Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas nākamā pretiniece Nīderlande neatlaiž Hidinku

Agris Suveizda

Latvijas nākamā pretiniece Nīderlande neatlaiž Hidinku
Gūss Hidinks
Foto: AP/Scanpix

Neskatoties uz kritiku pēc diviem zaudējumiem Eiropas čempionāta atlases cikla trīs spēlēs, Nīderlandes Karaliskā futbola asociācija (KNVB) savā mājaslapā oficiāli paziņojusi, ka negrasās no amata atbrīvot galveno treneri Gūsu Hidinku.

"KNVB direktors Bērts van Ostvēns un Nīderlandes galvenais treneris Gūss Hidinks ir izrunājuši izlases vājo atlases cikla sākumu," teikts asociācijas paziņojumā. "Izvērtējot otrdien notikušās sarunas, van Ostvēns un Hidinks vienojās, ka ir nepieciešama apņēmīgāka pieeja, un pēc konsultācijām ar Nīderlandes tehnisko personālu ir izveidots plāns tuvākajam periodam."

"Mums aiz muguras ir teicama Pasaules kausa izcīņa, un pēc tās bieži vien seko grūtības jaunā atlases cikla sākumā. Tā notiek arī ar citām Eiropas izlasēm," mājaslapā citēts KNVB direktors Bērts van Ostvēns. "Pēc dažām spēlēm, kurās tika piedzīvoti nepatīkami rezultāti, esam noslēguši vairākas striktas vienošanās, lai panāktu mūsu mērķi – kvalificēties 2016. gada Eiropas čempionātam. KNVB ir pilna pārliecības, ka tas ir izdarāms ar mūsu treneru korpusu un spēlētājiem."

"Tas ir acīmredzams, ka mūsu atlases cikla sākums bijis neveiksmīgs," citēts izlases galvenais treneris Gūss Hidinks, kurš pēc Pasaules kausa šajā amatā nomainīja Luiju van Gālu. "Tagad ir svarīgi, ka visi kopā esam koncentrējušies uz palikušajām atlases cikla spēlēm. Neklāstīšu, kādas maiņas tiks veiktas – tās būs redzamas tuvākajās spēlēs. "

Nīderlande atlases cikla pirmajās spēlēs ir piedzīvojusi zaudējumus Čehijā (1:2) un Islandē (0:2), bet vienīgo uzvaru savā laukumā svinēja smagā cīņā pret Kazahstānu (3:1), pretiniekus salaužot tikai vairākumā. Nīderlande ar trim punktiem grupā ieņem trešo vietu, bet līderes ar maksimālo punktu skaitu – deviņiem – ir Islande un Čehija. Nākamo spēli Nīderlande aizvadīs 16. novembrī, kad Amsterdamā uzņems Latviju.

VKomandaSUNZVārtiP
1.Islande33008:09
2.Čehija33008:49
3.Nīderlande31024:53
4.Latvija30211:42
5.Kazahstāna30123:71
6.Turcija30122:61

Izmantotie resursi:
“We continue with full confidence” | KNVB

  +3 [+] [-]

, 2014-10-22 15:23, pirms 10 gadiem
Mums savu arī vajadzetu nosaukt Latvijas Karaliskā Futbola Federācija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-10-22 19:12, pirms 10 gadiem
Pec zaudejuma Latvijai atlaidis!