaumas...
Protams tes ir iespējams tikai tad ja paši visu dara korekti!
Man federācijā notiekošie procesi šobrīd liekas vairāk kā skaidri. Par iepriekšējo Mežecka-Indriksona periodu nevaru teikt to pašu. Tātad, ciktāl man redzams, komunikācija ir uzlabojusies jūtami. Tāpat kā kopumā pieaugusi interese par notiekošo.

Bet par tēmu - noteikti tie, kas atkāpās, cer, ka neviens viņu vietā nepieteiksies.
Foto: LOC
7

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.