Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Pukinsks: ""Skonto" stadiona īre izlasei izmaksāja 40 000 eiro, "Daugavas" stadions - 3500"

Pukinsks: ""Skonto" stadiona īre izlasei izmaksāja 40 000 eiro, "Daugavas" stadions - 3500"
Edgars Pukinsks un Kaspars Gorkšs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) vadība otrdien tikās ar mediju pārstāvjiem, un nākamais organizācijas ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks atklāja, ka "Skonto" stadiona īrēšana vienas Latvijas valstsvienības spēles aizvadīšanai izmaksājusi 40 000 eiro, kamēr jaunajā izlases mājvietā "Daugavas" stadionā īre maksāšot 3500 eiro.

Ar žurnālistiem tikās LFF jaunais prezidents Kaspars Gorkšs, kā arī Edgars Pukinsks, kurš no 1. jūnija oficiāli sāks veikt ģenerālsekretāra pienākumus. "Būs valdes izbraukums, kurā diskutēsim par to, kā valde strādās turpmāk. Jāizdiskutē turpmākais darbības scenārijs un prioritātes. Tāpat šajā valdes sēdē arī diskutēsim par visām aktuālajām lietām," informēja Pukinsks.

2. jūnijā plānots otrais "Futbola sarunu" pasākums, ko rīko LFF prezidenta vēlēšanās zaudējušais kandidāts Vadims Ļašenko. Tomēr ne Pukinsks, ne Gorkšs ielūgumus uz šo pasākumu neesot saņēmuši. "Diskusijas futbolā ir ļoti svarīgas, taču jautājums - ar kādu motivāciju tās tiek rīkotas? Domāju, ka mums vajadzētu iesaistīties šāda veida diskusijās, taču par 2. jūnija pasākumu neesam informēti," norādīja Pukinsks.

LFF jaunā vadība informēja, ka kardināli tikšot mainīta prēmēšanas sistēma par spēlēšanu Latvijas valstsvienībā. Tikšot noteikta minimālā likme par katru spēli, kas akumulēsies līdz pēdējai turnīra spēlei, kad būs zināms turnīrā sasniegtais rezultāts. "Bonusi pienāksies nevis par atsevišķi labi nospēlētu spēli, bet par mērķa realizēšanu," sacīja Kaspars Gorkšs. "Nāciju līgā mērķis būs pirmā vieta grupā. Prēmijas par draudzības spēlēm vai Baltijas kausu nav paredzētas."

Plašāk Gorkšs un Pukinsks izklāstīja par jauno izlases galveno treneri Miksu Pātelainenu, ar kuru oficiāli gan līgums vēl neesot noslēgts, taču tuvākajās dienās tam būtu jābūt gatavam. Ceturtdien paredzēta preses konference pirms jūnijā gaidāmā Baltijas kausa. Jaunā trenera atalgojumu atklāt LFF juridiski nedrīkstot, taču aicināja to vaicāt pašam trenerim, kuram tādas tiesības esot. Iepriekš sociālajos medijos izskanējusī informācija par 500 000 eiro lielu atalgojumu treneru štābam Gorkšs neapstiprināja, norādot, ka šāda summa esot tālu no realitātes.

Zināms, ka otrs galvenais kandidāts uz trenera amatu bija bijušais "Riga FC" galvenais treneris, slovēņu speciālists Slaviša Stojanovičs. Gorkšs balsojumā atturējies, jo uzskatījis, ka pēc kopīga darba "Riga" klubā Stojanoviču pārāk labi iepazinis, lai varētu būt objektīvs. Prezidents norādīja, ka pēc ievēlēšanas uzrunājis vēl vairākus potenciālos kandidātus, taču tie neesot atbilduši kādam no izvirzītajiem kritērijiem, lai strādātu ar Latvijas izlasi.

"Par Miksu saņēmām labas rekomendācijas no UEFA un, domāju, jebkura ekspertīze no malas un modernas vēsmas var ienest svaigu redzējumu Latvijas futbolā," sacīja Gorkšs. "Aicinu žurnālistus, līdzjutējus un visu futbola sabiedrību dot iespēju jaunajam trenerim.[..] Jebkuru treneri apstiprinot, pastāv kaut kādi riski, taču mūsu uzdevums sākotnēji ir sniegt atbalstu un cerēt, ka ar Pātelainena ekspertīzi mums izdosies sasniegt noliktos mērķus." Viens no kritērijiem trenera izvēlē bijusi speciālista uzturēšanās Latvijā un plānots, ka Pātelainens ne tikai nodarbosies ar izlases vadīšanu, bet arī sniegs lekcijas un savas rekomendācijas Latvijas futbola attīstības jautājumos.

"Arī pieredze bija viens no kritērijiem, un Miksu, salīdzinot ar otru kandidātu, pieredze bija lielāka. Miksu bija daudz vairāk sagatavojies, viņam bija konkrētas atbildes un konkrēts redzējums. Pātelainenam ir liela pārliecība un enerģija, kas dod cerību, ka viņš spēs ienest šo enerģiju arī izlases ikdienā," papildināja Pukinsks. Par Pātelainena asistentiem tiks ziņots vēlāk, taču zināms, ka viens būs ārzemnieks, bet pārējie - vietējie speciālisti.

Tika skarts jautājums arī par līgumsaistību pārtraukšanu ar iepriekšējo izlases treneri Aleksandru Starkovu - pagaidām vēl līgums oficiāli neesot pārtraukts, taču tiekot veikts process, lai drīzumā tas oficiāli notiktu. Esot piedāvāti trīs varianti līguma laušanai, pēc aktīvām diskusijām Starkovs esot vienu no tiem izvēlējies, un tagad LFF pārziņā esot saprast, kā ar to tikt galā. "Atlicis juridiski vienoties. Domāju, ka pēc nākamās valdes sēdes varēsim sniegt korektu komentāru par situāciju. Mutiski esam panākuši vienošanos par darba attiecību pārtraukšanu," sacīja Pukinsks. Identiska situācija esot arī ar līdzšinējo ģenerālsekretāru Jāni Mežecki, kurš no 1. jūnija vairs neturpinās darbu LFF, bet būs pagaidu valdes loceklis bez balss tiesībām, veicot padomdevēja pienākumus.

"Līgums ar iepriekšējo treneri mums ir rūgta pieredze, tāpēc vēlamies izvairīties no tāda precedenta nākotnē. Šis būs pirmais ārzemju speciālists pēc ilgāka pārtraukuma," Gorkšs skaidroja, kāpēc līgums ar jauno treneri tiks parakstīts tikai uz Nāciju līgas ciklu. "Tas, ka šis treneris piekrita līgumam uz šādu termiņu, ir laba indikācija, ka viņš tiešām vēlas šo darbu, vēlas sasniegt rezultātu un turpināt darbu arī pēc šī termiņa beigām" sacīja Gorkšs, norādot, ka pirmās vietas izcīnīšana nozīmēs automātisku līguma pagarināšanu. Visos citos gadījumos pēc Nāciju līgas turnīra abas puses sēdīšoties pie galda, lai diskutētu par iespējamo sadarbības turpināšanu.

Pukinsks arī atklāja, ka līdz ar "Daugavas" stadiona gatavību uzņemt valstsvienības spēles jūtami samazināsies spēļu rīkošanai paredzētās izmaksas. ""Skonto" stadiona īre vienai izlases spēlei maksāja 40 000 eiro, plus vēl ap 40 000 eiro bija jāiegulda organizatoriskajos izdevumos. "Daugavas" stadionā īrēšana vienai izlases spēlei izmaksās 3500 eiro un ilgtermiņā daudzas citas organizatoriskās izmaksas tur atkritīs. Aktuāls ir jautājums par šo gadu, jo nepieciešams izveidot telpas medijiem, VIP telpas, sagaidīšanas zonu. Izdevumi būs, taču ne tuvu 80 000. Varēsim tos novirzīt citiem projektiem vai arī lai padarītu spēles apmeklējumu par labāku piedzīvojumu."

"Daugavas" stadionā viss būšot atbilstoši UEFA noteiktajām vadlīnijām. "Par infrastruktūras kvalitāti nav jautājumu. Esam ieguldījuši ap 20 000 eiro ģērbtuvju izveidošanai, strādājam pie seguma uzlabošanas, kopējā ieguldītā summa ir ap 50 000 eiro. UEFA saprot, ka šī ir vienīgā alternatīva "Skonto" stadionam, kas vairs neatbilst prasībām. Šodien esam saņēmuši UEFA atskaiti par vizīti, iepazīsimies ar kritiskajiem punktiem un sapratīsim, vai tas kaut kādā veidā apdraud spēļu organizēšanu "Daugavas" stadionā. Tomēr vizītes laikā netika dotas nekādas indikācijas, ka varētu rasties problēmas."

Ar UEFA esot arī izrunāts, ka turpmākie būvniecības darbi stadiona teritorijā netraucēšot aizvadīt spēles. Apdraudēta varētu būt tikai vienas spēles aizvadīšana martā, taču, ja tā būšot, tad tikšot runāts par iespēju šo spēli aizvadīt izbraukumā.

Notiekot viena tiesvedība ar būvkompāniju "Arčers" par Barona ielas stadiona nerealizēto projektu, bet process sācies jau pirms Gorkša ievēlēšanas. Paralēli notiekot diskusijas ar kompāniju par iespējām izbeigt tiesvedību.

Šonedēļ plānota arī LFF budžeta pārskatīšana, bet galvenās prioritātes šobrīd esot efektīva valdes darba izveidošana. Otrā lieta esot organizācijas vadības pārņemšana, izmaiņu veikšana tajā, kā tiek organizēti procesi un sadalītas atbildības. "Mērķis ir panākt, lai LFF būtu moderna organizācija un mums nebūtu kauns pastāstīt par katru iztērēto eiro. Treškārt, vēlamies būt atbildīga organizācija un ielikt jaunas darba kultūras pamatus. Jāsakārto attiecības ar Virslīgu, jāsāk darbs pie reģionu attīstības, jārealizē prezidenta programmā minētie punkti," stāstīja Pukinsks.

Gorkšs pirmā darbības mēneša laikā veicis pārrunas ar katra LFF departamenta vadītāju, kā arī aktīvi piedalījās valstsvienības galvenā trenera apstiprināšanā. Gorkša atalgojuma jautājums vēl neesot skarts. "Nonāksim līdz katrai problēmai un mēģināsim katru mezgliņu atšķetināt," sacīja Gorkšs.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-22 16:34, pirms 6 gadiem
Skaisti
, 2018-05-22 17:02, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: Indriksons normāli slauca LFF prasot tik milzīgu naudu par spēlēšanu savā stadionā
Cik zināms - īpašnieks viņš nav savam kādreiz celtajam Skonto stadionam. Bet kopā ņemot - gandrīz 10 EUR pašizmaksa no skatītāja par spēli. Diezgan dārgi un liela pašizmaksa. Iznāk, ka spēļu organizēšanas izmaksas varētu būt bijušas ar nelielu plusu vai pat tuvu nullei. Bet atsevišķi mači ar mīnusiem. 80 000 EUR investēt vienai spēlei ir par skarbu un dārgi. Neadekvāti dārgi. Nekad nebiju domājis, ka tik milzīgi cipari.

Labi, ka tagad varēs šo visu samazināt uz 2x mazākām izmaksām. Un nopelnīto investēt tālāk futbola attīstībā un pilnveidošanā.
, 2018-05-22 17:13, pirms 6 gadiem
Tie cipari šķiet ārkārtīgi uzpūsti..
Lai arī virslīgas līmenim sagatavoties spēlei droši vien ir krietni lētāk, taču tik un tā rodas jautājums, kā FC Rīga spēj atļauties piķot īrei 40k par spēli!? Šaubos, ka dod klubam atlaides. Tādā gadījumā, tā sezonā aiziet aptuveni ceturtā daļa budžeta..
Nepārliecina.
Slēpts komentārs: Kā Tev iet, Bērziņ?
, 2018-05-22 17:26, pirms 6 gadiem
Tur tak bija rakstīt ka valstsvienības spēles ta izmaksa,tak valsti var slaukt jo tas tak vienigais stadions bija kur var spelet tādā līmeni tākā, nācās tik piķot cik prasīja
, 2018-05-22 17:37, pirms 6 gadiem
Kas zina, varbūt Pātelainens kļūs par futbola Hārtliju. Un spēs sapurināt mūsu nespējniekus un balerīnas, kā arī iesaistīs spēlēt gribošus un varošus jaunus spēlētājus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-22 18:17, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: 3500€? Nekad nenoticēšu, piedodiet. Nu varbūt vienīgi, ja tā ir tīri zālāja īre, neko citu neskaitot.
Kāpēc nē?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-22 18:18, pirms 6 gadiem
artems_bruuveris_103200933901113 rakstīja: Tads Riga FC max 4k pa speeli piko un pat tas ir par daudz jo no biletem max 100EUR iekasee
Gan jau vēl mazāk.
Kāpēc zem Tjomas vārda nevis HMB esi?
, 2018-05-22 18:19, pirms 6 gadiem
artems_bruuveris_103200933901113 rakstīja: ekonomikaa un visp pa dziivi esi 0, kartejo reizi to pieradi
Valstij piederošs stadions. Valsts nāk pretī. Kāda tur ekonomika?
, 2018-05-22 18:19, pirms 6 gadiem
Tagad Guņu visi noliek. Nekas, paies gadi, Guņu uzņemas FIFA slavas zālē un visi teiks - pelnīti... nu gluži kā par Kirovu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-22 18:20, pirms 6 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Kāpēc nē?
Kurš pirms/pēc tam uzkops pa tādu naudu telpas, tribīnes, teritoriju? Un klāt taču nāk tas pati zālāja sagatavošana. Tas ir mikroskopisks cipars!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-22 18:23, pirms 6 gadiem
artems_bruuveris_103200933901113 rakstīja: es pieregojos un man srazu shitaadu izmeta, nevareju pat mainit Demokraatija ibio rio????????????
Beidz tirst.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-22 18:26, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Kurš pirms/pēc tam uzkops pa tādu naudu telpas, tribīnes, teritoriju? Un klāt taču nāk tas pati zālāja sagatavošana. Tas ir mikroskopisks cipars!
Tas viss varētu tikt skaitīts klāt pie organizatoriskajām izmaksām.
Ai labi, nespriedīšu. Ja reiz Gorkšs solījis atskaiti par katru eiro, tad cerams tādu arī sagaidīsim un visu redzēsim.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-22 18:28, pirms 6 gadiem
artems_bruuveris_103200933901113 rakstīja: Tev profils no 2016. gada, tu pat kepka nezini jauno sisteemu un tas nianses BET analizee un apvaino Es gar zemi, vate
Par kādu sistēmu tu huļiban runā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-22 18:38, pirms 6 gadiem
artems_bruuveris_103200933901113 rakstīja: Cik tev profili registreti pec jaunas, sociaalo struktuuras???
Neesmu iepazinies ar tavu struktūru. Kamēr šis profils man nav nobanots, tikmēr nav vajadzības veidot jaunu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-22 18:39, pirms 6 gadiem
Vai pēc šādas infas Indriksonam un Mežeckim nevajadzētu atrastiec aizturētiem?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-22 19:05, pirms 6 gadiem
artems_bruuveris_103200933901113 rakstīja: klavenieks kaartigs vates miizals, kaa tunelee, taa gaisma izdziest
Franku apinisa susekli ko Tu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.